Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Ethel
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Ethel » 03 nov 2020, 09:32

lumani je napisao/la:
02 nov 2020, 18:58
Ethel je napisao/la:
02 nov 2020, 01:31
Pa ne znam bas da je Grcka liga jaca, izuzev Olympiacosa i Panathinaicosa, imas jos ovaj Promitheas koji je ukazao kao kvalitetan tim zadnjih par sezona i AEK koji ima zvucna imena. Ostalo sumnjam da bi i Megu dobilo.

U Aba ligi imas vise talenta, vise konkurentnih klubova, a sto se finansija tice u to necu da ulazim kakve su plate tamo i ovdje.

Pa unutrasnja linija Simonovic - Petrusev ce napraviti bolju karijeru nego bilo koji mladi igrac u Grckoj ukljucujuci Oly i Panatu.

I ovi parametri u clanku osim mozda treceg mi ne piju vodu nikako, po njima bi VTB liga bila slabija od svih navedenih.
Koga bi to ovi Slovenci dobili u Grckoj :?: :!: Megu i ne uzimam kao ozbiljnu ekipu,niti imaju publiku niti neki cilj,sem da Misko proda.
Olimpija osim Oly i Panate svakoga, Krka bi tukla sa njihovim ekipa sa dna tabele bez problema, igranje Primorske je greska Aba lige.

Mega je dio lige bez obzira koja joj je svrha, a ta Mega sama izbaci vise NBA igraca nego Grcka liga kompletna u zadnjih koliko hoces godina.

Njima je peti tim prosle sezone Ifaistos sa Cliffom Hammondsom od 35 godina, a ovamo Mornar, sigurno ce neko birati Ifaistos ispred Mornara.

Atraktivnost, historija klubova, kao liga koja je poligon za prodaju mladih igraca, izjednacenost itd. Sve je na strani ABA lige, ali daleko od toga da je Grcka liga losa, logicno je da su ove stvari bolje u ABA jer je regionalna liga a ne drzavna.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 nov 2020, 19:27

Ethel je napisao/la:
03 nov 2020, 09:32
lumani je napisao/la:
02 nov 2020, 18:58
Ethel je napisao/la:
02 nov 2020, 01:31
Pa ne znam bas da je Grcka liga jaca, izuzev Olympiacosa i Panathinaicosa, imas jos ovaj Promitheas koji je ukazao kao kvalitetan tim zadnjih par sezona i AEK koji ima zvucna imena. Ostalo sumnjam da bi i Megu dobilo.

U Aba ligi imas vise talenta, vise konkurentnih klubova, a sto se finansija tice u to necu da ulazim kakve su plate tamo i ovdje.

Pa unutrasnja linija Simonovic - Petrusev ce napraviti bolju karijeru nego bilo koji mladi igrac u Grckoj ukljucujuci Oly i Panatu.

I ovi parametri u clanku osim mozda treceg mi ne piju vodu nikako, po njima bi VTB liga bila slabija od svih navedenih.
Koga bi to ovi Slovenci dobili u Grckoj :?: :!: Megu i ne uzimam kao ozbiljnu ekipu,niti imaju publiku niti neki cilj,sem da Misko proda.
Olimpija osim Oly i Panate svakoga, Krka bi tukla sa njihovim ekipa sa dna tabele bez problema, igranje Primorske je greska Aba lige.

Mega je dio lige bez obzira koja joj je svrha, a ta Mega sama izbaci vise NBA igraca nego Grcka liga kompletna u zadnjih koliko hoces godina.

Njima je peti tim prosle sezone Ifaistos sa Cliffom Hammondsom od 35 godina, a ovamo Mornar, sigurno ce neko birati Ifaistos ispred Mornara.

Atraktivnost, historija klubova, kao liga koja je poligon za prodaju mladih igraca, izjednacenost itd. Sve je na strani ABA lige, ali daleko od toga da je Grcka liga losa, logicno je da su ove stvari bolje u ABA jer je regionalna liga a ne drzavna.

Pazi,AEK je Finalist neke lige prvaka.

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 03 nov 2020, 23:05

Da i AEK je drugoplasirana ekipa , odnosno treceplasirana bolje reci jer ne igra Olympiacos, a ovdje je prosle sezone treceplasirana bila Crvena Zvezda koja je daleko kvalitetnija ekipa narocito ove sezone.
#MFFL
Som-Hi Barça

DaVinci
Kontakt:

Post Postao/la DaVinci » 04 nov 2020, 00:32

Udjem da procitam sta o repci i igracima ... vidim AEK, Oly, CZ ... izadjem i kliknem na topic Kvalifikacije ... :zviz:
'Jesil spreman da prihvatis da je BiH zadnja rupa na svirali, nedonosce, ludnica otvorenog tipa, moneta za potkusirivanje prolazis sigurno. Ako smatras drugacije ima forum pa se prijavi tamo' by BobRock

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 08 nov 2020, 14:41

ne kontam ovako malu minutazu alibegovica u ligi, dok virtus reda poraze.

ova zbrka s pasosem se mora rijesiti, trenutno nam je roberson potrebniji. u idealnom sastavu dovoljno je da posprema lopte koje ce mu juka i musa bacati...cesto ce biti sam na sutu,jer ce se juka morat udvajat, a ovakav suter je zlata vrijedan

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 08 nov 2020, 22:42

Campara veceras odlican protiv Cibone.

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 08 nov 2020, 23:03

Ghuraba je napisao/la:
08 nov 2020, 22:42
Ouuuu. Ja gledao prvo poluvrijeme, loš bio Sani kao i ostali igrači Splita. Gubili 15ak razlike. Baš su loše izgledali, nmg da vjerujem da su okrenuli rezultat.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 08 nov 2020, 23:10

Ghuraba je napisao/la:
Žali Bože onog lutanja po omladincima Reala i španskim trećeligašima...

Zapravo generalno žali Bože što nemamo kvalitetan probosanski klub koji je mogao razviti Čamparu, Penavu, Sikiraša...
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 09 nov 2020, 03:13

Raonffa je napisao/la:
08 nov 2020, 23:10
Ghuraba je napisao/la:
Žali Bože onog lutanja po omladincima Reala i španskim trećeligašima...

Zapravo generalno žali Bože što nemamo kvalitetan probosanski klub koji je mogao razviti Čamparu, Penavu, Sikiraša...
Kako bi nam samo godilo da ova prica s Bosnom bude istinita i da uskoro imamo jedan svoj klub u ABA ligi...

Veceras je Sani osim suta za tri imao i par odlicnih prodora, nakon kojih su ga protivnicki kosarkasi uglavnom morali faulirati (otud ovi poeni sa slobodnih bacanja). Jako dobro je koristio miss match situacije, s cim je ranije cesto imao problema, tj. zapinjao je kad treba probiti 20 cm viseg kosarkasa. Meni se kod njega jos uvijek ne svidja sto mu treba 10+ sekundi da prenese loptu na protivnicku polovinu i konacno se posveti organizaciji napada (tj. konacno se okrene licem prema protivnickom kosu, jer je dotad sve vrijeme bio okrenut zadnjicom :mrgreen: ). Volio bih da pokusa stesati guzove i jos dodatno poraditi na muskulaturi nogu, koje su jos uvijek dosta debele. Medjutim, bojim se da ga genetika u tome maksimalno koci i da je tu blizu svojih limita.

Uglavnom, momak u svojoj prvoj abaligaskoj sezoni igra odlicno. Split je i vise nego korektna ekipa i mislim da ce bez problema osigurati opstanak u ligi. Campara je imao srecu da je spletom okolnosti brzo dosao do ozbiljne minutaze (mada se tudja povreda nikad ne moze nazvati srecom), ali to je opet i velika odgovornost, pogotovo za poziciju organizatora igre. Medjutim, dvocifren broj poena na svakoj utakmici dosad, 50+ posto za 2, 40+ posto za 3 i 80+ posto s penala je za svakog respekta. Uz to, treba dodati da ima i vrlo mali prosjek izgubljenih lopti po mecu. Njegov sut za tri je poezija, ali po meni ova bacanja ne trebaju ici ispod 90% (ili bar 88%), jer on definitivno ima taj kapacitet.

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 09 nov 2020, 08:38

Čampara 50x bolje izgleda pod Skelinom nego pod Mulom...

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 09 nov 2020, 09:57

sb1996 je napisao/la:
09 nov 2020, 08:38
Čampara 50x bolje izgleda pod Skelinom nego pod Mulom...
Logicno jer je pod Mulom bio igrac bez polusezone a ne sezone ozbiljne seniorske kosarke... Sigurno da ima i Skelinovog uticaja ali ovaj ga je vratio u zivot individualnim radom i minutazom.
#MFFL
Som-Hi Barça

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 09 nov 2020, 12:06

Ako dobije ispod 20 min po mecu( ukoliko Gordic/Roberson ne budu dostupni) to bi bila kolosalna nepravda
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 09 nov 2020, 20:30

kakav on ja mu zabio 4 poena

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 10 nov 2020, 09:04

DaVinci je napisao/la:
01 nov 2020, 22:59
Zabit je napisao/la:
31 okt 2020, 22:04
Zao mi starog od Sehica, koliko ga je guro po medijima sigurno je dobre covjek pare potrosio. Ipak respektujem odluku Samira, sigurno on moze fino zivjeti i od "normalne" karijere.
Nema ti ga sta zao bit' ... koliko je samo Samira hajpovo svako ljeto pred okupljanja mladih repki da sam mislio da ce momak zaigrat za Drim Tim cim malo orutavi ... a ono ispade jos jedan u nizu propalih talenata koje smo dozivali godinama ... stari mu je vjerovatno s tim nerealnim ocekivanjima i skratio karijeru ... sva sreca pa je od collega imao neke fajde ...
Zaboravio sam tu odgovoriti, sestra mu je zadnjih godinu dvije imala tumor na mozgu tako da je i to sigurno uticalo na odluku o prekidu karijere, bez obzira na sve nek mu je sa srecom dalje u zivotu...
#MFFL
Som-Hi Barça

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 10 nov 2020, 21:42

niko ne pise o pocetku Aba2. dobra partija kamenjasa, kao da je radio na nekim potezima, nije vise samo finiser.
hasandic potegao 13 trica,kao da je harden. igrace jos dvije partije u ovom bubbleu na Zlatiboru koliko shvatih...po ubrzanom ritmu,bez puno odmora

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 10 nov 2020, 23:15

AirRamiz je napisao/la:
10 nov 2020, 21:42
niko ne pise o pocetku Aba2. dobra partija kamenjasa, kao da je radio na nekim potezima, nije vise samo finiser.
hasandic potegao 13 trica,kao da je harden. igrace jos dvije partije u ovom bubbleu na Zlatiboru koliko shvatih...po ubrzanom ritmu,bez puno odmora
Jesi li vidio šta Sejfić uradi ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 10 nov 2020, 23:26

nazalost jesam :rol: ...sta ocekivat od bilmeza

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 10 nov 2020, 23:37

A ne vjerujem majke mi , pravi bilmez još se lafo čudi...
Što je najgore, dobro je igrao ...
Samo je lik pravi , 3-4 puta mu sviraju korake na pivotiranju ...
Na 208 centimetara sramotno mali raspon ruku , mislim da ne može loptu uhvatiti jednom rukom , odraz je posebna priča... Ubio se za pivota u rukometu .
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 11 nov 2020, 02:55

bombaysaphire je napisao/la:
10 nov 2020, 23:37
A ne vjerujem majke mi , pravi bilmez još se lafo čudi...
Što je najgore, dobro je igrao ...
Samo je lik pravi , 3-4 puta mu sviraju korake na pivotiranju ...
Na 208 centimetara sramotno mali raspon ruku , mislim da ne može loptu uhvatiti jednom rukom , odraz je posebna priča... Ubio se za pivota u rukometu .
Je li to nesto posebno lose uradio na kraju, nisam gledao zadnju cetvrtinu?

On je totalno neatletican i netalentovan, ali je jak kao bik i na racun toga 'prezivljava' u ovom sportu. Naucio je poprilicno dobro izvoditi slobodna bacanja i zato ce uvijek biti blizu DD ucinaka na ovom nivou ABA2 lige. Da je poceo raditi sa 6-7 godina, mozda je do danas mogao biti puno ozbiljniji kosarkas, ali ni ovako njemu nije toliko lose. Medjutim, kalibar za reprezentaciju nije i svaki put kad upadne na skraceni spisak, to nam je alarm da od nas nema nista.

Nego, meni je jos uvijek neki gorak okus u ustima zbog informacije da se Garza i Alibegovic vode kao stranci. Od obojice se moze ocekivati neki euroligaski nivo (Amar je vec sad solidan u rangu ispod, a Luka je svakako veci potencijal od njega), a mi smo prinudjeni izabrati jednog (ili cak nijednog, ako se odlucimo na pravog naturalizovanog Amera). Njih dvojica se kod nas vode isto kao sto su se Omic ili Begic vodili u Sloveniji, a oni s tom zemljom nemaju apsolutno nikakvu vezu. Ispade da je skroz nebitno to sto je jedan njihov roditelj Bosanac i sto imaju direktnu vezu s nasom drzavom. Neko je vec spominjao Armeniju i definitivno je apsurdno da pola njihove reprezentacije cine stranci, a za nas ne mogu igrati ni oni koji imaju milion poveznica s BiH. Ne kontam kako neko ko je Bosanac i ko bez ikakvih problema dobije nas pasos ne moze igrati za nas samo zato sto je rodjen u Italiji (ovdje konkretno mislim na Alibegovica)... :crazy:

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 11 nov 2020, 08:34

Ma sredit će se to, možda ne za ove kvale, ali j buducnosti svakako.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: MElloo i 7 gostiju.