FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

AlfredNobel
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la AlfredNobel » 02 nov 2020, 23:13

Neće se kritikovati, u to budi siguran, već će biti pljuvačina kao uvijek. U slučaju lošije igre, već na poluvremenu će se pojaviti raznorazni padobranci s psovanjem bogova, familija, mrtvih, djece itd. To je već postala ustaljena praksa, to i očekujemo u slučaju takvog ishoda na poluvremenu, odnosno kraju tekme.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 03 nov 2020, 00:55

Neka moja zamisao pred derbi:
Kovacevic
Oremus - Milicevic - Dupovac - Pidro
Pejovic - Djokanovic
Fanimo - Rahmanovic - Tatar
Handzic

U drugom poluvremenu sa klupe mozes ubaciti sljedece igrace koji ce donijeti novu dimenziju igri u zavisnosti sta nam bude trebalo tad: Hebibovic, Velkoski, Jukic, Susic, Adukor (nadam se da su ova 3 sanirali povrede).
Hebibovic uvijek derbi dobro odigra i nadje se u barem jednoj 100% prilici, Velkoski takodje u strasnoj formi i njega bi volio umjesto Handzica u drugom, Jukic po potrebi, Susic ako je spreman da zadnjih pola sata donese smirenost u nasoj igri, Adukor da pojaca sredinu u defanzivi zajedno sa Djokanovicem kad/ako budemo u vodstvu.

Imamo sirinu sto je bitno i svaki ovaj igrač sa klupe ti moze dodatno pomoci.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 03 nov 2020, 01:00

Kritika je majka uspjeha. Spremniji sam od jusufbegovica

@SamoZdravlje nema te, da nisi bolestan :hmmmm:
NEMA NAZAD

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 nov 2020, 01:18

ElCartel11 je napisao/la:
03 nov 2020, 00:55
Neka moja zamisao pred derbi:
Kovacevic
Oremus - Milicevic - Dupovac - Pidro
Pejovic - Djokanovic
Fanimo - Rahmanovic - Tatar
Handzic

U drugom poluvremenu sa klupe mozes ubaciti sljedece igrace koji ce donijeti novu dimenziju igri u zavisnosti sta nam bude trebalo tad: Hebibovic, Velkoski, Jukic, Susic, Adukor (nadam se da su ova 3 sanirali povrede).
Hebibovic uvijek derbi dobro odigra i nadje se u barem jednoj 100% prilici, Velkoski takodje u strasnoj formi i njega bi volio umjesto Handzica u drugom, Jukic po potrebi, Susic ako je spreman da zadnjih pola sata donese smirenost u nasoj igri, Adukor da pojaca sredinu u defanzivi zajedno sa Djokanovicem kad/ako budemo u vodstvu.

Imamo sirinu sto je bitno i svaki ovaj igrač sa klupe ti moze dodatno pomoci.
Dušan Hodžić > Oremuš
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 03 nov 2020, 02:27

holyman je napisao/la:
03 nov 2020, 01:00
Kritika je majka uspjeha. Spremniji sam od jusufbegovica

@SamoZdravlje nema te, da nisi bolestan :hmmmm:

Ma umorio se od razradjivanja taktike. Kontam da Rahmanoica i Tatara odmorimo za Iran, Holandiju i Italiju. To je moja definitivna odluka, jos razmisljam koga odmarati za U21 (Kovacevic,Djokanovic,Pidro,Zinedin,Sacin,Krste i Oremus). :bih: :bih:
Spavas li mirno @holyman ? :kafa:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Historicar
Kontakt:

Post Postao/la Historicar » 03 nov 2020, 02:34

Zna li slucajno neko ko je ovaj gigant što se cuje na ovom kratkom videu golova protiv Budućnosti, kako prije gola Tatara govori Hajde, Hajde, Tatar ?

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 05:56

SarajevoJeBordo je napisao/la:
02 nov 2020, 22:22

Opet pogrešno definišeš pojmove. Kontriranje je kada pišeš suprotno od sagovarača, s tim što ono što pišeš nema nikakvog smisla, logike niti uporišta. To je kao da napišeš mlijeko je crno. Ili kao što trpaš je.benog Holeta u prvih 11 iako površan simpatizer zna da on nije za Sarajeva kamo li za prvih 11. I onda imaš ovu odvalu šta ako se povrijedi? Zašto se onda uopće bavi ovim sportom? Rekao sam ti prošli put, a i ponovit ću ti: sam sebe blamiraš, odvališ glupost i onda se samo pokupavaš tako što tu glupost braniš još većim glupostima. Ova 2 posta iznad su dokaz.
Trudis se da budes glup.

Logiku, uporiste i smisao mog razmisljanja sam naveo kada sam objasnio zasto bi stavio Duleta u ekipu...momak je igrao pod Vinkom i u evropi i prvenstvu, ljudi se ovde ponasaju kao da ima kugu pa nikad nece zaigrat vise....

Uprkos tome, ti dodjes i vrijedjas nekog ko iznosi drugacije misljenje od tvog, a ja sam pokrenuo tu temu o taktickoj postavci za derbi, sto bi ucinilo svako drugacije razmisljanje osim mog, "kontriranje" no ja ne vrijedjam ljude zbog toga...

Govorim sta ako rano dobije karton oremus i djokanovic, onda ne mogu igrati na isti nacin cjeli ostatak tekme, jer su obojica na terenu a zamjene nemas za sredinu, onda nema pritiska i pravog dueliranja u sredini a ni na beku, odnosno gubis bitku u sredini gdje zeljo napada....ili ako fizicki jaci,iskusniji,namazani igraci sredine zelje ozljede djokanovica, sto je realan scenario(da ce igrati grubo), ili obojicu, ponovo nemas veznog na klupi da udje, ne mislim da bi trebali sve karte staviti na "plan A" pa il pukovnik il pokojnik...

No palis se na spomen Duleta ko da ti sprcio bivsu, do neki dan i Krste je bio otpisan, al baci dva driblinga i u ekipi je, od Dupovca se rastajali cjelu godinu lanjsku pa sad nema prvih 11 bez njega, a Handzica i bljuvotine koje su se ovdje pisale su zaista za psiho-sok-terapije a covjek igra vise nego dobro.....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 06:09

02 nov 2020, 22:47

I ovo da ti nacrtam. Kesoljub je u ekipi, u većini utakmica u prošloj sezoni, imao puno stvari koje nisu funkcionisale, i nista nije mijenjao. Izvede jednu postavu danas, odigraju katastrofa, za 7 dana izvede opet isto i skače ko orangutan ispred klupe misleći da će biti bolje. Ja tebe sad pitam, mijenja li se nešto što funkcioniše savršeno kao trenutno? Čak ni umora nema jer su svi koji su trebali izašli ranije u petak. Uostalom, ovo ti bespotrebno objašnjavam jer veze nema sa činjenicom da ti lošijeg igrača guraš u ekipu ispred boljeg pravdajući to "kesoljub nije mijenjao, ovaj treba mijenjat". I nemoj da bi pokušao da se pravdaš time da je Oremuš bolji u vezi od Andreja, jer su približno istog kvaliteta na toj poziciji, čak je Andrej brži i eksplozivniji.
Da mjenja se, jer nemas koga uvesti sa klupe ako se bilo sta desi na terenu tvom veznom redu, a protivnik igra kroz sredinu sa igracem vise(4) u sredini u vezi od tebe...

Ne ostavis se bez opcije, to je glupo po meni...

Imas 5 izmjena, a 0 veznih da mogu ponuditi nesto na terenu

Prilagodis se taktici protivnika u derbiju, teskoj tekmi u kojoj protivnik nema tvoj napadacki potencijal i znas da ce igrati grubo da te izbace iz takta...

Sta treba, da stavljamo Krstu u sredinu opet? Salcina? Zinedina?

Oremus osim sto je bolji od Andreja ima i more iskustva vise od Andreja, sto je bitno kad igras protiv Bekrica i Alispahica...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 nov 2020, 06:44

AlfredNobel je napisao/la:
02 nov 2020, 23:13
Neće se kritikovati, u to budi siguran, već će biti pljuvačina kao uvijek. U slučaju lošije igre, već na poluvremenu će se pojaviti raznorazni padobranci s psovanjem bogova, familija, mrtvih, djece itd. To je već postala ustaljena praksa, to i očekujemo u slučaju takvog ishoda na poluvremenu, odnosno kraju tekme.
Sanchez87 označava vašu objavu sa "sviđa mi se"

Senner
Kontakt:

Post Postao/la Senner » 03 nov 2020, 07:00

Čitajući komentare kao da očekujemo neku prejaku ekipu a ne Čmar. Ljudi dragi sve utakmice do sada su odradjene na perfektan način od strane igrača i SŠ.

Čmar je pratila luda sreća u par utakmica pa su osvoji po jedna ili tri boda (igra ****), dok s druge strane mi sve osim prva tri kola meljemo.

Red je došao na njih i biće zgaženi, naravno ostaje ta neka sumnja zbog ranijih derbija a srećom ne vodi nas više nečovjek i ekspert kešoljub tako da samo opušteno.

Evo i da mi sutra igramo protiv Bayerna, možeš se ti naložiti koliko hoćeš ali realnost je da ideš na megdan boljoj ekipu u svim segmentima tako da...

Nije nas dobio Zrinjski nakon što su 7 dana odmarali (odigrali s najjačim sastavom) a mi igrali par dana prije protiv Celtica, tako da je smiješno i misliti da će im naši igrači dozvoliti bilo šta osim poraza 💪🤛

Čekamo vas hadalji u 18:30, tik tak, tik tak...

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 03 nov 2020, 07:42

Ovo je samo opreznost, i svidja mi se sto tako vecina razmislja.
Na zemlji smo, ne letimo...

Bolji smo, to treba i na terenu dokazati, aBd hocemo.

Hztesanj
Kontakt:

Post Postao/la Hztesanj » 03 nov 2020, 07:47

Senner je napisao/la:
03 nov 2020, 07:00
Čitajući komentare kao da očekujemo neku prejaku ekipu a ne Čmar. Ljudi dragi sve utakmice do sada su odradjene na perfektan način od strane igrača i SŠ.

Čmar je pratila luda sreća u par utakmica pa su osvoji po jedna ili tri boda (igra ****), dok s druge strane mi sve osim prva tri kola meljemo.

Red je došao na njih i biće zgaženi, naravno ostaje ta neka sumnja zbog ranijih derbija a srećom ne vodi nas više nečovjek i ekspert kešoljub tako da samo opušteno.

Evo i da mi sutra igramo protiv Bayerna, možeš se ti naložiti koliko hoćeš ali realnost je da ideš na megdan boljoj ekipu u svim segmentima tako da...

Nije nas dobio Zrinjski nakon što su 7 dana odmarali (odigrali s najjačim sastavom) a mi igrali par dana prije protiv Celtica, tako da je smiješno i misliti da će im naši igrači dozvoliti bilo šta osim poraza 💪🤛

Čekamo vas hadalji u 18:30, tik tak, tik tak...

Doktoreeee 👏🏻👏🏻
12. igrač kluba iz Titove 38b

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 03 nov 2020, 07:53

Ma Peci je stroj. Nece ga moci uhvatiti njihova sredina. Samo Raha neka bude mirne glave i pushangija im je. Grehota je Mirka dirati sa beka. Covjek zakljuca stranu.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 07:55

Bar Adukor da moze pola sata odigrat, ne bi nista dirao

revolt
Kontakt:

Post Postao/la revolt » 03 nov 2020, 07:57

Denchi je napisao/la:
03 nov 2020, 07:55
Moze Aduka pokriti 20 minuta sigurno.

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 08:00

03 nov 2020, 01:18

Dušan Hodžić > Oremuš
To niko nikad nije tvrdio
Jer su ovde stavljali Mirka na desnog beka pola godine prije Vinka

Los pokusaj spinovanja

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 03 nov 2020, 08:01

Denchi je napisao/la:
03 nov 2020, 05:56
02 nov 2020, 22:22

Opet pogrešno definišeš pojmove. Kontriranje je kada pišeš suprotno od sagovarača, s tim što ono što pišeš nema nikakvog smisla, logike niti uporišta. To je kao da napišeš mlijeko je crno. Ili kao što trpaš je.benog Holeta u prvih 11 iako površan simpatizer zna da on nije za Sarajeva kamo li za prvih 11. I onda imaš ovu odvalu šta ako se povrijedi? Zašto se onda uopće bavi ovim sportom? Rekao sam ti prošli put, a i ponovit ću ti: sam sebe blamiraš, odvališ glupost i onda se samo pokupavaš tako što tu glupost braniš još većim glupostima. Ova 2 posta iznad su dokaz.
Trudis se da budes glup.

Logiku, uporiste i smisao mog razmisljanja sam naveo kada sam objasnio zasto bi stavio Duleta u ekipu...momak je igrao pod Vinkom i u evropi i prvenstvu, ljudi se ovde ponasaju kao da ima kugu pa nikad nece zaigrat vise....

Uprkos tome, ti dodjes i vrijedjas nekog ko iznosi drugacije misljenje od tvog, a ja sam pokrenuo tu temu o taktickoj postavci za derbi, sto bi ucinilo svako drugacije razmisljanje osim mog, "kontriranje" no ja ne vrijedjam ljude zbog toga...

Govorim sta ako rano dobije karton oremus i djokanovic, onda ne mogu igrati na isti nacin cjeli ostatak tekme, jer su obojica na terenu a zamjene nemas za sredinu, onda nema pritiska i pravog dueliranja u sredini a ni na beku, odnosno gubis bitku u sredini gdje zeljo napada....ili ako fizicki jaci,iskusniji,namazani igraci sredine zelje ozljede djokanovica, sto je realan scenario(da ce igrati grubo), ili obojicu, ponovo nemas veznog na klupi da udje, ne mislim da bi trebali sve karte staviti na "plan A" pa il pukovnik il pokojnik...

No palis se na spomen Duleta ko da ti sprcio bivsu, do neki dan i Krste je bio otpisan, al baci dva driblinga i u ekipi je, od Dupovca se rastajali cjelu godinu lanjsku pa sad nema prvih 11 bez njega, a Handzica i bljuvotine koje su se ovdje pisale su zaista za psiho-sok-terapije a covjek igra vise nego dobro.....
:bow: :bow: :bow:
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 03 nov 2020, 08:02

revolt je napisao/la:
03 nov 2020, 07:57
Denchi je napisao/la:
03 nov 2020, 07:55
Moze Aduka pokriti 20 minuta sigurno.
Nadam se, rekli su da ima ozljedu

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 03 nov 2020, 08:20

Bar je Vinko pokazao da ima plan B, da se po potrebi može uzdati u polivalentnost pojedinih igrača...
Tako Tatar može preći na mjesto Rahmanovića, Mirko umjesto Pejovića ili Đokanovića, Miličević može biti štoper ili zadnji vezni..
Vjerujem da će izabrati najbolju opciju koja će nam donijeti 3 boda...

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 03 nov 2020, 08:40

Rahmanovic ide na 800.000, Serbecic na 700.000 i Dal na 50.000 :D

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Vedolami1 i 48 gostiju.