Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

JonSnow
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Post Postao/la JonSnow » 09 okt 2020, 15:42

samoposmatram je napisao/la:
09 okt 2020, 15:41
JonSnow je napisao/la:
09 okt 2020, 15:29
samoposmatram je napisao/la:
09 okt 2020, 15:22

A sto smo onda mi bili favoriti? Realno?
Jer imami tu neku individualnu kvalitetu u vidu Pjanića, koji je **** majke sinoć i Džeke koji je bio odron. Kad su njih dvojica raspoloženi, a ostatak tima donekle dobro posložen i vođen, mi protiv svih ovih (osim Grka) možemo se smatrat favoritima. Kad jedan od njih zakaže, a ostatak tima propliva **** smo stranka.
Npr. da je sinoć igralo bilo koje drugo krilo osim Viške, ovo bi u regularnom dijelu bilo 3:1 za nas.

Tu individualnu kvalitetu samo vide bosanci jarane. Dzeko ce nadmasiti i Gorana Pandeva, sto se tice reprezentacije.
Pjanić i Džeko su objektivno bolji od sve i jednog igrača Sjeverne Irske, a to će ti i eskim potvrdit.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 okt 2020, 15:45

Pjanić jeste bolji od većine ali ta njegova kvaliteta ne može biti efikasno iskorištena jer drugi djelovi terena ili pozicije bliske njemu nisu kvalitetne. On je iz prekida svakako bonus za ekipu ali u igri u polju i ne toliko koliko bi trebalo. Upravo radi toga što nema društvo koje ga štiti i nadopunjuje. Naći mu nekog dobrog para u sredini bi bilo odlično i za njega i za nas.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 09 okt 2020, 15:46

Ljudi prestanite pisati o nekoj nasoj individualnoj kvaliteti. Nije ovo 2014 kada smo mogli to govoriti. Dzeko je za mene GOAT nase repke ali njegova individualna kvaliteta je svedena na minimum, treba mu ponekad 5 sansi da zabije gol. Nije on vise 26-28 kada je zabijao golove samo sto pogleda prema golu. Pjanic nikad nije bio na nekom ogromnom nivou u repci.. Lazemo se, jer su nekad te rijeci mogle i da piju vode ali ne vise.. Mi imamo to sto imamo i trenutno spadamo u taj neki 3/4 sesir. Nadati se da ce Hasic, Dedic, Gazibegovic, Demirovic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic i ostali momci uspjeti da ponovo uspjeh za par godina, ali ovo trenutno sto imamo i sto smo imali zadnja 2 ciklusa je vrlo, vrlo lose. Na to dodas ne(kvalitetne)kvalitetne trenera i imas to sto imas - nista.

Medjutim za ovo stanje je iskljucivo kriv savez i menadzerski lobi jer godinama se guraju pogresni igraci i imamo to sto imamo.
Zadnja izmjena: ReX, dana/u 09 okt 2020, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
@igrajlopte 🐦

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 09 okt 2020, 15:48

DrFilgud je napisao/la:
05 okt 2020, 20:51
DaVinci je napisao/la:
05 okt 2020, 20:47
Brinel' koga fenomen zvani 'treca sreca' ... ono kad ti protivnika vile pronosaju da ga ne pobijedis u bar jednoj nebitnoj tekmi pa to sve kasnije naplatis u trecoj, plaho bitnoj ... :hmmmmm:
Ne, nakon naša tri baraža.
Ispostavi se da 'treca sreca' ipak postoji, druze ali samo za mu@onje, nikako za luzere ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 09 okt 2020, 15:50

LegendKiller je napisao/la:
09 okt 2020, 15:39
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
09 okt 2020, 15:14

Nebitno je kako se piše tatar ili TATAR. Nisi ga spomenuo al iz tvog posta se vidi da ti je krivo sto je igrao Gojak a ne TATAR jer pisas čovjeka koji igra poprilično dobro i smeta ti njegov transfer u Torinu i Sarajevo bi izbacilo Torino. Mislim momak previše je očigledno da pisas jedno dižeš drugog i da omalovažavaš ekipu koja je medju 8 u Italiji uvjek skoro u zadnjih par godina i porediš ih sa Sarajevom to jest da je Sarajevo bolje od njih 😂
Ne znam koji problem imas sa gojakom al bezveze čovjeka pisas a kao drugi su dobri bili. Ma hajde molim te
nemaš pojma o Torinu, od povratka u seriju a 2011 dva puta bili 8, ostalo sredina tabele, borba za opstanak a prije 2011, šest godina serije b. To što su bili 8, je zato što su neke ekipe poput Milana i Lazia pale, kako su se i te ekipe vratile eno ti Torina u borbi za opstanak.
Nemam ja problem sa Gojakom, već sa činjenicom da fudbalera koji iz kluba koji je redovni učesnik lige prvaka pređe u klub koji će se u seriji A boriti za opstanak, predstavljate kao nekog velikog majstora. Nije prešao u Juventus Torino, već u FC Torino.
Imam problem sa selektivnim pristupom. Ok višća, cimirot, hotić loši, a šta je problem isto reći za Gojaka, igrao četrdeset minuta kao da nije ni igrao.
Jel to dok si pretražio istoriju Torina 😂 koji si ti mamlaz cuj porediš Sarajevo i Torino 😂i turim **** Torinu oni su nebitno na ovoj temi bas kao i Sarajevo.
Mislim da imas problem jedan a to je da bi Ti najviše volio da igra Sarajevo pod imenom BiH jer očito ti smetaju neke stvari i dok u postu na reprezentacije bih spominješ da je Sarajevo bla bla bla.
Drugo druze ocito ne shvataš ili tražiš previše od repke koju smo mi digli i naš medij a ne rezultat. Nasa repka je u rangu Litvanije itd kao sto sam rekao. Imam igrače neke koji igraju u jako dobrim ili dobrim timovima al isto tako ti igrači u prosjeku igraju **** za repku. Pjanic od 50 ili 10 tekmi za repku odigrao je par dobrih. Dzeko kad mu je k.. Cejf igra dobro(ne sporim dzeko je igračina iskreno) samo govorim kako to ide za repku.
Pa bolje da igra Gojak, Tatar, Rahmanovic itd igrači iz premijer lige nego ovi sto im ekskurzija bude ovdje par dana.
Ne serite objektivno smo **** od repke i hocete i tražite previše od ekipe a realno smo katastrofa reprezentacija.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 okt 2020, 15:54

sljivo je napisao/la:
09 okt 2020, 15:45
Pjanić jeste bolji od većine ali ta njegova kvaliteta ne može biti efikasno iskorištena jer drugi djelovi terena ili pozicije bliske njemu nisu kvalitetne. On je iz prekida svakako bonus za ekipu ali u igri u polju i ne toliko koliko bi trebalo. Upravo radi toga što nema društvo koje ga štiti i nadopunjuje. Naći mu nekog dobrog para u sredini bi bilo odlično i za njega i za nas.
Njemu su Krunić i Gojak ok kolege u vezi. Za Pjaniće ja ključno naći ok krila.
Da smo sinoć imali dva krila, a ne trkaću kokoš 1 i poslije trkaću kokoš 2, pričali bi o utakmici protiv Slovačke.
"...njegovo kultno Bilino polje — a prije njega stara Blatuša — sa svih dvadeset hiljada ljutih metalaca, ložača i kovača na tribinama bili su naša najgora nedjeljna noćna mora."

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 okt 2020, 15:55

OdmutNicaze1988 je napisao/la:
09 okt 2020, 15:14

Nebitno je kako se piše tatar ili TATAR. Nisi ga spomenuo al iz tvog posta se vidi da ti je krivo sto je igrao Gojak a ne TATAR jer pisas čovjeka koji igra poprilično dobro i smeta ti njegov transfer u Torinu i Sarajevo bi izbacilo Torino. Mislim momak previše je očigledno da pisas jedno dižeš drugog i da omalovažavaš ekipu koja je medju 8 u Italiji uvjek skoro u zadnjih par godina i porediš ih sa Sarajevom to jest da je Sarajevo bolje od njih 😂
Ne znam koji problem imas sa gojakom al bezveze čovjeka pisas a kao drugi su dobri bili. Ma hajde molim te
Gojak je ofanzivni vezni

To prvo

Ali ne ona fina sorta moderna tehnicara koji daje lopte i pokrece akcije, kreira prilike....

On je sorta neka balkanska te pozicije, neskolovanog ali talentovanog igraca koji se ufura pa pokusava svasta na terenu i posto su rjetki talenti a pogotovo u slabijim ekipama, onda mu to bude i dozvoljeno....i nikad ne nauci osnove poput pressinga, markiranja i defanzivnog rada, odgovornosti...dakle a la Arezina, Vranjes, Alispahic, itd.

On nije igro u Dinamu svoju poziciju jer je tu igrao Olmo, ali nije se ni borio za mjesto ni kad je otiso samo je ocekivao da ce je dobit, onda nije ni radio na terenu sto se trazi, ko god je gledao i prati dinamo zna to odlicno...

Steta je sto on nije nikad u repci zaigrao svoju poziciju, nego uvijek krpi krilo jer jhebeni Visca mora desno i uvijek 4-3-3....tako da ga ne mozes puno kuditi po ucinku prema golu protivnika, no mozes po zalaganju, defanzivnim radom i trci i tu je problem....tu je slab...
Krunic je jednostavno konkretniji prema naprijed i dobio je tu poziciju, na drugu stranu on je rijetko zdrav u zadnje vrijeme.....ali sinoc medju boljim, kamo srece da je bio u vrhu romba sa Djuricem i Dzekom ispred....mislim da bi to bilo znatno lakse....

Tatar je takodje direktan igrac i jako efikasan i u formi sto je najbitnije...u radu bez lopte je 99% korisniji i od Krunica, Gojaka ali prakticno sviju sinoc jer je rijetko iko ista radio.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zundo
Kontakt:

Post Postao/la Zundo » 09 okt 2020, 15:56

Prica jednog novinara, razgovor sa Susicem u Brazilu:
Selektor Sušić: Nadam se. Ti to srcem i razumijem te, ali treba biti realan. Osu'će se ekipa. Imamo i ovih starih, prolazi njihovo. Mladi, neki su malo i drski i nije im ponašanje za reprezentaciju. Bakire, puno će vremena proći dok opet zaigramo na velikom takmičenju. Puno se toga mora složiti, puno toga istrpiti, progutati. Nama se sada složilo. Zapamti šta ti kažem, pitanje je kada ćemo opet. Jer ovo treba i zaslužiti. Eto, to je to, o tome puno razmišljam. To sam ti htio reći
,,Volim svoga šampiona kao oči svoje".
SAMO SARAJ'VO

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 09 okt 2020, 16:00

JonSnow je napisao/la:
09 okt 2020, 15:54
sljivo je napisao/la:
09 okt 2020, 15:45
Da smo sinoć imali dva krila, a ne trkaću kokoš 1 i poslije trkaću kokoš 2, pričali bi o utakmici protiv Slovačke.
Krila koja mogu primiti i drzat loptu, 1-na-1 proci nekoga i napraviti nesto, asist ili sut....ara hodzic bi bolji izbor bio od Visce i Hotica....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 okt 2020, 16:00

JonSnow je napisao/la:

Ne vezano za Pjanića, da smo imali normalna krila u ovih 10-12 godina dok je Džeko tu bio, on bi imao još 30 golova ekstra a mi još dva takmičenja više. Krila su, na žalost, rijetko i skupo blago i oni se ne pronalaze lahko.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 okt 2020, 16:01

Zundo je napisao/la:
09 okt 2020, 15:56
Selektor Sušić: Nadam se. Ti to srcem i razumijem te, ali treba biti realan. Osu'će se ekipa. Imamo i ovih starih, prolazi njihovo. Mladi, neki su malo i drski i nije im ponašanje za reprezentaciju. Bakire, puno će vremena proći dok opet zaigramo na velikom takmičenju. Puno se toga mora složiti, puno toga istrpiti, progutati. Nama se sada složilo. Zapamti šta ti kažem, pitanje je kada ćemo opet. Jer ovo treba i zaslužiti. Eto, to je to, o tome puno razmišljam. To sam ti htio reći
Bome, ne sjećam se da mu se osula poslije prvenstva kad se sramotio protiv Kipra i Židova.

Trunks
Kontakt:

Post Postao/la Trunks » 09 okt 2020, 16:04

Sve dok se navijačke grupe i ostali kolektivno ne aktiviraju protiv saveza imat ćemo lošu ligu, loše stadione, nekvalitetne igrače u reprezentaciji, loše trenere, lošu mladu reprezentaciju i generalno katastrofalnu organizaciju. Moramo riješiti probleme temeljito, krajnje je vrijeme.

JonSnow
Kontakt:

Post Postao/la JonSnow » 09 okt 2020, 16:05

sljivo je napisao/la:
09 okt 2020, 16:00
JonSnow je napisao/la:

Ne vezano za Pjanića, da smo imali normalna krila u ovih 10-12 godina dok je Džeko tu bio, on bi imao još 30 golova ekstra a mi još dva takmičenja više. Krila su, na žalost, rijetko i skupo blago i oni se ne pronalaze lahko.
Ma šefe, ako treba natrpat ekipu krilima iz **** BiHPL pa mijenjat jedno svakih pola sata kad ispušu. Ja se kladim da nijedan od njih ne bi bio gori od Višće.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 09 okt 2020, 16:05

Here we go again
:bih:
:urnebes:
tz tz tz tz tz tz

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 09 okt 2020, 16:07

Krila ako želimo da valjaju moraju igrati u ligama petice a ne u našoj ligi. I ne bih da sudim o Višći dok ne vidim druge opcije. Mogu samo da zamislim te druge kad ih ovaj Višća zakuca na klupu.

Mancini
Kontakt:

Post Postao/la Mancini » 09 okt 2020, 16:09

Denchi je napisao/la:
09 okt 2020, 15:13
Mancini je napisao/la:
09 okt 2020, 13:58

Gojaku nije dao/nisu dali da igra za Željezničar.
Fakti ostaju da nije igrao ni za zelju ni Sarajevo nego minorni olimpik

Naglasio sam da je to kvarna logika....
A taj " minorni olimpik" uzeo pare umjesto udbaša i Želje. ;) :rol:
FK OLIMPIC SARAJEVO POBJEDNIK KUPA BiH U SEZONI 2014./2015. LAHKO JE BITI NAVIJAČ BRAZILA. BUDI NAVIJAČ KIPRA.

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 okt 2020, 16:19

Je li moze neko pronaci onaj famozni video kad Lulic objasnjava cemu sluze reprezentativna okupljanja ?
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 09 okt 2020, 16:23

Puma je napisao/la:
09 okt 2020, 16:19
Je li moze neko pronaci onaj famozni video kad Lulic objasnjava cemu sluze reprezentativna okupljanja ?
https://sportsport.ba/fudbal/kamera-uhv ... mor/312575

Izvoli
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 okt 2020, 16:27

FA7 je napisao/la:
09 okt 2020, 16:23
Puma je napisao/la:
09 okt 2020, 16:19
https://sportsport.ba/fudbal/kamera-uhv ... mor/312575

Izvoli
Eh, to je to. Ovo u kombinaciji sa konstantnim podcjenjivanjem svega i svacega je razlog zasto smo se samo jednom plasirali na neko veliko takmicenje. Nek neko izracuna koliko smo kvalifikacija odigrali od samostalnosti.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

DonerKebab
Kontakt:

Post Postao/la DonerKebab » 09 okt 2020, 16:37

Zundo je napisao/la:
09 okt 2020, 15:56
Mi otkad su Spahic i Misimovic otisli nismo dvije odigrali kako treba niti smo nasli zamjenu za sefa odbrane i glavnog na sredini.

Volim ja nase igrace ali ne moze ti Zukanovic, Bicakcic ili Sunjic biti sef odbrane. Sanicanin da ne govorim. Anel i Hadzikadunic imaju potencijal da jedan od njih dvojice moze biti Spaha 2.0

Za Misimovica takodjer nema zamjene, ja je i ne vidim. Pjanic je drugi profil igraca, radnik a ovi iz Turske osim Hasica ne valjaju. Gojak ako se uozbilji ili Krunic ako eksplodira mozda, ali tesko...
..da ti kazem kol'ko volim Sarajevo!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut, RajvoSA03, Rimes87, Vaya i 22 gosta.