Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Bundesliga
Kontakt:

Re: Dušan Bajević - "Princ sa Neretve"

Post Postao/la Bundesliga » 09 okt 2020, 01:09

NEZALAGANJE je napisao/la:
09 okt 2020, 01:02
Ma nema dileme da je problem prvo u savezu.Odatle sve ide.Kad budu tu pravi ljudi, a cisto sumnjam da ce ikad biti, znace se kako se selektor bira!?Do tad mi je svaki selektor isti, cim pristane na uslov da su mu pomocnici tu po nacionalnom kljucu.To odmah u startu ne moze da valja i ukazuje na to da ces pristati na sve samo da uzmes lovu ili da dodas sebi u CV selektorsku poziciju.
Ma naravno, ali ipak i uz sav taj lopovluk je ipak bilo moguće napraviti neke rezultate i u prošlosti kada nam je savez bio još gori sa Ušanovićem na čelu. Ćiro jeste lopov kao i oni ali je barem znao raditi svoj posao i izgledali smo kao reprezentacija za njegovog mandata, imali smo mnogo polovnjaka ali je on znao da motiviše igrače i da ih natjera da daju sve od sebe i više. Kod Sušića smo jedno vrijeme igrali najbolji fudbal u historiji. Naravno da smo kod njega imali bolje igrače, ali recimo kod Ćire je bilo mnogo polovnjaka i opet smo igrali 3 puta bolje nego sada.

I savez bi morao raditi promjene da ih bojkotuješ ;). Njima je para najdraža, ali eto ja ne vidim da iko i poziva na bojkot. igrači se sramotno odnose prema dresu, samo igraju da se prodaju, najedu ili provedu u domovini, treneri polovnjaci ili relikvije prošlosti, a savez mafija. I opet svima sve bajno i krasno.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 okt 2020, 01:10

Ovi jugoslovenski treneri, takozvani princevi, legende, nevidjene igracine i takticki majstori po Alziru, Grckoj i trecoj ligi Francuske, igraci na nivou Maradone samo sto niko sjeverno od Slovenije ne zna za njih, te LEGENDE.... Nikad vise ih dovodit u reprezentaciju. Eto ih tamo i neka budu legende i legende. Kao da gledam da ce dovest onu ublehu Vahida kad ne bude vise mogao krast afrikancima pare.

**** s Neretve
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

dejavu
Kontakt:

Post Postao/la dejavu » 09 okt 2020, 01:12

let3 je napisao/la:
09 okt 2020, 01:04
avenija je napisao/la:
09 okt 2020, 01:01
Najpostenije bi bilo da ovu Zeljinu amatersku reprezentaciju i Zeljinu djecu preuzme morž sa Grbavice.

Da bude sve u fullu.

Memo i Omčo na Grbavici, Amar selektor a Amir, Visca, Dzeko, Zukanovic, Šehic, Cocalic, Gojak, Stilic haraju :ljepota:

Nek su tebi Željo i Grbavica krivci za ovaj poraz, yebo sve ostalo :lol: :crazy:
pacenik i pusikurac bio uvijek :lol:
nasa noc traje danima

https://youtu.be/ufLtq-0Ue1g

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2020, 01:13

let3 je napisao/la:
09 okt 2020, 01:04
avenija je napisao/la:
09 okt 2020, 01:01
Najpostenije bi bilo da ovu Zeljinu amatersku reprezentaciju i Zeljinu djecu preuzme morž sa Grbavice.

Da bude sve u fullu.

Memo i Omčo na Grbavici, Amar selektor a Amir, Visca, Dzeko, Zukanovic, Šehic, Cocalic, Gojak, Stilic haraju :ljepota:

Nek su tebi Željo i Grbavica krivci za ovaj poraz, yebo sve ostalo :lol: :crazy:
Da nema ovog sljivotresa iz Rima da gura Zeljinu djecu u reprezentaciju i da odlucuje gdje ce reprezentacija igrati mi bi danas bili u finalu baraza.

Sve dok se reprezentacija i sve sto ima veze sa tim ne odalji od Sarajeva pa makar u Bihac nema hljeba od reprezentacije dok je vodi sarajevska jalija. :opaopa:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

Babinho
Kontakt:

Post Postao/la Babinho » 09 okt 2020, 01:14

09 okt 2020, 01:09
@Babino Slazem se da mi moramo imati i bolju ligu i bolju bazu igraca i sve, ali se ne slazem nikako da nije ni do selektora.

Mi i sad imamo ekipu koja, uz dobrog strucnjaka, moze izgledati jako dobro na terenu.To je posao trenera, da ekipa izgleda kao takva, organizacijski, takticki, motivom bez obzira na kvalitet.Da ima glavu i rep.Evo ovi irci veceras nisu pokazali neki poseban kvalitet, ali se od pocetka do kraja znalo sta igraju, kako igraju i sta im je cilj.To je selektorovo djelo, druze.

A mi?Na sta smo mi licili nakon datog gola??
Upravu si za tu zadnju rečenicu, na **** smo ličili nakon sto smo zabili gol. Od Dzeku se svaka lopta odbila, nikako mu večeras nije išlo a i mi smo se povukli i prepustili njima da diriguju.

Nadam se drug da si upravu, ali ja se iskreno ne sjećam kad smo u kontinuitetu dobro igrali nakon SP 2014. Tad nam je krenuo pad, imali smo jednu dvije utakmice dobre pa pad, a kvalitet igrača nam je svake godine lošiji i lošiji.

Ne znam, razočaran sam dobro, boli ovaj poraz, nadam se boljim vremenima ali ih ne vidim da dolaze i nevidim koji nam selektor može pomoći, ali pored mene nek odma sutra mjenjaju.
Zadnja izmjena: Babinho, dana/u 09 okt 2020, 01:16, ukupno mijenjano 1 put.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2020, 01:16

avenija je napisao/la:
09 okt 2020, 01:13

Da nema ovog sljivotresa iz Rima da gura Zeljinu djecu u reprezentaciju i da odlucuje gdje ce reprezentacija igrati mi bi danas bili u finalu baraza.

Sve dok se reprezentacija i sve sto ima veze sa tim ne odalji od Sarajeva pa makar u Bihac nema hljeba od reprezentacije dok je vodi sarajevska jalija. :opaopa:
Baš loše trollanje :damn: al hajd dobro, nek ti bude :mrgreen:

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 09 okt 2020, 01:20

Realno ova reprezentacija ima pola menadzerska i nacijonalni kljuca igraca. Jedan iz Širokog Brijega je bio ofensivni agilni od Višce :crazy: Siniša Sanicanin je udario loptu direkt u igraca nego vani i tako smo primili gol, neki dan su ga Pazarci napušili za 3 gola. Dzeko dobio lopte direkt kod noge i nema pojma kako da završi akciju! Sta je Hotic izpromašivo nebi ni jedan Playstation promašio :lolno:

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 okt 2020, 01:21

Babinho je napisao/la:
09 okt 2020, 01:14
@Babino Slazem se da mi moramo imati i bolju ligu i bolju bazu igraca i sve, ali se ne slazem nikako da nije ni do selektora.

Mi i sad imamo ekipu koja, uz dobrog strucnjaka, moze izgledati jako dobro na terenu.To je posao trenera, da ekipa izgleda kao takva, organizacijski, takticki, motivom bez obzira na kvalitet.Da ima glavu i rep.Evo ovi irci veceras nisu pokazali neki poseban kvalitet, ali se od pocetka do kraja znalo sta igraju, kako igraju i sta im je cilj.To je selektorovo djelo, druze.

Nadam se drug da si upravu, ali ja se iskreno ne sjećam kad smo u kontinuitetu dobro igrali nakon SP 2014. Tad nam je krenuo pad, imali smo jednu dvije utakmice dobre pa pad, a kvalitet igrača nam je svake godine lošiji i lošiji.

Ne znam, razočaran sam dobro, boli ovaj poraz, nadam se boljim vremenima ali ih ne vidim da dolaze i nevidim koji nam selektor može pomoći, ali pored mene nek odma sutra mjenjaju.
Ne mozes izgledati dobro kad su ti selektori sve do jednog bili mediokriteti.Dobijemo sta dobijemo kad to iskombinujes s padom kvaliteta i samih igraca.

Slazem se da nije sve ni do selektora, ali sam uvijek misljenja da pravi trener mora imati nesto svoje, nek trag koji ce se vidjeti na terenu, makar na teren izveo i 11 amatera.

Evo samo jedan primjer.Ne znam da u modernom fudbalu postoji ijedan ozbiljan fudbalski kolektiv koji u nekom momentu ili veci dio tekme ne igra pressing. To je postalo nesto neizostavno. To kod nas ne postoji ni u repki, a posebno ne u nasim klubovima. I sta ti govori?? Govori da nismo u modernim tokovima i da treneri kaskaju.Cim kaskas, nisi za tog posla.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 01:23

Ne vidim uopštev smisao diskusije o Bajeviću. Izdržat ovo okupljanje i gasi temu.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 09 okt 2020, 01:28

09 okt 2020, 01:21
Babinho je napisao/la:
09 okt 2020, 01:14

Ne mozes izgledati dobro kad su ti selektori sve do jednog bili mediokriteti.Dobijemo sta dobijemo kad to iskombinujes s padom kvaliteta i samih igraca.

Slazem se da nije sve ni do selektora, ali sam uvijek misljenja da pravi trener mora imati nesto svoje, nek trag koji ce se vidjeti na terenu, makar na teren izveo i 11 amatera.

Evo samo jedan primjer.Ne znam da u modernom fudbalu postoji ijedan ozbiljan fudbalski kolektiv koji u nekom momentu ili veci dio tekme ne igra pressing. To je postalo nesto neizostavno. To kod nas ne postoji ni u repki, a posebno ne u nasim klubovima. I sta ti govori?? Govori da nismo u modernim tokovima i da treneri kaskaju.Cim kaskas, nisi za tog posla.
Kako ces igrati presing sa Pjanicem i Dzekom, jesi li ikad vidio ijednog od njih dvojice da radi presing u karijeri? Nemas igrace za tu igru
Forzza Velez

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 okt 2020, 01:30

S Pjanicem i jeste problem, ali se mora i to probati.Makar na 10tak minuta.Svi to igraju danas, a slozices se da nemaju bas sve ekipe igrace da igraju pressing. ;)

Sto se tice Dzeke, njega sam itekako gledao kako igra pressing.

ManciniLevatKlasican
Kontakt:

Post Postao/la ManciniLevatKlasican » 09 okt 2020, 01:34

09 okt 2020, 01:30
S Pjanicem i jeste problem, ali se mora i to probati.Makar na 10tak minuta.Svi to igraju danas, a slozices se da nemaju bas sve ekipe igrace da igraju pressing. ;)

Sto se tice Dzeke, njega sam itekako gledao kako igra pressing.
Ako Dzeko odigra 10 minuta presinga, ne racunaj onda na njega da ce dati gol, nema ga nigdje u zavrsnici, pogotovo sada u ovim godinama.

Kada igraci shvate ozbiljno repku, da dodju u BIH fokusirani i nabrijani, a ne da odu prvu noc u restoran, tek se onda mozemo nadati necemu. Dok nam je mentalitet ovakav kakav je trenutno, ni Guardiola nam ne moze pomoci.
Forzza Velez

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 09 okt 2020, 01:36

A ko je zaduzen za to da sprijeci igrace da se najedu, napiju i partijaju? Zar nije to posao strucnog staba? Naravno da treba mijenjati mentalitet i kaznjavati za los odnos prema dresu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 09 okt 2020, 02:39

Dusane VAKAT JE!
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 09 okt 2020, 03:49

Covjece kakva presica. Ma dva pitanja mu postavil, ne cuje, gubi se, nelogicno odgovara.isto neki sa ulice lik da je dosao, stvarno su ga godine sprzile. I bilo je raznih nelogicnih poteza,vjerovao sam da zna sta radi, ali uzalud. Jos dvije tekme i pozelit mu srecu.
Odgovara trener Irske prica o taktici, pa priprema,sve lijepo rece,izbifla razgovjteno.

Iako ima vecih problema od trenera, oko saveza kao uvijek i ljudi koje se ne moze skinut. Pokusati opet dovesti mladjeg trenera, moderniji fudbal, sistem neki naci. Dusko hvala sto si pokusao :wave:
BašČelik!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 09 okt 2020, 05:04

Ovo je senilan covjek...cuj ti njega zivota ti nece da podnese ostavku...pa majku mu dal svakog trenera koji Sjedne na kluou repke moramo bukvalno lopatom tjerat ...hoce li iko od njih imati truna casti I podnijeti ostavku ko covjek....nego kad vidis koliko se zarko bore da ostanu na klupi repke nakon neuspjeha skontas kakav nam ljudski sljam vodi reprezentaciju vec decenijama...

Ovi novinari su dno dna...pa imali iko muda I dostojanstva da postavi skakljivo pitanje....novinari su uz sda I hdz najceci sljam bh drustva...kakvi beskicmenjaci dupeuvlakaci I ulizice

Kamuflazn
Kontakt:

Post Postao/la Kamuflazn » 09 okt 2020, 06:45

Odlazi taldžijo sa neretve.
HUSREF MUSEMIC!
Šta je tu je!
"Šta ću, ne mogu se promjeniti, volim Sarajevo više od svog života." - Husref Musemić

LJUDSKA ZLOBA UVJEK DOLAZI OD NEMOCI!

Rodjeni81
Kontakt:

Post Postao/la Rodjeni81 » 09 okt 2020, 07:59

Odlazi Dusko, koji **** ti je ovo trebalo. Ova ublehaska reprezentacija i savez trebaju nekoga iz njihovog ranga, kakvi su bili svi tvoji predhodnici. Ipak si ti Dusko jedini koji je u reprezentaciju dosao sa zavidnom trenerskom karijerom.

Kup Jugoslavije sa Velezom.
4x prvak Grcke sa Aekom.
2x prvak i jednom osvajac kupa Grcke sa Olimpijakosom.

Doce nam neko sa boljom trenerskom karijerom? Hoce ****! :salut:

Imas jos Vahu koji ima neke rezultate iza sebe i to je to. Ali mudriji je Vaha i zna da bi i on ovako prosao u ovoj reprezentaciji.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 okt 2020, 08:03

Dusko, preuzeo si za baraz, nisi uspio, imao si dvije utakmice da probas, probao jesi i sinoc snosis debele zasluge za ispadanje.
Odstupi.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 okt 2020, 08:04

nije vaha mudriji, bere lovu dok moze a kad ne bude mogao, doci ce da vodi repku kao i dusko!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beduin, CAGarfia i 36 gostiju.