Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Swanfilter
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Swanfilter » 05 dec 2020, 15:16

Ghuraba je napisao/la:
04 dec 2020, 06:22
Ethel je napisao/la:
04 dec 2020, 01:29
Eman Sertovic (University of Tennessee at Martin Skyhawks, NCAA) - 19 minuta, 10 poena (2/2 2p, 2/4 3p)
Ovaj momak je opasan suter za tri. Fizicki se fino razvio u Americi, evo izborio se za startnu petorku na koledzu i mozda bi mogao napraviti nesto. Slican je profil kosarkasa Huseinovicu, ali je stariji 3 godine i naravno manji je potencijal. Medjutim, mislim da je poprilicno prepotentan i iskompleksiran. Slusao sam negdje neki njegov intervju u kojem je rekao da su od njegovog oca trazili pare da bi igrao za reprezentaciju (misleci na to da upadne na finalni spisak od 12 kosarkasa za EP), sto ja, znajuci kakva smo drzava, nikad ne bih okarakterisao neistinom, ali je na tako glup nacin dodao da bi se tesko odazvao na poziv kad ga ponovo dobije. Ko mu uopste garantuje da ce ikad imati kvalitet da bi dobio taj poziv?! :D Opet, mozda je to i stvarno istina i mozda je u momku proradio taj krajiski inat, mada se nesto ne sjecam da je on tad uopste imao kvalitet da upadne na spisak putnik za Litvaniju (tj. svi bekovi koji su otisli na prvenstvo su bili bolji od njega).

Ako je na tatu, napuhano je to do bola ...

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 dec 2020, 17:09

Swanfilter je napisao/la:
05 dec 2020, 15:16
Ako je na tatu, napuhano je to do bola ...
I rekao je tad da mu je otac uzor. :mrgreen:

Sve vrijeme u tom intervjuu je odavao taj utisak prenapuhanosti i da nisam vidio ko prica, pomislio bih da je Doncic u pitanju. Kontam mozda sam ja sta pogresno procijenio, ali eto izgleda da ipak nisam. :mrgreen:

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 dec 2020, 19:58

Gegic protiv Kaknja poceo s 0/3 za 3, pa pogodio tri kao kap, pa onda opet profulao dvije za konacnih 3/8. Kamenjas, takodjer, pogodio jednu trojku iz jednog pokusaja. Obojica su bili dosta dobri, mada Kameni po meni premalo suteva uzima jer hladno moze ici na 20+ poena uvijek. Gegic opet kiksao s bacanjima: prvo 2 veze, pa 2 profula, pa 1/2. Nevjerovatno je kako nema osjecaja za loptu, iako mu izbacaj izgleda sasvim pristojno.

Izgubise utakmicu zbog super inteligentnog Zahe, koji pravi faul na sutu sekundu do kraja, a imali su +1. Prije toga dva napada zaredom strasni suter Memic uzima dvije trojke, a imali su sasvim pristojnu situaciju da mirno privedu mec kraju.

Atic odlican u prvoj cetvrtini, a u drugoj nije puno ni igrao. Djeluje da ga je ovaj dvomec s reprezentacijom malo podigao.

Lazic svega dvije minute u prvom poluvremenu protiv Partizana. Mislim da mu je Mornar preveliki zalogaj, jer oni ocigledno ne racunaju na njega bas previse, bez obzira sto igraju po dva meca sedmicno. Momak je sasvim solidan kosarkas za ovaj nivo, ali je mozda trebao izabrati nijansu losiji klub.

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 05 dec 2020, 20:26

gdje si gledao Sparse i Kakanj?

Lazic je igrac koji nema potez u napadu, ne bi se nigdje naigrao....nesto ko vrabac

Atic cini mi se zabio tricu za 14.sti poen, ali mu zvanicna statistika upisala dva ...treba to provjerit.
vrijeme mu je da se digne...ne moze me niko ubjedit da ne moze biljezit 15, ili barem 12-13 poena u prosjeku u aba ligi. sreca pa uvijek ima dobrih defanzivnih sekvenci, kupi skokove i solidno razigrava druge, pa bajic za sada ima korektan odnos prema njemu, rijetko kad galami na njega, sto se ne moze reci za ostatak ekipe :)
koliko mi je odvratan igrac ovaj Pot, samo gleda da nabudzi svoju statistiku.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 05 dec 2020, 21:26

Ma na yt, pustim sebi mec na tv-u. Nije neki kvalitet slike, ali Promo i Kakanj imaju komentatore, pa se njihove domace utakmice donekle i mogu gledati.

Lazica zeza sto ne zna s loptom apsolutno nista. Atletski je prejak, odbrana dobra, kretnje bez lopte dobre, slobodna bacanja dobra, sut za tri pristojan, ali dzaba kad je totalno bezopasan s loptom u rukama (zato je nikad i ne dobija). Kao igrac zadatka moze itekako koristiti u reprezentaciji, ali kao neko ko donosi sigurne poene - jako tesko.

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 05 dec 2020, 21:34

Ghuraba je napisao/la:
05 dec 2020, 21:26
Ma na yt, pustim sebi mec na tv-u. Nije neki kvalitet slike, ali Promo i Kakanj imaju komentatore, pa se njihove domace utakmice donekle i mogu gledati.

Lazica zeza sto ne zna s loptom apsolutno nista. Atletski je prejak, odbrana dobra, kretnje bez lopte dobre, slobodna bacanja dobra, sut za tri pristojan, ali dzaba kad je totalno bezopasan s loptom u rukama (zato je nikad i ne dobija). Kao igrac zadatka moze itekako koristiti u reprezentaciji, ali kao neko ko donosi sigurne poene - jako tesko.
kakva 2 sata izgubljena danas na utakmici promo sloboda, definitnvo kandidat za najgoru utakmicu sezone :mrgreen:

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 05 dec 2020, 21:37

AirRamiz je napisao/la:
05 dec 2020, 14:39
ukic je dobio nogu iz cedevite, i umjesto da ide u oenziju, dosao je u split da zauzima mjesto mladjima. nedavno sam ga gledao kad promasuje cisto polaganje, smiju mu se saigraci na klupi.
da on dolazi da bude mentor pa hajde...prosrace ga jednu tekmu, a onda jao si ga svima...usrecio se Split
Ma ide on u penziju , yebi ga počeo je u Splitu logično je i da tamo završi karijeru...
E sad što to nama ne odgovara zbog Sanija , šta ceš ...
Možda je i stvarno došao da pomogne sa iskustvom, mislim da će Čampari valjati u budućnosti da primjeni par savjeta od Roko Lenija Ukića , ipak je imao veliku barijeru...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 dec 2020, 04:20

MElloo je napisao/la:
05 dec 2020, 21:34
kakva 2 sata izgubljena danas na utakmici promo sloboda, definitnvo kandidat za najgoru utakmicu sezone :mrgreen:
Ja kad sam vidio da Andelija, Jakupovic, Omerovic i slicni ulaze u igru u prvom poluvremenu (inace, nemaju kvalitet ni za 10 ppg u A1 ligi), znao sam da drugo poluvrijeme necu ni gledati. :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 dec 2020, 10:31

Amar Gegic (vs Kakanj) - 22 p, 7s, 4a
Kenan Kamenjas - 16p, 10s
Haris Delalic (vs Zrinjski) - 13p, 15s
Edin Atic (vs Borac Cacak) - 13p, 6s, 3a
Milan Milosevic (vs Promitheas) - 15p, 12s
Adnan Arslanagic (vs Sonik Puntamika) - 16p, 6s
Emir Sulejmanovic (vs Obradoiro) - 4p, 6s
Ajdin Penava (vs Limburg) - 2p, 2s, 1a (asistencija za pobjedu)
Obrad Tomic (vs Beroe) - 16p, 8s
Nedzad Muratovic (vs KK Pirot) - 7p, 5s
Amar Mehic (vs Napredak Aleksinac) - 10p, 2s
Zadnja izmjena: Ethel, dana/u 06 dec 2020, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 dec 2020, 13:11

Kad vec pises za Muratovica, sto ne napises i za Adzica? :D

Znam da je Stefan u proslom kolu zabio 23 poena, i to 7/9 za 3. :o

Penava kod Bosnica pocne u prvoj petorci, a onda odigra svega 9 minuta. :mrgreen:

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 06 dec 2020, 15:17

ne kontam sto se aba2 ne igra a aba1 igra...nisu ovi iz gornjeg ranga rezistentnjji na koronu. navodno se za aba2 opet igra turnir u balonu, ali tek u januaru, u banja luci....mogli su to i Sparsi u Hillsu organizovati.
zanima me sta ce misko uraditi za kamenog. stagnira na ovom nivou a u januaru puni 21 godinu.

ogromna zamjerka Sparsima sto nedaju Micicu minute u nasoj ligi, vec im igra penzionisani Mujo Tuljkovic... pa kako ih nije stid. nikako da skontaju ono sto je cak i Igokea usvojila, gurajuci Ilica sa 17-18 godina. davati najtalentovanijim prospektima minute sa 19 godina je vec lagano kasnjenje...koja je kurceva logika da igra tuljkovic, umjesto ilica i micica, treba pitati vrlog direktora...jarane, kasnis sa izlogom najvecih talenata, okruzi se modernijim, strucnijim osobljem...pitaj Miska kako se to radi

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 06 dec 2020, 15:20

Ethel je napisao/la:
06 dec 2020, 10:31
Amar Gegic (vs Kakanj) - 22 p, 7s, 4a
Kenan Kamenjas - 16p, 10s
Haris Delalic (vs Zrinjski) - 13p, 15s
Edin Atic (vs Borac Cacak) - 13p, 3s
Milan Milosevic (vs Promitheas) - 15p, 12s
Adnan Arslanagic (vs Sonik Puntamika) - 16p, 6s
Emir Sulejmanovic (vs Obradoiro) - 4p, 6s
Ajdin Penava (vs Limburg) - 2p, 2s, 1a (asistencija za pobjedu)
Obrad Tomic (vs Beroe) - 16p, 8s
Nedzad Muratovic (vs KK Pirot) - 7p, 5s
Amar Mehic (vs Napredak Aleksinac) - 10p, 2s
Atic 6 skokova, 3 asistencije

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 dec 2020, 15:29

Ghuraba je napisao/la:
06 dec 2020, 13:11
Kad vec pises za Muratovica, sto ne napises i za Adzica? :D

Znam da je Stefan u proslom kolu zabio 23 poena, i to 7/9 za 3. :o

Penava kod Bosnica pocne u prvoj petorci, a onda odigra svega 9 minuta. :mrgreen:

Vidis njega sam i zaboravio, ali ovo kolo mislim da je 2 poena imao svakako pa da mu ne kvarim rating :mrgreen:

MElloo
Kontakt:

Post Postao/la MElloo » 06 dec 2020, 16:40

Ghuraba je napisao/la:
06 dec 2020, 04:20
MElloo je napisao/la:
05 dec 2020, 21:34
Ja kad sam vidio da Andelija, Jakupovic, Omerovic i slicni ulaze u igru u prvom poluvremenu (inace, nemaju kvalitet ni za 10 ppg u A1 ligi), znao sam da drugo poluvrijeme necu ni gledati. :mrgreen:
Definitivno najgora utakmica proma otkaf smo prsole god usli u prvu ligu

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 06 dec 2020, 18:59

AirRamiz je napisao/la:
06 dec 2020, 15:17
ogromna zamjerka Sparsima sto nedaju Micicu minute u nasoj ligi, vec im igra penzionisani Mujo Tuljkovic... pa kako ih nije stid. nikako da skontaju ono sto je cak i Igokea usvojila, gurajuci Ilica sa 17-18 godina. davati najtalentovanijim prospektima minute sa 19 godina je vec lagano kasnjenje...koja je kurceva logika da igra tuljkovic, umjesto ilica i micica, treba pitati vrlog direktora...jarane, kasnis sa izlogom najvecih talenata, okruzi se modernijim, strucnijim osobljem...pitaj Miska kako se to radi
Jucer je Micic razvalio u A1 ligi igrajuci za rezervni tim. Nije mu ni to lose (pogotovo jer je imao velikih problema s povredama proteklih godina), tj. da tamo odigra godinu dana i da ima potpuno odrijesene ruke, jer bi ovamo dangubio u putovanjima s prvom ekipom, a ne bi igrao ni po 2-3 minute u prosjeku. Ako ga ni naredne sezone ne budu planirali u prvom timu, to je vec problem i pogresna politika kluba.

Kod njih ni Huseinspahic ne dobije ni minut, a stariji je godinu dana od Micica.

Evo statsa od jucer: https://www.fibalivestats.com/u/BIH/180 ... html#ASFSK

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 06 dec 2020, 19:12

Dobro će doći minute u drugoj ligi Muliću. On je tek 2004 ako se dobro sjecam.

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 06 dec 2020, 19:35

sta je s Filipom Jovicem? jel on jos u sparsu i je li nas reprezentativac. Ovaj Mulic izgleda ko interesantan prospekt, podsjeca me na Buzu, lijep sut a solidna atleta. Zrno jos jedan malac iz moje mahale :mrgreen:

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 06 dec 2020, 20:01

Zabit je napisao/la:
06 dec 2020, 19:35
sta je s Filipom Jovicem? jel on jos u sparsu i je li nas reprezentativac. Ovaj Mulic izgleda ko interesantan prospekt, podsjeca me na Buzu, lijep sut a solidna atleta. Zrno jos jedan malac iz moje mahale :mrgreen:
Pozvan je na turnir onaj u Travniku ali mislim da nije bio na spisku za europsko, znam da su on i Jovam Jovanovic iz Modrice bili prioritet saveza...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Sveti i 30 gostiju.