Tuzlanski Chat

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sviuodbranu
Kontakt:

Re: Tuzlanski Chat

Post Postao/la Sviuodbranu » 21 okt 2020, 15:11

ASD je napisao/la:
21 okt 2020, 14:56
Sviuodbranu je napisao/la:
21 okt 2020, 13:36
Kod nas ima milion stranaka i samo se rasparcaju glasovi. Cak i kada se glasa drugacije od ocekivanog, toliko su glasovi podjeljeni da "gubitnici "udju u koaliciju i bez problema formiraju vlast (godinu dana prije novih izbora).Da bi uopste sve imalo smisla broj stranaka se mora smanjiti za jedno 80 posto. Svaka budala danas ima svoju stranku. Pogotovo gdje su Bosnjaci vecina
To SDA i voli. Oni imaju pare i uvijek mogu kupiti te male.
Prošli izbori na kantonu su najbolji primjer gdje su kupili Bijedića i evo sad izlaze zajedno na izbore. Tu su DF i SBB s njima. Sljedeći put će dodati još nekog.
Kod nas je takav sistem da ni stranka koja uzme apsolutnu vecinu i na nivou drzave, ne moze niti smije sama vladati. Imas razni mehanizam, veto od doma naroda, parlamenta do vijeca ministara.
Ja ne vidim svrhu izbora uopste. Potreban je restart kompletnog sistema.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Slatinash_7
Kontakt:

Post Postao/la Slatinash_7 » 21 okt 2020, 15:13

Istina je kao i uvijek negdje u sredini..Omer sigurno nije bolji od 35 ljudi na listi,tako da po meni ne zasluzuje da udje u GV..Pogledati broj 14 i 15 na listi SDP-a npr,takvi nam ljudi trebaju, pa sa iste liste pogledati broj 1, direktorica muzeja u Kojšinu za kojeg 95% ljudi ne zna ni da postoji,vjerovatno i ne radi, takvi ne zasluzuju biti u GV. Po meni, izbore treba koncipirati tako da se bira kompletno GV od strane glasača, bez obzira kojoj stranci kandidat pripadao, dakle da mozes glasati za kandidata iz SDA i SDP i SBB itd itd..Jasmina smjeniti pod hitno,ali ne doktorom koji u koroni i ne radi i zalaze se da doktori ne rade nego nekim drugim
Slatina Bog i batina

Fukare Slatina i Modra blatina

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 21 okt 2020, 15:18

Ma Jasminu je davno vrijeme bilo da ide. Ili da se penzioniše ili da ide na neki drugi nivo.
Ali treba biti realan, konkurencija mu je uvijek bila jako loša i svaki put pa i sada je bolja opcija 5 puta od glavnog konkurenta.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 21 okt 2020, 15:44

AshburtonG je napisao/la:
21 okt 2020, 15:09
slusalica je napisao/la:
21 okt 2020, 13:00
Skojevska je napisao/la:
21 okt 2020, 12:46
Daj ba momak makar ima stav, i zavrsio je fax medjunarodnih odluka i politike u Briselu jbt, a kad pogledas ostale kandidate za gradsko vijece ima ih ne znaju se potpisati.
To govori koliko su drugi losi a ne on dobar.
Pa zar nije poenta glasat za boljeg od ostalih?
Na kraju krajeva, jedan je od rijetkih koji se skolovao za posao kojim se zeli bavit. Ti gore navodis neko iskustvo, a gradsko vijece i generalno bh politicku scenu cini 80% ljudi koji nemaju veze sa visokoskolskim obrazovanjem, a kamoli striktno politickim. Kako ce steci iskustvo, ako mu ne das sansu da bude politicki aktivan? Covjek je skolovani politicar, to mu je posao. A to sto si ti navikao da kod nas privredni kriminalci i sportisti obavljaju politicke duznosti je drugi par rukava.

Ovo je pretanko, druze.
tz tz tz tz tz tz

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 okt 2020, 15:54

Pa ne znam sta ti ocekujes? Momak je neiskusan, a ima znanja. Rutina i samopuzdanje ce doci godinama. Mirsad Kukic ne bi mogao motivirat psa da uzme keksic svojim govorom, pa je covjek 30 godina na vlasti. Smijesno mi je sudit o nekome nakon jednog intervjua. Ne kazem da je idealan kandidat, daleko od toga, ali ako vec dajem glas, prije cu dati nekome ko ima mnogo prostora za napredak, nego nekom privrednom metuzalemu.

Omera poznajem licno i uvijek je bio ovako malo "napadan", ali je jako sposoban i aktivan. Vise bih volio da on dobija novac i prica makar nesto i napada u tim skupstinama, nego oni likovi koji budu izabrani, a nisu uzeli niti jednom repliku u par godina mandata. Ovaj intervju je bio fail, a i on sam je toga svjestan.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 21 okt 2020, 16:10

21 okt 2020, 15:54
Pa ne znam sta ti ocekujes? Momak je neiskusan, a ima znanja. Rutina i samopuzdanje ce doci godinama. Mirsad Kukic ne bi mogao motivirat psa da uzme keksic svojim govorom, pa je covjek 30 godina na vlasti. Smijesno mi je sudit o nekome nakon jednog intervjua. Ne kazem da je idealan kandidat, daleko od toga, ali ako vec dajem glas, prije cu dati nekome ko ima mnogo prostora za napredak, nego nekom privrednom metuzalemu.

Omera poznajem licno i uvijek je bio ovako malo "napadan", ali je jako sposoban i aktivan. Vise bih volio da on dobija novac i prica makar nesto i napada u tim skupstinama, nego oni likovi koji budu izabrani, a nisu uzeli niti jednom repliku u par godina mandata. Ovaj intervju je bio fail, a i on sam je toga svjestan.
Ne poznajem ga licno i opet kazem nemam nista protiv decka.
Samo mi se ne dopada to idealiziranje nekoga ko je jos uvijek na pocetku puta. Aako je svjestan da je ovaj intervju kiks i ako moze bolje, ako su mu ideje i misli cisce. Meni licno je uvijek licio na nekog starmala, ali opet kazem - ne poznajem decka. Neka dobije sansu. Da je vecina drugih gora, i to je tacno. Samo predlazem da ga se posmatra kao Ahmedhodzica u repki BiH, ok pokazi sta znas, sudit cemo vremenom, a ne da mu se daje kapitenska nije ni zaigrao. If u know what I mean.
tz tz tz tz tz tz

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 21 okt 2020, 16:41

Djaba Omeru skola za politicara kada nije kapacitet i ne zna dvije prosirene sastaviti. Nadam se da nece proci jer je neznalica i ne shvatam ove koji ga uzdizu.

Najnormalniji i najpametniji ljudi u gradu se nikada ne kandiduju jer im to ne treba. I to je steta.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 21 okt 2020, 17:24

Posto sam ga ja spomenuo, to sam uradio samo zbog cinjenice da je glasan po internetu, da dosta osnovano proziva za mnoge stvari u gradu pa sam pitao upucenije kakav je, vrijedi li icemu, a eto nisam znao da je skolovan u struci koju forsira sto je dobra stvar, ambiciozna.
Ciji je unuk me zaista kita zaboli, pogresno je nekoga gledati kroz tu prizmu, ne samo u ovoj struci. Rezultat i samo rezultat.

I opet vas pitam, koji su to kandidati koje spominjete da vrijede, da su vuspjesni i kao takvi bi doprinjeli stanju u nasem gradu i kantonu? Dajte imena, kvalifikacije, taj CV uspjeha, manite se supljiranja i pljuvanja drugih, a da ne dajete alternative.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 21 okt 2020, 17:44

slusalica je napisao/la:
21 okt 2020, 16:10
21 okt 2020, 15:54

Ne poznajem ga licno i opet kazem nemam nista protiv decka.
Samo mi se ne dopada to idealiziranje nekoga ko je jos uvijek na pocetku puta. Aako je svjestan da je ovaj intervju kiks i ako moze bolje, ako su mu ideje i misli cisce. Meni licno je uvijek licio na nekog starmala, ali opet kazem - ne poznajem decka. Neka dobije sansu. Da je vecina drugih gora, i to je tacno. Samo predlazem da ga se posmatra kao Ahmedhodzica u repki BiH, ok pokazi sta znas, sudit cemo vremenom, a ne da mu se daje kapitenska nije ni zaigrao. If u know what I mean.
Ne znam o kakvom idealiziranju pricas. Ako je tebi idealiziranje smatrat nekog skolovanog strucnijim od nekih priucenih "politicara", onda je to drugi par rukava. Ovdje se proziva decka nakon jednog promasenog intervjua, gdje je zagrizao na Senadovu iskusnu udicu, a druga polovina zbog starca/porodice. Niko nije rekao da mu treba dati kljuceve Tuzle, pa da s njom upravlja, nego ga ubacis u politicki zivot, pa nek se dokaze za nesto vise. Ja ga ne idealiziram, nego mi je uvijek bolji onaj kadar koji ima makar neko teoretsko znanje, nego neki stranacko-podobni, koji je i na toj poziciji koju trenutno obnasa van politike, dosao preko stranke. Opet kazem nemam nikakve simpatije prema njemu, nego bih isto rekao za svakog skolovanog mladog covjeka. Ne moze se 30 godina glasat na isti nacin, pa ocekivat da se nesto samo od sebe promijeni.

Ali jasno mi je, uvijek ce ove "galamdzije" bit kese kod Tuzlaka i problem, a nije problem korov koji se kupi 30 godina i koji uzima novac lopatom, a ne daje nista zauzvrat. Tipicna ona nasa prica, ma kakav on, sta ce on jadan.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 21 okt 2020, 18:14

Isto tako nemam simpatije ali mi je logican izbor, imam simpatije prema Gradi ali nema sanse da bi mu dao glas.
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 21 okt 2020, 18:20

Ne postoji dovoljno kvalitetan kandidat na ovim izborima kojem bi ja dao svoj glas. Toliko. :kafa:

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 21 okt 2020, 21:50

Mene najviše nervira ovo predizborno dizanje čitavog grada da se vidi ko fol da se radi a zadnje 4 godine niko ništa ovo po meni samo stvara kontra efekat. Realno dobro je što su otvorene liste pa možeš naći nekog da znaš pa dns sutra ako bude u vijeću imaš preko koga neku incijativu uputiti. Što se tiče pozicije gradonačelnika slab izbor al se nadam nekoj primjeni jbg puno je 20 godina da je zlatan dosadi
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 22 okt 2020, 09:09

Opstinski su izbori, samim tim i kandidati moraju , u stvari trebali bi biti odredjenih profila i potreba opcina u kojim se kandiduju. Da pojednostavim, u jednom lokalnom servisu gradjanima sto je ustvari u prvom redu opstina, nemas ti puno hajra koliko god se upinjali i pricali od doktora pa ni pravnika iskreno, kamoli politologa.
Nama trebaju tehnicki operativci za odrzavanje tog istog servisa gradjanima, kao i ekonomisti koji ce radit pod pretpostavkom interesa za citavu drustvenu zajednicu, na prikupljanju i raspodjeli sredstava, sto opstina i jeste.
Ovo sve sto gledate je narodski receno pupa hava. I ne pije vode u stvarnom zivotu i stvarnim problemima, pogotovu ova politoloska prica koja bi vise imala smisla da se radi o domu naroda ili borbi za euro parlament, u koji ja mislim mi svakako i ne daljemo politicare, ili u diplomatiju, ambasade, ministarstvo vanjskih poslova i slicno.
Dakle primarno stanovnike u jednoj opstini bi trebalo da interesuju tekuca pitanja, voda, kanalizacija, dovod i odvod istih, smece, grijanje, put, rasvjeta, parking, urbansticki plan, kulturno umjetnicka drustva, optisnki sportski savez, maticni ured, vrtici, izdavanje papira i dokumenata. i Slicno.(zaboravio sam dodati i primarnu zdr.zastitu i obrazovanje na nivou osnovnih skola) A ne suplja prica o svemu i svacemu osim o ovome, i onda kad i izbace neki prijedlog a s obzirom da pojma nemaju o cemu pricaju, ispadaju ne smijesni nego tragikomicni, a takvima svjedocimo i na ovim izborima. jeftini politicki poeni.
Poenta price, sposobnih ljudi i znalaca imamo, clanovi su raznih stranki ali nisu na listama vecinom, ili nisu u politici uopste sta ce im to,ili ne mogu proci od ovih sto se guraju i izbise oci raznoraznim ispraznim pamfletima i supljiim pricama :)
Dakle jos jedan izborni ciklus potrosen u nista konkretno za gradjane .

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 22 okt 2020, 09:20

Bravo matori.
tz tz tz tz tz tz

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 22 okt 2020, 12:09

Da li ima ko da zivi u zgradi i da placa vodu po clanu i koliko vam dolazi za jednog clana ?

Jbt kod nas u zgradi dolazi po 20 KM po clanu ljudi sa 4 clana 80KM vode mjesecno placaju da li je to realna cifra ?

Prije je oko 10-12 KM dolazilo dok je bio stari sat za vodu kako su promjenili stavili novi digitalni katastrofa
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Gifron
Kontakt:

Post Postao/la Gifron » 22 okt 2020, 12:28

Slobodas je napisao/la:
22 okt 2020, 12:09
Da li ima ko da zivi u zgradi i da placa vodu po clanu i koliko vam dolazi za jednog clana ?

Jbt kod nas u zgradi dolazi po 20 KM po clanu ljudi sa 4 clana 80KM vode mjesecno placaju da li je to realna cifra ?

Prije je oko 10-12 KM dolazilo dok je bio stari sat za vodu kako su promjenili stavili novi digitalni katastrofa
Ili imate nekoga ko trosi vodu kao lud ili imate neki kvar. Zovite VIK i prijavite.
Jedan grad, jedna ljubav!

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 22 okt 2020, 23:56

U novijim zgradama se placa po potrosenom kubiku, ako se ne varam.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 23 okt 2020, 00:39

NKMramor je napisao/la:
21 okt 2020, 18:20
Ne postoji dovoljno kvalitetan kandidat na ovim izborima kojem bi ja dao svoj glas. Toliko. :kafa:
Moj glas ide predstavnici DF stranke nasoj sugradjanki Emini Jahic.. ima sve sto joj treba da je zaokruzim na listicu :kafa:

Kod nje se makar ima sta vidjet,kad me krade,da se makar mogu nagledat,bice mi lakse.. :mrgreen:
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 23 okt 2020, 08:04

Slobodas je napisao/la:

naravno da nije, prosjecan "pausal" je to sto si spomenuo 10ak km po clanu.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 23 okt 2020, 13:05

Gifron je napisao/la:
22 okt 2020, 12:28
Slobodas je napisao/la:

Ili imate nekoga ko trosi vodu kao lud ili imate neki kvar. Zovite VIK i prijavite.
Ma prijavljivalo smo nista ljudi izadju vide kazu sve uredu , 2x napravili komisiju isle komsije obilazile po stanovima da se vidi imal kome da sta curi al nigdje nista msm ono sve je normalno. Znal ko koliko je para da se stavi vodomjer (licni vodomjer) i kakve su procedure jel se to mora preko vodovoda odraditi tj da oni stave ? Svakako sad moram raditi kupatilo pa cu morati sve to prej ebati te cijevi
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.