Znaš li ti čitati uopće, gdje sam ja Tatara spomenuo. Ovako se piše "TATAR", e hajde sada nađi i mom postu ovu riječ.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 14:32Dragi momak očito nemas blage veze ni o fudbalu niti znaš sta pišeš. Ako ćemo realno i gojak i tatar su trebali igrati. Ti sad ovdje velicas lika a drugog pisas a ne vidiš ove kvazi menadžerske igrače sto igraju. Gojak uopste nije los igrač kao sto ga ti ovdje napravi levatom od igraca. Lik ima trk borben je zna s loptom i sve te stvari sto trebali imati solidno krilo na terenu. Totalno je lošu formaciju postavio a i ti tatara digao kao da je Ronaldinho upm. Trebao je gojak igrati desno umjesto visce a tatar lijevo gdje je igrao krunic. Vezni red je trebao biti pjanic cimirot i krunic. Odbrana nam je poprilično isprepadana al razumno je da su mladi i neiskusni.LegendKiller je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:48Zašto Gojak, čemu uzdizanje ovog lika više, uklapa se u prosjek svih ostalih Gojaka, Miloševića, Hadžiahmetovića, Lončara, Hotića i sličnih. Ok hajmo prekrižiti Cimirota, ali šta ćemo dobiti sa Gojakom kada su tu u 5 deka, čak ne vidim da je nešto Gojak bolji. Evo sinoć je igrao 40 minuta, imao sve vrijeme i mogućnosti da nam pokaže da se može na njega računati. On da je toliki majstor njega bi Mamić uvalio nekome za veće pare a ne ovako otišao u Torinu. Ubijeđen sam da bi ovo Sarajevo izbacilo Torina iz Evrope kada bi se sastali.Hasansas1978 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:29Treba zatvoriti ove temu i otvoriti novu pod nazivom : "KAMO DALJE RODJACE"
Kostur ekipe vise ne smiju ciniti igraci tipa Visca, Cimirot i slicno. To je genocid prema fudbalu !!
Kostur nase reprezrntacije trrbaju ciniti samo Dzeko, Pjanic, Kolasinac, Gojak te golmani Sehic i Begovic. Sve ostalo pozvati u odnosu na neke kriterije koji ce se postavuti i pri tome igraci iz **** turske ili slicnih odron liga ni po cemu NE SMIJU IMATI PREDNOST u odnosu na igrace iz Njemacke ili Engleske 2 i 3. lige ili bosabske lige !!! Mi nemamo toliko igraca da ih skupimo iz najboljih liga (citaj lige petice) ali ni po cemu ne treba dati prednost ovima iz jbnog Konyaspora, Kasimpaase i slicno...
Jednostavno moramo se pomiriti da nam je repka ranga Litvanije, Makedonije itd repki da mi imamo par igrači dobrih ali da savez i trenere jako lose imamo. Trenere ne loše u smislu ne znanja oko fudbala vec savez upravlja njima i to je jako lose i dok god je menadžerskih igraca i savez takav mi ćemo svake 20.godine negdje otići odigrati 3 tekme i sve tako u krug.
Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
- LegendKiller
- Kontakt:
Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)
-
- Kontakt:
Provincijski mentalitet dolazi do izražaja, nažalost dolazit će nam sve lošiji igrači iz omladinskog pogona, totalno fizički zaostajemo i za prosječnim reprezentacijama, nakon što se Džeko oprosti a za njim i Pjanić mi ćemo biti nivo Litvanije, Moldavije i sličnih
Fakti ostaju da nije igrao ni za zelju ni Sarajevo nego minorni olimpik
Naglasio sam da je to kvarna logika....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
To stvar igraca u klubu kojem igra, tamo treba da radi na sebi fizicki.lisander je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:09Provincijski mentalitet dolazi do izražaja, nažalost dolazit će nam sve lošiji igrači iz omladinskog pogona, totalno fizički zaostajemo i za prosječnim reprezentacijama, nakon što se Džeko oprosti a za njim i Pjanić mi ćemo biti nivo Litvanije, Moldavije i sličnih
Mjau !
-
- Kontakt:
Nebitno je kako se piše tatar ili TATAR. Nisi ga spomenuo al iz tvog posta se vidi da ti je krivo sto je igrao Gojak a ne TATAR jer pisas čovjeka koji igra poprilično dobro i smeta ti njegov transfer u Torinu i Sarajevo bi izbacilo Torino. Mislim momak previše je očigledno da pisas jedno dižeš drugog i da omalovažavaš ekipu koja je medju 8 u Italiji uvjek skoro u zadnjih par godina i porediš ih sa Sarajevom to jest da je Sarajevo bolje od njihLegendKiller je napisao/la: ↑09 okt 2020, 14:56Znaš li ti čitati uopće, gdje sam ja Tatara spomenuo. Ovako se piše "TATAR", e hajde sada nađi i mom postu ovu riječ.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 14:32Dragi momak očito nemas blage veze ni o fudbalu niti znaš sta pišeš. Ako ćemo realno i gojak i tatar su trebali igrati. Ti sad ovdje velicas lika a drugog pisas a ne vidiš ove kvazi menadžerske igrače sto igraju. Gojak uopste nije los igrač kao sto ga ti ovdje napravi levatom od igraca. Lik ima trk borben je zna s loptom i sve te stvari sto trebali imati solidno krilo na terenu. Totalno je lošu formaciju postavio a i ti tatara digao kao da je Ronaldinho upm. Trebao je gojak igrati desno umjesto visce a tatar lijevo gdje je igrao krunic. Vezni red je trebao biti pjanic cimirot i krunic. Odbrana nam je poprilično isprepadana al razumno je da su mladi i neiskusni.LegendKiller je napisao/la: ↑09 okt 2020, 12:48
Zašto Gojak, čemu uzdizanje ovog lika više, uklapa se u prosjek svih ostalih Gojaka, Miloševića, Hadžiahmetovića, Lončara, Hotića i sličnih. Ok hajmo prekrižiti Cimirota, ali šta ćemo dobiti sa Gojakom kada su tu u 5 deka, čak ne vidim da je nešto Gojak bolji. Evo sinoć je igrao 40 minuta, imao sve vrijeme i mogućnosti da nam pokaže da se može na njega računati. On da je toliki majstor njega bi Mamić uvalio nekome za veće pare a ne ovako otišao u Torinu. Ubijeđen sam da bi ovo Sarajevo izbacilo Torina iz Evrope kada bi se sastali.
Jednostavno moramo se pomiriti da nam je repka ranga Litvanije, Makedonije itd repki da mi imamo par igrači dobrih ali da savez i trenere jako lose imamo. Trenere ne loše u smislu ne znanja oko fudbala vec savez upravlja njima i to je jako lose i dok god je menadžerskih igraca i savez takav mi ćemo svake 20.godine negdje otići odigrati 3 tekme i sve tako u krug.
Ne znam koji problem imas sa gojakom al bezveze čovjeka pisas a kao drugi su dobri bili. Ma hajde molim te
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988
Robijaši Zenica 1988
- Chapman1886
- Kontakt:
LegendKiller je napisao/la: ↑09 okt 2020, 14:49JDinamo Z je jači od 15 klubova Serije A, u svakom smislu.
Prvo pogledajte neku utakmicu Torina pa onda nešto pričajte, kako trenutno taj Torino igra i Zrinjski bi ih izbacio, a možda i željo.
Što se tiče igrača Sarajeva, nisam ni rekao da Tatar treba igrati, podržavam i da ne igra, treba nam odmoran za Široki.
Repku svakako kroje menadžeri pa nam tako igraju Hotići, Hajradinovići, Miloševići i slični, i samo tako neka nastave dobra nam ide.

Samo Sloboda | COYG

Ma nece biti tako. Pratim reprezentaciju otkako postoji, i uvijek se svodila prica na to.lisander je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:09Provincijski mentalitet dolazi do izražaja, nažalost dolazit će nam sve lošiji igrači iz omladinskog pogona, totalno fizički zaostajemo i za prosječnim reprezentacijama, nakon što se Džeko oprosti a za njim i Pjanić mi ćemo biti nivo Litvanije, Moldavije i sličnih
Ima nase djece mnogo sirom svijeta i uvijek ce se naci novi Dzeko i Pjanic. Poslije Hasana, Baljica, Barbareza... se isto pricalo i pisalo.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Zamislite da je on preuzeo repku jos tamo 2006.godine,na koliko bi samo prvenstava otisli...Proklet bio vrh saveza
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi
-
- Kontakt:
Moram priznati nisam bio ovog svjestan pred utakmicu.
Fifa ranking Sjeverna Irska 38 BiH 50
Fifa ranking Sjeverna Irska 38 BiH 50

Taj ranking kurca ne govori, realno.samoposmatram je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:18Moram priznati nisam bio ovog svjestan pred utakmicu.
Fifa ranking Sjeverna Irska 38 BiH 50![]()
Mi, S. Irci, Irci, Slovaci, Austrijanci, Grci i Mađari spadamo u niži srednji rang europskog fudbala i tu svako svakog može dobit, ali i svako od svakog može i izgubit.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
-
- Kontakt:
A sto smo onda mi bili favoriti? Realno?JonSnow je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:20Taj ranking kurca ne govori, realno.samoposmatram je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:18Moram priznati nisam bio ovog svjestan pred utakmicu.
Mi, S. Irci, Irci, Slovaci, Austrijanci, Grci i Mađari spadamo u niži srednji rang europskog fudbala i tu svako svakog može dobit, ali i svako od svakog može i izgubit.
Tek mi sad bas bas krivo, kad se slegne,vide vijesti,parvoi u novembru. 

BašČelik!
Ja se slazem da nije poenta da placamo vrhunske igrace, jer i ne mozemo. Da mozemo, imali bi neke rezultate u evropi. Posto ne mozemo, ne trebamo ni da ocekujemo rezultate.Unofficialpage je napisao/la: ↑09 okt 2020, 10:50
Ali i nije poenta da mi plaćamo vrhunske igrače koji će tu biti sa 28-30 god. Nama je cilj da imamo mlade igrače, do 24-25 god, da ih nakon toga prodajemo za neki normalan iznos u neku od liga petica. Reorganizacija lige će značiti da će neki od naših klubova ući u LP ili EL, gdje bi ti mladi igrači došli na vidno polje skauta prodavali bi se. To nama treba biti cilj.
Ja opet kazem, mi smo po finansijama na samom dnu u evropi. Svjesni ste da nasi igraci idu i u azerbejdzan i kazahstan i razne druge drzave ako imaju priliku samo da ne budu ovdje.
Ja razumijem tvoju ideju i ideja je zaista lijepa, ali nije realna opet kazem. Nikad ti nece niti jedan dobar igrac docekati 25 godina a da nije otisao izvan Bosne. Razlog sto odlaze je onaj koji vam navodim, a to su novci.
Jel mislite da neko ide u te ljeve lige zato sto su jake pa kao vidjet ce ih svi? Naravno da ne. Imas manje od deset liga zbog kojih bi igraci otisli neovisno o parama.
U ostale se sve ide iskljucivo radi para. Pa ko je lud da ide iz bosne u azerbejdzan ili neke druge lijeve drzave ako bi dobio iste pare i u Bosni?
O tome ja pricam.
Igraci moraju da obezbijede svoju egzistenciju. Ne mozes ti ocekivati da ce neko za sitnis igrati do 25te i onda negdje otici van, a da je mnogo dobar igrac. Pa nije budala. Mora i on osigurati svoju buducnost.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.
Jer imami tu neku individualnu kvalitetu u vidu Pjanića, koji je **** majke sinoć i Džeke koji je bio odron. Kad su njih dvojica raspoloženi, a ostatak tima donekle dobro posložen i vođen, mi protiv svih ovih (osim Grka) možemo se smatrat favoritima. Kad jedan od njih zakaže, a ostatak tima propliva **** smo stranka.samoposmatram je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:22A sto smo onda mi bili favoriti? Realno?JonSnow je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:20Taj ranking kurca ne govori, realno.samoposmatram je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:18Moram priznati nisam bio ovog svjestan pred utakmicu.
Npr. da je sinoć igralo bilo koje drugo krilo osim Viške, ovo bi u regularnom dijelu bilo 3:1 za nas.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."
Opet smo sinoć pokazali da nemamo ono nešto u sebi da bi igrali na tim velikim takmičenjima...
Gledam, do gola smo igrali odlično stvarno, Irci nisu kako treba prešli na našu stranu, zabijemo gol kontam samo da nam se ne ponovi Grčka... I naravno, ponovi se.
Mimo svih analiza igrača, taktike, svega, ja bih samo volio pitati naše igrače, stručni štab, šta je razlog što se mi u zadnjih par godina uvijek ali uvijek povučemo nakon što povedemo? Pa yebem mu majku, umjesto sinoć da im dadneš još jedan do poluvremena i onda u drugom i treći na kontru, ti njima daješ loptu u noge i praviš 435 glupih prekršaja na 40 metara od gole nudeći im da ti iz svog najjačeg oružja zaprijete.
E to meni nije jasno, odbijam vjerovati da je to do kvaliteta, nemoguće je, jesmo li toliko mentalno na niskom nivou da nemamo u glavi tu snagu da uzdrmanog protivnika apsolutno moraš dokrajčiti, ne znam, ali definitivno sa onakvom taktikom će nam ovi baraži biti premija još dugo dugo.
Što se tiče igrača i igre, ne bih tu nešto puno komentarisao, Višća katastrofalan, Krunić odličan, naši veznjaci umjesto da razbijaju njihov presing (ljudi nam ostavljali kilometar prostora nazad) osvajanjem prostora i brzim pasovima (to je valjda naučna fantastika za nas) oni k'o sline dodaju se sa našim stoperima i bekovima, to je toliko sporo i tromo da ja nemam riječi zaista. Ozbiljna reprezentacija bi sinoć Ircima dala, pa jedno tri komada sa pola gasa.
Bajević posebna priča, čovjek ne mijenja ništa do 80-minute, a fol želimo sve završiti u regularnom dijelu utakmice. Onda izbaci našeg ubjedljivo najboljeg igrača sinoć (Krunića), a ostavi Višću da igra 120 minuta, nevjerovatno zaista.
Vidim isto raja nešto pljuje Cipetića, Saničanina i Ahmedhodžića, pa momci zajedno imaju bukvalno tri utakmice u reprezentaciji prije one sinoćnje, primili glup gol, Bože moj, nije do njih što su naši veznjaci nestali sa terena nakon Krunićevog gola. Cipetić dečko odigrao 120 minuta u istom ritmu dok su jednog Kolašinca (igrača iz najjače lige na svijetu) krenuli hvatati grčevi u drugom produžetku, Saničanin je dobio jedno 15 zračnih duela protiv onog irskog napadača. Ahmedhodžić, dečko odigrao sasvim korektno, dao fantastičnu loptu Cipetiću kod prvog gola...
Generalno je idiotski odbranu kriviti za sinoćnju utakmicu, fino uzeti u usta naš vezni red + Višća i reći vi ste krivi za sinoć, kao što i jesu.
Gledam, do gola smo igrali odlično stvarno, Irci nisu kako treba prešli na našu stranu, zabijemo gol kontam samo da nam se ne ponovi Grčka... I naravno, ponovi se.
Mimo svih analiza igrača, taktike, svega, ja bih samo volio pitati naše igrače, stručni štab, šta je razlog što se mi u zadnjih par godina uvijek ali uvijek povučemo nakon što povedemo? Pa yebem mu majku, umjesto sinoć da im dadneš još jedan do poluvremena i onda u drugom i treći na kontru, ti njima daješ loptu u noge i praviš 435 glupih prekršaja na 40 metara od gole nudeći im da ti iz svog najjačeg oružja zaprijete.
E to meni nije jasno, odbijam vjerovati da je to do kvaliteta, nemoguće je, jesmo li toliko mentalno na niskom nivou da nemamo u glavi tu snagu da uzdrmanog protivnika apsolutno moraš dokrajčiti, ne znam, ali definitivno sa onakvom taktikom će nam ovi baraži biti premija još dugo dugo.
Što se tiče igrača i igre, ne bih tu nešto puno komentarisao, Višća katastrofalan, Krunić odličan, naši veznjaci umjesto da razbijaju njihov presing (ljudi nam ostavljali kilometar prostora nazad) osvajanjem prostora i brzim pasovima (to je valjda naučna fantastika za nas) oni k'o sline dodaju se sa našim stoperima i bekovima, to je toliko sporo i tromo da ja nemam riječi zaista. Ozbiljna reprezentacija bi sinoć Ircima dala, pa jedno tri komada sa pola gasa.
Bajević posebna priča, čovjek ne mijenja ništa do 80-minute, a fol želimo sve završiti u regularnom dijelu utakmice. Onda izbaci našeg ubjedljivo najboljeg igrača sinoć (Krunića), a ostavi Višću da igra 120 minuta, nevjerovatno zaista.
Vidim isto raja nešto pljuje Cipetića, Saničanina i Ahmedhodžića, pa momci zajedno imaju bukvalno tri utakmice u reprezentaciji prije one sinoćnje, primili glup gol, Bože moj, nije do njih što su naši veznjaci nestali sa terena nakon Krunićevog gola. Cipetić dečko odigrao 120 minuta u istom ritmu dok su jednog Kolašinca (igrača iz najjače lige na svijetu) krenuli hvatati grčevi u drugom produžetku, Saničanin je dobio jedno 15 zračnih duela protiv onog irskog napadača. Ahmedhodžić, dečko odigrao sasvim korektno, dao fantastičnu loptu Cipetiću kod prvog gola...
Generalno je idiotski odbranu kriviti za sinoćnju utakmicu, fino uzeti u usta naš vezni red + Višća i reći vi ste krivi za sinoć, kao što i jesu.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Na žalost ovo je možda i problem. Problem je što ovim milenijašima i instagram fudbalerima pokušava nametnuti spartanska filozofija od prije 50 godina, koju Osim i spominje. Tad je to možda bilo aktuelno, danas više nije. Danas je fokus na atomskom fudbalu, igranju više pozicija, pozicioniranju, traženju što boljih rješenja u polju kako pozicijom tako i pasom, odbrani od presinga... Nije dovoljno trčati ako ne znaš gdje i za šta trčiš. Niko ne igra više te formacije 4.4.2 ili 4.4.1.1 gdje je takav fudbal uspjevao, danas su to ve hibridi, liberaralnije postavke i sistemi. I onda kad praviš igru na postulatima koje Osim spominje pola igrača ne zna ni šta ni kako i onda vidiš kako svi guslaju u prazno, trenera kojeg niko ne razumije i igrače koji ne razumiju trenera.
I da, ne napisah u ovom postu gore, Džeko je sinoć isto bio katastrofalan, mislim da nije dobio tri duela. Poslije pola sata igre je potpuno nestao, da li je nespreman, šta je ne znam, ali je bio preloš.
A i to je svakako jedan od razloga što smo sinoć ispali, sigurno.
A i to je svakako jedan od razloga što smo sinoć ispali, sigurno.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- LegendKiller
- Kontakt:
nemaš pojma o Torinu, od povratka u seriju a 2011 dva puta bili 8, ostalo sredina tabele, borba za opstanak a prije 2011, šest godina serije b. To što su bili 8, je zato što su neke ekipe poput Milana i Lazia pale, kako su se i te ekipe vratile eno ti Torina u borbi za opstanak.OdmutNicaze1988 je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:14
Nebitno je kako se piše tatar ili TATAR. Nisi ga spomenuo al iz tvog posta se vidi da ti je krivo sto je igrao Gojak a ne TATAR jer pisas čovjeka koji igra poprilično dobro i smeta ti njegov transfer u Torinu i Sarajevo bi izbacilo Torino. Mislim momak previše je očigledno da pisas jedno dižeš drugog i da omalovažavaš ekipu koja je medju 8 u Italiji uvjek skoro u zadnjih par godina i porediš ih sa Sarajevom to jest da je Sarajevo bolje od njih
Ne znam koji problem imas sa gojakom al bezveze čovjeka pisas a kao drugi su dobri bili. Ma hajde molim te
Nemam ja problem sa Gojakom, već sa činjenicom da fudbalera koji iz kluba koji je redovni učesnik lige prvaka pređe u klub koji će se u seriji A boriti za opstanak, predstavljate kao nekog velikog majstora. Nije prešao u Juventus Torino, već u FC Torino.
Imam problem sa selektivnim pristupom. Ok višća, cimirot, hotić loši, a šta je problem isto reći za Gojaka, igrao četrdeset minuta kao da nije ni igrao.
-
- Kontakt:
JonSnow je napisao/la: ↑09 okt 2020, 15:29Jer imami tu neku individualnu kvalitetu u vidu Pjanića, koji je **** majke sinoć i Džeke koji je bio odron. Kad su njih dvojica raspoloženi, a ostatak tima donekle dobro posložen i vođen, mi protiv svih ovih (osim Grka) možemo se smatrat favoritima. Kad jedan od njih zakaže, a ostatak tima propliva **** smo stranka.
Npr. da je sinoć igralo bilo koje drugo krilo osim Viške, ovo bi u regularnom dijelu bilo 3:1 za nas.
Tu individualnu kvalitetu samo vide bosanci jarane. Dzeko ce nadmasiti i Gorana Pandeva, sto se tice reprezentacije.
Trenutno korisnika/ca: bhfanatic14, Google Adsense [Bot], HariTz i 30 gostiju.