FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Ko je za vas bio najbolji igrac Zelje ove jesenji? Iako se ocekuje vise od Zeba, momak je drugi strijelac lige i najbolji assistent tako da on dobija moj glas. 
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Ovaj Enver Alivodić nije loš !pile87 je napisao/la: Ma ja to onako vise naglas razmisljam ima kamaru dobrih igraca koji se mogu dovesti( onako na brzinu ) :
http://www.transfermarkt.de/de/amir-mem ... 84714.html
http://www.transfermarkt.de/de/asmir-ka ... 84712.html
http://www.transfermarkt.de/de/nebojsa- ... 50326.html
http://www.transfermarkt.de/de/enver-al ... 61998.html
eto onako niko ne bi bio skup, vjerovatno bi se jedan-dvojica pokazali kao dobri e sad pitanje je u kom pravcu strucni stab razmislja gdje nam najvise skripi po meni napad i zadnji vezni ako se u mogucnosti dovesti i nekog stopera a ovo sa vranjesom i ovima ja vise onako za sebe...
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.
Nije ni jedan los, taj je trebao potpisati u cvajti ali se povrjedio i to gadno pa se vratio neobavljenog posla, uglavnom ovo je ono na brzinu iz glave sto se kaze isti menadzer isto sve a ima slicnih i boljih kad bi covjek potrazio...ellaxaz je napisao/la:
Ovaj Enver Alivodić nije loš !
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
momci sto ovo nema ups-a da nam prenese sta mu je rekao od tetke amidza pa njegov stari sin, ima zenu koja ima dijete iz prvog braka, e pa njegov amidza ima dajdzu INACE MOJ DOBAR PRIJATELJ koji navija za zelju i kaze mi...da nam prenese sta ce se rijesiti na sijednici oko Sehica,stadiona i mogucih pojacanja

broji stolice
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"
ne prizivaj ga ziv bioSeyo_TM je napisao/la:broji stolice
koliko godina ima ? nisam gledao turnir al vidio sam da je dao 15... kakvi su nasi bili zeba , jamak ?MotherFucker je napisao/la:nedo turković, inače veliki navijač želje, najbolji strijelac bozicnog, igrac sask napretka, visok 190, razara!
-
MotherFucker
- Kontakt:
89. godiste, ja sam gledao, baš djeluje moćno!
jesu li ta djeca pod kakvim ugovorima...vjerovatno im je zelja zaigrati u nasem najvecem klubu...treba to dobro pretraziti u ovim nasim klubovima sarajevskim...nije mi jasno da smo tako igrali...al sreca je da se niko nije povrijedio...
Za vas malo upucenije u stanje kluba ako mozete odgovorite mi koliki je budzet Zelje? Koliko para se po tekmi zaradi od prodaje ulaznica ja pretpostavljam da je cifra negdje oko 15.000KM..
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.
Kad se vec iznose neke licne zelje i spominju imena, i ja cu ih spomenuti nekoliko.
Ako se zele dovoditi mladi, talentovani igraci, Prva liga FBiH bi trebala biti "mjesto" na kojem ce se traziti.
Irhan Smajic (Iskra, 20 godina, napadac) - gledao ga jednom, odigrao je fenomenalno; neki hrvatski klubovi se valjda interesuju za njega, to je mozda novi Ermin Zec ; podsjecam da je Sibenik doveo Zeca iz Druge lige FBiH.
Josip Tomic (Rudar Kakanj, 17 godina) - standardan, a ima 17 godina; u juniorskom prvenstvu jedan od boljih strijelaca.
Almin Abdihodzic (Jedinstvo Bihac, 20 godina, golman) - prvi golman; i njega gledao jednom, branio bez greske; visok oko 1.95, gradja odlicna.
Ibrahim Skahic (Gradina Srebrenik, 17 godina, stoper) - standardan.
Prva liga jest kvalitetom dosta losija od PL, ali ako igrac sa 17 ili 18 godina igra, to uglavnom znaci da posjedjuje kvalitet. Sad ostaje pitanje koliko je Zeljo financijski spreman da dovede npr. jednog srednjoskolca. Bojim se da jos uvijek nije. Ali, ima ovih 20-godisnjaka (+- 1) kvalitetnih.
Ako se zele dovoditi mladi, talentovani igraci, Prva liga FBiH bi trebala biti "mjesto" na kojem ce se traziti.
Irhan Smajic (Iskra, 20 godina, napadac) - gledao ga jednom, odigrao je fenomenalno; neki hrvatski klubovi se valjda interesuju za njega, to je mozda novi Ermin Zec ; podsjecam da je Sibenik doveo Zeca iz Druge lige FBiH.
Josip Tomic (Rudar Kakanj, 17 godina) - standardan, a ima 17 godina; u juniorskom prvenstvu jedan od boljih strijelaca.
Almin Abdihodzic (Jedinstvo Bihac, 20 godina, golman) - prvi golman; i njega gledao jednom, branio bez greske; visok oko 1.95, gradja odlicna.
Prva liga jest kvalitetom dosta losija od PL, ali ako igrac sa 17 ili 18 godina igra, to uglavnom znaci da posjedjuje kvalitet. Sad ostaje pitanje koliko je Zeljo financijski spreman da dovede npr. jednog srednjoskolca. Bojim se da jos uvijek nije. Ali, ima ovih 20-godisnjaka (+- 1) kvalitetnih.
Seks je užitak, a gol je ekstaza.
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
"Taktika je bila ne primiti gol. Funkcionirala je odlično sve dok nismo primili gol."
Pa dobro moje misljenje je da zelji i ne treba neki novac da bi iz recimo iskre,jedinstva, ili nekog drugog kluba iz prve lige FBiH doveo mladog igraca....zeljo je ime i svakom od njih bi bila zelja preci u zelju....tu mogu profitirati i zeljo i klub iz kojeg dolaze ta djeca ... za malo para uzet igraca i prodat ga za troduplo...smajic dobar spic trebao je doci jos na pocetku sezone al za djecu iskre je zaduzen menadjer neki za hrvatsko trziste....za tog golmana nezz...
kad je vec prica o talentima, na sa-x ima prica o Elvedinu Aletiću, šteta što nije primjecen momak ranije
Evo sta kaze brko:Jučer je «preslušavao» u stonom tenisu prijatelja Ahmeda Lihovca, a već od danas će odmarati u Francuskoj. Osim ako ne zapne na nekoj od zrakoplovnih luka zbog vremenskih neprilika. Amar Osim će u Strazburu praviti strategiju za Željino proljeće.
- Idem malo odmoriti prije nego krenem sa pripremama za proljetni dio - kazao nam je Osim jučer dok je čekao na sarajevskom aerodromu let za Pariz.
Odmor su mu pokvarili Željini «hakleri» sramotnim izdanjem na Božićnom turniru. Hoće li biti kazni?
- Neću preko novina najavljivati kazne, ali ako već igramo turnir, onda se ne smijemo blamirati. Plavi dres je svetinja, bilo da je prijateljska, turnir, ili prvenstvena utakmica. Željo je uvjek Željo, makar igrali juniori.
Neki misle da Željo duguje igračima, ali da oni ne smiju zucnuti u strahu od sankcija..?
- Nemamo duga prema igračima. Ako ne vjerujete pitajte igrače. Ovu smo godinu uspješno završili, a kako će biti naredne godine vidjet ćemo.
Da li će Željo biti jači ili slabiji u proljetnom dijelu?
- Nećemo sigurno biti slabiji. Istina, otišao je Kerla, ali imamo dovoljno igrača na tim pozicijama.
Ide li golman Šehić?
- Do njega je. Još ništa se ne zna. Ako ode Šehić, branit će Karić i Gušo.
Znači neće biti pojačanja?
- Nisam to rekao, ali za pojačanja nam treba para.
Gdje će Željo na pripreme?
- Startamo 19. januara. Radit ćemo prvo u Sarajevu, potom planiramo uigravati linije i igrati kontrolne utakmice u Međugorju i Puli - najavio je Amar Osim u razgovoru
- Idem malo odmoriti prije nego krenem sa pripremama za proljetni dio - kazao nam je Osim jučer dok je čekao na sarajevskom aerodromu let za Pariz.
Odmor su mu pokvarili Željini «hakleri» sramotnim izdanjem na Božićnom turniru. Hoće li biti kazni?
- Neću preko novina najavljivati kazne, ali ako već igramo turnir, onda se ne smijemo blamirati. Plavi dres je svetinja, bilo da je prijateljska, turnir, ili prvenstvena utakmica. Željo je uvjek Željo, makar igrali juniori.
Neki misle da Željo duguje igračima, ali da oni ne smiju zucnuti u strahu od sankcija..?
- Nemamo duga prema igračima. Ako ne vjerujete pitajte igrače. Ovu smo godinu uspješno završili, a kako će biti naredne godine vidjet ćemo.
- Nećemo sigurno biti slabiji. Istina, otišao je Kerla, ali imamo dovoljno igrača na tim pozicijama.
Ide li golman Šehić?
- Startamo 19. januara. Radit ćemo prvo u Sarajevu, potom planiramo uigravati linije i igrati kontrolne utakmice u Međugorju i Puli - najavio je Amar Osim u razgovoru
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Za dušebrižnike.BLU SKY je napisao/la:Evo sta kaze brko:Jučer je «preslušavao» u stonom tenisu prijatelja Ahmeda Lihovca, a već od danas će odmarati u Francuskoj. Osim ako ne zapne na nekoj od zrakoplovnih luka zbog vremenskih neprilika. Amar Osim će u Strazburu praviti strategiju za Željino proljeće.
Ide li golman Šehić?
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".
-
TM-ŠVRAKINO
- Kontakt:
Da li neko zna koja je izdavačka kuća izdala knjigu "Plava Krv" ?! Unaprijed hvala ! 
NEMAM REZERVNU ZEMLJU NEMAM 2 KLUBA OVO JE MOJA ZEMLJA ŽELJO JE MOJA LJUBAV!
Izdavac: AS Public, Sarajevo, BiH, Januar 2010.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.
Trebalo bi se pokušati šta, bar sa ovom dvojicom od 17 godina.gollum je napisao/la:Kad se vec iznose neke licne zelje i spominju imena, i ja cu ih spomenuti nekoliko.
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."
S takvim igracima se ne osvaja ni liga ni kup s takvim igracima treba imati strpljenja e bas po tom mi nismo poznati evo recimo mali Beslija igrace Dinama bacao na glavu sad sam pada na glavu od sebe i jos bezbroj primjera koje nismo bili u stanju istrpiti, definitvno treba imati par takvih igraca koji se trebaju gurati onako usput ali treba imati i na umu da sa takvim igracima se ne osvaja ni jedan trofej, ali su i u neku ruku investicija u buducnost ako imas para da te iste igrace zadrzis znaci za takve igrace moras imati klub na zdravim nogama kao preduslov...ellaxaz je napisao/la:Trebalo bi se pokušati šta, bar sa ovom dvojicom od 17 godina.gollum je napisao/la:Kad se vec iznose neke licne zelje i spominju imena, i ja cu ih spomenuti nekoliko.