Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

ElCartel11
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Post Postao/la ElCartel11 » 09 okt 2020, 12:30

Nas da stave u grupu sa Luksemburgom, Maltom i Lihtenstajom mi bi od jedne repke napravili Brazil i igrali egal za odlazak napred. Jednostavno luzerski mentalitet zabijes gol i dosta ti kao. Pocelo je i prije (Grci, Italija u kvalama itd) sad zadnje dvije Poljska i sinoc Irci. Povedu ljudi 1:0 i kontaju to je to.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 12:36

Unofficialpage je napisao/la:
09 okt 2020, 12:12
Mah i Vaha zna samo govoriti, uhvati se posla i odvedi nas na veliko takmičenje. A i ova priča da smo prosjek, što i jesmo, je opet traženje opravdanja za ogroman neuspjeh. Mi na ovo EP smo morali otići i ovo je nešto što bi moralo da bude kap koja je prelila čašu i da napravimo ogroman rez. Mi tražimo opravdanja u ovom ili onom. Referišemo se na sinošnju utakmicu što je, opet, pogrešno jer nisu šanse za EP sinoć izgubljenje već u kvaliifkacijama kad su išle 2 ekipe iz grupe a mi bili 4. Ali nema ništa od bilo kakvih radikalnih promjena jer je stanje u državi dobro, nismo otišli na EP zbog Bahe ili Grbavice, nismo imali sreće...
Rez je potpuno promijenit savez, dovest sportiste. Ali prave sportiste, ne estradne umjetnike koji su imali sportsku karijeru.
To će teško ići. Opet će dovest nekog trenera po volji navijača, a koji će pristat da "sarađuje" s njima. Nastaviće se ista priča, floskule, ublehe, kvazinovinarstvio, kolači, kafane...
Prvi put sam pesimista da se nešto može napravit.
Zadnja izmjena: DrFilgud, dana/u 09 okt 2020, 12:36, ukupno mijenjano 1 put.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 09 okt 2020, 12:36

Samo su jos kod nas penali lutrija.I ne trenira se to.
Bailey Peacock-Farrell nije neki golman za penale, ali je sretan da je iza sebe imao trenera golmana. Naime, taj trener golmana je kod izvođenja penala Zmajeva u rukama držao dvije fascikle - crvenu i žutu. Kada su naši igrači išli prema penalu, taj trener golmana je dizao fasciklu i navjerovatno Bailey Peacock-Farrell je pogodio svaku stranu u koju će pucati naši igrači. To dokazuje da su nas analizirali zaista dobro, te kako Džeko, Pjanić i Višća pucaju. Pratio sam sve, jedino kod Hotića nijednu fasciklu nije digao. Vjerovatno iz razloga što nije očekivao da će Hotić pucati penal", priča Pekić za ****.ba.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 09 okt 2020, 12:38

miky_hz je napisao/la:
09 okt 2020, 12:36
Bailey Peacock-Farrell nije neki golman za penale, ali je sretan da je iza sebe imao trenera golmana. Naime, taj trener golmana je kod izvođenja penala Zmajeva u rukama držao dvije fascikle - crvenu i žutu. Kada su naši igrači išli prema penalu, taj trener golmana je dizao fasciklu i navjerovatno Bailey Peacock-Farrell je pogodio svaku stranu u koju će pucati naši igrači. To dokazuje da su nas analizirali zaista dobro, te kako Džeko, Pjanić i Višća pucaju. Pratio sam sve, jedino kod Hotića nijednu fasciklu nije digao. Vjerovatno iz razloga što nije očekivao da će Hotić pucati penal", priča Pekić za ****.ba.
samo kod nas je polozaj mjeseca kriv za poraz. nikad strucni stab ili igraci.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 12:38

miky_hz je napisao/la:
09 okt 2020, 12:36
Oni su išli na analiziranje, mi na atmosferu.
Svako ima svoju koncepciju, ovaj put su oni imali više sreće.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 okt 2020, 12:39

Ta "atmosfera" je najveca floskula koja postoji. Kakva crna atmosfera i qurac. Ali eto, to je vrlo lahko pitanje za postavati kad si vrli bh novinar i znas da ces uvijek dobiti odgovor a za igraca lahko odraditi medijski dio posla. :thumbup:
@igrajlopte 🐦

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 09 okt 2020, 12:40

VADI GA NEK NIKO NE IGRA!!

Sto se mene tice zbog saveza mi je drago , raspali se dabogda. Mi imamo tri top igrača Džeko, Pjanić , i Kolašinac . Sinoc je Sj.Irska odlicno cuvala Dzeku i on je igrac koji se bori , a mozete vi ovdje sta hocete , a svakako je van forme nakon propalog transfera u JUVE.
Mi imamo previse igraca ispod prosjeka , znaci ne kazem nivo ispod Dzeke i Pjanica nego jos dva nivoa ispod i to je problem.

Puno menadzerskih igraca , utjecaj pojedinaca je vise nego ocigledan. Kritikovati igraca tipa Ahmedhodzic je smijesno jer ocigledno nismo realni mogucnosti i svog dometa. Mi moramo prihvatit cijenicu da smo mi repka ispod prosjeka , i da imamo 2 3 igraca koji su ozbiljni ostalo je takvo kakvo jeste. Ali moram priznati nije me bolio poraz od Poljske koja je veca zemlja , razvijenija zemlja po pitanju fudbala . Ali izgubiti od ovakve repke kao sto je SJ Irska je vec malo ponizavajuce , i sama igra je bila ocajna. Sj Irska je pokazala kako se bori za dres repke , kako se trci , ganja i takticki mudro odigrala mi osim individualne kvalitete par igraca nismo nista pokazali.
Gojaka staviti na klupu je glupost jer taj momak je ipak igracki iznad nivoa vecine.
Cipetica ste dizali u nebesa i znao sam da ce se ovo desiti , jednostavno protiv italije smo imali srece da su igrali sa pola gasa.
Kolasinac je pokazao kako se igra za repku srcem , igrao u oba smjera borio se ali ne moze sa suigracima koji nemaju kvalitet.

Sto se tice Saveza , drago mi je . Kad su od Brazila lovu trosili na upravnu zgradu , pare od korone nisu dali klubovima , pare od TV prava koja su 4 puta veca nisu nista uvecali klubovima , i opet na kraju duzni 3 milke poreznoj . PROPALICE !! Jedva cekam da se uguse u dugovima...

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 09 okt 2020, 12:47

Nama trener Golmana Brasnic hahaha vise mogu njega nauciti Begovic I Sehic nego on njih. Generalno sramota je da takav lik nesto govori takvim igracima.

Isto kao i Musa da on Pjanicu ili Dzeki daje instrukcije. Smijesno

LegendKiller
Kontakt:

Post Postao/la LegendKiller » 09 okt 2020, 12:48

Hasansas1978 je napisao/la:
09 okt 2020, 12:29
Treba zatvoriti ove temu i otvoriti novu pod nazivom : "KAMO DALJE RODJACE"

Kostur ekipe vise ne smiju ciniti igraci tipa Visca, Cimirot i slicno. To je genocid prema fudbalu !!

Kostur nase reprezrntacije trrbaju ciniti samo Dzeko, Pjanic, Kolasinac, Gojak te golmani Sehic i Begovic. Sve ostalo pozvati u odnosu na neke kriterije koji ce se postavuti i pri tome igraci iz **** turske ili slicnih odron liga ni po cemu NE SMIJU IMATI PREDNOST u odnosu na igrace iz Njemacke ili Engleske 2 i 3. lige ili bosabske lige !!! Mi nemamo toliko igraca da ih skupimo iz najboljih liga (citaj lige petice) ali ni po cemu ne treba dati prednost ovima iz jbnog Konyaspora, Kasimpaase i slicno...
Zašto Gojak, čemu uzdizanje ovog lika više, uklapa se u prosjek svih ostalih Gojaka, Miloševića, Hadžiahmetovića, Lončara, Hotića i sličnih. Ok hajmo prekrižiti Cimirota, ali šta ćemo dobiti sa Gojakom kada su tu u 5 deka, čak ne vidim da je nešto Gojak bolji. Evo sinoć je igrao 40 minuta, imao sve vrijeme i mogućnosti da nam pokaže da se može na njega računati. On da je toliki majstor njega bi Mamić uvalio nekome za veće pare a ne ovako otišao u Torinu. Ubijeđen sam da bi ovo Sarajevo izbacilo Torina iz Evrope kada bi se sastali.

Zra
Kontakt:

Post Postao/la Zra » 09 okt 2020, 12:50

Cuj "Zmajevi"

:kafa:

Molim admina da izbrise profil.

"Ta ce lazni Irci, ta ce lazni Cesi"

:bih:

:wave:

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 09 okt 2020, 12:53

Koliko smo vec popusili ovih plasman utakmica?

Danska, Portugal 2x, Francuska, Irska, S. Irska, ...

Ocaj ...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 09 okt 2020, 12:55

11 historijskih utakmica, 1 uspjesna.

Danska, Srbija, Portugal 2x, Francuska, Portugal 2X, Irska 2x, Sjeverna Irska. ❌

Litvanija ✅

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 okt 2020, 12:57

Swanfilter je napisao/la:
09 okt 2020, 12:53
Koliko smo vec popusili ovih plasman utakmica?

Danska, Portugal 2x, Francuska, Irska, S. Irska, ...

Ocaj ...
slika

slika

Postavio sam sinoc. Kakva skupina luzera u pm :urnebes: :oops:
@igrajlopte 🐦

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 09 okt 2020, 13:00

Sljedeći put neće ni biti playoff

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 okt 2020, 13:03

Kostur ekipe vise ne smiju ciniti igraci tipa Visca, Cimirot i slicno. To je genocid prema fudbalu !!

Kostur nase reprezrntacije trrbaju ciniti samo Dzeko, Pjanic, Kolasinac, Gojak te golmani Sehic i Begovic. Sve ostalo pozvati u odnosu na neke kriterije koji ce se postavuti i pri tome igraci iz **** turske ili slicnih odron liga ni po cemu NE SMIJU IMATI PREDNOST u odnosu na igrace iz Njemacke ili Engleske 2 i 3. lige ili bosabske lige !!! Mi nemamo toliko igraca da ih skupimo iz najboljih liga (citaj lige petice) ali ni po cemu ne treba dati prednost ovima iz jbnog Konyaspora, Kasimpaase i slicno...
Cimirot je bio medju najboljim na terenu

A sve te sto ih stavi u kostur su podbacili
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 09 okt 2020, 13:04

LegendKiller je napisao/la:
09 okt 2020, 12:48

Zašto Gojak, čemu uzdizanje ovog lika više, uklapa se u prosjek svih ostalih Gojaka, Miloševića, Hadžiahmetovića, Lončara, Hotića i sličnih. Ok hajmo prekrižiti Cimirota, ali šta ćemo dobiti sa Gojakom kada su tu u 5 deka, čak ne vidim da je nešto Gojak bolji. Evo sinoć je igrao 40 minuta, imao sve vrijeme i mogućnosti da nam pokaže da se može na njega računati. On da je toliki majstor njega bi Mamić uvalio nekome za veće pare a ne ovako otišao u Torinu. Ubijeđen sam da bi ovo Sarajevo izbacilo Torina iz Evrope kada bi se sastali.
Gojak standardan manje vise za Dinamo, postigao neke bitne golove za klub, i generalno odigrao dosta utakmica tako u ligi kako u evropskim utakmicama. Benjamin Tatar nije mogao ni da igra u 1. HNL, a ne za Dinamo. I sad ti govoris da bi Sarajevo izbacilo Torino. Jedva na guzove prosli Crnogorsku Buducnost. Stvarno nekim ljudima se mora nacrtati.

Straightforward
Kontakt:

Post Postao/la Straightforward » 09 okt 2020, 13:10

Kako godine lete sve sam ubijeđeniji da se glavni razlog ovakvih poraza krije u našem mentalitetu.
Čim smo saznali da će nam protivnik biti Sjeverna Irska mogao je i laik pretpostaviti da će nas ubijati kondicijom i zračnim duelima. I dok je ovo drugo jednostavno neki njihov forte pa može se reći i talenat svih otočkih ekipa, ne može me niko ubijediti da se na kondiciji ne može poraditi toliko da li kao individualac ili timski da budeš u njihovom rangu. Tu se vraćamo na taj naš mentalitet, 'lako ćemo jer smo kvalitetniji od njih'. Da bi dobio protivnika koji je kvalitetom ispod ili daleko ispod tebe moraš da se trudiš jednako kao i taj protivnik što ja za naše ne mogu reći barem ne tokom svih 120+ minuta utakmice.

Kako sam živio u raznim dijelovima svijeta tako sam imao priliku igrati nogometne termine sa raznim nacionalnostima i shvatio sam da smo što se trke i zalaganja tiče među 'najgorima'. Na stranu to što smo igrali desektovani i što ovavak sastav vjerovatno nikada za života više neće igrati zajedno, ali kvalitet je i dalje bio na našoj strani i objektivno smo ovo morali proći. Tu ne mogu da krivim Princa jer čovjek je faktički preuzeo reprezentaciju kada za istu iole ozbiljni selektori nisu htjeli ni da čuju. Još sve te povrede, covid itd... totalni krš, ali svejedno... Pogledajte samo njihove napade, uvijek je bilo 5-6 igrača u našem šesnaestercu koji su bili spremni ili zabiti sami glavom ili prebaciti loptu na prvu stativu i praviti pomutnje u svakako neiskusnoj zadnjoj lini. I onda kada bi mi krenuli u kontru, ovi su toliko fizički spremni da bi svaku našu kontru napravili da izgleda kao običan jalovi napad bez mnogo viška prostora/igrača.
Nedavna utakmica Veleža i Borca nam je otkrila kakvi (ne)ljudi još uvijek sjede u savezu, to je možda i najveći problem od svih kojem se ne nazire kraj, naprotiv. Zaronili smo davno u samo dno i očito smo jako zadovoljni time.

P.S Još nešto, (ne mogu vjerovati da sam to zaboravio), a što zaista moram spomenuti...

Edin Višća ? Koliko je ukupno pristojnih utakmica ovaj momak odigrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine ? Najprecijenjeniji igrač Zmajeva svih vremena uvjerljivo! MOLIM TE oprosti se i spasi nas svojih mizernih partija :!:
Zadnja izmjena: Straightforward, dana/u 09 okt 2020, 13:16, ukupno mijenjano 2 puta.

Salih1984
Kontakt:

Post Postao/la Salih1984 » 09 okt 2020, 13:12

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
Ja bi svjetlo zvao mrakom da te nije @Tili....

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 okt 2020, 13:13

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 okt 2020, 13:14

Salih1984 je napisao/la:
09 okt 2020, 13:12

:urnebes: :urnebes: :urnebes: :urnebes:
I onda kazu nemoj ih zayebavati, nemoj im se smijati i slicno... kazu mrzis bh fudbal bla bla. :facepalm:
@igrajlopte 🐦

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Bing [Bot], Muumii, NerminFatic i 20 gostiju.