LjoZee je napisao/la: ↑25 nov 2020, 12:23
HongKong je napisao/la: ↑25 nov 2020, 12:02
I sta ako budemo u 4-5-9 bodova na polusezoni?
To cemo dovesti igrace koji ce biti prevaga i okrenuti rezultat u nasu korist?
Pa ne bi bilo nemoguce, ali ogroman zaokret se mora napraviti da bi klub uspio dovesti te igrace ove zime.
Vidim na facebook-u da je i Vukotica ovo oko Dzubura bas pogodilo. Treba Skupstina sad nekako prelomiti Vukotica da se vrati. Mi nemamo vise vremena za pregovaranje, hocu-necu. Ova situacija nam je opomena. Privesti ovu polusezonu kraju i sazvati odmah Skupstinu. Klub nema pravog, stalnog predsjednika trenutno. Nemamo sta dalje pricati i praviti planove dok se to ne rijesi.
To bi bile bukvalno historijske promjene i pitanje je koliko su realne. Zna se vec dugo da nama treba zaokret, pa evo i dalje cekamo i mnogo su vece sanse da se nece desiti nego da hoce. Neki ovdje pisu kao da se samo ceka polusezona gdje cemo dovesti najbolje igrace, a svi drugi ce se skoro raspasti, pa je nama bitno da ostanemo tu negdje blizu i odjednom vise necemo kuci prosipati bodove protiv najgorih ekipa, necemo biti zicer za bodove spasa odron ekipama koje su po svemu dosta losije od nas. Eto mi smo 6/7 ekipa po platama kao drugi smo na tabeli, a realnost je ipak da kasnimo 7 bodova za prvim mjestom, dok recimo Velez koji je na sedmom mjestu kasni za nama 7 bodova.
Kad pogledas nasu ekipu moze biti samo gore, nikako bolje. Trenutno nas najbolji igrac je Bekric, koji je tamo 2009/2010 kao najbolji igrac lige, u najboljim godinama donio titulu. Deset godina poslije, covjek najbolji igrac i mi se kao nadamo necemu.
Mladi igraci sluze samo da popune broj u zapisnku da bi mogli igrati utakmicu.
Najboljeg igraca prodas u sred sezone.
Realno glupa prica da je bitno ostati tu negdje. Imamo mi dosta bitnijih i precih stvari od tabele. Ne vidim svrhu da se nesto napinjes kao zaba, tjeras neki inat, ganjas rezultat kad imas ekipe koje su dosta ispred nas po mogucnostima. Samo nam se moze obiti o glavu, jer trenutno uz ovakav nacin rada ne mozemo pratiti pitare, Zrinjski i Borac koji imaju podrsku sa svih strana...jos su svi oni ostvarili bolje rezultate u Europi i dobit ce vise love, dok mi nismo popunili uplatnicu na vrijeme. Svi oni imaju igrace koji ce biti trazeni i na kojima ce nesto zaraditi, imaju koeficijent pa ce sigurno proci koje prekolo dok nama opet slijedi neki Makabi, Apollon i slicno gdje je uz nas pickasti pristup samo pitanje koliko razlike.
Treba biti realan i objektivno procjeniti situaciju. Upostaviti neki sistem naustrb rezultata, napraviti dugorocan plan i ne odstupati od njega cim prva marka legne na racun. 80% ovih igraca realno nema sta traziti u Zelji i svaka marka koju dobiju nije opravdana ni zasluzena.
Kaze izgubili titulu jer prekinuto prvenstvo, realnost je da je to iz nase perspektive daleka proslost.
Recimo derbi 1-3 na Kosevu igrali Kjosevski, Krpic, Osmankovic, Pavic, Ramovic, Sipovic i Sadikovic. To je 7 igraca iz prve postave ili skoro 65% ekipe.
Ekipa koja je trenutno prva 7 bodova ispred nas od prvih 11 samo Gavric i Lazic napustili ekipu. Svi ostali i dalje tu. Jos na to sve doveli Fanima, Susica, Pejovica, Milicevica...
Mi doveli pola raspalog Celika, Sehica iz federalne, vratili Asima Zeca, Kosorica, Bekrica, Jamaka
Bolje da ne cekamo polusezonu ako cemo i dalje tako pojacavati ekipu.