Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Re: Baraž za EP 2021. (08. Oktobar/12. Novembar 2020.)

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 09 okt 2020, 16:38

Denchi je napisao/la:
09 okt 2020, 15:55
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
09 okt 2020, 15:14

Nebitno je kako se piše tatar ili TATAR. Nisi ga spomenuo al iz tvog posta se vidi da ti je krivo sto je igrao Gojak a ne TATAR jer pisas čovjeka koji igra poprilično dobro i smeta ti njegov transfer u Torinu i Sarajevo bi izbacilo Torino. Mislim momak previše je očigledno da pisas jedno dižeš drugog i da omalovažavaš ekipu koja je medju 8 u Italiji uvjek skoro u zadnjih par godina i porediš ih sa Sarajevom to jest da je Sarajevo bolje od njih 😂
Ne znam koji problem imas sa gojakom al bezveze čovjeka pisas a kao drugi su dobri bili. Ma hajde molim te
Gojak je ofanzivni vezni

To prvo

Ali ne ona fina sorta moderna tehnicara koji daje lopte i pokrece akcije, kreira prilike....

On je sorta neka balkanska te pozicije, neskolovanog ali talentovanog igraca koji se ufura pa pokusava svasta na terenu i posto su rjetki talenti a pogotovo u slabijim ekipama, onda mu to bude i dozvoljeno....i nikad ne nauci osnove poput pressinga, markiranja i defanzivnog rada, odgovornosti...dakle a la Arezina, Vranjes, Alispahic, itd.

On nije igro u Dinamu svoju poziciju jer je tu igrao Olmo, ali nije se ni borio za mjesto ni kad je otiso samo je ocekivao da ce je dobit, onda nije ni radio na terenu sto se trazi, ko god je gledao i prati dinamo zna to odlicno...

Steta je sto on nije nikad u repci zaigrao svoju poziciju, nego uvijek krpi krilo jer jhebeni Visca mora desno i uvijek 4-3-3....tako da ga ne mozes puno kuditi po ucinku prema golu protivnika, no mozes po zalaganju, defanzivnim radom i trci i tu je problem....tu je slab...
Krunic je jednostavno konkretniji prema naprijed i dobio je tu poziciju, na drugu stranu on je rijetko zdrav u zadnje vrijeme.....ali sinoc medju boljim, kamo srece da je bio u vrhu romba sa Djuricem i Dzekom ispred....mislim da bi to bilo znatno lakse....

Tatar je takodje direktan igrac i jako efikasan i u formi sto je najbitnije...u radu bez lopte je 99% korisniji i od Krunica, Gojaka ali prakticno sviju sinoc jer je rijetko iko ista radio.....
Slažem se s tobom, ja iskreno nisam ni pratio Gojaka toliko u zadnje vrijeme jesam ali iskreno kakvih fudbalera ima u reprezentaciji on je Ronaldo. Momak trci trudi se ima neku svoju prodornost i neku kariznu u igri na terenu i srcan je iskreno. Tatar je jako jako dobar igrač i iskreno treba igrati u prvih 11 kao i Gojak sto treba da igra. Krunic je jako dobar igrac al mislim da bi vise dao u vezi zajedno s pijanicem i jos nekim igračem s njima u paru.
I slažem se sa tobom da su sinoć katastrofa bili poprilično svi. Nikakve zelje ni volje u igri. Na dzeki se vidjelo da moli Boga da završi utakmica tako da opet stojim iza svojih riječi da smo katastrofa reprezentacija.
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 okt 2020, 16:56

Mnogo mnogo toga za reci ali je vec ispisano 100 stranica pa vecina vise i ne cita sta drugi pisu. Neka cita kome nije mrsko, krenimo redom.

Generalno:
RIBA SMRDI OD GLAVE
Zatecen sam sta se sve napisalo od sinoc, tema je postala identicna onoj kancerogenoj FK Sarajevo, puna dvostrukih navijackih arsina i klinaca s kojima ne mozes rijeci progovoriti ako si drugacijeg misljenja. Tipicni bosnjanin, naglasit cu bosnjanin jer je misljenje kmeta zauvijek ostalo isto i zauvijek ce ostati, pokazao je kako nema identiteta i kako ga je lahko prevariti.
Bezobrazno je kriviti i izdvajati bilo koga nakon onog sinoc, jer niko nije kriv, a ustvari su svi krivi, vise o tome kasnije.

Utakmica
Utakmica kao utakmica veoma, veoma tvrda ali u isto vrijeme otvorena. Pokusali smo im parirati u tim duelima jer su poznati po grubom fudbalu, odgovorili smo im poprilicno dobro, Sanicanin nesto izrazitiji u odnosu na svedjanina, vjerovatno jer je ovom debitantski nastup.
Gol postignut na vrijeme iz izradjene akcije, pohvalio bih povratnu Cipetica, te Krunica koji je nije prebacio preko tribina nego sigurno po zemlji iako je lopta odskakala, a znacio mu je ovaj gol zbog velikog broja kriticara.
Irci nisu pali, uzvratise onim udsrcem kad je Seha odlicno reagovao.
Bas tu se utakmica prelomila. U periodu kada smo dali gol i imali jos snage (opce je poznato da smo reprezentacija za prvo poluvrijeme) za jos jedan, mi smo se (ne)primjetno povukli i pokusavali nesto na kontre, mogu reci tipicno za nas. Treba napomenuti da su irci u tom periodu pa do kraja prvog poluvremena kod sebe drzali loptu prosjecno 50-60 sekundi dok smo je mi gubili poslije 2-3 pasa sto je izgledalo amaterski, identicno kao protiv grcke tamo.
Pokusavao je Pjanic uposliti Dzeku par puta, onim svojim podbadanjem ali nije Dzeko za te stvari. Njegovo je da primi i odlozi loptu, sto je u prvih 30 minuta solidno radio, a ostatak utakmice katastrofalan. Primljeni gol da kazem obican, Maguire od 100mil pogrijesi, a da ovi nasi ne pogrijese.
Visca standardno katastrofalan, Seo odlican, Cipetic okej, pjanic odlican, Dzeko uzasan, Cimirot prolazna ocjena, ostalo necu komentarisati. Za 2. Poluvrijeme necu nista pisati, mi ne bismo ni protiv San Marina izdrzali poslije 70te tako da se sve znalo vec tada.

Pozivi, pripreme, selektor, mediji
Koliko god mi ne voljeli Bajevica, za spisak mu se ne smije prigovoriti. Spisak je takoreci navijacki, sva imena koja su navijaci hvalili, pozvana su, tipa Hotic, Djuric, Tatar. Da Hotic nije pozvan sinoc bi se oplelo po svemu i svacemu samo tako. Onda kada ne zadovolji, on ispade kriv. Dvostruki Arsini. Da Visca nije pozvan rekli bi najbolji napadac turske lige nije pozvan ali nek je jedan tatar pozvan, sarajevski lobi blablabla. Toliko od Visce, 40ta utakmica kako ga ja ne primjetim na utakmici. Odnosno primjetim jer usere 15 napada. Dno dna. Ali i taj katastrofalni Visca je citava dimenzija vise od jednog Tatara. Tatara volim ko brata, premijer ligu poznajem vise od 99% ovog foruma ali taj Tatar nije za reprezentacije, barem nije bio za sinocnju utakmicu.
Naravno sa ovog spiska barem jos 10 igraca nije za reprezentaciju, mozda jeste za spiska ali nisu dorasli jednoj ovakvoj utakmici. To je realnost, a realnost je i da nam je to najbolje sto imamo.
Realnost je i jedna cinjenica sto neki dan Bolic rece, a to je da nam dijaspora nece jos dugo proizvoditi igrace. Djeca koja su izbjegla tokom rata i sa svojim porodicama su dozivjeli vrhunac i vec sada su ljudi, proizveli su nam dobru generaciju 2010te koja je vrhunac imala u 2014oj i to je to.
Nasa premijer liga tu nije imala nikakvog uticaja, koliko god velicali svoju skolu, ovo se odnosi prvenstveno na zelju.
Selektor nam mozda i najstariji u evropi, modernog nogometa okusio nije i bilo kakva kombinacija njega sa Pjanicem, Krunicem, Dzekom ne moze uspjeti jer su to 2 razlicita doba nogometa, tako da je skoro pa svejedno u kojoj formaciji mi izasli na teren.
Treba se sjetiti da Bajevic ne sprema igrace, moramo znati da su ovo reprezentativna okupljanja i pripreme za nadolazece utakmice, a ne one klupske dvomjesecne ligaske pripreme. Svaki selektor ima svega par dana da odabere pravih 11 za predstojecu utakmicu jer oni na okupljanja dolaze vec spremni. Svako u razlicitoj spremi ali se sigurno nece spremati na ovih par treninga, to je planirano iskljucivo za tehnicko-takticki dio.
Okupljanja, kolace, provodi i rodjendani su posebna prica i o tim stvarima drugom prilikom, mada se i nema mnogo toga za reci kada je svima jasno.
Mnogo odgovornosti na ovaj ZLOCIN u reprezentaciji nose i mediji, kao sto rekoh na pocetku, svi su krivi.
Zar je moguce da mi nemamo novinara niti novinske agencije koja je spremna kritikovati, postaviti jasno definisana i korektna pitanja selektoru, kapitenu i ostalim igracima.
Zar je moguce da nam se cijeli jedan portal ili jedne novine prodaju za jedan dres sa potpisom i da postanu sluge ovog sistema?
Kada sam saznao satnicu preskonferencije prije utakmice, obustavio sam obavezu koju sam imao, skuhao kafu i upalio N1 da uzivo cujem i vidim sta to selektor ima reci pred najvazniju utakmicu zadnjih 6 godina. Kafu nisam ni krenuo piti a presica je vec zavrsena, pazite sta je rekao: "Ocekuje nas jedna teska utakmica".
Pa da li me neko zayebava, cuj teska utakmica :rol:
Nije toga niko bio svjestan, sreca pa nam je Bajevic to rekao.
U uredjenim zemljama evrope novinar se danima priprema za 2-3 pitanja na presici i onda kada dodje direktno u kost se pita: Da li Vi, selektore, garantujete za tog i tog igraca, da li ste sigurni da on sutra moze iznijeti taj teret na ledjima obzirom da nije osjetio profesionalnog fudbala proteklih 9 mjeseci? Jeste li sigurni da taj i taj moze unistiti protivnika iako nije dao gol duze od godinu? Zasto krijete da je ta i ta menadzerska agencija uveliko uticala na poziv tog i tog? Jeste li spremni podnijeti ostavku u slucaju neuspjeha jer cemo direktno ispasti iz utrke za euro, dakle ne staviti svoj mandat na raspolaganje nego podnijeti ostavku odmah nakon utakmice? I slicno.
Cuj igraci su odlucili da se igra na Grbavici, halo kakva Grbavica, kakvi igraci? Ako selektor kaze pripremamo se u simin hanu, tamo se priprema i gotova prica, ali ne, svi znamo sta je u pitanju.
Takodjer o menadzerskom lobiju, igracima koji su i selektori i igraci i predsjednici saveza - drugom prilikom.

Savez
U ovu rubriku cu namjerno svrstati i nas, navijace, simpatizere, pratioce, kriticare i mrzitelje reprezentacije. Mi smo direktno uticali i podrzali ovaj zlocin u i oko reprezentacije. Pa poslije sramotnih igara, bez ikakve euforije, nama dolazi Italija i mi ispunimo bilino polje jer eto, hoce narod da vidi Immobilea. Placa karte, puni kasu savezu.
Ja sam srecom na vrijeme skrenuo s tog puta jos 2013te i smatram da nista od tada nije niti ce biti isto. Od tada samo preko malih ekrana jer oni mojih 15-20km ne zasluzuju, niko od njih. Dovoljno trosio novac, grlo, zivce skoro svaku utakmicu, vise ne. Ne zato sto sam ostario ili zamrzio drzavu, nego zbog saucesca u organizovanom raspadu reprezentacije. Nadam se da ce se i drugi opametiti i da ih jedna poklonjena karta ili potpisan dres nece tako lahko preokrenuti. Ali kao sto sam rekao na pocetku, razmisljanje kmeta se nije promijenilo niti ce, kmeta je najlakse kupiti necim.
O savezu kao savezu, menadzerskom lobiju , igracima koji su selektori, drugom prilikom jer su oni posebna prica i moze se danima o njima pisati.

Zakljucak
Kao sto neko gore rece, odlicna prilika za remont, za jedan rez. Maksimalno iskoristiti ovo malo djece sto ih je dijaspora napravila, tipa Ahmethodzic, Hadzikadunic, Demirovic, Dedic itd. Podmladiti sve, savez, strucni stab, igrace. Ovo je vec subjektivno misljenje, ostaviti Misketa i dovesti mlade ljude. Niposto Dzeku u savez, volim ga najvise ali je vec dovoljno komandovao. Mlade i obrazovane ljude postaviti i u strucni stab, po mom misljenju Adnan Custovic sa Jeleskovicem, Jeleskovic je svakako baba za sve trenere u BiH, profesor, instruktor. U ekipi ostaviti par ovih koji su ostavili dobar utisak, svi znamo ko su, ostalo otjerati nazad u tursku. Dzeki napraviti senzacionalni oprostaj.
Kako i koliko iskoristiti igrace iz nase lige, kojim pravcem ici i napredovati je jedan drugi roman, poseban sistem koji uredjene zemlje izgradjuju decenijama a mi nismo ni poceli, niti cemo ubrzo.
Navijaci ako sada ne naprave jedan poseban bojkot, jedan pravi haos u savezu, bit ce direktni krivci za ovaj zlocin. BHF dijaspora pogotovo. Ostaje nam da vidimo da li cemo nastaviti biti kmetovi, sluge robovlasnickog drustva i gledati kako se jedna reprezentacija gasi, da li ce iko preuzeti odgovornost i da li cemo ikada, ikako reagovati.
NEMA NAZAD

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2020, 17:00

Kakav Bojkot i bakraci za 2 mjeseca dolazi Vico na celo saveza, mozes bojkotovat melčinoj materi jedino.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 09 okt 2020, 17:07

avenija je napisao/la:
09 okt 2020, 17:00
Kakav Bojkot i bakraci za 2 mjeseca dolazi Vico na celo saveza, mozes bojkotovat melčinoj materi jedino.
Jkazem sta mislim da bi trebalo, a ne ko ce i kada doci
NEMA NAZAD

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 09 okt 2020, 17:10

holyman je napisao/la:
09 okt 2020, 17:07
avenija je napisao/la:
Al nema smisla ikakva borba bojkota, red je po statutu na Srbina, dolazi Vico i to je to. Nema tu alternative apsolutno nikakve.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 09 okt 2020, 17:14

Neka smo ispali, ovaj nacionalisticki savez nece dobiti milione koje bi potrosio u balijsko ustasko cetnicke sredine i klubove.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 09 okt 2020, 17:20

avenija je napisao/la:
09 okt 2020, 17:10
holyman je napisao/la:
09 okt 2020, 17:07
avenija je napisao/la:
Al nema smisla ikakva borba bojkota, red je po statutu na Srbina, dolazi Vico i to je to. Nema tu alternative apsolutno nikakve.
Ista ****!! sjasi kurta da zajasi murta :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 09 okt 2020, 17:23

Ima li utakmica za treće mjesto :mrgreen: izmađu nas i R.Irske

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 okt 2020, 17:40

Bayern@heart je napisao/la:
09 okt 2020, 17:23
Ima li utakmica za treće mjesto :mrgreen: izmađu nas i R.Irske
Sto manje utakmica da se gleda ova patnja to bolje.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 okt 2020, 17:42

https://telesport.telegram.hr/kolumne/n ... i-deja-vu/

Odlicna analiza.
Na kraju je Baraclough planski zamijenio dvojicu igrača i na teren poslao dva izvođača penala, a BiH je u njih ušla spuštene glave i s pogledom u svoja stopala. Priča o lutriji i nesreći već je svima bila na pameti, pa nije čudo da su je kasnije samo ispustili iz sebe. Haris Hajradinović je promašio jedan, Višća još jedan, i Bosna i Hercegovina je na sebi svojstven način — vlastitim pogreškama, slabom reakcijom izbornika i igrača — ispustila još jednu priliku za plasman na veliko natjecanje. Osam mjeseci se BiH spremala za Sjevernu Irsku i na kraju se nije spremila dovoljno dobro.
:clap:

Puma
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Puma » 09 okt 2020, 17:43

Sad sam pregledao snimak utakmice, kako sam se kvalitetno ismijao Bahi i Balji, pogotovo tokom izvodjenja penala, koja dva imbecila.

Imam osjecaj da sjede kuci na kaucu, uz grickalice, kuhana jaja, pivu, i komentarisu nesto.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 09 okt 2020, 17:49

Možda bi Vico mogao biti iznenađenje. Da na jednom sudije počnu opasno za nas svirati. :D

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 09 okt 2020, 17:52

Ubrzanim tempom propadamo.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 09 okt 2020, 18:02

FliX je napisao/la:
09 okt 2020, 17:52
Ubrzanim tempom propadamo.
Davno smo mi propali, ovo je realnost sve drugo je jedno veliko iznaneđenje ili puka sreća.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 09 okt 2020, 18:06

sljivo je napisao/la:
09 okt 2020, 15:32
Na žalost ovo je možda i problem. Problem je što ovim milenijašima i instagram fudbalerima pokušava nametnuti spartanska filozofija od prije 50 godina, koju Osim i spominje. Tad je to možda bilo aktuelno, danas više nije. Danas je fokus na atomskom fudbalu, igranju više pozicija, pozicioniranju, traženju što boljih rješenja u polju kako pozicijom tako i pasom, odbrani od presinga... Nije dovoljno trčati ako ne znaš gdje i za šta trčiš. Niko ne igra više te formacije 4.4.2 ili 4.4.1.1 gdje je takav fudbal uspjevao, danas su to ve hibridi, liberaralnije postavke i sistemi. I onda kad praviš igru na postulatima koje Osim spominje pola igrača ne zna ni šta ni kako i onda vidiš kako svi guslaju u prazno, trenera kojeg niko ne razumije i igrače koji ne razumiju trenera.
Pogotovo takav nogomet, kakvog ti govoris tj ovaj sad moderni se ne moze igrati bez fizicke spreme. Omasio si malo poentu ovoga videa cini mi se.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 okt 2020, 18:10

Evo da i ja koju "pametnu" prozborim :mrgreen:
Prije svega da kažem da sam ovo ispadanje lahko prežvakao jer sam se psihički dobro pripremio za slican scenario. :D

1. očekivano preteška utakmica:
više puta sam prije utakmice naglašavao da utakmica neće biti nimalo lahka jer su S.Irci trkački nevjerovatni i u tome vjerovatno najbolji u Europi, jednostavno nam nisu dali disati, uz to veoma disciplinovani. Gledao sam ih protiv nas 2x naravno, te protiv Holandije gdje su remizirali a u drugoj utakmici izgubili tek u 90+ minuti, te protiv Njemačke gdje su slomljeni također tek u 90+ minuti, a mi nismo na nivou Holandije i Njemačke, pa šta onda očekivati. Smatram da su samo neznalice mogle očekivati laganu pobjedu - na osnovu kojih argumenata kad zapravo svi ukazuju da će biti teško, i bilo je.
Naravno da sam i ja očekivao pobjedu ali tešku i s jednim golom razlike, 1:0, 2:1.

2. S.Irska bi trebala lahko proći Slovačku koja bi opet nama bila puno lakši protivnik od "Lažnih" jer Slovaci kao i mi igraju sporo i bez puno trke. Slovaci dakle gube izuzev ako dobro nauče lekciju iz našeg poraza.

3. Kao GLAVNOG krivca za naš poraz vidim BAJEVIĆA:
Postavka na početku je bila sasvim ok, međutim pogresno vođenje utakmice i kašnjenje s izmjenama je bilo presudno. Napraviti prvu izmjenu u 81.minuti je neprihvatljivo. Već oko 60.minute su morale ići 2 izmjene, skoro pocrvenjeli Hadžiahmetović (prekršaj do crvenog) i katastrofalni Višća. Trebalo je osvježenje u vidu Gojaka i recimo Hodžića koji bi rasteretio malo Džeku. Oko 75.minute su morale uslijediti još 2 izmjene.Dakle vec 4 izmjene prije nego je on i prvu napravio.
Djuric je morao uci zadnjih 15-ak minuta u produzecima kada si trebao ici na sve ili nista jer znas da u penal seriji nemas nikakvih sansi, prvo sto imamo luzerski mentalitet, drugo sto su oni vjezbali penale a mi ne..pa njihov golman zna gdje svaki nasi reprezentativacnajcesce sutira penale a nas Sehic pojma nema - jako bezobrazno i neprofesionalno od Bajevica i str.staba...penali nikada nisu bili lutrija ili sreca vec iskljucivo umijece (ne iskljucujem faktor srece kada su ekipe ozbiljne).
Dakle, Bajevic me totalno razocarao i smatram ga glavnim krivcem.

4. Šunjić - sinoc se vidjelo koliko nam znaci...siguran sam da niti jedan zracni duel ne bi izgubio a Anel je haman svaki izgubio i nakon jednog je pao gol. Ne krivim ga uopce jer je mlad...ali neki trebaju da znaju da se stoper ne postaje tako lahko.

5. Ocjene igracima:
- Šehić, onaj refleks kad je odbranio nemoguće...ono nikada Begović ne bi odbranio. Kad se spominje igra nogom pri tome se ne misli samo na to da nadje nekoga prilikom ispucavanja vec i na sigurnost kada mu se vraca lopta i ima je u nogama. Ja sam miran, a kad god se vracala lopta Begovicu nikada nisam bio miran. Osporavati Sehica mogu samo neki koji su unaprijed nadojeni mrznjom i ne zele da priznaju da je momak iskoristio priliku i zasluzeno stojao na golu. I da je Begović branio - nista protiv. Sto se tice penala,ne bi ni begovic niti jedan odbranio...99%.

- Cipetić, krivac kod gola, vidi se da nije navikao da je protivnik BRZ. Takodjer ispao je par puta gdje su Irci lahko ulazili u 16. Imao je i par dobrih intervencija kao i trkova u defanzivi...posebno upecatljiv trk nazad da pokrije pjanicevo gubljenje lopte u produzecima.

-Ahmedhodzic, igra s nogom odlicna. Ima strasnu dugu loptu i bit ce Spahicev nasljednik ako Bog da. Mislim da bi bio odlican u slobodnjacima kada bi ih malo trenirao. Igra glavom i pozicioniranje - morat ce jos raditi na tome.

-Sanicanin - slaba reakcija kod gola..imao je jos par losih odluka ali generalno ok partija. Mislim da bi za kvalifikacije vec trebalo uigravati tandem Svedjana.

-Kolasinac, napokon nesto pristojnija partija ali ipak nedorecen u zavrsnici napada, ali mi se svidjelo sto je znao uzeti loptu i krenuti naprijed - to sam uvijek govorio, ti kao igrac Arsenala moras vise pokusavati...uz to jednom ispao opet kao malo dijete.

- Hadziahmetovic, da budem iskren nisam ga nesto upratio sinoc, vjerujem da je i rani zuti karton ucinio svoje i da je vise pod rucnom igrao.

- Cimirot, jos jedanput pokazao da je zasluzeno u startnih 11.

- Pjanic, moglo bi se recii da je bio odlican dok je imao snage. Jasno je da on jos uvijek nije spreman za 90 minuta a kamoli za 120. Za mene licno je uradio koliko je trebalo s obzirom na spremnost.

- Krunic, onu situaciju je morao ralizovati za 2:1 kada je driblingom izasao pred golmana, a i kod onog suta na povratnu je morao bolje reagovati. Odigrao je generalno vrlo dobru partiju i to bi trebalo da bude minimum od njega u buducnosti...s dr.strane, falilo je njegovih zavrsnih pasova.

- Visca - sinoc je bio katastrofalan i trebao je biti zamijenjen najkasnije u 60.minuti.

- Džeko - za mene licno nedovoljno. Nakon Bajevica ga smatram glavnim krivcem: 1. morao je vise povuči (kao protiv Italije ili Juventusa), 2. imao je cistu situaciju i haman 5 metara FORE kada ga je Pjanic kao rukom izbacio samog ali on se spetlja, dok smiri loptu, odbrana se vratila...tada je trebalo biti 2:0 i prica bi bila gotova. Morao je jednostavno vise.

IZMJENE:
Gojak - ako Bog da igracina...i opet cu naglasiti, morao je biti starter.
Loncar - nista.
Hajradinovic i Hotic sinoc nista ali vjerujem da ce u buducnosti ostaviti traga.

Na kraju, moglo bi se reci zasluzen poraz. Jednostavno se S.Irska bolje pripremila za utakmicu i to je to. U svakom trenutku su znali sta hoce.

Doviđenja do nekog novog baraza. :)
Zadnja izmjena: hurem, dana/u 09 okt 2020, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.

OdmutNicaze1988
Kontakt:

Post Postao/la OdmutNicaze1988 » 09 okt 2020, 18:14

Sinoć se Grbavica pokazala kao jako los teren to jest u jako lošem stanju je travnjak na Grbavici 😁
Hajmo hejteri 😂
Zenički Čelik 1945
Robijaši Zenica 1988

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 09 okt 2020, 18:15

Naš je fudbal samo soliranje. Što više soliraš to si navodno bolji igrač. Ista nam je i liga. Kad naučimo da je fudbal timski sport biće nešto od nas.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 09 okt 2020, 18:16

Baraž protiv R. Irske u Zenici gledo sam na Sky-u. Poslje tekme komentarišu u studiju neki njihovi fudbaleri i novinari.
Ovaj stariji bivši fudbaler kaže da Bosna po igri koju je pokazala, taktički i fizički, nema šta da traži u Dublinu i reče da garantuje prolaz.
Ja kontam vidi smrada prepotentnog, kad i bi onako kako reče. U gostima bez ispaljenog metka.
Nažalost lako nas je pročitat, predvidljivi, nespremni. U tri utakmice protiv ispodprosječne S. Irske, u dvije smo objektivno nadigrani, a po meni u sve tri.
Sinoć i dok smo vodili, bio sam razočaran i konto da s onom (ne)igrom nemamo šta tražit u finalu baraža.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 09 okt 2020, 18:27

slika

To je ta ekipa i taj kapiten.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.