FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dejan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan1921 » 25 nov 2020, 17:32

PlavaOfanziva je napisao/la:
25 nov 2020, 17:23
Pa nemoj ga ni spominjati onda ovde kralju ako neces iznositi, evo vec par godina se po forumima i jednom i drugom provlaci ta prica kako neko nesto radi neko s nekim prica neko nekad dolazi u nas klub i sve ce postat bajno i rijesit ce sve probleme al kad treba spomenut imena onda ide ma nije to za foruma a mi i dalje sutimo stojimo i gledamo u klub koji iz godine u godinu nema viziju a bogami ni igru na terenu. Zeljo je nekad bio brend a sad je postao premijerligaski klub
Pred svaku pauzu, bilo ljetnu ili zimsku bile su priče, dolaze pravi ljudi, ideje, pare, investitori, nije za priču, propašće ako se pročuje. I ok, i ne treba javno pričati o takvim ozbiljnim stvarima slažem se, ali svaki put bi to i propalo bez da smo i saznali šta je trebalo biti i koji su ljudi u pitanju. Posljednja skupština se najavljivala, znači tresla se zemlja, ja sam iskreno očekivao ludilo. Na kraju se bukvalno ništa nije desilo, osim što se dosadašnjih 50 dizača ruku zamijenilo novim i što su se u upravi desile dvije do tri rokade, po meni na našu štetu. U isto vrijeme Olimpik gradi svoj kamp, o Sarajevu da ne govorim...

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 nov 2020, 17:35

Tako važne stvari i ne trebaju da se provlače po forumima. Nadam se, AKO se bilo šta dešava ili "kuha", da će se odraditi u strogoj tajnosti, daleko od očiju javnosti, šugavaca, šmekera a pogotovo lažnih navijača Želje. Da se bar jednom nešto tako važno i značajno za klub odradi profesionalno. Kažem "AKO."
Željezničar za život cijeli!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 17:38

SudoHusika je napisao/la:
25 nov 2020, 17:35
Tako važne stvari i ne trebaju da se provlače po forumima. Nadam se, AKO se bilo šta dešava ili "kuha", da će se odraditi u strogoj tajnosti, daleko od očiju javnosti, šugavaca, šmekera a pogotovo lažnih navijača Želje. Da se bar jednom nešto tako važno i značajno za klub odradi profesionalno. Kažem "AKO."
To je ključno...ali kako ranije napisah, pod ovim uslovima neće niko...

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 25 nov 2020, 17:40

VeteranSA je napisao/la:
25 nov 2020, 17:38
SudoHusika je napisao/la:
25 nov 2020, 17:35
To je ključno...ali kako ranije napisah, pod ovim uslovima neće niko...
Vidim ja na šta se ovdje aludira i ja mislim da to nije tačno. Ali eto, vidjet' ćemo uskoro, bar se nadam.
Željezničar za život cijeli!

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 nov 2020, 17:45

Evo da ja odmah ovdje kažem da ništa neće biti bez da znam išta i ko hoće i ko neće. Jednostavno tako uvijek bude, ne znam što bi sada drugačije.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 17:47

Sad ce se nesto morati desiti jer predsjednika nemamo. Badzak je tu, ali sumnjam da bi on htio ostati na toj poziciji i nakon Skupstine. Zato i kazem ako cemo sta mijenjati veliko daj da mijenjamo sad.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 25 nov 2020, 17:49

Sve pricaju padaju u vodu na skupstini. Kako svake godine do sad tako ce i ove biti. Nesposobnost nas je dovela do ovog i sad se mozemo ****

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 nov 2020, 17:53

LjoZee je napisao/la:
25 nov 2020, 17:47
Sad ce se nesto morati desiti jer predsjednika nemamo. Badzak je tu, ali sumnjam da bi on htio ostati na toj poziciji i nakon Skupstine. Zato i kazem ako cemo sta mijenjati veliko daj da mijenjamo sad.
Sta ces desava se, halali odmah sve i to je to.
;) :(
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Dejan1921
Kontakt:

Post Postao/la Dejan1921 » 25 nov 2020, 18:10

MocMahale444 je napisao/la:
25 nov 2020, 17:53
LjoZee je napisao/la:
25 nov 2020, 17:47
Sta ces desava se, halali odmah sve i to je to.
;) :(
Sto posto

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 25 nov 2020, 18:11

Badžak neće, ionake se već neko vrijeme distancirao. Bilo je još nekih razgovora, pa vidjećemo...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 18:13

MrkiMedo je napisao/la:
25 nov 2020, 17:49
Sve pricaju padaju u vodu na skupstini. Kako svake godine do sad tako ce i ove biti. Nesposobnost nas je dovela do ovog i sad se mozemo ****
Nesposobnost i sto nema niko ko ce reci: "Dosta je!". Sve nesto toplo-hladno, brzo odustajanje.

@Veteran, ne ocekujem ni da bude on jer ima previse svojih stvari i obaveza. Hotel, firme.. on da je htio tu poziciju ostao bi proslo ljeto prije nego je Dzubur izabran. Sad je cisto tu jer ne moze klub funkcionisati bez predsjednika, a on je prvi prema Statutu ko mijenja Dzubura rahmetli do Skupstine.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 25 nov 2020, 18:27

Ja sam neznalica jer ovo za mene nisu vrhunski rezultati. U jbt jesu nam se granice i ocekivanja smanjili. Pa dobro ako su ovo vrhunski rezultati da se onda ne sikiramo, znamo na cemu znaci.
Steta, nije to Zeljo u kojeg sam se ja zaljubio i Zeljo kakvog su nam obecavali prije sampanjca sa violinom.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 nov 2020, 18:28

Dejan1921 je napisao/la:
25 nov 2020, 17:16
Željo je u takvoj situaciji da će bilo kakvo guranje pod tepih dovesti do totalnog kolapsa.
Jok, sve pod ćilim.

Samo kad bi ljudi mogli normalno komunicirati bez nekih tenzija.

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 25 nov 2020, 18:34

mi kao da smo plavo oko il adazal koliko cilima imamo da stavimo očajne poslovne odluke pod njih hahahah 😁😁😂
nece se ništa promjeniti jer niko nije lud da ulaze pare a da se pita kao neki metuzalem u skupštini prvi ja da imam ne bih ulagao lovu a da se ne pitam nesto tako da je razumljivo sto ljudi od nas bježe kao djavo od krsta

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 18:41

Robust je napisao/la:
25 nov 2020, 18:34
mi kao da smo plavo oko il adazal koliko cilima imamo da stavimo očajne poslovne odluke pod njih hahahah 😁😁😂
nece se ništa promjeniti jer niko nije lud da ulaze pare a da se pita kao neki metuzalem u skupštini prvi ja da imam ne bih ulagao lovu a da se ne pitam nesto tako da je razumljivo sto ljudi od nas bježe kao djavo od krsta
Pa logicno je da bi se promijenio statut ako bi se islo na taj model rada.

Trenutno mislim da je bolje, jednostavnije za nas klub da idemo na nekog ko ima plan na duze staze. To je ono sto je Dejan spominjao danas s tim da Evropa mora biti cilj i mora se izboriti svake sezone jer neko presijecanje na tom polju nije dobro za klub koliko god da se sreze budzet. Kad bi se uredili poslovni prostori da imas odatle prihode, sponzore i te stvari plus Evropa mogli bismo vremenom ocistiti dosta dugova i poslije se okrenuti ulaganju vecem u tim. Sve se to mora naglasiti navijacima naravno, a prihvatila bi vecina kad bi tu bili ljudi koji stoje iza svoje rijeci.

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 25 nov 2020, 18:43

Nemamo mi blage kako da se namakne lova.

5 godina jedna te ista prica. Znaci obrni okreni iz naŠeGa sela nije.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 25 nov 2020, 18:46

godrina je napisao/la:
25 nov 2020, 18:27
Ja sam neznalica jer ovo za mene nisu vrhunski rezultati. U jbt jesu nam se granice i ocekivanja smanjili. Pa dobro ako su ovo vrhunski rezultati da se onda ne sikiramo, znamo na cemu znaci.
Steta, nije to Zeljo u kojeg sam se ja zaljubio i Zeljo kakvog su nam obecavali prije sampanjca sa violinom.
Pa ispunili bi obećano,znamo valjda ko nas je zaustavio na putu do duple.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 25 nov 2020, 18:47

Nema zato sto svi idu preko trenutnih mogucnosti. Niko se ne prilagodi situaciji. Ako klubu je plafon budzet od 5 miliona u normalnim uvjetima nema da ti ides preko 5 miliona dok ne dodjes u bolju situaciju ili u ovim ne znam koliko nema dalje i nazor.

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 25 nov 2020, 19:57

godrina je napisao/la:
25 nov 2020, 18:27

Majstore Željo je puno toga prosao i dobrog i loseg i ako si se zaljubio samo zbog rezultata podhitno se odljubi. Ne volim srat sa ovakvim izjavama al vama trebaju ovakve Željo se voli i kad gubi i kad vodi. Promjena ce aBd bit ja to ne znam nisam informisan ali se nadam a nemojte zaboravit kad je vas ljubljeni bio da smo 6 zaredom izgubili i sad serete oko uplatnica da je on ostao zavrsili bi 9 tu sezonu.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 25 nov 2020, 20:11

Robust je napisao/la:
25 nov 2020, 18:34
Ne govorim za tebe ali vecina takvih koji kao zele da uloze, samo baca patetiku i suplju pricu. Kad pogledam i cujem takve price mislim da nema one prave zainteresovanosti. Klasicna ubleharenja. Cak i da se promijeni statut i prilagodi na nacin da je zasticena investicija od potencijalnog investitora opet bi se nasli oni koji bi bacali suplju pricu i pronalazili razloge zbog cega nije pravo vrijeme da udju u klub. Opet bi ko da gledam bilo: "Ulozio bih ja ali ulozit ce i npr. @Robust a ne mogu ga ocima vidjeti." Ovo je nesto u fazonu onog Zujinog ubleharenja vezano za istocnu tribinu, 2 miliona je pickin dim za ozbiljnog privrednika, a qrcem nije mrdao da nesto uradi, tako i ovi potencijalni investitori, cujes milion prica ovaj ili onaj ce uloziti ali uvijek neki kao razlog se isprijeci zbog cega se to nije desilo, a u biti se sve svede na ubleharenje i patetiku..

Normalno da je bitno zastititi i klub i osobu ili vise njih koji zele da uloze novac ali da neko fakat ima ozbiljne namjere, nasao bi ili bi se nasao nacin da se na obostrano zadovoljstvo to uradi..

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: b00t, MukiBek i 12 gostiju.