u rusiji je jos od ranije dozvoljen veci kapacitet, cak stavise, kod njih mozda i nije limitirano prisustvo gledalaca, u turskoj je sad omoguceno 50% kapaciteta i bitno je da jos par drzava krene u ovom smjeru i nastati ce domino efekat u cijeloj evropi
vec sam rekao, niko ne zna kad ce ovo sranje proci, a ne mozes objekte drzati zatvorenim, vlasnici gube svoje biznise, uposlenici gube poslove, a bez para se ne moze zivjeti, isto tako i sportisti gube pare kad ne igraju, vlasnici gube pare, klubovi gube pare itd
npr nije mi bilo jasno zasto je na stadionima limitiran kapacitet, kad ljudi sjede jedni do drugih, dakle, bez socijalne distance i onda limitiran kapacitet nema nikakvog smisla, a onda sam shvatio da je to "test", da se vidi dal ce masovnije okupljanje na stadionima, uticati na sirenje korone u drzavi (naravno, svakodnevno se prati sirenje virusa) i ako ne, kapacitet ce vremenom bivati sve veci i veci
opet, turci su prica za sebe, oni su odmah zveknuli 50% kapaciteta i ja ih podrzavam u tome :kafa: