Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Merakk1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Merakk1921 » 06 dec 2020, 19:24

Zasluzeno Sarajevo prvo, i najveci su kandidati za titulu, Željo uz pojacanja moze se realno prikljuciti, s tim da se pobjedi Krupa u zadnjem kolu, ali cisto sumnjam iskreno da ce se pobjediti.. 2pol sezona, Sarajevo dolazi na Grbavici prvo kolo, ako Sarajevo tu upise pobjedu, moze im se titula vec cestitati, uz pobjedu Želje sve je otvoreno. Zrinjski mislim da nema snage, Borac domacinska ekipa, ne mogu oni sa ublehom na klupi nista

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 dec 2020, 19:25

@vanja8 njih dvojica su nesto posebno... Ti si tu odmah kao i Pantelija, Joker i ostali.... 💚
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 06 dec 2020, 19:25

avenija je napisao/la:
06 dec 2020, 19:21
Ovako se bori i osvajaju bodovi u Banja Luci i sa crvenim a ne ko Velež odmah kukanje.
:rol:

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 06 dec 2020, 19:26

Sarajevo je najjače jer radi u najboljim uslovima i pametno rade. imaju i pare što jes jes.
I Husref i Vinko su dobri treneri, imaju jak roster, širok, na svim pozicijama po 2 dobra igrača. Handić nije golgeter, ali možda je samo Lukić trenutno bolji od njega u ligi. Eventualno Mulić, i to je to.
Treba reći da su ljudi najbolji.
Mi ćemo se za evropu boriti, vjerovatno s novim trenerom na proljeće, da li ćemo izboriti ostaje da se vidi. Treba u veznom redu pojačanja, ali pojačanja, a prije toga se riješiti nepotrebnog kadra.

E da posebne čestitke Vinku Marinoviću, Borac je pod njim igrao super sa 3 put lošijim timom od sadašnjeg Sarajeva.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 dec 2020, 19:27

Miljacka je napisao/la:
06 dec 2020, 19:01
kolezeljovac je napisao/la:
06 dec 2020, 18:56
E ovo je karakter! Bravo kone! A naši invalidi da se odgledaju kakav mentalitet treba imati da bi nešto napravio!
05 dec 2020, 21:58
Sutra na Grbavici i u Banja Luci je sve, ali bukvalno sve moguće. Krenimo redom...
U utakmicama u 13:00h se sastaju Mladost-Zrinjski i Sloboda-Krupa. Zrinjski sutra nema pravo na kiks, te kad se pogleda tradicija s njihovim sutrašnjim rivalom tu ne bi trebali imati problema. Zrinjski radi za njih katastrofalnih rezultata ne bi smio da ne pobjedi, u suprotnom mogu sami sebe uvaliti u još već probleme. Mladost s druge strane je ekipa koja bi mogla biti manje opterećena eventualnim porazom sutra jer igra po papiru s ekipom koja je u top 3, 4 u ligi. Pobjedili su ono što su "morali", a sutra vjerujem da s borbom mogu ugroziti rivala.

Sloboda-Krupa, mislim da je Sloboda tu favorit, jer kad se zanemari zadnje kolo gdje su izgubili na Pecari gdje ne mogu godinama ništa izvući Sloboda je svojom borbom i agresivnošću dolazila do rezultata u ovoj seriji super-teških utakmica. Uzeli su bod na Grbavici i kući protiv Zrinjskog, odmakli su se od dna tabele bodovno tako da mnogo lakše ulaze sutra u meč za razliku od Krupe koja mora da se čupa svako kolo do kraja. Krupa ako sutra ne promijeni pristup u potpunosti od zadnje utakmice, ili ako ponovi ono što je napravila u meču sa Radnikom onda se mogu nečemu nadati.

1. od sutrašnja dva derbija koji se igra u 15:00h je derbi kojem se raduješ, ali i strahuješ kao navijač Željezničara. Ekipe koje bez obzira na poziciju na tabeli kad se sastanu uvijek pruže kvalitetnu fudbalsku predstavu(pogotovo na Grbavici). Sutra je sve moguće, mi smo pod pritiskom što zbog ganjanja bodova, što li iz razloga rušenja neugodne mini tradicije nepobjeđivanja Širokog u ligi već 4 godine. Sutra ako igdje očekujem bar 2-3 gola, to je na Grbavici.

I za kraj kao šlag na tortu sutra nas od 17:00h očekuje spektakl u Banja Luci. Ekipa koja kući ima u 8 utakmica 7 pobjeda i 1 remi protiv ekipe koja nema poraza u ovoj sezoni i koja je lider na tabeli. Sarajevo vidno oslabljeno, ali i tako oslabljeno je sigurno u situaciji da sutra može doći do dobrog rezultata. Mislim da je sutra pravi ispit za igrače Sarajeva koji nisu toliko imali šansi da igraju, s obzirom da koliko sam upoznat nema Pejovića, Rahmanović, Oremuša,... Da im je zamjenama sutra pravi ispit. Borac s druge strane sutra opet treba da demonstrira tu snagu, pogotovo na krilima i u vrhu napada, ali isto tako da vidimo kako će se vidno slabiji dio ekipe, a to je od sredine pa prema dole nositi sa Tatarom, Fanimom, Velkoskim, Mustedanagićem i ostalom ekipom. Očekujem tvrdu tekmu, i ne puno golova...
Bgm manje više bilo ovako!
Kakav si ti gospodin. :bow:
Hvala brate, ali nije ovo g od gospodina vidjelo... :urnebes:
Tipovi Kole :D

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 06 dec 2020, 19:28

Ma uzasno su nam falili Pejovic i Rahmanovic. Da smo imali njih dvojicu u rosteru, islo bi ovo za jos jednu brzinu vise u tempu i borbenosti, presingu.
Zadnja izmjena: Hajdeee, dana/u 06 dec 2020, 19:29, ukupno mijenjano 1 put.
- FKS -

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 06 dec 2020, 19:29

farrys je napisao/la:
06 dec 2020, 19:15
06 dec 2020, 19:01
Imate karakter i srce šampiona što se kaže! Čestitke i nadam se da ćemo se mi dozvati na proljeće pa da mi presjedne ova unaprijed čestitana titula Vama koju ćete uzeti! :D
"Dozvati" se necemo sigurno, jer nemamo kvalitet, a para nemamo da se pojacamo. Titulu smo mi izgubili davno, kada smo od Mladosti i Krupe izgubili na Grbavici. Kada sam poslije Krupe okacio sliku na Zeljinoj sekciji "Ostalo je samo ime", neki se nisu slagali, a neki cak i poceli vrijedjati. Ono sto mene iskreno vise brine od titule je Evropa, jer zahvaljujuci nekakvoj teoretskoj nadi za titulu smo trenutno u dobroj poziciji za Evropu, a kada nas pitari prospu (ne moraju direktno, bodovno hoce sigurno), bojim se da nam ne udje voda u usi, pa ne izgubimo i ovo sto smo osvojili trenutno. Sve u svemu, makar mislim da ce Evropa biti realan domet kao konacni plasman.
Mi se pod hitno trebamo rijesiti ovakvih i slicnih razmisljanja tj mentaliteta istih. Ovo i ovakav nacin razmisljanja je nesto najgore sto se Zelji moze desiti.
Fare koliko je tebi godina? Cuj ostalo je samo ime a mi drugi iza nikad jaceg fks. Znas li uopste kada se dizala ta parola? Zeljo bio na rubu ispadanja, tad se ta slicna parola i ovakva misljenja itekako mogla opravdati.

Samo su gori ovi koji vec cestitaju titule i unaprijed sve otpisuju.
Zadnja izmjena: KONTRASVIH, dana/u 06 dec 2020, 19:29, ukupno mijenjano 2 puta.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 06 dec 2020, 19:29

06 dec 2020, 19:25
@vanja8 njih dvojica su nesto posebno... Ti si tu odmah kao i Pantelija, Joker i ostali.... 💚
Ma hvala brat... :bow:

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 06 dec 2020, 19:29

Ovako su igra u Banja Luci i kad nije bas sudija 50-50 kad silji malo domacinu. Najbitnije je da probas sutat po golu.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

forza_juve
Kontakt:

Post Postao/la forza_juve » 06 dec 2020, 19:30

avenija je napisao/la:
06 dec 2020, 19:21
Ovako se bori i osvajaju bodovi u Banja Luci i sa crvenim a ne ko Velež odmah kukanje.
Nemoj Bgt sada ces ih navuci na temu :rol:
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 06 dec 2020, 19:30

@KONTRASVIH misli se na jesenju titulu čestitke... Ljubi te brat idi oguli jabuku!

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 06 dec 2020, 19:31

Ne možete porediti našu utakmicu sa Veležovom. Ono je bila čista krađa i nije bilo moguće pobjediti. Doslovno im nisu dali da pobijede.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

farrys
Kontakt:

Post Postao/la farrys » 06 dec 2020, 19:31

svrakino1921 je napisao/la:
06 dec 2020, 19:24
farrys je napisao/la:
06 dec 2020, 19:18
svrakino1921 je napisao/la:
06 dec 2020, 19:14
Nista nije -6
Jos nam dolaze na LJEPOTICU

Sarajevo je u padu forme

:opaopa: :opaopa:
Svrakino jesil ti gledao Sarajevo sa 10 igraca, a onda da te pitam jesi li vidio treci gol koji je Zeljo primio... To nije prvi put. Kosoric protiv Mladosti, Fejzic protiv Krupe, Eric protiv Borca, sve individualni (ne)kvalitet. Ja ne znam kako se realan covjek moze nadati pobjedi protiv Sarajeva...
Mi cemo njih razvalit na LJEPOTICI
Samo da nam je dobit na plastici gore
Lijepo je imati optimizam. Ali ja vise volim realno sagledati stvari. Bolje da budemo sada svjesni da titule NEMA, nego da nam to bude jasno tek poslije derbija ili neke trece utakmice nebitno. Realno je da Sarajevo ima klupu kakvih mi 11 pocetnih nemamo i to je ono sto moramo znati. Nama bi Jukic bio nezamjenjiv nosilac ekipe. Valjda je to svima jasno.

brandao
Kontakt:

Post Postao/la brandao » 06 dec 2020, 19:31

Svaka cast Sarajevu,pokazali su danas lopovima kako se igra nogomet :clap:
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 06 dec 2020, 19:32

Merakk1921 je napisao/la:
Zasluzeno Sarajevo prvo, i najveci su kandidati za titulu, Željo uz pojacanja moze se realno prikljuciti, s tim da se pobjedi Krupa u zadnjem kolu, ali cisto sumnjam iskreno da ce se pobjediti.. 2pol sezona, Sarajevo dolazi na Grbavici prvo kolo, ako Sarajevo tu upise pobjedu, moze im se titula vec cestitati, uz pobjedu Želje sve je otvoreno. Zrinjski mislim da nema snage, Borac domacinska ekipa, ne mogu oni sa ublehom na klupi nista
Slazem se... :thumbup:

marun90
Kontakt:

Post Postao/la marun90 » 06 dec 2020, 19:32

Bahati zeljeznicari su bili ubijedjeni da cemo mi negdje pasti a istovremeno kontali da su oni predodredjeni da vise ne mogu kiksati. Desilo se suprotno. Kako god bit ce borba na proljece za titulu i ne treba ih otpisivati.

KONTRASVIH
Kontakt:

Post Postao/la KONTRASVIH » 06 dec 2020, 19:34

06 dec 2020, 19:30
@KONTRASVIH misli se na jesenju titulu čestitke... Ljubi te brat idi oguli jabuku!
Jesi li uopste svjestan sta si napisao? Procitaj svoj post opet.
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 06 dec 2020, 19:35

marun90 je napisao/la:
06 dec 2020, 19:32
Bahati zeljeznicari su bili ubijedjeni da cemo mi negdje pasti a istovremeno kontali da su oni predodredjeni da vise ne mogu kiksati. Desilo se suprotno. Kako god bit ce borba na proljece za titulu i ne treba ih otpisivati.
Previše gledaju SCI-FI filmove. S obzirom na njihovo stanje ja bih im preporučio i komedije.
® GONGASHI POWERHOUSE ®

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 06 dec 2020, 19:35

Amar : Cekamo kiks Sarajeva , a to sto mi gubimo svakom se desava :D

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 06 dec 2020, 19:35

Merakk1921 je napisao/la:
Bas tako.. najveca ubleha.. mislim da ce lik do kraja sezone najavljivati titulu..
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.