Ti ako misliš da bi Vrančić imao mjesta u Hrvatskoj, trebaš ozbiljno razmisliti da odeš kod doktora, ali psihijatra u najmanju ruku. Hajde da ti ne odgovaram na to da Vrančić ima previše godina i da ga se zato više ne zove, ali pošto ti voliš analizirati karijere, čisto da malo uporediš:
Vrančić je 1989. godište. Do 2014. godine (dakle do svoje 25. godine) igrao je isključivo 2. Bundesligu i regionalnu ligu. Do svoje 23. godine, gotovo isključivo regionalnu ligu. Nakon toga, nastupa 3 sezone u najslabijim ekipama Bundeslige. Eh sad, ja znam da je to teško tebi prihvatiti i da ti ne možeš to poredati u glavi, ali NK Rijeka je sigurno jača od tih klubova. No, dobro, nema veze. U tom periodu, Vrančića se zove u reprezentaciju, ali ne opravdava poziv. Nakon toga prelazi u engleski Championship, gdje je na relaciji igra-klupa, sa jednom sezonom u PL, ali tu već više na klupi.
Eh sad, da vidimo te Hrvate. Milan Badelj je isto godište kao Vrančić. Dok se ovaj smucao po regionalnoj ligi, Badelj je za Dinamo upisao skoro 200 nastupa. Nakon toga je igrao 2 godine u Bundesligi, pa nakon toga 6 u Seriji A, u vrlo solidnim ekipama. I dalje igra u Seriji A. Je li ti fakat ne vidiš razliku u karijerama ova dva igrača i stvarno misliš da je **** Vrančić bolji igrač? Ako da, bojim se da ti ni psihijatar ne može pomoći.
Eh da, kad već spomenu Bradarića, on je, vidi čuda, 10 godina mlađi od ove dvojice iznad. No, vidi čuda, drugu sezonu uzastopce igra u Ligue 1, u jednoj od najjačih tamošnjih ekipa, koja je za sve ove Vrančićeve sila. Znači, da povučemo paralelu, Vrančić je u to vrijeme igrao u nekoj 4. njemačkoj ligi i NIKAD u karijeri nije, niti će zaigrati za klub u kojem Bradarić igra sa 21 godinom.
I ne, nisu oni prve opcije. Hrvatska ima Modrića, čovjeka koji vuče najveći klub na svijetu, Kovačića, koji je igrao u bezveznim Interu, Realu i Chelsea, pa se valjda može porediti s Vrančićem, Vlašića koji se nije nametnuo Bog zna u Evertonu, pa je ponajbolji igrač ruske lige u nekom CSKA, Pašalića koji u nekakvoj bezveznoj Atalanti rastura, Brozovića koji je sedmu sezonu zaredom nosilac igre Intera (a nije onaj iz Zaprešića), a tu su i Rog sa 67 nastupa za Napolii još 53 za Sevillu i Cagliari, te recimo ovaj Bašić koji je standardan u Bordeauxu, isto 7 godina mlađi od Vrančića.
Harise dragi, jesi li ti stvarno normalan kad kažeš da bi Vrančić imao mjesta u ovoj reprezentaciji? Da ti ja nešto kažem, mada je to tvom mozgu nepojmljivo - od Vrančića ima 2-3 veznjaka bolja u GNK Dinamo Zagreb i još 2-3 u hrvatskoj ligi, tako da bi on u njihovoj reprezentaciji imao šanse koliko i ja, nikakve.