Tu je i BiH zastava ! Svaka čast !AmanijakzO je napisao/la:[youtube][/youtube]
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
NEMAM REZERVNU ZEMLJU NEMAM 2 KLUBA OVO JE MOJA ZEMLJA ŽELJO JE MOJA LJUBAV!
-
- Kontakt:
Seyo, Pile sad se sjetih one proslave gole "Delvekio"
Sjećate se? Da nam hoće naš Amar "iskopati" negdje još nekog takvog. 

U mom svijetu važe moja pravila
- AmanijakzO
- Kontakt:
Elvis Karić, golman ŽELJEZNIČARA
Karić: Navijam da Šehić ode u januaru i zaradi veliku lovu
Osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu
Protekle jeseni Elvis Karić branio je u dva navrata za Željezničar, jednom u Kupu BiH i jednom u prvenstvu. Situacija s ostankom ili odlaskom prvog golmana Plavih Ibrahima Šehića još uvijek je nedefinisana. Što se Karića tiče, iskreno kaže da bi volio da Šehić ode u inostranstvo.
«Ja imam ugovor sa Željom od ljeta ove godine. Još ne znam šta će biti u zimskoj pauzi. Ukoliko Šeha ode, naravno, ne bih dvojio o ostanku na Grbavicu. Ako ipak ostane, vidjet ću, razgovarat ću sa šefom. Volio bih ako bi u tom slučaju našli zajednički jezik da odem negdje da još malo branim», kaže Karić.
«Moram reći da, osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu».
Sudbina Ibrahima Šehića biće poznata u narednih dvadesetak dana...
«Navijam da Šeha u januaru ode negdje vani i zaradi veliku lovu. Više od njega samog, vjerujte mi», kazao je kroz smijeh Karić.
Karić: Navijam da Šehić ode u januaru i zaradi veliku lovu
Osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu
Protekle jeseni Elvis Karić branio je u dva navrata za Željezničar, jednom u Kupu BiH i jednom u prvenstvu. Situacija s ostankom ili odlaskom prvog golmana Plavih Ibrahima Šehića još uvijek je nedefinisana. Što se Karića tiče, iskreno kaže da bi volio da Šehić ode u inostranstvo.
«Ja imam ugovor sa Željom od ljeta ove godine. Još ne znam šta će biti u zimskoj pauzi. Ukoliko Šeha ode, naravno, ne bih dvojio o ostanku na Grbavicu. Ako ipak ostane, vidjet ću, razgovarat ću sa šefom. Volio bih ako bi u tom slučaju našli zajednički jezik da odem negdje da još malo branim», kaže Karić.
«Moram reći da, osim činjenice da nisam baš najzadovoljniji činjenicom što ne branim, sve ostalo u klubu zaista funkcionira odlično i nisam se pokajao što sam došao na Grbavicu».
Sudbina Ibrahima Šehića biće poznata u narednih dvadesetak dana...
«Navijam da Šeha u januaru ode negdje vani i zaradi veliku lovu. Više od njega samog, vjerujte mi», kazao je kroz smijeh Karić.
Haris Škoro
"Rođen je u Sarajevu 1962. godine. Počeo je igrati u mlađim kategorijama UNIS-a iz Vogošće, a poslije je prešao u visočku Bosnu. U ljeto 1982. dolazi u Željezničar.
Nakon prve odigrane sezone (1982/83.) odlazi na odsluženje vojnog roka. Po povratku je zaigrao sjajno i ubrzo postao i reprezentativcem. Godine 1987. prelazi u zagrebački Dinamo iz koga, godinu poslije odlazi u Torino. U tada najjačoj ligi svijeta, igrao je tri godine. Potom odlazi u Švicarsku, gdje je nastupao za Zuerich, Baden i Emmenbrueccken. Tu je i završio igračku karijeru.
Za reprezentaciju SFRJ debitovao je 1985. i do 1989. kada je odigrao posljednju utakmicu, skupio je 15 nastupa uz 4 postignuta gola. Upravo na svojoj posljednjoj utakmici, protiv Engleske na Vembleyu, postigao je krasan gol iz daljine. Za Bosnu i Hercegovinu je nastupao tokom rata u humanitarnim utakmicama.
Vrlo talentovan igrač, specijalnost su mu bili driblinzi. U sjećanju ostaje onaj na revijalnoj utakmici protiv Partizana, kada je igrajući za reprezentaciju, vukao loptu od centra, predriblao nekoliko igrača i postigao gol. Bio je pun raznih trikova, maštovit, posjedovao je izvanrednu tehniku. Bio je od onih igrača zbog kojih publika dolazi na stadione. Volio je solo-akcije, pa je ponekad i pretjerivao. Spočitavani su mu neodgovornost i zabavljanje u igri.
Igrao je na poziciji isturenog veznog igrača, nekad i napadača. Čini se da mu je najviše odgovarala sloboda na sredini protivničke polovine igrališta, odakle je mogao inicirati akcije prema suparničkom golu, nerijetko bivajući i sam realizatorom.
Za Željezničar je odigrao 125 utakmica uz 36 postignutih golova. "

"Rođen je u Sarajevu 1962. godine. Počeo je igrati u mlađim kategorijama UNIS-a iz Vogošće, a poslije je prešao u visočku Bosnu. U ljeto 1982. dolazi u Željezničar.
Nakon prve odigrane sezone (1982/83.) odlazi na odsluženje vojnog roka. Po povratku je zaigrao sjajno i ubrzo postao i reprezentativcem. Godine 1987. prelazi u zagrebački Dinamo iz koga, godinu poslije odlazi u Torino. U tada najjačoj ligi svijeta, igrao je tri godine. Potom odlazi u Švicarsku, gdje je nastupao za Zuerich, Baden i Emmenbrueccken. Tu je i završio igračku karijeru.
Za reprezentaciju SFRJ debitovao je 1985. i do 1989. kada je odigrao posljednju utakmicu, skupio je 15 nastupa uz 4 postignuta gola. Upravo na svojoj posljednjoj utakmici, protiv Engleske na Vembleyu, postigao je krasan gol iz daljine. Za Bosnu i Hercegovinu je nastupao tokom rata u humanitarnim utakmicama.
Vrlo talentovan igrač, specijalnost su mu bili driblinzi. U sjećanju ostaje onaj na revijalnoj utakmici protiv Partizana, kada je igrajući za reprezentaciju, vukao loptu od centra, predriblao nekoliko igrača i postigao gol. Bio je pun raznih trikova, maštovit, posjedovao je izvanrednu tehniku. Bio je od onih igrača zbog kojih publika dolazi na stadione. Volio je solo-akcije, pa je ponekad i pretjerivao. Spočitavani su mu neodgovornost i zabavljanje u igri.
Igrao je na poziciji isturenog veznog igrača, nekad i napadača. Čini se da mu je najviše odgovarala sloboda na sredini protivničke polovine igrališta, odakle je mogao inicirati akcije prema suparničkom golu, nerijetko bivajući i sam realizatorom.

"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Covjek zbog kojeg i navijam za Zeljuellaxaz je napisao/la:Haris Škoro

Nesto razmisljam kako bi dobro bilo dovesti http://www.transfermarkt.de/de/stojan-v ... 46346.html
Covjek je nezadovoljan u rumuniji ne igra nikako i rado bi promjenio sredinu po bilo koju cijenu, u opticaju je i povratak u borac ali oni imaju igrace na njegovoj poziciji sumljam da bi gomilali igrace a nama bi itekako valja a i njemu bi bilo u interesu Amar bi ga vratio u zivot definitvno a igrac profila kakav nama fali u sredini...Naravno ovo je samo moja zelja i nema nikave veze sa zeljama ljudi u klubu, mislim da bi nam bio dovoljan jedan ovakav veznjak i jedan napadac slicnog kvaliteta u borbi za prvo mjesto...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Slazem se, da Vranješ ima kvaliteta koji nam je potreban, i siguran sam da bi ga Amar vratio u top formu (naravno tu se podrazumijeva da cijele pripreme prođe kod Amara).pile87 je napisao/la:
Covjek zbog kojeg i navijam za Zeljunajdrazi igrac ikad
![]()
Nesto razmisljam kako bi dobro bilo dovesti http://www.transfermarkt.de/de/stojan-v ... 46346.html
Covjek je nezadovoljan u rumuniji ne igra nikako i rado bi promjenio sredinu po bilo koju cijenu, u opticaju je i povratak u borac ali oni imaju igrace na njegovoj poziciji sumljam da bi gomilali igrace a nama bi itekako valja a i njemu bi bilo u interesu Amar bi ga vratio u zivot definitvno a igrac profila kakav nama fali u sredini...Naravno ovo je samo moja zelja i nema nikave veze sa zeljama ljudi u klubu, mislim da bi nam bio dovoljan jedan ovakav veznjak i jedan napadac slicnog kvaliteta u borbi za prvo mjesto...
A kada je u pitanju to da on razmišlja o povratku u BiH (Borac), onda se tu može štošta uraditi u narednom periodu.
Sumnjam da bi pod istim uslovima koje bi mu ponudio Borac, odbio Želju.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
Slazem se, da Vranješ ima kvaliteta koji nam je potreban, i siguran sam da bi ga Amar vratio u top formu (naravno tu se podrazumijeva da cijele pripreme prođe kod Amara).ellaxaz je napisao/la:nama fali u sredini...Naravno ovo je samo moja zelja i nema nikave veze sa zeljama ljudi u klubu, mislim da bi nam bio dovoljan jedan ovakav veznjak i jedan napadac slicnog kvaliteta u borbi za prvo mjesto...
A kada je u pitanju to da on razmišlja o povratku u BiH (Borac), onda se tu može štošta uraditi u narednom periodu.
Sumnjam da bi pod istim uslovima koje bi mu ponudio Borac, odbio Želju.[/quote]
Ma ja to onako vise naglas razmisljam ima kamaru dobrih igraca koji se mogu dovesti( onako na brzinu ) :
http://www.transfermarkt.de/de/amir-mem ... 84714.html
http://www.transfermarkt.de/de/asmir-ka ... 84712.html
http://www.transfermarkt.de/de/nebojsa- ... 50326.html
http://www.transfermarkt.de/de/enver-al ... 61998.html
eto onako niko ne bi bio skup, vjerovatno bi se jedan-dvojica pokazali kao dobri e sad pitanje je u kom pravcu strucni stab razmislja gdje nam najvise skripi po meni napad i zadnji vezni ako se u mogucnosti dovesti i nekog stopera a ovo sa vranjesom i ovima ja vise onako za sebe...
-
- Kontakt:
nedo turković, inače veliki navijač želje, najbolji strijelac bozicnog, igrac sask napretka, visok 190, razara! 

Zanimljivo stvarno mislim da ima dosta ovako igraca od kojih bi i moglo biti koristi, recimo ove nase djece kao turkovic ili slicnih njemu ili kao onaj kukic sto je bio na probi, ako ko ima jos kakvih prijedloga nek napise pametnije nam je o tome razgovati nego vodisti bjesomucnu raspravu sa pitarima...MotherFucker je napisao/la:nedo turković, inače veliki navijač želje, najbolji strijelac bozicnog, igrac sask napretka, visok 190, razara!
Ko je za vas bio najbolji igrac Zelje ove jesenji? Iako se ocekuje vise od Zeba, momak je drugi strijelac lige i najbolji assistent tako da on dobija moj glas. 

Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ovaj Enver Alivodić nije loš !pile87 je napisao/la: Ma ja to onako vise naglas razmisljam ima kamaru dobrih igraca koji se mogu dovesti( onako na brzinu ) :
http://www.transfermarkt.de/de/amir-mem ... 84714.html
http://www.transfermarkt.de/de/asmir-ka ... 84712.html
http://www.transfermarkt.de/de/nebojsa- ... 50326.html
http://www.transfermarkt.de/de/enver-al ... 61998.html
eto onako niko ne bi bio skup, vjerovatno bi se jedan-dvojica pokazali kao dobri e sad pitanje je u kom pravcu strucni stab razmislja gdje nam najvise skripi po meni napad i zadnji vezni ako se u mogucnosti dovesti i nekog stopera a ovo sa vranjesom i ovima ja vise onako za sebe...

Nije ni jedan los, taj je trebao potpisati u cvajti ali se povrjedio i to gadno pa se vratio neobavljenog posla, uglavnom ovo je ono na brzinu iz glave sto se kaze isti menadzer isto sve a ima slicnih i boljih kad bi covjek potrazio...ellaxaz je napisao/la:
Ovaj Enver Alivodić nije loš !
momci sto ovo nema ups-a da nam prenese sta mu je rekao od tetke amidza pa njegov stari sin, ima zenu koja ima dijete iz prvog braka, e pa njegov amidza ima dajdzu INACE MOJ DOBAR PRIJATELJ koji navija za zelju i kaze mi...da nam prenese sta ce se rijesiti na sijednici oko Sehica,stadiona i mogucih pojacanja

broji stolice
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
ne prizivaj ga ziv bioSeyo_TM je napisao/la:broji stolice

koliko godina ima ? nisam gledao turnir al vidio sam da je dao 15... kakvi su nasi bili zeba , jamak ?MotherFucker je napisao/la:nedo turković, inače veliki navijač želje, najbolji strijelac bozicnog, igrac sask napretka, visok 190, razara!
-
- Kontakt:
89. godiste, ja sam gledao, baš djeluje moćno!
jesu li ta djeca pod kakvim ugovorima...vjerovatno im je zelja zaigrati u nasem najvecem klubu...treba to dobro pretraziti u ovim nasim klubovima sarajevskim...nije mi jasno da smo tako igrali...al sreca je da se niko nije povrijedio...
Za vas malo upucenije u stanje kluba ako mozete odgovorite mi koliki je budzet Zelje? Koliko para se po tekmi zaradi od prodaje ulaznica ja pretpostavljam da je cifra negdje oko 15.000KM..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Kad se vec iznose neke licne zelje i spominju imena, i ja cu ih spomenuti nekoliko.
Ako se zele dovoditi mladi, talentovani igraci, Prva liga FBiH bi trebala biti "mjesto" na kojem ce se traziti.
Irhan Smajic (Iskra, 20 godina, napadac) - gledao ga jednom, odigrao je fenomenalno; neki hrvatski klubovi se valjda interesuju za njega, to je mozda novi Ermin Zec ; podsjecam da je Sibenik doveo Zeca iz Druge lige FBiH.
Josip Tomic (Rudar Kakanj, 17 godina) - standardan, a ima 17 godina; u juniorskom prvenstvu jedan od boljih strijelaca.
Almin Abdihodzic (Jedinstvo Bihac, 20 godina, golman) - prvi golman; i njega gledao jednom, branio bez greske; visok oko 1.95, gradja odlicna.
Ibrahim Skahic (Gradina Srebrenik, 17 godina, stoper) - standardan.
Prva liga jest kvalitetom dosta losija od PL, ali ako igrac sa 17 ili 18 godina igra, to uglavnom znaci da posjedjuje kvalitet. Sad ostaje pitanje koliko je Zeljo financijski spreman da dovede npr. jednog srednjoskolca. Bojim se da jos uvijek nije. Ali, ima ovih 20-godisnjaka (+- 1) kvalitetnih.
Ako se zele dovoditi mladi, talentovani igraci, Prva liga FBiH bi trebala biti "mjesto" na kojem ce se traziti.
Irhan Smajic (Iskra, 20 godina, napadac) - gledao ga jednom, odigrao je fenomenalno; neki hrvatski klubovi se valjda interesuju za njega, to je mozda novi Ermin Zec ; podsjecam da je Sibenik doveo Zeca iz Druge lige FBiH.
Josip Tomic (Rudar Kakanj, 17 godina) - standardan, a ima 17 godina; u juniorskom prvenstvu jedan od boljih strijelaca.
Almin Abdihodzic (Jedinstvo Bihac, 20 godina, golman) - prvi golman; i njega gledao jednom, branio bez greske; visok oko 1.95, gradja odlicna.
Ibrahim Skahic (Gradina Srebrenik, 17 godina, stoper) - standardan.
Prva liga jest kvalitetom dosta losija od PL, ali ako igrac sa 17 ili 18 godina igra, to uglavnom znaci da posjedjuje kvalitet. Sad ostaje pitanje koliko je Zeljo financijski spreman da dovede npr. jednog srednjoskolca. Bojim se da jos uvijek nije. Ali, ima ovih 20-godisnjaka (+- 1) kvalitetnih.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Trenutno korisnika/ca: bvsic, Google Adsense [Bot], MoSaZeLjo1921, Paromlinac, svemalim1, Tatamata1946, zlatandr i 77 gostiju.