SudoHusika je napisao/la: ↑06 nov 2020, 14:41
Ovo je fakat jedan od najretardiranijih komentara na ovom forumu. Ikada.
Boli istina.
Nakon svega, nije remi na derbiju ili nas pad u drugom poluvremenu nesto sto mi je najvise zasmetalo.
Najvise me razocarala cinjenica da nase misljenje i stavove kreiraju sugavci s one strane Miljacke, odnosno primamo se na njihovu mitologiju i rezonujemo onako kako i oni rezonuju.
Ovo gospodo nije bila nikakva borba Davida i Golijata kako to oni vole predstaviti, ovo nije (nadam se samo privremeno) bila borba nekakvog prebogatog i siromasnog kluba, niti je rijec o nekim drasticnim razlikama koje bi ovaj njihov remi svrstale u sferu podviga i junacnog epa. Ovo je bio isti onaj derbi iz kojeg smo samo u prethodnoj sezoni izlazili deklasirani.
Mi smo poceli za lojavog morza, lika koji nema pojma kako je dosao do bodova u barem 5-6 utakmica ove sezone, kojeg prepisaju Krupe i Mladosti... govoriti da je najbolji trener u ligi? Mi!
Mi smo poceli stvarati sliku da pravimo milionske transfere, dovodimo najbolje igrace iz regiona, isplacujemo basnoslovne iznose...a to nije tacno!
Uzmite i pogledajte te strasne CV-eve nasih igraca i uporedite s njihovim igracima, igracima Zrinjskog, Borca... Gdje je ta ogromna razlika?
Znate li da je nas transfer domet Doboj kod Kaknja? Da se jos uvijek svrsava na mogucnost dovodjenja igraca koji ne igra ni u drugoj turskoj ligi?
Koliko to vece plate imaju nasi igraci u odnosu na igrace Zrinjskog, Tuzle, Borca, pa i pojedinih igraca Zeljeznicara? Troduplo a?
I gdje smo se to mi toliko izdvojili i prepisali ovu ligu?
Zahvaljujuci dobrom radu u Klubu, zahvaljujuci dobroj transfer politici, podmlatku iz Akademije i naravno stabilnim finansiranjem od strane Nama mi konacno licimo na ozbiljan klub i na dobrom smo putu da se izdignemo iz ovog sivila. Ali da smo vec neki "bosanski Dinamo", da smo nedodirljivi, da sve moramo gaziti s 5 golova razlike... NISMO i nema potrebe da sebi stvaramo pritisak koji nam drugi svjesno prebacuju!
Jel to nas igrac, bilo koji, ne moze i ne smije imati los dan, ne smije pogrijesiti golman, ne smije nekad pogrijesti trener? Pa sta mi zamisljamo ko smo?
Da me je neko prije 5-6 godina pitao kakav zelis da bude tvoj Klub, odgovorio bih bas ovakav- Da svaki osvojeni bod protivnika protiv mog Kluba u suprotnom taboru bude slavljen kao istinska senzacija.
E to smo i docekali.
Ali smo opet mi ti koji su nezadovoljni !?
Jeli "jest ti glup komentar" najbolje sto mozes napisati ili "vidi ti glave hamo" ?