Rekonstrukcija stadiona u BiH
Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH
Da hoće Velež ove sezone izboriti Evropu, mislim da bi s tim parama i ovim rukovodstvom brzo postali jaki kao što odavno nisu bili, a još više stvari bi na stadionu mogli uraditi.
Mislim da nema puno ljubitelja fudbala u BiH koji nisu sretni zato što Velež ovako dobro radi.
Mislim da nema puno ljubitelja fudbala u BiH koji nisu sretni zato što Velež ovako dobro radi.
-
- Kontakt:
Da si ziv i zdrav i da se stadion napravi sto ljepsi i bolji, ali Bilino Polje sada vec ima te uslove osim natkrivenih tribina sa svih strana. Natkriveno je Nekih 40-50%, jer je zapadna tribina mnogo veca od ostalih. To je nekih 7000+ mjesta, s tim da je VIP i novinarske na istocnoj takodjer skroz natkriven.mozak je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:30Arena rodjeni ce biti vrlo funkcionalan stadion za nase uslove. ( usudit cu se reci da ih trenutno niko nema, a mozda se i ostali potrude).
- sva mjesta natkrivena ( domaci- gosti)
- wc sve tip top, sa savremenom garniturom, bez ustajalog smrada, odvojeni za zene, muskarce, invalidne osobe.
- parking 100 m od stadiona, kapacitet dovoljan za sve.
- teren ce se raditi
- sve cetiri tribine
- 10 tak hiljada mjesta
Sve to uz minimalna sredstva, u ovom vremenu i zemlji gdje niko nista neradi po pitanju infrastrukture.
Ljudi se svezali stubova koji meni ne smetaju, niti ce ikom smetati. Smetaju onima koji nikad nisu kisnuli, ili stajali u blatu.
Sutra se neces brinut : ko ce po zvizdanu, hoce li padat, gdje ćes pišat, hoces li nac mjesto na tribini, gdje parkirat...sve to do juce nisi imao.
Hebe mi se za stubove iskreno!
Mislim da kako vama, tako i svima, prioritet treba biti uraditi teren, jer to proizvodi kvalitetnu igru i time mozes zadrzati paznju na igrama i eventualno stabilizovati veliki broj prodatih ulaznica. Posto je to ipah Hercegovina, gdje su temperature ljeti ipah preblentave, bitni su i krovovi. Stubove treba zanemariti, jer greske su ocigledno napravljene i glupo je gubiti vrijeme na planiranje samonosivog krova i slicno. Mozda nekada u buducnosti kada bude vise para. Takodjer one jeftinije projekte treba raditi, poput video nadzora i citaca karata da bi nekada mogla i reprezentacija igrati.
Svaka cast rodjenim i Velezu i jako mi je drago da imaju i da ulazu i da se vidi rad i trud .... Zelio bi da kazem za wc da rijetko koji klub u evropi ima wc kao sto je u Velezu .. WC je nivo bayerna arene i jaci stadiona u evropi ... mozda je nekom smijesan post ali meni nije respect momcima iz Mostaramozak je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:30Arena rodjeni ce biti vrlo funkcionalan stadion za nase uslove. ( usudit cu se reci da ih trenutno niko nema, a mozda se i ostali potrude).
- wc sve tip top, sa savremenom garniturom, bez ustajalog smrada, odvojeni za zene, muskarce, invalidne osobe.
- teren ce se raditi
- sve cetiri tribine
- 10 tak hiljada mjesta
Sve to uz minimalna sredstva, u ovom vremenu i zemlji gdje niko nista neradi po pitanju infrastrukture.
Ljudi se svezali stubova koji meni ne smetaju, niti ce ikom smetati. Smetaju onima koji nikad nisu kisnuli, ili stajali u blatu.
Sutra se neces brinut : ko ce po zvizdanu, hoce li padat, gdje ćes pišat, hoces li nac mjesto na tribini, gdje parkirat...sve to do juce nisi imao.
Prvo sam reko Zeljo pa tek onda Mati !!!!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Ja sve kontam Rigi, reko' je li normalanadal je napisao/la: ↑19 okt 2020, 10:10Svaka cast rodjenim i Velezu i jako mi je drago da imaju i da ulazu i da se vidi rad i trud .... Zelio bi da kazem za wc da rijetko koji klub u evropi ima wc kao sto je u Velezu .. WC je nivo bayerna arene i jaci stadiona u evropi ... mozda je nekom smijesan post ali meni nije respect momcima iz Mostaramozak je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:30Arena rodjeni ce biti vrlo funkcionalan stadion za nase uslove. ( usudit cu se reci da ih trenutno niko nema, a mozda se i ostali potrude).
- teren ce se raditi
- sve cetiri tribine
- 10 tak hiljada mjesta
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
I ja isto hahaMortemHz je napisao/la: ↑19 okt 2020, 10:12Ja sve kontam Rigi, reko' je li normalanadal je napisao/la: ↑19 okt 2020, 10:10Svaka cast rodjenim i Velezu i jako mi je drago da imaju i da ulazu i da se vidi rad i trud .... Zelio bi da kazem za wc da rijetko koji klub u evropi ima wc kao sto je u Velezu .. WC je nivo bayerna arene i jaci stadiona u evropi ... mozda je nekom smijesan post ali meni nije respect momcima iz Mostaramozak je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:30Arena rodjeni ce biti vrlo funkcionalan stadion za nase uslove. ( usudit cu se reci da ih trenutno niko nema, a mozda se i ostali potrude).
- teren ce se raditi
- sve cetiri tribine
- 10 tak hiljada mjesta

All-Time First Yugoslav League table
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424
Odi do siromasne Slavonije i Osijeka...LlullSergio je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:11Normalno da je lose stanje. Mislim svaka cast na ovome sto se uradilo po pitanju jedne Grbavice, Vrapčića,ali kad odes malo u Europu i pogledas sta sve ljudi prave skontas da je sve ovo ovdje jedna velika nula.
Ne znam sta se ima prigovarati Velezu i stadionu koji oni prave (van onih debilnih stubova). To je savrsen i funkcionalan stadion za 90% ekipa u BiH. Veci apsolutno ne treba. Ovo sto se uradilo na Zeljinom stadionu me podsjeca na Radnicki iz Nisa i njihovog frankestajna, gdje u okviru istog stadiona imas tribine stare pet godina i tribinu staru pedeset godina, pa to ni na sta ne lici, niti je funkcionalno. Ali ono, bitno im je da mogu reci da imaju veliki kapacitet.LlullSergio je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:11Normalno da je lose stanje. Mislim svaka cast na ovome sto se uradilo po pitanju jedne Grbavice, Vrapčića,ali kad odes malo u Europu i pogledas sta sve ljudi prave skontas da je sve ovo ovdje jedna velika nula.

Nesto slicno kao Velez, samo po meni bolje, je napravio Metalac u Gornjem Milanovcu prije par godina.
jesu lijepi ali velez puca i na kapacitet da mogu eventualno evropu igrati.
ima promasaja, naravno, prvi sam kritikovao stubove ali u konacnici ce to biti sasvim ok stadion za nase uslove, mozda i najljepsi ako bp i grbavica vise ne urade nista.
samo, strah me je da ce potrajati jos i 5 godina da se stadion kompletira, nema tu nista od onih najava za 2022.
kakav je bio, i ovakav je extra:-)
samo manje khurcenja poput nekih velezovaca sa foruma, tipa nas je, pravimo sebi, sta vas briga itd. Ipak je velez simpatican klub raji po cijeloj drzavi i ne valja ljude tjerati, ne gradi se tako imidz kluba. Ako se prokomentarise da su stubovi glupost, sto i jesu, ne treba to braniti grlom u jagode.
sretno u svakom slucaju i da ga osposobe da i repka moze kakvu tekmu odigrati za koju godinu.
ima promasaja, naravno, prvi sam kritikovao stubove ali u konacnici ce to biti sasvim ok stadion za nase uslove, mozda i najljepsi ako bp i grbavica vise ne urade nista.
samo, strah me je da ce potrajati jos i 5 godina da se stadion kompletira, nema tu nista od onih najava za 2022.
kakav je bio, i ovakav je extra:-)
samo manje khurcenja poput nekih velezovaca sa foruma, tipa nas je, pravimo sebi, sta vas briga itd. Ipak je velez simpatican klub raji po cijeloj drzavi i ne valja ljude tjerati, ne gradi se tako imidz kluba. Ako se prokomentarise da su stubovi glupost, sto i jesu, ne treba to braniti grlom u jagode.
sretno u svakom slucaju i da ga osposobe da i repka moze kakvu tekmu odigrati za koju godinu.
- anonymousHD
- Kontakt:
Perspektivniji stadion na Kamberovićusvrakino1921 je napisao/la: ↑16 okt 2020, 19:20Ova slika NAJPERSPEKTIVNIJEG STADIONA U REGIONU iz pticije perspektive samo pokazuje koliko ima sjedecih mjesta koja su pod krovom na NAJPERSPEKTIVNIJEM STADIONU U REGIONU
10 500

- LlullSergio
- Kontakt:
Ne bih se složio. Po meni postoji značajna razlika između tog u Milanovcu i ovog u Vrapčićima,a ovaj u Bačkoj Topoli je strašan stadion ako ispadne takav.dscile je napisao/la: ↑20 okt 2020, 10:14Ne znam sta se ima prigovarati Velezu i stadionu koji oni prave (van onih debilnih stubova). To je savrsen i funkcionalan stadion za 90% ekipa u BiH. Veci apsolutno ne treba. Ovo sto se uradilo na Zeljinom stadionu me podsjeca na Radnicki iz Nisa i njihovog frankestajna, gdje u okviru istog stadiona imas tribine stare pet godina i tribinu staru pedeset godina, pa to ni na sta ne lici, niti je funkcionalno. Ali ono, bitno im je da mogu reci da imaju veliki kapacitet.LlullSergio je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:11Normalno da je lose stanje. Mislim svaka cast na ovome sto se uradilo po pitanju jedne Grbavice, Vrapčića,ali kad odes malo u Europu i pogledas sta sve ljudi prave skontas da je sve ovo ovdje jedna velika nula.![]()
Nesto slicno kao Velez, samo po meni bolje, je napravio Metalac u Gornjem Milanovcu prije par godina.Bukvalno ne treba bolji stadion. Slicnu stvar sada prave i Madjari za TSC iz Backe Topole.Bice predobar stadion kada ga zavrse, a gradnja ide po planu.
I da gledaj ove tribine na Kamberoviću, daleko najbolja tribina jednog stadiona u BiH. Onom nečemu treba težiti.
Postoji naravno razlika, jer je u ove u Srbiji ulozeno vise nego u taj Velezov. Ali je poenta, makar iz mog ugla, da je vecini klubova na ovim prostorima dovoljan stadion koji prima 5-10 hiljada i da se vise treba usredotociti na uslove na samom stadionu nego praviti neke megalomanske projekte. Pod tim uslovima mislim na neki normalan parking, natkrivene tribine, dovoljno ulaza/izlaza sa stadiona, dobri wc-ovi i slicno.LlullSergio je napisao/la: ↑20 okt 2020, 10:54Ne bih se složio. Po meni postoji značajna razlika između tog u Milanovcu i ovog u Vrapčićima,a ovaj u Bačkoj Topoli je strašan stadion ako ispadne takav.dscile je napisao/la: ↑20 okt 2020, 10:14Ne znam sta se ima prigovarati Velezu i stadionu koji oni prave (van onih debilnih stubova). To je savrsen i funkcionalan stadion za 90% ekipa u BiH. Veci apsolutno ne treba. Ovo sto se uradilo na Zeljinom stadionu me podsjeca na Radnicki iz Nisa i njihovog frankestajna, gdje u okviru istog stadiona imas tribine stare pet godina i tribinu staru pedeset godina, pa to ni na sta ne lici, niti je funkcionalno. Ali ono, bitno im je da mogu reci da imaju veliki kapacitet.LlullSergio je napisao/la: ↑18 okt 2020, 22:11Normalno da je lose stanje. Mislim svaka cast na ovome sto se uradilo po pitanju jedne Grbavice, Vrapčića,ali kad odes malo u Europu i pogledas sta sve ljudi prave skontas da je sve ovo ovdje jedna velika nula.![]()
Nesto slicno kao Velez, samo po meni bolje, je napravio Metalac u Gornjem Milanovcu prije par godina.Bukvalno ne treba bolji stadion. Slicnu stvar sada prave i Madjari za TSC iz Backe Topole.Bice predobar stadion kada ga zavrse, a gradnja ide po planu.
I da gledaj ove tribine na Kamberoviću, daleko najbolja tribina jednog stadiona u BiH. Onom nečemu treba težiti.
A slazem se za ovu tribinu sto je okacena iznad.
Ne razumijem zašto toliko pričate o tih famoznih 8000 sjedalica. Pa to je za cat4, a cat4 je potreban za utakmice od play offa LP ili grupne faze EL.
Zar vi stvarno mislite da će neka od naših ekipa dogurati dotle?? Pogotovo nastankom ove Konferencijske.
A pogotovo je glupo opravdavati nakaradnu gradnju nabijanjem kapaciteta.
Zar vi stvarno mislite da će neka od naših ekipa dogurati dotle?? Pogotovo nastankom ove Konferencijske.
A pogotovo je glupo opravdavati nakaradnu gradnju nabijanjem kapaciteta.
- Zenicanin988
- Kontakt:
Dajte slike tih wc-a u Vrapcicima da i to vidim
Čelik Zenica, bosanski gigant!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
Sanjam sretno Bilinooo!!!
da, već sam pomišljao da kad krenem slijedeći put u mostar ne odem u wc odma poslije janjetine nego da se malo stisnem do stadiona da i to čudo vidim 

Nije nikakvo "cudo" nego moderan wc koji ispunjava sve uslove UEFA standarda. Kako su projekat na sebe preuzeli sami navijaci islo se bas da bude tip top. Velika dva muska WC-a, jedan zenski i jedan za invalide. Ugradjena je "anti vandal" oprema koja je dosta skupa. Npr cijena samo jedne takve wc solje nas je kostala preko 1400km.
Koga zanima, evo malo slika
Koga zanima, evo malo slika
Zadnja izmjena: Rodjeni81, dana/u 21 okt 2020, 20:03, ukupno mijenjano 1 put.
Treba zvat strance nek snime kakav nam je stadion u cetveroligasa. Mogu posmilit da je su u prvoj ligi totalno natkriveni stadioni sam 100-150 hiljada gledalaca.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.