FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Dejan1921
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dejan1921 » 29 nov 2020, 12:06

Ako pobijedimo naredna četiri kola(Zrinjski, Široki, Krupa, Sarajevo) otvara nam se šansa za titulu.

Kometa
Kontakt:

Post Postao/la Kometa » 29 nov 2020, 12:06

HapicaRadePaprica je napisao/la:
29 nov 2020, 02:12
Nebi bilo interesantno da im na pocetku prvenstva pobjegnemo 10 bodova.Ovako je to interesantnije.Citav zivot sam uz Zelju i godinama ti se usadi nekakav osjecaj,intuicija...i ja sam siguran da ih na Derbiju na Grbavici uzimamo tri razlike,prestizemo na tabeli i ostajemo prvi do kraja.
Za titulu nam na proljece treba2-3 dobra pojacanja,ako ostanemo na ovom sastavu tesko

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 29 nov 2020, 12:14

SudoHusika je napisao/la:
29 nov 2020, 11:42
@KANA buraz što kukaš toliko? Nisi prestao plakati od Borca i Slobode. Laganini jarane, k'o kakva si žena. Napiši nešto zanimljivo, konstruktivno, što samo pizdiš?
:rol: nisam protiv Bojca sam bio optimistican, svidjela mi se igra ,mislio sam da smo se vratili u normalu I onda dodje mrtva sloboda sa djecurlijom :damn: .Vjeruj bratu I ovo sto smo drugi je ogroman uspjeh sa kakvim sve problemima smo se suocili ,da si ispred Svinjskog koji je toliko para ulozio,Bojca,City ....Samo pod jednim uslovom bi vjerovao u titulu da na pauzi dodje grupa sposobnih Zeljovaca pa da se nesto pokusa malo pogurati .Ja smijem ruku dati da cemo u proljetnom dijelu imati jos slabiju ekipu .
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 29 nov 2020, 12:14, ukupno mijenjano 1 put.

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 29 nov 2020, 12:14

Toliko slobodnih igrača na tržištu, i koliko će ih još biti na zimskom prelaznom roku.... Sumnjam da nema odlicnog materijala i to onih koji bi rado igrali za Našeg Velikana. E sad ove 3 tekme su ključne. Sa bodom bi iskreno u Mostaru bio zadovoljan, ali pobjede protiv Širokog i Krupe ne smiju doći u pitanje! I onda čekati kraj februara i derbi na Grbavici. Mislim da konkurent u 18. kolu teško može dobiti u Banja Luci, ne zbog kvaliteta, već zbog guranja Borca od saveza i sudija!
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

KapitenK
Kontakt:

Post Postao/la KapitenK » 29 nov 2020, 12:15

Nakon svega viđenog, nerealno mi je očekivati više titulu. Patimo se standardno na Grbavici, prosuli smo 8 bodova, a Sarajevo takve utakmice rješava i više nego lagano. Još su bez poraza i baš izgledaju dosta bolje.

Nama igrački kadar konstantno slabi. Nismo doveli prave zamjene za Sipovića, Jovanovića, Krpića, Dadu, Ramovića... Tako se ne napada titula jbg.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 29 nov 2020, 12:16

Znao sam da ćemo poslije pobjede protiv loše Mladosti i remija pitara u Mostaru ponovo postati prvaci svemira.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 29 nov 2020, 12:23

Valter je napisao/la:
29 nov 2020, 12:16
Znao sam da ćemo poslije pobjede protiv loše Mladosti i remija pitara u Mostaru ponovo postati prvaci svemira.
Ma pusti Husiku , nedo bog sa njim u ratu biti :D brat bi me golorukog na tenk poslao

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 12:26

KapitenK je napisao/la:
29 nov 2020, 12:15
Nakon svega viđenog, nerealno mi je očekivati više titulu. Patimo se standardno na Grbavici, prosuli smo 8 bodova, a Sarajevo takve utakmice rješava i više nego lagano. Još su bez poraza i baš izgledaju dosta bolje.
Problem je samo sto se nama ponavljaju kiksevi kuci da bi se ti nadao necemu, ali eto dok si tu u bodovima koje mozes nadokanditi treba se nadati. Utakmice kuci su problem i ove i prosle sezone. Nije da je losa igra, ali uvijek nekako napravis milion sansi i popusis. U gostima smo odlicni. Kad bi se to malo ujednacilo mogli bismo se nadati necemu sa sigurnoscu nekom.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

avalPacidoroP
Kontakt:

Post Postao/la avalPacidoroP » 29 nov 2020, 12:39

Ma kakva titula.. pitanje je možemo li ijednu od sljedeće tri uzeti..
Zrinjski je i na Grbavici bio bolji protivnik, ali izvuče nas Frane.
Lakše bi na Grbavici dobili Reala nego Široki.
Krupa standardno na onoj maloj plastici( sad je šatro nova) napati nas redovno. Al eto tu je najrealnije očekivat bodove, ovo ostalo taraba

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 12:49

Rekose sinoc meni se cini da je Siroki ove sezone uzeo samo 6 bodova u gostima ako se racuna i ono sinoc. Kakvi smo baksuzi :mrgreen:

Najbolje je ovo pustiti od utakmice do utakmice. S obzirom da malo nisu u vinklu nasi ne mozes nista reci da ce 100% biti.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 29 nov 2020, 12:49

avalPacidoroP je napisao/la:
29 nov 2020, 12:39
Krupa standardno na onoj maloj plastici( sad je šatro nova) napati nas redovno. Al eto tu je najrealnije očekivat bodove, ovo ostalo taraba
Ma i da napravis nesto u 3 ova kola,opet nemas sredstva da se pojacas u januaru, tako da se ne treba dzaba nadat.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 12:53

Onog momenta kad zavrsi Skupstina bit ce jasni koliko mozemo naredne polusezone osim ako bas ne zaglibimo u ova tri kola pa ne bude bilo potrebno ni cekati Skupstinu. :rol:

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 29 nov 2020, 12:57

StrikeWarzone je napisao/la:
29 nov 2020, 12:49
avalPacidoroP je napisao/la:
29 nov 2020, 12:39
Ma i da napravis nesto u 3 ova kola,opet nemas sredstva da se pojacas u januaru, tako da se ne treba dzaba nadat.
100 posto,ma **** me titula samo da se mi vratimo na tribine I da napokon poslozimo upravu (da se taj statut promjeni pa da ocekujemo bolje dane ) :bih:

sarajevskiPlavi1921
Kontakt:

Post Postao/la sarajevskiPlavi1921 » 29 nov 2020, 13:22

KapitenK je napisao/la:
29 nov 2020, 12:15

Nama igrački kadar konstantno slabi. Nismo doveli prave zamjene za Sipovića, Jovanovića, Krpića, Dadu, Ramovića... Tako se ne napada titula jbg.
Sipovic<Ikic
Jovanovic nije ni zaigrao kako treba tako da ne mozemo rec da za njega nismo doveli adekvatnu zamjenu.
Za Krpu smo doveli Lendru, Luku i Hajrica nisu na njegovom nivou ali nije da toliko skripi u napadu a imamo jos i Zeca.
Dado nam najvise fali.
Ramovic meni poslije povrede nije neki igrac bio da mozemo rec da nam on fali.
Željezničar iznad svega.
Ivica Osim!!!

UVIJEK UZ TEBE

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 13:29

Nije Ramovic igracina, ali ako uporedimo Mujezinovica i A. Zeca sa njim sigurno da bi bio od vece koristi za ekipu. Krpic fali najvise kao lider, a ne zbog kvaliteta jer je tu negdje sa Lendricem i Juricicem.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 nov 2020, 13:29

Mnogi su ostali slijepi poslije prodaje Dade. Taj potez je sve rekao. Ko razumije, shvatit' će. Ali, to ne znači da mi trebamo dići ruke od Želje, praviti pichkice od nas samih, ponižavati ovo što imamo i slično. Svaku očekujem borbu do zadnje minute. I ovakvi kakvi smo, nekonstantni, nedorečeni, imamo kuveta svakoga mlatnuti. Druga je stvar što nam nedostaje kvaliteta da tako igramo u kontinuitetu.
Željezničar za život cijeli!

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 29 nov 2020, 13:35

29 nov 2020, 13:29
Druga je stvar što nam nedostaje kvaliteta da tako igramo u kontinuitetu.
Nas "slomi" i ovo sto mijenjamo konstantno. Ok da uradis to kao sad Bekric, Stilic na klupi, cuvas za srijedu ih i to, ali mi evo u 16. kola nijednom nismo izasli u istom sastavu dva kola zaredom. Bar se ja ne sjecam. Uvijek je to po 4,5 promjena.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 29 nov 2020, 13:40

LjoZee je napisao/la:
29 nov 2020, 13:35
29 nov 2020, 13:29
Druga je stvar što nam nedostaje kvaliteta da tako igramo u kontinuitetu.
Nas "slomi" i ovo sto mijenjamo konstantno. Ok da uradis to kao sad Bekric, Stilic na klupi, cuvas za srijedu ih i to, ali mi evo u 16. kola nijednom nismo izasli u istom sastavu dva kola zaredom. Bar se ja ne sjecam. Uvijek je to po 4,5 promjena.
I meni je isto bilo nelogično gledati česte rokade. Mislim da veza najviše trpi jer se tu najviše tumba - što nas opet dovodi do prodaje Dade. Još uvijek nije nađena dobitna kombinacija koja bi mogla odgovoriti i ofanzivnim i defanzivnim zadacima u isto vrijeme. I ovo forsiranje Kosorića mi ide na živce. Imaš Miketića kojeg ubijaš na zadnjem veznom nekada, od Vrhovca isto praviš na treninzima. A baš nešto kontam da bi tandem Ikić - Vrhovac bio beton. Jedan smiren, staložan, niže težište i ok iznosi loptu dok je drugi jak, stamen, šibadžija.
Željezničar za život cijeli!

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 29 nov 2020, 13:42

Ja bi Bekrića probao na zadnjem veznom. U formi je, spreman, trči, grehota da nije starter. Sa druge strane ima i za Štilu više prostora, a u ekipi više ideje i kvalitetne kontrole lopte...

wolfie
Kontakt:

Post Postao/la wolfie » 29 nov 2020, 13:44

Uzet cemo i Zrinjskog i Sirokog, prici na -1 i onda izgubiti u Krupi.
Život je pun uspona i Padova je grad u Italiji.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: GradKamena2, Lokomotifa i 32 gosta.