NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

Justin
Kontakt:

Re: NBA Bubble Play-in/Playoffs/Finals

Post Postao/la Justin » 12 okt 2020, 16:35

Epidaurus je napisao/la:
12 okt 2020, 15:49
Dok si ti prije isto toliko godina pricao da je Lance Stephenson bolji igrac od Klaya i danas pricas da je patuljak Thomas ozbiljan kosarkas, Harden najbolji igrac lige (prije 2 mjeseca je bio Giannis) te Grayson Allen ozbiljan talenat. Ne postoji veca neznalica na forumu od tebe moj Grevise :kafa:
Lance jeste imao vise talenta, ali nisam znao da je tolika rupa u glavi. Klay je ogranicen 3&D igrac, a nisam mogao pretpostaviti u sta ce se kosarka pretvoriti i da ce takvi igraci postati toliko bitni. Thomasa sam hvalio jos prije odlaska u Boston i covjek se dokazao zavrsivsi top5 na mvp listi. Harden vec pet sezona zavrsava top3 u trci za mvp-a. Klasa. Grayson je solidan rotacioni igrac.
bombaysaphire je napisao/la:
12 okt 2020, 15:58
Uh sjećam se , ne znam šta mu bi tada ... Razumijem da si dijete i da te loži kada neko zabija trojke sa 8-9 metara kao iz šale , ali da odrasla osoba to napiše :facepalm:
Ma dobro si. Mali je on jos uvijek. Tada bi tinejdzer pa mu se moze oprostiti.
BosniaBoston je napisao/la:
12 okt 2020, 15:59
Vonleh, Lonzo, Hezonja...
I mene proziva. :rol:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 okt 2020, 16:43

Reci da je Steph>Bron mogle su samo osobe koja su zivjele u momentu
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 12 okt 2020, 16:43

L-Train je napisao/la:
12 okt 2020, 16:18
@ash-nisi ti dobar sekunde
Polako decko, nisi sa mnom ovce cuvao. ;)

@GOAT
na blok listi si mi. Nemoj me citirat, napisi nesto ispod, ako vec imas potrebu da odgovoris. Ne citaju mi se tvoje bljuvotine.

I da, trebao si cijeli post citirat, gdje je stojalo, u slucaju da nastavi igrat kao prve dvije tekme. Nadam se da ti je knjiga utemeljena na kredibilnijim argumentima. :wave:
Zadnja izmjena: AshburtonG, dana/u 12 okt 2020, 16:45, ukupno mijenjano 1 put.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 okt 2020, 16:45

Ono sto je meni zanimljivo, citajuci pojedince ovde a i na stranim forumima..Koji to pik Lakersi imaju, koji je toliko vrijedan da im pomogne da se rijese Greena, Kuzme i plus im na to dovede recimo Dipo-a ili Lavine-a ili Hield-a?(to su neka imena koja vidim prizeljkuju)
Posto, svi spominju kao, vrati nase FA na minimumu, posalji Greena, Kuzmu i pik koji imamo za Hield/Dipo/Lavine...
Mozda je do mene, ali da li su ekipe stvarno toliko glupe da uzmu ovu dvojicu u bilo kakvom scenariju? Ne kazem da je nemoguce da se desi, vidjali smo svakakvih tradeova, ali je meni zanimljivo koliko to oni predlazu i kako ozbiljni u tom zvuce, da ispade da su Green i Kuzma imaju neku vrijednost na trzistu...Pa bolje kupiti pik druge runde za kes, nego uzeti Greena i Kuzmu radi kasnog pika prve runde :S U najgorem slucaju, na draftu mos dati jednog od ta 3 igraca za bolji pik od Lakersa, ili oni imaju neki sakriveni Top3 pik?

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 12 okt 2020, 16:46

Ko sto Lazarusic na telesportu napisa, vecina ovih role playera Lakersa van AD-Bron dua bi u nekom Sacramentu bila smatrana smecem. U rotaciji Clippersa bi mjesta imali Rondo i mozda jos Green i Howard. Ekipu su isti ovi koji danas pisu o nekoj sirini ismijavali, Caruso je bio maskota, Howard i McGee karikature, Rondo izlapjeli veteran, ciglar i rusitelj timske hemije itd itd. Cak su neki dovodili u pitanje Davisa jer je eto bio nedokazan u PO, podlozan povredama. O krivljenju njega sto disfunkcionalnu grupu klaunova minus Holiday i pola sezone Boogiea i Ronda nije uspio vise puta uvesti u PO da ne pricam.

Dio te price o limitiranoj ekipi itekako stoji. Ova ekipa ima ozbiljne mane. Od suta opcenito (AD je daleko najbolji izvodjac slobodnih bacanja u ekipi npr) pa do hronicnog nedostatka drugog kreatora. Odbrana na krilu je upitna do zla Boga jer je LeBron jedini igrac koji se fizicki moze nositi sa najboljim krilima lige. Zbog toga sam od samog starta govorio da i pored daleko najboljeg udarnog dvojca ova ekipa nije vrhunski kontender kakvi su bili Lakersi iz repeata 09. i 10. Clippersi su imali mnogo vise talenta da se ne lazemo. Ljudi koji su njima igrali jako malo poput Greena, Reggiea il Patersona bi u ovim Lakersima bili jako bitni. Cak su i Bucksi imali mnogo siru ekipu sa puno vise upotrebljivih igraca.

Ekipa je i pored svih tih mana izvukla apsolutni maksimum izgledavsi u PO kao daleko najbolja ekipa lige. Zasluga ide prije svih Davisu i Bronu koji su odradili PO na apsurdno dominantnom nivou, visem od onog na kojem su igrali Curry i KD u GSW. Nijedan protivnik protiv kojeg su igrali ih nije mogao ni u ludilu zaustavit. Davisova odbrambena raznovrsnost se u ovom PO iskazala kao nikad do sad. Prvo unistavanje Dameovog picka u prvoj rundi, pa neke libero role protiv Rocketsa i krpanja gdje god da zatreba preko ganjanja svega i svacega po perimetru i preuzimanja protiv Nuggetsa ppa sve do ovog remek djela u finalu. Unistio je lobove i odlaganja nakon ulaza za Bama, preuzimao je bekove na handoffu i zatvarao ih kako pozeli i kao kruna svega ono zakljucavanje i gasenje Jimmyja u G4. Apsurdan nivo jednog apsurdnog igraca koji ce ovom titulom nadam se napraviti jos jedan dodatni iskorak u kontekstu kreacije.

Ofanzivno je vec digao nivo. Na nivou POa pricamo o 28 poena uz 57% iz igre. Citav PO je izgledao apsolutno nezaustavljivo. Pogadjao je odakle je zelio. Poludistancu pogadjao sa 55%, neki dirkovski nivoi jbt. Razvoj jos nije gotov, od vec ranije pomenute kreacije preko dodatnog napredovanja u igri na bloku (koja ce mu nadam se dogodine biti lakse omogucena boljim spacingom i suterima) pa sve do poprimanja agresivnijeg mentaliteta kojeg je prezentovao tek u par navrata kad je prosto gazio bespomocne protivnike. 27 godina, tek ulazi u prime i vec se etablirao kao novi dominantni visoki Laker. Tradicija Mikana, Wilta, Kareema, Shaqa i Paua ce biti nastavljena :salut:

O Bronu nema potrebe dalje pricati, covjek je i u 36oj godini poseban nivo. Citavu RS i PO je pametno prepustio ADu tu ulogu prvog strijelca ekipe jer je jasno da je on danas ipak bolji strijelac od LBJa. Nije izgledao dominantno kao 2018. ali za to i nije bilo potrebe. Tokom citave sezone bez ikakve sumnje najvazniji igrac Lakersa. Dijelom zbog apsurdne kvalitete, dijelom zbog koncepcije rostera. Gazio je i vukao ekipu kad je trebalo, tek par puta je isao u nepotrebno izigravanje heroja koje se srecom nije obilo o glavu. Jos uvijek je najbolji igrac lige, pogotovo kad upali taj PO mode. Strasno zvuci podatak da je u 36oj na nivou PO imao 27-11-9 uz 56% iz igre. Defanzivno takodjer odlican PO. Nije bila to konstantna dominacija kao nekad ali u odredjenim periodima odbrane na maksimalnom broju obrtaja to je izgledalo kao LBJ iz najboljih Heat dana. Vjerujem da ima jos jednu ili dvije sezone na ovakvom nivou ali i da je smjena njega i Davisa za status najboljeg igraca ekipe blizu. Bitno je dozirat ga u toku sezone jer dogodine ce vjerovatno vec od prve runde biti rat na Zapadu.

Sto se tice sljedece sezone, kljucan je jos jedan kreator i 3&D krilo. Neki trejdovi su se spominjali za Bogdana, Lavinea pa i Oladipa. Dipo bi bio savrsena opcija ali pitanje je koliko je uopce realan. S njim uz zadrzavanje Bradleya odbrana bi otisla na jedan dodatni nivo. Bitno je i sto mu ugovor istice dogodine gdje bi onda za FA 2021. imal isamo Brona i ADa na capu te prostor za ganjati Giannisa npr. Od krila bi Crowder bio odlicno rjesenje ali ni to ne znam koliko je realno. Ako se titula zeli odbraniti, sa istim rosterom se ne smije uci u narednu sezonu. Ceka nas vjerovatno najbolesnija sezona na Zapadu zadnjih ko zna koliko godina gdje ce apsolutno sve ekipe napasti PO i gdje nece biti laganih utakmica.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 12 okt 2020, 16:49

Pik kraja 1. Runde vrijedi manje nego pik sa pocetka 2. Runde. Mislim da nije potrebno objasnjavati.
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 12 okt 2020, 16:52

@ash-nisam znao da si pastir ;)
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 okt 2020, 16:56

12 okt 2020, 16:49
Pik kraja 1. Runde vrijedi manje nego pik sa pocetka 2. Runde. Mislim da nije potrebno objasnjavati.
Al kakve oni pikove imaju, i kad, koji bi im mogli donijeti jednog od ove trojice nabrojanih i plus pomoci da se rijese i Greena i Kuzme...Hajd, kontam da Green mora ici zbog plata i sve, ali uzimati njih dvojicu radi nekakvog imaginarnog pika, gdje ti vec treba dobar scouting da bi izabrao, sto mozes uraditi i u drugoj rundi u vecini slucajeva, po meni je to smijesno, zato pitam da nemaju kakav lud pik ovih godina koji bi im to omogucio
Cak sam vidjao scenarije i za Gordona iz ORL...
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 12 okt 2020, 16:58, ukupno mijenjano 1 put.

BuffonGigi
Kontakt:

Post Postao/la BuffonGigi » 12 okt 2020, 16:58

Kad ja napisah da je Caruso defanzivna elita, kakvo ismijavanje se desi i kakve salve provokacija. I onda covjek uze prsten i to kao starter, u najboljoj defanzivnoj ekipi i kao top 5 perimetar defanzivac u NBA trenutno, pit bull.
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 12 okt 2020, 17:05

Carruso top 5 na perimetru

pa dobro, i onog Dellavedovu su lozili da je neka defanzivna sila nakon finala
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 okt 2020, 17:09

Epidaurus je napisao/la:
12 okt 2020, 16:46
Ko sto Lazarusic na telesportu napisa, vecina ovih role playera Lakersa van AD-Bron dua bi u nekom Sacramentu bila smatrana smecem. U rotaciji Clippersa bi mjesta imali Rondo i mozda jos Green i Howard. Ekipu su isti ovi koji danas pisu o nekoj sirini ismijavali, Caruso je bio maskota, Howard i McGee karikature, Rondo izlapjeli veteran, ciglar i rusitelj timske hemije itd itd. Cak su neki dovodili u pitanje Davisa jer je eto bio nedokazan u PO, podlozan povredama. O krivljenju njega sto disfunkcionalnu grupu klaunova minus Holiday i pola sezone Boogiea i Ronda nije uspio vise puta uvesti u PO da ne pricam.

Dio te price o limitiranoj ekipi itekako stoji. Ova ekipa ima ozbiljne mane. Od suta opcenito (AD je daleko najbolji izvodjac slobodnih bacanja u ekipi npr) pa do hronicnog nedostatka drugog kreatora. Odbrana na krilu je upitna do zla Boga jer je LeBron jedini igrac koji se fizicki moze nositi sa najboljim krilima lige. Zbog toga sam od samog starta govorio da i pored daleko najboljeg udarnog dvojca ova ekipa nije vrhunski kontender kakvi su bili Lakersi iz repeata 09. i 10. Clippersi su imali mnogo vise talenta da se ne lazemo. Ljudi koji su njima igrali jako malo poput Greena, Reggiea il Patersona bi u ovim Lakersima bili jako bitni. Cak su i Bucksi imali mnogo siru ekipu sa puno vise upotrebljivih igraca.

Ekipa je i pored svih tih mana izvukla apsolutni maksimum izgledavsi u PO kao daleko najbolja ekipa lige. Zasluga ide prije svih Davisu i Bronu koji su odradili PO na apsurdno dominantnom nivou, visem od onog na kojem su igrali Curry i KD u GSW. Nijedan protivnik protiv kojeg su igrali ih nije mogao ni u ludilu zaustavit. Davisova odbrambena raznovrsnost se u ovom PO iskazala kao nikad do sad. Prvo unistavanje Dameovog picka u prvoj rundi, pa neke libero role protiv Rocketsa i krpanja gdje god da zatreba preko ganjanja svega i svacega po perimetru i preuzimanja protiv Nuggetsa ppa sve do ovog remek djela u finalu. Unistio je lobove i odlaganja nakon ulaza za Bama, preuzimao je bekove na handoffu i zatvarao ih kako pozeli i kao kruna svega ono zakljucavanje i gasenje Jimmyja u G4. Apsurdan nivo jednog apsurdnog igraca koji ce ovom titulom nadam se napraviti jos jedan dodatni iskorak u kontekstu kreacije.

Ofanzivno je vec digao nivo. Na nivou POa pricamo o 28 poena uz 57% iz igre. Citav PO je izgledao apsolutno nezaustavljivo. Pogadjao je odakle je zelio. Poludistancu pogadjao sa 55%, neki dirkovski nivoi jbt. Razvoj jos nije gotov, od vec ranije pomenute kreacije preko dodatnog napredovanja u igri na bloku (koja ce mu nadam se dogodine biti lakse omogucena boljim spacingom i suterima) pa sve do poprimanja agresivnijeg mentaliteta kojeg je prezentovao tek u par navrata kad je prosto gazio bespomocne protivnike. 27 godina, tek ulazi u prime i vec se etablirao kao novi dominantni visoki Laker. Tradicija Mikana, Wilta, Kareema, Shaqa i Paua ce biti nastavljena :salut:

O Bronu nema potrebe dalje pricati, covjek je i u 36oj godini poseban nivo. Citavu RS i PO je pametno prepustio ADu tu ulogu prvog strijelca ekipe jer je jasno da je on danas ipak bolji strijelac od LBJa. Nije izgledao dominantno kao 2018. ali za to i nije bilo potrebe. Tokom citave sezone bez ikakve sumnje najvazniji igrac Lakersa. Dijelom zbog apsurdne kvalitete, dijelom zbog koncepcije rostera. Gazio je i vukao ekipu kad je trebalo, tek par puta je isao u nepotrebno izigravanje heroja koje se srecom nije obilo o glavu. Jos uvijek je najbolji igrac lige, pogotovo kad upali taj PO mode. Strasno zvuci podatak da je u 36oj na nivou PO imao 27-11-9 uz 56% iz igre. Defanzivno takodjer odlican PO. Nije bila to konstantna dominacija kao nekad ali u odredjenim periodima odbrane na maksimalnom broju obrtaja to je izgledalo kao LBJ iz najboljih Heat dana. Vjerujem da ima jos jednu ili dvije sezone na ovakvom nivou ali i da je smjena njega i Davisa za status najboljeg igraca ekipe blizu. Bitno je dozirat ga u toku sezone jer dogodine ce vjerovatno vec od prve runde biti rat na Zapadu.

Sto se tice sljedece sezone, kljucan je jos jedan kreator i 3&D krilo. Neki trejdovi su se spominjali za Bogdana, Lavinea pa i Oladipa. Dipo bi bio savrsena opcija ali pitanje je koliko je uopce realan. S njim uz zadrzavanje Bradleya odbrana bi otisla na jedan dodatni nivo. Bitno je i sto mu ugovor istice dogodine gdje bi onda za FA 2021. imal isamo Brona i ADa na capu te prostor za ganjati Giannisa npr. Od krila bi Crowder bio odlicno rjesenje ali ni to ne znam koliko je realno. Ako se titula zeli odbraniti, sa istim rosterom se ne smije uci u narednu sezonu. Ceka nas vjerovatno najbolesnija sezona na Zapadu zadnjih ko zna koliko godina gdje ce apsolutno sve ekipe napasti PO i gdje nece biti laganih utakmica.
Ma jok ba super tim pa vidis sta pisu
=\_1921_/=

Straightforward
Kontakt:

Post Postao/la Straightforward » 12 okt 2020, 17:10

Pokušavam da shvatim ovu priču oko toga kako je LeBron James dokazao da nije kralj samo na istoku već i na zapadu. Pa doveli su mu, odnosno (doveo je, inače bi odveo talenat negdje drugo) top 5 igrača u ligi, možda i top 3. Gdje god da je igrao poslije prve epizode u Clevelandu pravio je sam sebi ekipu kao na menadžer igricama. Davis debelo podcijenjen, ali mvp titula sve i da je imalo slabije brojke bi išla LeBronu da mu se liga na neki način izvine zbog MVP titule regularne sezone iako je po meni Giannis sasvim zasluženo osvojio samo mnogi nikako da shvate razliku između MVP sezone i finala. Po meni bi ovaj trofej finala trebalo bataliti a ostaviti MVP regularne sezone i MVP playoffa.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 okt 2020, 17:11

12 okt 2020, 16:43
Reci da je Steph>Bron mogle su samo osobe koja su zivjele u momentu
Bgm ima poprilicna lista >lebron koju su ovdje mnogi lupali...od kd, currya preko kawaia pa do janisa
=\_1921_/=

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 okt 2020, 17:13

Straightforward je napisao/la:
12 okt 2020, 17:10
Pokušavam da shvatim ovu priču oko toga kako je LeBron James dokazao da nije kralj samo na istoku već i na zapadu. Pa doveli su mu, odnosno (doveo je, inače bi odveo talenat negdje drugo) top 5 igrača u ligi, možda i top 3. Gdje god da je igrao poslije prve epizode u Clevelandu pravio je sam sebi ekipu kao na menadžer igricama. Davis debelo podcijenjen, ali mvp titula sve i da je imalo slabije brojke bi išla LeBronu da mu se liga na neki način izvine zbog MVP titule regularne sezone iako je po meni Giannis sasvim zasluženo osvojio samo mnogi nikako da shvate razliku između MVP sezone i finala. Po meni bi ovaj trofej finala trebalo bataliti a ostaviti MVP regularne sezone i MVP playoffa.
Cuj to...kako onda Jordana smatraju goatom a covjek ispo 7 puta prije finala dok MU NISU DOVELI PIPENA I RODMANA...mislim ovdje vecina vas vidi samo ono sto hoce ...

Lakersi bez davisa bi se tukli u PO lekersi bez brona ne bi usli u PO
=\_1921_/=

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 okt 2020, 17:14

invincible1921 je napisao/la:
12 okt 2020, 17:13
Cuj to...kako onda Jordana smatraju goatom a covjek ispo 7 puta prije finala dok MU NISU DOVELI PIPENA I RODMANA...mislim ovdje vecina vas vidi samo ono sto hoce ...

Mislis oni proslogodisnji? Kad je LeBron shvatio da nema smisla pa odlucio da odmori ostatak sezone?
Da se razumijemo, ne mijesam se u ovu ko je vise zasluzan pricu, samo u ovaj boldirani dio, SBBKBB, gdje imamo primjer sta bi bilo sa LeBronom, a nemamo primjer sta bi bilo s Davisom u Lakersima bez LeBrona...
Zadnja izmjena: JHam, dana/u 12 okt 2020, 17:16, ukupno mijenjano 1 put.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 12 okt 2020, 17:15

L-Train je napisao/la:
12 okt 2020, 14:27
Zasto se u kontekstu zadnjih 10 godina spominju SAS i OKC kad zadnje 3 odnosno 4 sezone su irelevantne momcadi na zapadu?
Zato sto se prica o strasnom Zapadu u kontekstu poredjenja sa Jamesom koji je dolazio na 4 uzastopna finala sa MIA, pa onda 4 i sa CLE?? Koliki je tu raspon godina??

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 12 okt 2020, 17:16

JHam je napisao/la:
12 okt 2020, 17:14

Mislis oni proslogodisnji? Kad je LeBron shvatio da nema smisla pa odlucio da odmori ostatak sezone?
Jel lani bila ova ekipa? uostalom nisam reko da bi osvojili vjerovatno prva runda kapak..ako i to, al pricat da bi bili jaci sa AD nego sa LBJ e jbg buraz
=\_1921_/=

Straightforward
Kontakt:

Post Postao/la Straightforward » 12 okt 2020, 17:16

Shvatio sam i iz tvog prvog citata da lupaš bez razmišljanja.
Znaš li uopće razliku između dovođenja po igračevoj naredbi (a.k.a moderni NBA) i dovođenja talenta sa drafta ili kroz trejdove jer je to tako uprava kluba htjela ?!

A što se tiče GOAT teme, o tome razgovaram samo sa starijima, odnosno onima koji su gledali obojicu, drugačije je besmisleno zaista.

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 12 okt 2020, 17:19

12 okt 2020, 17:16
JHam je napisao/la:
12 okt 2020, 17:14

Jel lani bila ova ekipa? uostalom nisam reko da bi osvojili vjerovatno prva runda kapak..ako i to, al pricat da bi bili jaci sa AD nego sa LBJ e jbg buraz
Editovao sam komentar, procitaj opet :D
Ne ulazim u to s kim bi bili jaci uopste, ali da LeBron sam nosi ovu ekipu do POa, bez ikakve povrede, nesto ne vjerujem..Vise je njemu pomoglo to sto ima AD-a nego ostatku ekipe, bas iz tog razloga sto imas utakmica u kojima mozes igrati s 30-40% jer znas da ostali nisu toliki debili da ne mogu je rijesiti, ti poguras tu i tamo kad treba, i budes spreman za PO...E zamisli sad da imas ekipu Rondo, Green, James, Kuzma, McGee...James bi ih nakon 20 utakmica poslao u 3 lijepe i zajedno s Rondom trazio trade..

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.