FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 20 dec 2010, 21:51

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 20 dec 2010, 22:25

Messijev otac u trenutku pregovora oko transfera zahtijevao je da Barcelona odmah kupi Lea. Sportski direktor pozvao je barmena, a ovaj mu je donio maramicu...

Čelnici Barcelone primjetili su klinca za kojeg su se nadali da bi mogao biti prava zvijezda. Leo Messi dominirao je u svim aspektima igre i Barca je krenula u "napad". No malo tko zna da je prvi ugovor, odnosno garanciju da će kupiti Lea, napisan na običnoj maramici.

Ta maramica stoji u uredu Messijevog odvjetnika. Messijev otac u to je vrijeme silno želio da mu sin pristupi katalonskom gigantu. Dogovorio je večeru s Barcelononim čelnicima na čelu sa sportskim direktorom Charlyem Rexachom. Zaprijetio je da će odustati od dogovora i sjesti na avion ako Barcelona odmah ne potvrdi da će kupiti Lea.

Domišljati sportski direktor Barce pozvao je konobara, zatražio maramicu i na njoj napisao ono što je to maramicu učinilo najpopularnijom u svijetu. Messi je postao najbolji igrač na svijetu, Barcelona obara rekorde, a maramica... Ona i dalje stoji u odvjetnikovom uredu.
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 20 dec 2010, 22:31

sikirica je napisao/la: Jel to ti navijas i za Barcu i za Manchester U.?
Više za ManU, ali ne mogu a da ne volim ove vanzemaljce, posebno Messija 8-)
Ryan Giggs' wife Stacy Cooke has walked out on him and been given half of everything he's got. She now has 6 more premier league winners medals than Steven Gerrard.

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 21 dec 2010, 00:42

sikirica je napisao/la:
Sexmachineboy je napisao/la:Messijev otac u trenutku pregovora oko transfera zahtijevao je da Barcelona odmah kupi Lea. Sportski direktor pozvao je barmena, a ovaj mu je donio maramicu...

Čelnici Barcelone primjetili su klinca za kojeg su se nadali da bi mogao biti prava zvijezda. Leo Messi dominirao je u svim aspektima igre i Barca je krenula u "napad". No malo tko zna da je prvi ugovor, odnosno garanciju da će kupiti Lea, napisan na običnoj maramici.

Ta maramica stoji u uredu Messijevog odvjetnika. Messijev otac u to je vrijeme silno želio da mu sin pristupi katalonskom gigantu. Dogovorio je večeru s Barcelononim čelnicima na čelu sa sportskim direktorom Charlyem Rexachom. Zaprijetio je da će odustati od dogovora i sjesti na avion ako Barcelona odmah ne potvrdi da će kupiti Lea.

Domišljati sportski direktor Barce pozvao je konobara, zatražio maramicu i na njoj napisao ono što je to maramicu učinilo najpopularnijom u svijetu. Messi je postao najbolji igrač na svijetu, Barcelona obara rekorde, a maramica... Ona i dalje stoji u odvjetnikovom uredu.
Jel to ti navijas i za Barcu i za Manchester U.?
Sta ima vezze covjek voli Barcu....pa svak ima jos jedan tim koji mu je pored gllavnog..ne isto ali tu i tamo drag :D :lol: :lol:
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 dec 2010, 07:49

Romariooo je napisao/la:hahah, vidi Paje i njegovih poredjenja, ono ovdje pokusava dokazati da je Cesc izgleda produkt nekakve Arsenalove akademije, a svako zna da je otisao iz Barcelonine akademije i odmah poceo igrati u prvom timu Arsenala. On je vec bio naucen igrac, a Venger mu je dao priliku da odmah jako mlad zaigra na velikoj svjetskoj sceni i pogodio s njim, i naravno da ce mu Cesc uvijek biti zahvalan

dakle Pajo, cesc je zavrsio kompletnu osnovnu u La masiji , a onda otisao u srednju u Arsenal, pa ce ponovo vratit se na fakultet u Barcelonin prvi tim, na Hegemonistički fakultet fudbalskih znanosti
I sto je najinteresantnije - poslije "skolovanja" kod Pajinih luzera - u Barsi ce sjediti na klupi.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 dec 2010, 08:52

De ti nama baci jednu sliku Barbareza kao dokaz moguceg transfera :mrgreen: Vi mozete nagadjati samo sta bi bilo kad bi bilo ali ja znam jedno kao i svake godine, transfera nece biti jer neko ko se pita to ne zeli!

Red and White power!
Dio Arsenala

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 21 dec 2010, 11:19

Barsu optužuju za terorizam!

21. decembar 2010. | 10:58 | Izvor: Sportske.net

Katalonci se nalaze pod pritiskom zbog sponzorskog ugovora sa ''Katar Fondacijom''. Postoje navodi da ova multi-milijarderska kompanija finansira terorizam!

Fudbalski klub Barselona se ovih dana nalazi pod izuzetno velikim pritiskom, zbog 150 miliona vrednog sponzorskog ugovora sa ''Katar Fondacijom''. Pojavile su se tvrdnje da ova kompanija finansira terosrističku organizaciju Hamas!

Izraelski mediji tvrde da su diplomate poslate u Barselonu, gde će da probaju da odgovore klub od ovakvog poteza.

Ugovor o sponzorstvu na dresovima Barselone, potpisan je pre osam dana na pet godina i najvredniji je u istoriji fudbala.

Nove kontroverze, prate tvrdnje nekih španskih medija od pre desetak dana, kada su izneli tvrdnje da je ''Katar Fondacija'' dala određeni novac ekstremisti Jusufu Al Karadaviju, koji je nazivan ''advokatom terorizma'' i koji se zalaže za prebijanje žena, anti - semitizam i samoubilačke napade.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 dec 2010, 14:51

Potpisivanje novog ugovora s Bojanom aotomatski znaci da je smanjena mogucnost dovodjenja novog napadaca, ja sam bio za tu opciju ako se Bojan ne dokaze da dovedemo nekoga drugog, ali eto klub ima puno povjerenje u njega i ugovor je produzen.

Nemam ja nista protiv njega, al do sad ljudi on je mogao da se i vise puta dokaze, vec je tri godine u prvom timu, nema veze sto je mlad, ali on nikako da se od talenta transformise u pravog igraca, jednostavno nejak je, nema haldnokrvnosti kao recimo Pedro, fula prilike, jednostavno ne pokazuje da je klasa za veliki klub kakav smo mi, i zato sam ja zagovornik ideje da ako se do kraja sezone ne pokaze, da nekog drugog dovedemo, ne mora to biti Tores, a da Bojanche ide negdje na posudbu gdje bi imao prostora za sazrijevanja.

Niko od mene ne bi bio sretniji da se on u narednom periodu iskristalise u vrhunskog igraca, al jos uvijek nije i ako se do kraja sezone ne pokaze, ja ne znam sta bi s njim i sledece sezone, tj koliko godina treba da on sazrije.

Licno mislim da ce veliki igraci prije postati Tiago i Fontas, nego Bojan.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 21 dec 2010, 16:20

1..Mislim da Barsa apsolutno nema potrebe za dovođenjem Torresa ipak tu su Villa Pedro Messi Krkic..dolaskom egzekutora s Anfilda vjerovatno bi Pedro letio na klupu (a mali u top formi) nebi valjda igraca od 50mil stavili na klupu ..napravila se greska s Ibrahimovicem nebi da se opet desi ista stvar...2 Dovođenje Mascherana je bilo nepotrebno 20 mil bacili a ovaj nikad nece izgurati iz prve postave Busqetsa...3 Adriano pa taj covjek gotovo i da ne igra placen 10mil..4 Fabregas neznam sta su toliko zapeli ipak Xavi moze jos bar 3 sezone igrati na vrhunskom nivou nakon toga dovesti Fabregasa za 25mil a ne sad nuditi 50mil..Rossel pocinje raditi kao i Laporta gomilanje igraca i nepotrebni transferi..treba malo sto bi rekli stati na loptu :) ...veceras ocekujem da se potvrdi prolaz dalje u kupu protiv baskijaca..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 dec 2010, 16:45

Saurman je napisao/la:1..Mislim da Barsa apsolutno nema potrebe za dovođenjem Torresa ipak tu su Villa Pedro Messi Krkic..dolaskom egzekutora s Anfilda vjerovatno bi Pedro letio na klupu (a mali u top formi) nebi valjda igraca od 50mil stavili na klupu ..napravila se greska s Ibrahimovicem nebi da se opet desi ista stvar...2 Dovođenje Mascherana je bilo nepotrebno 20 mil bacili a ovaj nikad nece izgurati iz prve postave Busqetsa...3 Adriano pa taj covjek gotovo i da ne igra placen 10mil..4 Fabregas neznam sta su toliko zapeli ipak Xavi moze jos bar 3 sezone igrati na vrhunskom nivou nakon toga dovesti Fabregasa za 25mil a ne sad nuditi 50mil..Rossel pocinje raditi kao i Laporta gomilanje igraca i nepotrebni transferi..treba malo sto bi rekli stati na loptu :) ...veceras ocekujem da se potvrdi prolaz dalje u kupu protiv baskijaca..

Nece biti nikakvog gomilanja igraca, klub moze dovesti i Torresa i Fabregasa, ali v jerovatno nece, moguce jednog od njih, fabregasa, a sve se to radi prosirenja kvaliteta ekipe, zj kao predostroznost zbog povreda koje su sastavni dio fudbala.

Lako nam je sad govoriti ne treba niko kad su svi zdravi i kad hegemoniziramo, ali ako se nedo bog na duze vrijeme povrijede xavi ili iniesta ili mesi, onda bi svi pisali sto ne dovedosmo fabregasa i sl.

I niko ne govori da nam sad u januaru trebajju pojacanja, valjda mislimo na ljetni prelazni rok i narednu sezonu.

Ja ne kazem opet da nam trebaju bas Cesc i Torres, ali ako ne od njih bude moguce povoljno kupiti zasto da ne, naravno, sve to ako Pep procijeni da nam treba neko od njih. Za Cesca je vec procijenio da mu treba, to svi znamo i bezveze je pisati kao nam ne treba
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 dec 2010, 16:56

-Paja je napisao/la:De ti nama baci jednu sliku Barbareza kao dokaz moguceg transfera :mrgreen: Vi mozete nagadjati samo sta bi bilo kad bi bilo ali ja znam jedno kao i svake godine, transfera nece biti jer neko ko se pita to ne zeli!

Red and White power!

:mrgreen: Ma bre :mrgreen: znam ja sta tebe najvise zulja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A sto se tice transfera - nemora ga ni biti - da on treba Barsi - bilo bi transfera ... ovako eto ti mrvice Barsine skole.. :mrgreen: I aminaj da ne prodzete gore no frankovci. To ti je sad pametnije ....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 dec 2010, 17:14

bparena je napisao/la:
-Paja je napisao/la:De ti nama baci jednu sliku Barbareza kao dokaz moguceg transfera :mrgreen: Vi mozete nagadjati samo sta bi bilo kad bi bilo ali ja znam jedno kao i svake godine, transfera nece biti jer neko ko se pita to ne zeli!

Red and White power!

:mrgreen: Ma bre :mrgreen: znam ja sta tebe najvise zulja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A sto se tice transfera - nemora ga ni biti - da on treba Barsi - bilo bi transfera ... ovako eto ti mrvice Barsine skole.. :mrgreen: I aminaj da ne prodzete gore no frankovci. To ti je sad pametnije ....
Naravno da ga ne mora biti, isto ko sto Bosna ne mora osvojiti svjetsko to ti je u tom rangu. Ne mora se nesto sto je nedohvatljivo. Ko se jos plasi pateticnih smradalonaca, da limitirani fanovi Barcelone ne stavljaju neke svoje kvazistrucne prognoze ne bi doticnu utakmicu ni pomenuo. Za nas je vaznost tog meca kao i polufinale Carling cupa sa Ipswichem, utakmica sa slabasnim timom kojeg cemo pobjediti!
Dio Arsenala

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 dec 2010, 17:22

Pedro...............vilja...........bojan

...........keita...................tiago.........

....................maskerano...................

maxwell........abidal.....fontas.......adriano

....................pinto..............

Nadam se ovakvom sastavu veceras, da vidimo sta se moze sa skoro cijelim timom rezervi, ako ispadnemo iz kupa, ko ga hebe

Steta sto vec veceras ne mozemo vidjeti Afelaja
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 dec 2010, 17:24

Paja ,klekni i poljubi grb mocne Blaugrane i nemoj se patiti više, znamo da si cules u duši ;)

Poljubi simbol dominacije i riješi se svih muka....evo

slika

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 21 dec 2010, 17:25

Messi ce igrat veceras. Zar je Gurdiola toliko glup da ga ne stavi veceras da nabija jos malo statistiku.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 21 dec 2010, 17:52

staviti ce guardiola drugaciju postavu , biti ce tu malih promjena , ali ocekujem vecinu startera u postavi , da proba to rijesiti u prvoj utakmici , nema smisla odmarati danas igrace kada im slijedi dug odmor .

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 dec 2010, 18:52

Furymaker je napisao/la:staviti ce guardiola drugaciju postavu , biti ce tu malih promjena , ali ocekujem vecinu startera u postavi , da proba to rijesiti u prvoj utakmici , nema smisla odmarati danas igrace kada im slijedi dug odmor .

Nema smisla naravno da se odmaraju igraci, ali mislim da bi u ovim kup utakmicama trebalo davati priliku onima koji ne igraju cesto, Nadam se ca od prve minute nastupiti Fontas i Tiago, kao i Bojan i Maskerano, da vidimo kakvi smo kad od njih zavisimo.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Furymaker
Kontakt:

Post Postao/la Furymaker » 21 dec 2010, 19:18

Pinto, Alves, Piqué, Abidal, Maxwell, Mascherano, Xavi, Keita, Iniesta, Pedro , Bojan.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 21 dec 2010, 19:48

...ev sad sam bio na temi reala i nisam se mogao nacuditi glupostima koje oni pisu...kazu da barca igra najdosadniji nogomet na svijetu,da nam sudci uvijek pomazu,da je ronaldo bolji od messija...mislim da je to dovoljno za zakljucak da su navijaci reala uzasno ljubomorniiii na nas... :D

Sexmachineboy
Kontakt:

Post Postao/la Sexmachineboy » 21 dec 2010, 19:52

enobarca je napisao/la:...ev sad sam bio na temi reala i nisam se mogao nacuditi glupostima koje oni pisu...kazu da barca igra najdosadniji nogomet na svijetu,da nam sudci uvijek pomazu,da je ronaldo bolji od messija...mislim da je to dovoljno za zakljucak da su navijaci reala uzasno ljubomorniiii na nas... :D
Još kad nemaju ništa drugo kažu da bi se mi patili u Premiershipu :mrgreen:
Jadnici, nemojte im zamjerit.. kako bi s vi osjećali da je kojim slučajem prvi tim Reala našim rezervama dao pet komada :D

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.