FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

tmtmtmtm
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la tmtmtmtm » 21 dec 2010, 00:24

Pa dobro moje misljenje je da zelji i ne treba neki novac da bi iz recimo iskre,jedinstva, ili nekog drugog kluba iz prve lige FBiH doveo mladog igraca....zeljo je ime i svakom od njih bi bila zelja preci u zelju....tu mogu profitirati i zeljo i klub iz kojeg dolaze ta djeca ... za malo para uzet igraca i prodat ga za troduplo...smajic dobar spic trebao je doci jos na pocetku sezone al za djecu iskre je zaduzen menadjer neki za hrvatsko trziste....za tog golmana nezz...

Baltazar
Kontakt:

Post Postao/la Baltazar » 21 dec 2010, 00:31

kad je vec prica o talentima, na sa-x ima prica o Elvedinu Aletiću, šteta što nije primjecen momak ranije

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 21 dec 2010, 08:11

Evo sta kaze brko:Jučer je «preslušavao» u stonom tenisu prijatelja Ahmeda Lihovca, a već od danas će odmarati u Francuskoj. Osim ako ne zapne na nekoj od zrakoplovnih luka zbog vremenskih neprilika. Amar Osim će u Strazburu praviti strategiju za Željino proljeće.
- Idem malo odmoriti prije nego krenem sa pripremama za proljetni dio - kazao nam je Osim jučer dok je čekao na sarajevskom aerodromu let za Pariz.
Odmor su mu pokvarili Željini «hakleri» sramotnim izdanjem na Božićnom turniru. Hoće li biti kazni?
- Neću preko novina najavljivati kazne, ali ako već igramo turnir, onda se ne smijemo blamirati. Plavi dres je svetinja, bilo da je prijateljska, turnir, ili prvenstvena utakmica. Željo je uvjek Željo, makar igrali juniori.
Neki misle da Željo duguje igračima, ali da oni ne smiju zucnuti u strahu od sankcija..?
- Nemamo duga prema igračima. Ako ne vjerujete pitajte igrače. Ovu smo godinu uspješno završili, a kako će biti naredne godine vidjet ćemo.
Da li će Željo biti jači ili slabiji u proljetnom dijelu?
- Nećemo sigurno biti slabiji. Istina, otišao je Kerla, ali imamo dovoljno igrača na tim pozicijama.
Ide li golman Šehić?
- Do njega je. Još ništa se ne zna. Ako ode Šehić, branit će Karić i Gušo.
Znači neće biti pojačanja?
- Nisam to rekao, ali za pojačanja nam treba para.
Gdje će Željo na pripreme?
- Startamo 19. januara. Radit ćemo prvo u Sarajevu, potom planiramo uigravati linije i igrati kontrolne utakmice u Međugorju i Puli - najavio je Amar Osim u razgovoru
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 21 dec 2010, 08:45

BLU SKY je napisao/la:Evo sta kaze brko:Jučer je «preslušavao» u stonom tenisu prijatelja Ahmeda Lihovca, a već od danas će odmarati u Francuskoj. Osim ako ne zapne na nekoj od zrakoplovnih luka zbog vremenskih neprilika. Amar Osim će u Strazburu praviti strategiju za Željino proljeće.
- Idem malo odmoriti prije nego krenem sa pripremama za proljetni dio - kazao nam je Osim jučer dok je čekao na sarajevskom aerodromu let za Pariz.
Odmor su mu pokvarili Željini «hakleri» sramotnim izdanjem na Božićnom turniru. Hoće li biti kazni?
- Neću preko novina najavljivati kazne, ali ako već igramo turnir, onda se ne smijemo blamirati. Plavi dres je svetinja, bilo da je prijateljska, turnir, ili prvenstvena utakmica. Željo je uvjek Željo, makar igrali juniori.
Neki misle da Željo duguje igračima, ali da oni ne smiju zucnuti u strahu od sankcija..?
- Nemamo duga prema igračima. Ako ne vjerujete pitajte igrače. Ovu smo godinu uspješno završili, a kako će biti naredne godine vidjet ćemo.

Da li će Željo biti jači ili slabiji u proljetnom dijelu?
- Nećemo sigurno biti slabiji. Istina, otišao je Kerla, ali imamo dovoljno igrača na tim pozicijama.
Ide li golman Šehić?
- Do njega je. Još ništa se ne zna. Ako ode Šehić, branit će Karić i Gušo.
Znači neće biti pojačanja?
- Nisam to rekao, ali za pojačanja nam treba para.
Gdje će Željo na pripreme?
- Startamo 19. januara. Radit ćemo prvo u Sarajevu, potom planiramo uigravati linije i igrati kontrolne utakmice u Međugorju i Puli - najavio je Amar Osim u razgovoru
Za dušebrižnike.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

TM-ŠVRAKINO
Kontakt:

Post Postao/la TM-ŠVRAKINO » 21 dec 2010, 15:56

Da li neko zna koja je izdavačka kuća izdala knjigu "Plava Krv" ?! Unaprijed hvala ! :D
NEMAM REZERVNU ZEMLJU NEMAM 2 KLUBA OVO JE MOJA ZEMLJA ŽELJO JE MOJA LJUBAV!

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 21 dec 2010, 16:08

Izdavac: AS Public, Sarajevo, BiH, Januar 2010.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 dec 2010, 16:27

gollum je napisao/la:Kad se vec iznose neke licne zelje i spominju imena, i ja cu ih spomenuti nekoliko.

Ako se zele dovoditi mladi, talentovani igraci, Prva liga FBiH bi trebala biti "mjesto" na kojem ce se traziti.

Irhan Smajic (Iskra, 20 godina, napadac) - gledao ga jednom, odigrao je fenomenalno; neki hrvatski klubovi se valjda interesuju za njega, to je mozda novi Ermin Zec ; podsjecam da je Sibenik doveo Zeca iz Druge lige FBiH.

Josip Tomic (Rudar Kakanj, 17 godina) - standardan, a ima 17 godina; u juniorskom prvenstvu jedan od boljih strijelaca.

Almin Abdihodzic (Jedinstvo Bihac, 20 godina, golman) - prvi golman; i njega gledao jednom, branio bez greske; visok oko 1.95, gradja odlicna.

Ibrahim Skahic (Gradina Srebrenik, 17 godina, stoper) - standardan.

Prva liga jest kvalitetom dosta losija od PL, ali ako igrac sa 17 ili 18 godina igra, to uglavnom znaci da posjedjuje kvalitet. Sad ostaje pitanje koliko je Zeljo financijski spreman da dovede npr. jednog srednjoskolca. Bojim se da jos uvijek nije. Ali, ima ovih 20-godisnjaka (+- 1) kvalitetnih.
Trebalo bi se pokušati šta, bar sa ovom dvojicom od 17 godina. ;)
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 21 dec 2010, 16:44

ellaxaz je napisao/la:
gollum je napisao/la:Kad se vec iznose neke licne zelje i spominju imena, i ja cu ih spomenuti nekoliko.

Ako se zele dovoditi mladi, talentovani igraci, Prva liga FBiH bi trebala biti "mjesto" na kojem ce se traziti.

Irhan Smajic (Iskra, 20 godina, napadac) - gledao ga jednom, odigrao je fenomenalno; neki hrvatski klubovi se valjda interesuju za njega, to je mozda novi Ermin Zec ; podsjecam da je Sibenik doveo Zeca iz Druge lige FBiH.

Josip Tomic (Rudar Kakanj, 17 godina) - standardan, a ima 17 godina; u juniorskom prvenstvu jedan od boljih strijelaca.

Almin Abdihodzic (Jedinstvo Bihac, 20 godina, golman) - prvi golman; i njega gledao jednom, branio bez greske; visok oko 1.95, gradja odlicna.

Prva liga jest kvalitetom dosta losija od PL, ali ako igrac sa 17 ili 18 godina igra, to uglavnom znaci da posjedjuje kvalitet. Sad ostaje pitanje koliko je Zeljo financijski spreman da dovede npr. jednog srednjoskolca. Bojim se da jos uvijek nije. Ali, ima ovih 20-godisnjaka (+- 1) kvalitetnih.
S takvim igracima se ne osvaja ni liga ni kup s takvim igracima treba imati strpljenja e bas po tom mi nismo poznati evo recimo mali Beslija igrace Dinama bacao na glavu sad sam pada na glavu od sebe i jos bezbroj primjera koje nismo bili u stanju istrpiti, definitvno treba imati par takvih igraca koji se trebaju gurati onako usput ali treba imati i na umu da sa takvim igracima se ne osvaja ni jedan trofej, ali su i u neku ruku investicija u buducnost ako imas para da te iste igrace zadrzis znaci za takve igrace moras imati klub na zdravim nogama kao preduslov...
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Esii TM87
Kontakt:

Post Postao/la Esii TM87 » 21 dec 2010, 17:33

Tuce gospodin :!:
1921-2011

LIvada2
Kontakt:

Post Postao/la LIvada2 » 21 dec 2010, 17:41

kadeti...gol hodzica :mrgreen:

AmanijakzO
Kontakt:

Post Postao/la AmanijakzO » 21 dec 2010, 19:55

LIvada2 je napisao/la:

kadeti...gol hodzica :mrgreen:
Gol zbog loše odbrane. :mrgreen:

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 21 dec 2010, 20:12

Ma sto se tice talenata, samo je kod nas ta granica pomjerena pa tako i za igrace koji imaju 24-25 godina kazemo da je talenat.Sjecam se da je Senad Zeric do zadnjeg dana svoje karijere bio talenat :D , pa tako i prica o H.Besliji vise nema smisla iako su ga hvalili da je dobro radio na treninzima, iako nikad i nije dobio neku pravu priliku , njegov voz za dokazivanjem je prosao tako da je i normalno da je otisao

tmtmtmtm
Kontakt:

Post Postao/la tmtmtmtm » 21 dec 2010, 20:24

slazem se ... mada mi nemamo mlade talente koji mogu odmah konkurisati za prvi tim....realno dva tri mlada igraca u nasoj ligi imaju i to u olimpicu...i to smatram pod talentima ove ispod 19 god...ostalo su talenti al ne vanserijski....nadam se da ce zeljo pod hitno nesto uraditi u napadu dovodjenjem nekog klasnog napadaca koji ce trpati i ono sto treba i ne treba :D

djale
Kontakt:

Post Postao/la djale » 21 dec 2010, 20:44

tmtmtmtm je napisao/la:slazem se ... mada mi nemamo mlade talente koji mogu odmah konkurisati za prvi tim....realno dva tri mlada igraca u nasoj ligi imaju i to u olimpicu...i to smatram pod talentima ove ispod 19 god...ostalo su talenti al ne vanserijski....nadam se da ce zeljo pod hitno nesto uraditi u napadu dovodjenjem nekog klasnog napadaca koji ce trpati i ono sto treba i ne treba :D
ma imamo Lazu, samo jos da pocne trpati :D

ellaxaz
Kontakt:

Post Postao/la ellaxaz » 21 dec 2010, 20:52

Imamo i Lazu brata forumaša. :?
:lol:
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 21 dec 2010, 20:55

pile87 je napisao/la:
ellaxaz je napisao/la:

S takvim igracima se ne osvaja ni liga ni kup s takvim igracima treba imati strpljenja e bas po tom mi nismo poznati evo recimo mali Beslija igrace Dinama bacao na glavu sad sam pada na glavu od sebe i jos bezbroj primjera koje nismo bili u stanju istrpiti, definitvno treba imati par takvih igraca koji se trebaju gurati onako usput ali treba imati i na umu da sa takvim igracima se ne osvaja ni jedan trofej, ali su i u neku ruku investicija u buducnost ako imas para da te iste igrace zadrzis znaci za takve igrace moras imati klub na zdravim nogama kao preduslov...
Ja sam iz Kaknja, i istina je da je ovaj Josip Tomić strašan potencijal.. On igra za prvi tim, i igra bolje od svih njih.. Bolji je od Akija Sejtana sto je kod pitara, i to tvrdim jer sam gledao i jednog i drugog, i mislim da bi se ovaj mogao razviti u nesto kao sto je sada Stilic 100%, jer slicne su i gradje, i znaju sa loptom..

Ako neko ovo cita ko ima veze bilo kakve sa nekim glavnim nek obavezno predlozi malog za Zelju..

P.S. Ja nisam Josip.. :mrgreen: :mrgreen:

FORZA ZELJO
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 21 dec 2010, 20:57

Ovaj Bekric je stvarno fenomenalan.Nikad ruzne rijeci nije rekao a uvijek se zahvali klubu i navijacima,da je bogdo vise ovakvih igraca Želje.Svaka mu cast!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

LIvada2
Kontakt:

Post Postao/la LIvada2 » 21 dec 2010, 23:10

Savršena rečenica prilikom raskida..kada ona moli za drugu šansu: "Imala si više šansi nego Lazar"

fkt ovaj bekric me odusevio 8-)

a u danasljem sportu Seha izjavio da nece ici iz kluba ako klub nece nista zaraditi 8-) i da Osim ima veliku ulogu u njegovom zivotu..s tim da ce trazit poboljsane uslove...kao sto ima Lazar npr :mrgreen:

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 21 dec 2010, 23:40

slika
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Tarantino
Kontakt:

Post Postao/la Tarantino » 21 dec 2010, 23:46

Lazo nije običan igrač,Lazo je naša inspiracija,još samo da nauči zabijati golove i eto ga gotov produkt.
ali nema para,sve se rastalilo....

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GIBRA, ristagrad, Sarun, Vanja8, WeekendOffender i 74 gosta.