FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

van gall
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la van gall » 19 dec 2010, 22:39

Guber...
Pogledaj tekmu u kojoj je Gomez dao 3 gola,nesjecam se tacno protiv koga al je ove sezone i pogledaj kakav mu je drugi gol,ne kazem da je on majstor za driblanje i prodore ali zna on to raditi....ja mislim da je utakmica protiv Hannovera al nisam siguran... ;)
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 19 dec 2010, 22:41

Gomez ima brzinu, ali tek nakon nekoliko pretrcanih metara. Ubrzanje mu je kriticno. Takodjer mu je velika mana tehnika. Ne snalazi se bas na najbolji nacin sa loptom, ali dobro je i ovo sto zna. :D

Sto se tice ankete, definitivno prva opcija. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2010, 22:41

guber90 je napisao/la: Nadji recenicu, ma ne recenicu, nego samo rijec gdje sam ja spomenuo Gomezovu brzinu, ja sam spomenuo njegovu prodornost, koja je katastrofa, barem koliko sam ja upratio, mozda utakmice koje ja nisam gledao je on porazbijao odbrane, a nije da sam propustio previse utakmica Bayerna :).
A ma pardon za brzinu, možda sam nešto predvidio....

A majke ti mile, kakve Džeko ima veze sa prodornošću :roll: Nisu ta dva igrača tako puno različita. Još kad vidim kakvog bi ti napadača prema karakteristikama i onda ti kažeš da bi Džeku, a Džeko nema sa tim nigdje veze. Trebaš znat da ti gledaš Džeku u Wolfsburgu i on napada ekipe koje imaju malo igrača u obrani jer te ekipe koje igraju protiv Wolfsburga žele sa njima igrati. Dok sa druge strane Gomez/Bayern uvijek napada **** beton sa 25 igrača u obrani...Gomez je u Stuttgartu zabijao na drugačiji način i moro se prilagoditi na igru Bayerna. To bi isto morao napraviti i Džeko i sigurno nebi bio tako SEXUALAN kako je sada u Wolfsburgu, ali to ne znači da bi bio lošiji od Gomeza. To niti pomisliti ;)

Gomez je TRPAČ samo takav, jedan od najboljih na svijetu. To je takva vrsta napadača, nije ŠPEKtakularan no ako ćeš na njega igrati on garantira golove makar oni bili sa pola metra. Takav je bio Toni, takav je Inzaghi i još njih miljon...I kod svih tih njegovih golova treba se itekako snači i treba uvijek stajati na pravom mjestu. Vjeruj mi kad ti kažem da onaj njegov prvi gol danas nebi dalo puno igrača na ovom svijetu, pogotovo ne sa lijevom nogom. On kod svojih golova nema baš vremena za razmišljanje i mora u stotinki odlučivati, a to isto tako treba znati, kao što treba znati dribljati, pucati izvana itd...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 19 dec 2010, 22:43

guber90 je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:
guber90 je napisao/la:ali ja se ne sjecam njegovog solo prodora u kojem on 2 ili 3 igraca izbaci i da go, mada ne kazem da nije bilo.
E ja se baš sjećam jednog . Iz prošle sezone , možda i najvažniji u cijeloj sezoni . Negdje oko 90. minute protiv Manchestera na Allianz Areni ;)
Znaci da ocekujemo jedan po sezoni, dovoljno od njega :mrgreen:.
EDIT: Niste jos bas brutalni, svi mi se fino obracate, sta vam je, izgleda da ste pospani :mrgreen:.
Meni dosta i taj jedan ako je vazan ko onaj iz prosle :D Ali , bez zajebancije . On nije taj tip da prođe 2-3 igrača . Više je tip igrača koji će da dobije loptu u prostor ili centaršut i da to fino pospremi u gol ;)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:47

van gall je napisao/la:Guber...
Pogledaj tekmu u kojoj je Gomez dao 3 gola,nesjecam se tacno protiv koga al je ove sezone i pogledaj kakav mu je drugi gol,ne kazem da je on majstor za driblanje i prodore ali zna on to raditi....ja mislim da je utakmica protiv Hannovera al nisam siguran... ;)
Ne kazem ja da ne zna, ali kazem je da je problem kada to napadac ne koristi, ne znam koji je razlog, jah mu je mrsko (crnogorski geni :mrgreen:), jah se boji i ne vjeruje u sebe, ne zelim da diskutujem o tome, nego je problem sto bi volio da imamo klasicnog spica u kojeg vjerujem da moze u svakom trenutku sjevnuti i sam zabiti go, cak i ako ne ide ostatku ekipe, radi toga ja Gomeza ne volim, jer ako radi ekipa iza njega radi i on, ako ne radi 100% ni on ne radi.

Svjestan sam da je napadacu bitan vezni red i da bez toga ne moze, ali nekada valjda i on treba da sam povuce, jer ne igra u Barci da ce svaku utakmicu vako pred golom Xavi, Messi i kompanija da mu dovuku par lopti, igra u Bayernu koji ima drugaciji stil igre i misljenja sam da mora da se prilagodi tom stilu ili da mjenja klub.

EDIT: Istina je sto neko rece gore, Gomez brz jeste, ali ima slabo ubrzanje, to se moglo vidjeti danas kod 1. gola, prvih par metara ide sporo, a onda sam mislio da ce zajedno sa golmanom u go da udje kako "zabrza" :mrgreen:.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 dec 2010, 22:50

ribery je napisao/la:Dodao sam anketu. Da vidimo misljenja. :)
Moje mišljene je u potpisu. :D
Inače sam "poznat" po aktuelnim potpisima, od kojih niti jedan nije daleko od istine, pa ti sad vidi. :D

Neko spomenu Gomezovu lijevu nogu, pa me nešto interesuje. Ima ovdje dosta njih koji svršavaju na njega, pa neka mi neko odgovori kakva je njegov "karton" postignutih golova (makar u BL).
Znači, na koji je način najviše zabijao (glavom, lijevom ili desnom nogom) ovo lijevom me posebno interesuje.
I naravno ako možete naći sa koje udaljenosti (peterac, 10 metara ili je bila koja frljoka izvan kaznenog prostora :lol: ).
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 dec 2010, 22:54

geronimo je napisao/la:
ribery je napisao/la:Dodao sam anketu. Da vidimo misljenja. :)
Moje mišljene je u potpisu. :D
Inače sam "poznat" po aktuelnim potpisima, od kojih niti jedan nije daleko od istine, pa ti sad vidi. :D

Neko spomenu Gomezovu lijevu nogu, pa me nešto interesuje. Ima ovdje dosta njih koji svršavaju na njega, pa neka mi neko odgovori kakva je njegov "karton" postignutih golova (makar u BL).
Znači, na koji je način najviše zabijao (glavom, lijevom ili desnom nogom) ovo lijevom me posebno interesuje.
I naravno ako možete naći sa koje udaljenosti (peterac, 10 metara ili je bila koja frljoka izvan kaznenog prostora :lol: ).
Pa di ću to nač? :lol:

Ja na njega drkam i jako mi je drago kaj je uspio, no isto tako znam da ćemo mi dovesti Džeku...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 19 dec 2010, 22:54

guber90 je napisao/la:
bavarian_bk je napisao/la:
guber90 je napisao/la:ali ja se ne sjecam njegovog solo prodora u kojem on 2 ili 3 igraca izbaci i da go, mada ne kazem da nije bilo.
E ja se baš sjećam jednog . Iz prošle sezone , možda i najvažniji u cijeloj sezoni . Negdje oko 90. minute protiv Manchestera na Allianz Areni ;)
Znaci da ocekujemo jedan po sezoni, dovoljno od njega :mrgreen:.
EDIT: Niste jos bas brutalni, svi mi se fino obracate, sta vam je, izgleda da ste pospani :mrgreen:.
Nema potrebe da vrijedjamo brata svog , iako se ne slazemo u misljenjima pojedinim,nem potrebe da se svadjamo ili sl.
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:54

anton 1983 je napisao/la:
guber90 je napisao/la: Nadji recenicu, ma ne recenicu, nego samo rijec gdje sam ja spomenuo Gomezovu brzinu, ja sam spomenuo njegovu prodornost, koja je katastrofa, barem koliko sam ja upratio, mozda utakmice koje ja nisam gledao je on porazbijao odbrane, a nije da sam propustio previse utakmica Bayerna :).
A ma pardon za brzinu, možda sam nešto predvidio....

A majke ti mile, kakve Džeko ima veze sa prodornošću :roll: Nisu ta dva igrača tako puno različita. Još kad vidim kakvog bi ti napadača prema karakteristikama i onda ti kažeš da bi Džeku, a Džeko nema sa tim nigdje veze. Trebaš znat da ti gledaš Džeku u Wolfsburgu i on napada ekipe koje imaju malo igrača u obrani jer te ekipe koje igraju protiv Wolfsburga žele sa njima igrati. Dok sa druge strane Gomez/Bayern uvijek napada **** beton sa 25 igrača u obrani...Gomez je u Stuttgartu zabijao na drugačiji način i moro se prilagoditi na igru Bayerna. To bi isto morao napraviti i Džeko i sigurno nebi bio tako SEXUALAN kako je sada u Wolfsburgu, ali to ne znači da bi bio lošiji od Gomeza. To niti pomisliti ;)

Gomez je TRPAČ samo takav, jedan od najboljih na svijetu. To je takva vrsta napadača, nije ŠPEKtakularan no ako ćeš na njega igrati on garantira golove makar oni bili sa pola metra. Takav je bio Toni, takav je Inzaghi i još njih miljon...I kod svih tih njegovih golova treba se itekako snači i treba uvijek stajati na pravom mjestu. Vjeruj mi kad ti kažem da onaj njegov prvi gol danas nebi dalo puno igrača na ovom svijetu, pogotovo ne sa lijevom nogom. On kod svojih golova nema baš vremena za razmišljanje i mora u stotinki odlučivati, a to isto tako treba znati, kao što treba znati dribljati, pucati izvana itd...
Jest, ako tako gledas protiv Wolfsa hoce svi igrati, a to sto Dzeko nema niti Ribery-a niti Svajnija nego levata Diega to nisi uzeo u obzir.
Sto se tice Dzeke malo ga uprati molim te, pa onda da diskutujemo jer je ovo bezveze ovako, oko tog kakav je trpac vidjeli smo skoro protiv Schalkea, jer ja shvatam kada igrac osuta i golman odbrani, ali da 2 prilike sa 3 metra osuta pokraj gola e to mi je ne objasnjivo, a pogotovo ako je njegova glavna osobina "trpanje".

Sto se tice tog gola ko bi dao, a ko ne bi dao ne vrijedi oko toga diskutovati jer je to hipoteticka situacija, pa cemo uzeti da je ne bi puno igraca dalo, pa ni Dzeko.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 19 dec 2010, 22:55

Jeftinijih a boljih rješenja od Neuera nema sigurno.

Klare

Post Postao/la Klare » 19 dec 2010, 22:55

Gomez je svjetska klasa, i to sam uvijek govorio, ali Džeko je još bolji to svako priznati mora.
Gomez=30 mil, Džeko=40 mil :arrow: Tu je negdje ta razlika. Slični su oni igrači, samo je razlika što je Džeko dosta tehnički potkovaniji. Očekujem da iduće sezone krenemo sa napadačkom postavom:Gomez, Džeko, Olić. :D Najbolji napad na svijetu. 8-)
Omerbavarac je napisao/la:Evo procitah jedan statisticki podatak iz vecerasnje utakmice u kojem stoji da je od 9 upucenih udaraca svih 9 islo u okvir gola.
Malo me zabrinjava ova preciznost. :D
Bojim se da bi nam se to moglo vratiti kad-tad. :lol:

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:56

bayern4ever je napisao/la: Nema potrebe da vrijedjamo brata svog , iako se ne slazemo u misljenjima pojedinim,nem potrebe da se svadjamo ili sl.
Drago mi je sto tako razmisljas, jer evo kolega @anton 1983 se ne bi slozio, a secer bi me naprimjer fino osramotio :mrgreen:, al seco bi to, ono fino i kulturno :mrgreen:.
Zadnja izmjena: guber90, dana/u 19 dec 2010, 22:57, ukupno mijenjano 1 put.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 19 dec 2010, 22:57

Da nesto razjasnimo samo. Vidim povlaci se prica DZEKO-Gomez po nekakvim kilometarskim postovima, za koje nemam vremena da citam od rijeci do rijeci.
Nego, ako cemo Gomezu pocetno slovo imena pisati velikim slovom, onda cemo od sada ime nase dijamanta pisati sa upaljenim caps lockom sve vrijeme. Nije sto je nas, al' tako je. 8-)
Toliko o tome.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 19 dec 2010, 22:58

ribery je napisao/la:Da nesto razjasnimo samo. Vidim povlaci se prica DZEKO-Gomez po nekakvim kilometarskim postovima, za koje nemam vremena da citam od rijeci do rijeci.
Nego, ako cemo Gomezu pocetno slovo imena pisati velikim slovom, onda cemo od sada ime nase dijamanta pisati sa upaljenim caps lockom sve vrijeme. Nije sto je nas, al' tako je. 8-)
Toliko o tome.
Ma DZEKO je tu samo usput naisao, u biti prica je o Gomezu :mrgreen:.

BTW. respekt za post :mrgreen:.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 19 dec 2010, 23:06

anton 1983 je napisao/la: Pa di ću to nač? :lol:

Ja na njega drkam i jako mi je drago kaj je uspio, no isto tako znam da ćemo mi dovesti Džeku...
Pa možda na Ran-Datenbank-u. :lol:
Pitam iz razloga (svježiji primjeri) što je ljevicom nemilosrdan (ako se ovaj termin može upotrebiti za Gomeza :lol: ) dok je sa desnicom više kljakav (primjer Schalke).
Vom Jäger zum Gejagten

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 19 dec 2010, 23:10

Sve dok Gomez bude zabijao golove on je bolji ili bar isti kao Dzeko pa makar to golovi bili,uhom,nosom,stomakom ili ti neznam cim,dokle god bude ovako davao golove dostojan je da igra za nas club i netreba 3 strelca lige i drugog strelca LP crnjacit...sto on nema drugi napadaci imaju,sto on ima drugi napadaci nemaju ali je svrha jedna te ista DAVANJE GOLOVA......posto on daje golove redovno ja cu ga branit uvjek pa makar dao sve golove iz penala :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

Klare

Post Postao/la Klare » 19 dec 2010, 23:14

Trebalo bi više ovih anketa postavljati, ako je ikako moguće. Samo evo vidiš dolaze ovi navijači ostalih klubova pa glasaju, i dobijemo rezultat takav kakav jest. Pa taman će iz uprave pomisliti da hoćemo Neura. :evil: Eto nam onda belaja. :x

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 19 dec 2010, 23:54

Sto se tice ankete ja sam za Neuera,najbolji trebaju igrati kod najboljih :mrgreen:

Gomez BL utakmica 165,BL golova 85,prosjek 0.51
DZEKO BL utakmica 111,BL golova 66,prosjek 0.59

Zakljucak Dzeko je najbolji!Inace nedavno je legenda HSV-a,Horst Hrubesch,izjavila da je Dzeko najbolji napadac lige,a interesantno je da je Mario Gomez rekao da misli da moze po kvalitetu parirati Dzeki,zna i Mario ko je najbolji napadac lige.
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 20 dec 2010, 00:13

Malo mi postaje više dosadna priča Gomez - Džeko. Što se mene tiče, pustite Džeku nek ide svojim putem, a ostavite Gomeza na miru nek zabija. Možda mu fale neke karakteristike za velikog napadača, ali Inzaghi je uspio ući u rekorde pa može i Gomez :D Njegovo je posprema golove u mrežu, a sad da li je to maestralno ili postaviti nogu, to me puno ne zanima... Gomez je svim ekipama koje trenutno igraju u BL dao gol, izuzev St. Paulija :lol:

- Za sve one koji kritiziraju Ottla, evo jedan zanimljiv podatak: kad god je on igrao utakmicu, nikad nismo izgubili 8-) 4 pobjede i 3 remija... pa vi nešto nastavite pričati ;)
- Isto tako, nikad nismo izgubili u BL kad god je Frenky dao gol (23 pobjede i 2 remija)
- Ovo je bila, jubilarna, 50. pobjeda nad Švabama i samo je HSV ispred sa 52. pobjede :twisted: i protiv Švaba imamo najviše gostujućih pobjeda u odnosu na sve ostale klubove (22)
- Za one koji kritikuju Lahma, znajte da je jedini naš igrač koji je startao u svim utakmicama ove sezone, ukupno 26, i samo je jednom bio zamjenjen
- Prvi smo u BL po fair playu. 18 žutih kartona. Svaka čast, momci!!!
Sent from my Philips Smart TV.

totem
Kontakt:

Post Postao/la totem » 20 dec 2010, 00:17

Džeko i Gomez su igrači sličnih karakteristika, ne tvrdim da je jedan bolji od drugoga jer se to sa sigurnošću može tvrditi samo pod uslovom da igraju pod istim ili bar sličnim uvjetima. Da, Gomez ima Riberija, Švajnija i comp. ali se protivnici ne 'napale' protiv Wolfsburga kao protiv Bajerna i u drugom slučaju daju 120% sebe. Kontra argument, Džeko ove sezone ne igra LP, ali je prošle godine u duelima protiv Mančestera pokazao klasu i za razliko od Gomeza ove sezone u LP-u, Džeko je tada vidno odskakao od ostatka tima koji je tada kao kolektiv igrao jako dobro. Mislim da je Gomez bolji u situacijama kada se negdje treba dobro postaviti i iz drugog plana uvaliti loptu u mrežu ( sva tri današnja gola ), dok je Džeko bolji tehničar i zna fino predriblati igrača i ošutati na gol, nešto što je Gomez mnogo teže zna uraditi. Gomez je bliži tipu igrača kao što je recimo Inzagi nego li Džeko. Međutim, iako su obojica dobri u skok igri, stameni i često se protivnički igrači od njih odbijaju, niti jedan od njih nije dovoljno brz da u trku predribla bar jednog igrača, onako propisno, te elegantno plasira loptu u gol. Nisu ni toliko eksplozivni da, recimo kada stoje u liniji sa protivničkom odbranom, na upućenu loptu nekog od veznjaka 'iskoče' iz te linije ( granica ofsajda ) i prije protivničkog igrača dođu do lopte povuku par metara i plasiraju loptu u gol, ili eventualno predriblaju golmana i daju gol. E ovakav igrač je potreban Bajernu, po mom mišljnju, igrač koji bi se idealno uklopio u Galov sistem igre, posebno nakon što je Riberi skontao da ne igra tenis, bio bi Karlos Tevez. To je profil igrača kojeg Bajern treba tražiti. Jak u duelima, explozivan, brži od odbrane kada je na granici ofsajda, odlično ulijeće u prazan prostor, ima tehniku, zna asistirati, jednostavno ima sve što sistemu u kojem igra Bajern treba. Ako pak odluka treba pasti između Gomeza i Džeke, onda Džeko, ne zato što je naše grane list, već zato što je bolji od Gomeza u situacijama kada treba odraditi dribling jedan na jedan, tj. nije potpuno ovisan od svojih saigrača ( veznjaka ) kao što je slučaj sa Gomezom. Inače, njaveća mana obijice je upravo to što zavise od raspoloženja veznjaka i krila, jer ako protivnička odbrana zatvori Riberija, Krosa, Švajnija, Milera, tada nema ni Gomeza a ne bi bilo ni Džeke. Sa tipom igrača kao što su Tevez, D. Vilja isl. to nije tako. Svjež primjer je Ibrahimović koji se nije uklopiu u igru Barcelone upravo zato što nema pokretljivost, brzinu i eksplozivnost kao što to sada ima Vilja. Razlika između Bajerna sa Gomezom sa jedne i Bajerna sa Tevezom s druge strane je identična situaciji Barcelona sa Ibrahimovićem i Barcelona sa Viljom. Generalno, sa Džekom se ne bi toliko dobilo koliko sa tipom igrača kao što je K.Tevez.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.