FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

UBIPITAR
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la UBIPITAR » 25 nov 2020, 12:15

Robust je napisao/la:
25 nov 2020, 11:58
UBIPITAR je napisao/la:
25 nov 2020, 11:43
Robust je napisao/la:
25 nov 2020, 11:18

cekaj sekundu kako mislis vrhunski rezultati jel te stid to nakon ovake bruke reci al svega ti i uvijek kao mis nestanes kad se desi neki kiks :kafa: :kafa:
Stid?Čega?Nestanem?
Tebi da se pravdam?
dva prelazna roka nisi doveo krilo asima u to ne racunam ono je cirkuski klovn i najveca bruka po tom pitanju u zadnje dvije godine
kuci te ove sezone od slabih ekipa nije dobio i uzeo bodove samo tko nije pokusao :rol:
sanse za titulu su ti manje od 5% na kraju NOVEMBRA
imas zaostatak od sedam bodova gdje je vise realnije da ce se povecavati a ne smanjivati
i kako to da bude uspjesna sezona do sada svega ti :urnebes: :urnebes:
Ja koliko znam krilo je bilo završeno,al se desi pandemija,pa u tome svemu nam neko oduze ili oteo pravo da se borimo za duplu krunu,pravo gdje si mogao zaraditi milion i po a ne pola,pa bih te ja pitao da li bi sad imao krila.
Sad imaš ekipu koja je 5-6 po platama a drugi si i 1/4 finalu Kupa.
To što kobiljoglavci igraju najbolju sezonu u istoriji i imaju sve poklopljeno na to ne možemo uticati
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 12:23

HongKong je napisao/la:
25 nov 2020, 12:02
I sta ako budemo u 4-5-9 bodova na polusezoni?
To cemo dovesti igrace koji ce biti prevaga i okrenuti rezultat u nasu korist?
Pa ne bi bilo nemoguce, ali ogroman zaokret se mora napraviti da bi klub uspio dovesti te igrace ove zime.
Vidim na facebook-u da je i Vukotica ovo oko Dzubura bas pogodilo. Treba Skupstina sad nekako prelomiti Vukotica da se vrati. Mi nemamo vise vremena za pregovaranje, hocu-necu. Ova situacija nam je opomena. Privesti ovu polusezonu kraju i sazvati odmah Skupstinu. Klub nema pravog, stalnog predsjednika trenutno. Nemamo sta dalje pricati i praviti planove dok se to ne rijesi.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 nov 2020, 12:42

Ne trebamo se više zavaravati i očekivati čuda, mi trebamo srediti klub koji će početi vraćati dugove u okviru svog budžeta koji će biti sigurno nikad manji. To znači da koga god možemo prodati da to uradimo odmah sad na zimu, polako počnemo sklapati skroz jeftinu ekipu, da odredjeni dio prihoda ide na dugove i lagano. Ko god da dodje na čelo kluba jasno da kaže bez uvijanja kakvo je stanje i da se narednih minimalno 3-4 godine ne možemo nadati borbi za titulu. Ukoliko u tom periodu uspijemo izaći par puta na evropsku scenu i prodamo par igrača za pristojan novac početi se baviti drugim stvarima osim ove borbe za goli opstanak.

HongKong
Kontakt:

Post Postao/la HongKong » 25 nov 2020, 13:24

LjoZee je napisao/la:
25 nov 2020, 12:23
HongKong je napisao/la:
Pa ne bi bilo nemoguce, ali ogroman zaokret se mora napraviti da bi klub uspio dovesti te igrace ove zime.
Vidim na facebook-u da je i Vukotica ovo oko Dzubura bas pogodilo. Treba Skupstina sad nekako prelomiti Vukotica da se vrati. Mi nemamo vise vremena za pregovaranje, hocu-necu. Ova situacija nam je opomena. Privesti ovu polusezonu kraju i sazvati odmah Skupstinu. Klub nema pravog, stalnog predsjednika trenutno. Nemamo sta dalje pricati i praviti planove dok se to ne rijesi.
To bi bile bukvalno historijske promjene i pitanje je koliko su realne. Zna se vec dugo da nama treba zaokret, pa evo i dalje cekamo i mnogo su vece sanse da se nece desiti nego da hoce. Neki ovdje pisu kao da se samo ceka polusezona gdje cemo dovesti najbolje igrace, a svi drugi ce se skoro raspasti, pa je nama bitno da ostanemo tu negdje blizu i odjednom vise necemo kuci prosipati bodove protiv najgorih ekipa, necemo biti zicer za bodove spasa odron ekipama koje su po svemu dosta losije od nas. Eto mi smo 6/7 ekipa po platama kao drugi smo na tabeli, a realnost je ipak da kasnimo 7 bodova za prvim mjestom, dok recimo Velez koji je na sedmom mjestu kasni za nama 7 bodova.
Kad pogledas nasu ekipu moze biti samo gore, nikako bolje. Trenutno nas najbolji igrac je Bekric, koji je tamo 2009/2010 kao najbolji igrac lige, u najboljim godinama donio titulu. Deset godina poslije, covjek najbolji igrac i mi se kao nadamo necemu. :urnebes:
Mladi igraci sluze samo da popune broj u zapisnku da bi mogli igrati utakmicu.
Najboljeg igraca prodas u sred sezone.
Realno glupa prica da je bitno ostati tu negdje. Imamo mi dosta bitnijih i precih stvari od tabele. Ne vidim svrhu da se nesto napinjes kao zaba, tjeras neki inat, ganjas rezultat kad imas ekipe koje su dosta ispred nas po mogucnostima. Samo nam se moze obiti o glavu, jer trenutno uz ovakav nacin rada ne mozemo pratiti pitare, Zrinjski i Borac koji imaju podrsku sa svih strana...jos su svi oni ostvarili bolje rezultate u Europi i dobit ce vise love, dok mi nismo popunili uplatnicu na vrijeme. Svi oni imaju igrace koji ce biti trazeni i na kojima ce nesto zaraditi, imaju koeficijent pa ce sigurno proci koje prekolo dok nama opet slijedi neki Makabi, Apollon i slicno gdje je uz nas pickasti pristup samo pitanje koliko razlike.

Treba biti realan i objektivno procjeniti situaciju. Upostaviti neki sistem naustrb rezultata, napraviti dugorocan plan i ne odstupati od njega cim prva marka legne na racun. 80% ovih igraca realno nema sta traziti u Zelji i svaka marka koju dobiju nije opravdana ni zasluzena.
Kaze izgubili titulu jer prekinuto prvenstvo, realnost je da je to iz nase perspektive daleka proslost.
Recimo derbi 1-3 na Kosevu igrali Kjosevski, Krpic, Osmankovic, Pavic, Ramovic, Sipovic i Sadikovic. To je 7 igraca iz prve postave ili skoro 65% ekipe.
Ekipa koja je trenutno prva 7 bodova ispred nas od prvih 11 samo Gavric i Lazic napustili ekipu. Svi ostali i dalje tu. Jos na to sve doveli Fanima, Susica, Pejovica, Milicevica...
Mi doveli pola raspalog Celika, Sehica iz federalne, vratili Asima Zeca, Kosorica, Bekrica, Jamaka :roll:
Bolje da ne cekamo polusezonu ako cemo i dalje tako pojacavati ekipu.
Cuva Bog Zelju svog!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 13:58

Upitnika je sad jos vise. Vremena ce biti ako Skupstina bude sredinom decembra tj. negdje odmah nakon sto se zavrsi polusezona. Neki dan @Nastrojeni ovdje je napisao tri imena znaci da se i prije dogovaralo nesto vezano za UO. Sad je stvarno tesko i zamisliti sta i kako ce se desiti. Vidite i sami kako se za dan kompletna situacija promijeni.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 nov 2020, 15:03

HongKong je napisao/la:
Aha ,ozivimo Asimu karijeru :mrgreen:

Divim se ljudima koji ocekuju nesto od ove skupine amatera,ako evropu uhvatimo udarati se nogom u guzicu i proslaviti to kao titulu,i to ce biti tesko.Ma sta tesko realno pretesko.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 nov 2020, 15:16

delinjo je napisao/la:
25 nov 2020, 15:03
HongKong je napisao/la:

Divim se ljudima koji ocekuju nesto od ove skupine amatera,ako evropu uhvatimo udarati se nogom u guzicu i proslaviti to kao titulu,i to ce biti tesko.Ma sta tesko realno pretesko.
Vrlo teško, s obzirom da po svemu na proljeće ćemo biti ako ne slabiji onda u najboljoj opciji jednaki kao sad. Vidjećemo kako će konkurenti reagovati, pogotovi ovi koji osjete da imaju šansu za Evropu a stabilniji su i jači na tržištu, kao Velež i Tuzla. Kako god Evropa je veliki uspjeh.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 15:41

Moramo biti svjesni da niko ozbiljan neće ući u klub kao predsjednik ili investitor dok nam je model funkcionisanja ovakav kakav jeste. Ko zna da iole pročita između redova, sve mu je jasno.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 25 nov 2020, 16:19

Dejan1921 je napisao/la:
25 nov 2020, 15:16
delinjo je napisao/la:
25 nov 2020, 15:03
HongKong je napisao/la:

Vrlo teško, s obzirom da po svemu na proljeće ćemo biti ako ne slabiji onda u najboljoj opciji jednaki kao sad. Vidjećemo kako će konkurenti reagovati, pogotovi ovi koji osjete da imaju šansu za Evropu a stabilniji su i jači na tržištu, kao Velež i Tuzla. Kako god Evropa je veliki uspjeh.
Mi tesko da imamo mogucnosti da budemo nesto puno bolji u odnosu na trenutno stanje,drugi imaju jbg ( novac)....tako da bice bas tesko tu evropu uhvatiti...ma u rangu titule realno :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

kontramraku21
Kontakt:

Post Postao/la kontramraku21 » 25 nov 2020, 16:25

HongKong je napisao/la:
25 nov 2020, 13:24
LjoZee je napisao/la:
HongKong je napisao/la:
To bi bile bukvalno historijske promjene i pitanje je koliko su realne. Zna se vec dugo da nama treba zaokret, pa evo i dalje cekamo i mnogo su vece sanse da se nece desiti nego da hoce. Neki ovdje pisu kao da se samo ceka polusezona gdje cemo dovesti najbolje igrace, a svi drugi ce se skoro raspasti, pa je nama bitno da ostanemo tu negdje blizu i odjednom vise necemo kuci prosipati bodove protiv najgorih ekipa, necemo biti zicer za bodove spasa odron ekipama koje su po svemu dosta losije od nas. Eto mi smo 6/7 ekipa po platama kao drugi smo na tabeli, a realnost je ipak da kasnimo 7 bodova za prvim mjestom, dok recimo Velez koji je na sedmom mjestu kasni za nama 7 bodova.
Kad pogledas nasu ekipu moze biti samo gore, nikako bolje. Trenutno nas najbolji igrac je Bekric, koji je tamo 2009/2010 kao najbolji igrac lige, u najboljim godinama donio titulu. Deset godina poslije, covjek najbolji igrac i mi se kao nadamo necemu. :urnebes:
Realno glupa prica da je bitno ostati tu negdje. Imamo mi dosta bitnijih i precih stvari od tabele. Ne vidim svrhu da se nesto napinjes kao zaba, tjeras neki inat, ganjas rezultat kad imas ekipe koje su dosta ispred nas po mogucnostima. Samo nam se moze obiti o glavu, jer trenutno uz ovakav nacin rada ne mozemo pratiti pitare, Zrinjski i Borac koji imaju podrsku sa svih strana...jos su svi oni ostvarili bolje rezultate u Europi i dobit ce vise love, dok mi nismo popunili uplatnicu na vrijeme. Svi oni imaju igrace koji ce biti trazeni i na kojima ce nesto zaraditi, imaju koeficijent pa ce sigurno proci koje prekolo dok nama opet slijedi neki Makabi, Apollon i slicno gdje je uz nas pickasti pristup samo pitanje koliko razlike.

Treba biti realan i objektivno procjeniti situaciju. Upostaviti neki sistem naustrb rezultata, napraviti dugorocan plan i ne odstupati od njega cim prva marka legne na racun. 80% ovih igraca realno nema sta traziti u Zelji i svaka marka koju dobiju nije opravdana ni zasluzena.
Kaze izgubili titulu jer prekinuto prvenstvo, realnost je da je to iz nase perspektive daleka proslost.
Recimo derbi 1-3 na Kosevu igrali Kjosevski, Krpic, Osmankovic, Pavic, Ramovic, Sipovic i Sadikovic. To je 7 igraca iz prve postave ili skoro 65% ekipe.
Ekipa koja je trenutno prva 7 bodova ispred nas od prvih 11 samo Gavric i Lazic napustili ekipu. Svi ostali i dalje tu. Jos na to sve doveli Fanima, Susica, Pejovica, Milicevica...
Mi doveli pola raspalog Celika, Sehica iz federalne, vratili Asima Zeca, Kosorica, Bekrica, Jamaka :roll:
Bravo za post

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 16:43

VeteranSA je napisao/la:
25 nov 2020, 15:41
Moramo biti svjesni da niko ozbiljan neće ući u klub kao predsjednik ili investitor dok nam je model funkcionisanja ovakav kakav jeste. Ko zna da iole pročita između redova, sve mu je jasno.
Samo se nista promijeniti nece i ne moze. Neka neko pokaze javno volju i prezentuje neki plan navijaci ce prihvatiti i da se drzi samo toga bez samopromocije ili bilo cega slicno. Klub ispred svega. Sve sto ne valja, koci nesto neka se mijenja. Ja licno nemam problem nikakav s tim ako su namjere iskrene i ako ce Zelji biti bolje za mjesec, dva, tri..
Kod nas ti ozbiljni ili sute ili se kriju tj. javno se ne oglasavaju. E tu je problem.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 16:50

HongKong je napisao/la:
25 nov 2020, 13:24
LjoZee je napisao/la:
HongKong je napisao/la:

Sve rečeno. Samo da ne bi bili kratke pameti, nama je obećana nadogradnja, dakle otvoreno na skupštini, sa mnogo više fokusa na ekipu i rezultat. Iskoraci, kako u PL BiH tako i u Europi.
Na žalost računica i strategija nije bila dobra. Od očekivanog, planiranog i obećanog ništa nije ostvareno, naprotiv. Očekivali smo titulu, a realnost je neispunjavanje uplatnica, ispadanje u prvom pretkolu, a ove godine bar po meni, grčevita borba za Europu, a mislim prije je nećemo vidjeti nego što hoćemo. Nikakvu stabilizaciju niti promjene ne očekujem u zimskoj pauzi, nastaviće se nazor guranje i dodatno finansijsko tonjenje.
Licenca je još daleko, ali daj Bože i nju da dobijemo. Način poslovanja koji je kod nas u klubu je davno prevaziđen, i mnogi su nas prestigli. Naročito finansijski, ali i organizaciono.
Svaki dan prolazim i gledam Olimpikov kamp na Ilidži, gradi li se gradi, a gdje smo mi? Ne valja ovo ništa, a izlaz se očito je bar za sada ne vidi...

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 16:52

LjoZee je napisao/la:
25 nov 2020, 16:43
VeteranSA je napisao/la:
Samo se nista promijeniti nece i ne moze. Neka neko pokaze javno volju i prezentuje neki plan navijaci ce prihvatiti i da se drzi samo toga bez samopromocije ili bilo cega slicno. Klub ispred svega. Sve sto ne valja, koci nesto neka se mijenja. Ja licno nemam problem nikakav s tim ako su namjere iskrene i ako ce Zelji biti bolje za mjesec, dva, tri..
Kod nas ti ozbiljni ili sute ili se kriju tj. javno se ne oglasavaju. E tu je problem.
Nije da nema pokušaja, razgovora, sastanaka, ideja, priojedloga...samo neki bi uprkos svemu i dalje da se sve pitaju, ako me razumješ...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 17:04

VeteranSA je napisao/la:
25 nov 2020, 16:52
Nije da nema pokušaja, razgovora, sastanaka, ideja, priojedloga...samo neki bi uprkos svemu i dalje da se sve pitaju, ako me razumješ...
Shvatio sam ja odmah sta zelis reci zato i kazem da je problem sto javno niko nece da kaze: "Eh, dosta je. Rjesenje je to i to." Zivimo u takvom vremenu da preko nekog portala, objave na fb ili slicno ce najvise ljudi vidjeti, cuti za to. Ne treba ni tu sad praviti cirkus, ali javnom sutnjom, da kazem tako, osoba koje imaju ideju, volju samo trosimo vrijeme bespotrebno. Evo sad imamo pola decembra, januar i februar. Hajmo mijenjati, pomjeriti se sa mrtve tacke vec kad smo dosli u situaciju da je titula daleko jer boljka su nam ove "manje" utakmice. To ce nas i kostati svega ko i prosle sezone.

Nastrojeni
Kontakt:

Post Postao/la Nastrojeni » 25 nov 2020, 17:08

VeteranSA je napisao/la:
25 nov 2020, 16:52
LjoZee je napisao/la:
25 nov 2020, 16:43
VeteranSA je napisao/la:
Nije to baš tako, ali eto

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 17:09

Jeste tako, i dobro znam ko je sa kim i kako razgovarao...a šta se poslije razgovora dešavalo. Ne bih dalje...

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 25 nov 2020, 17:13

Pa hajde recite kad znate valjda i mi ostali navijaci Zeljeznicara imamo pravo da znamo to?
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 nov 2020, 17:16

Željo je u takvoj situaciji da će bilo kakvo guranje pod tepih dovesti do totalnog kolapsa.

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 17:20

Ne gura se pod tepih, ali ovo nije mjesto da se iznose neke stvari...

PlavaOfanziva
Kontakt:

Post Postao/la PlavaOfanziva » 25 nov 2020, 17:23

Pa nemoj ga ni spominjati onda ovde kralju ako neces iznositi, evo vec par godina se po forumima i jednom i drugom provlaci ta prica kako neko nesto radi neko s nekim prica neko nekad dolazi u nas klub i sve ce postat bajno i rijesit ce sve probleme al kad treba spomenut imena onda ide ma nije to za foruma a mi i dalje sutimo stojimo i gledamo u klub koji iz godine u godinu nema viziju a bogami ni igru na terenu. Zeljo je nekad bio brend a sad je postao premijerligaski klub
Željezničar šampion
#nastaviniz #ukost #plavoproljece

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Cwirek, MukiBek i 16 gostiju.