Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

walterorist
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la walterorist » 07 dec 2020, 00:22

Wandelanoite je napisao/la:
06 dec 2020, 23:52
Glavni problem Zeljeznicara su navijaci koji ce ugasiti taj klub.
Realnost je da Zeljo nema finansijsku moc kao Sarajevo, Zrinjski, Borac pa i Tuzla City, njihova mjera su Velez i Siroki Brijeg. S druge strane imaju Osima, historiju, uslove sto ih drzi iznad prosjeka na tabeli, recimo da spojim Azmira Husica i Zelju imao bi vjerovatno najdominantniju ekipu u BiH.

Velika greska je tjeranje Misimovica koji ima pare i veze i sigurno bi svojim ulaganjima napravio dobar tim i rezultat, ali i njega su navijaci otjerali. Na kraju kad sve sumiram najveci neprijatelj FK Zeljeznicar su navijaci tog kluba koji ce ga na kraju ugasiti, jer Zeljo ako ne uđe u Evropu ove sezone sljedece sezone ce biti u situaciji u kojoj je Sloboda trenutno.
To je možda i srž problema. Umjesto što su se pokušavali šprdati i ismijavati ono što FK Sarajevo radi, bolje bi bilo da su izvršili pritisak na upravu da prepišu i krenu naprijed. Rezultat njihove šprdnje je ono što danas imamo, a to je na jednoj strani titule, kupovi, stabilnost i sigurnost. Dok je na drugoj strani suša, dugovi, obećanja i laži. Direktni krivci za današnju situaciju u Želji su isključivo navijači. Imaju moc da naprave pritisak, ali to rade u pogrešnom pravcu. Ako hoces da kreneš dalje, istini moraš pogledati u oči i priznati da to nije ispravan put. Sve ostalo je laganje sebe.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 dec 2020, 00:25

Ma i Amar se nije baš prilagodio ovom modernijem nogometu. Često konta da će mu stariji igrači donositi prevagu kao nekada, dovede onog mesanovica i osvaja ligu. Danas može Bekric riješit u mostaru al će ga onda djeca iz širokog unakaziti u sred sarajeva. Napredovala liga koliko toliko ebiga.

Zašto Amar nikad nije vodio neki drugi klub iz regiona ako je već na glasu kao dobar. Pa ona ubleha ibrakovic vodi nekog austrijskog drugoligaša, a realno nemoguće ih je porediti po trenerskom znanju
nema potpisa

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 dec 2020, 00:25

Da je Amar htio gazdu ne bi otjerali proslu upravu. A sto se tice toga da se uredi sistem ulaganja i da se nadje i model kako ce to funkionisat. Pa to vrijedi za ljude poput Nama, al kislim da Azmiru vise pase ovokako je sad. Totalno neuredjeno.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

fudbalfudbal
Kontakt:

Post Postao/la fudbalfudbal » 07 dec 2020, 00:27

zagor1987 je napisao/la:
07 dec 2020, 00:16
fudbalfudbal je napisao/la:
07 dec 2020, 00:06
Baader je napisao/la:
06 dec 2020, 23:58
Azmir Husić bi sa svojim novcem mogao raditi dar-mar u Željezničaru, jer bi dobio sve što trenutno nema, niti će ikad imati, u Tuzla Cityu: i veliki klub, i infrastrukturu, i veliki grad, i navijače. To bi bila yebena situacija za konkurente.

S druge strane, da sam navijač Željezničara i da takav jedan ljakson uđe u klub, presvrnuo bih od muke. Ne znam baš bi li ga navijači prihvatili.

Mi inače mentalitetom burno svi reagujemo na neke promjene. Po meni Husićev ulazak u Želju bi bio boom za bh fudbal, jer ovaj ulazak sa Tuzlom zapravo baš i nema smisla, ok na 2-3 godine, ali njegov ulazak u Želju bi povukao moguće čak i instant rezultate, ne bi se moralo skeptik biti za plate itd, neka bespotrebna nervoza.

Ubrzo će i doći takvo vrijeme da će se propuštati strani kapital, a napredak bh lige na tabeli svih liga bi omogućio velike financijske investicije od investitora. Husić bi težio prema grupnoj fazi takmičenja, a to je dobro, ne samo za Želju nego za čitavu ligu. Imao bi jako Sarajevo, finacijski moćnog Želju, samim tim i ostali klubovi bi potezali za ulaskom takvog kapitalca u redove uprave..
Evo bas se kod nas otimaju bogati ljudi da ulazu u timove iz BH zaboravite na to
Zagore, ne govorim o tome da je momentalno moguće napraviti situaciju da neko dođe i kaže ,,evo ja došao, sad ću ulupati u vaš klub milion eura”. Ne, nego se to postepeno dešava. Lično sam prisustvovao seminaru potencijalnog ulaganja sa strane, a jedna od tema je bila i ta ulaganja kroz sport gdje su fudbalski klubovi “zlatne koke”. Moraš da razumiješ da će klubovima sve teže biti održavati iste ukoliko nemaju investicije na petogodišnjem, ili čak trogodišnjem nivou.

Za ovo sve se napravi plan odnosno, program razvoja klubova. Naravno kao i sve koči država, ali generalno ja mislim da bi Azmir puno više donio Želji, već što bi mogao da izgubi..
Ti si naša ljubav jedina!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 07 dec 2020, 00:28

Da naravno da Amar se nije prilagodio modernom fudbalu, kad zna da nikad nece dobit ekipu da vodi gdje se to trazi. Nije on problem. Sigurno je da vecina starije garde nije otisla nigdje na seminar neki na neko usavrsavanje godinama.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 07 dec 2020, 00:29

07 dec 2020, 00:27
zagor1987 je napisao/la:
07 dec 2020, 00:16

Mi inače mentalitetom burno svi reagujemo na neke promjene. Po meni Husićev ulazak u Želju bi bio boom za bh fudbal, jer ovaj ulazak sa Tuzlom zapravo baš i nema smisla, ok na 2-3 godine, ali njegov ulazak u Želju bi povukao moguće čak i instant rezultate, ne bi se moralo skeptik biti za plate itd, neka bespotrebna nervoza.

Ubrzo će i doći takvo vrijeme da će se propuštati strani kapital, a napredak bh lige na tabeli svih liga bi omogućio velike financijske investicije od investitora. Husić bi težio prema grupnoj fazi takmičenja, a to je dobro, ne samo za Želju nego za čitavu ligu. Imao bi jako Sarajevo, finacijski moćnog Želju, samim tim i ostali klubovi bi potezali za ulaskom takvog kapitalca u redove uprave..
Evo bas se kod nas otimaju bogati ljudi da ulazu u timove iz BH zaboravite na to
Zagore, ne govorim o tome da je momentalno moguće napraviti situaciju da neko dođe i kaže ,,evo ja došao, sad ću ulupati u vaš klub milion eura”. Ne, nego se to postepeno dešava. Lično sam prisustvovao seminaru potencijalnog ulaganja sa strane, a jedna od tema je bila i ta ulaganja kroz sport gdje su fudbalski klubovi “zlatne koke”. Moraš da razumiješ da će klubovima sve teže biti održavati iste ukoliko nemaju investicije na petogodišnjem, ili čak trogodišnjem nivou.

Za ovo sve se napravi plan odnosno, program razvoja klubova. Naravno kao i sve koči država, ali generalno ja mislim da bi Azmir puno više donio Želji, već što bi mogao da izgubi..
Ma znam o cemu pricas ali i pored plana treba i zakon a inace tesko ko investira generalno u BIH a posebno u klub jer kod nas je to rupa bez dna al eto vidjecemo

brandao
Kontakt:

Post Postao/la brandao » 07 dec 2020, 00:31

avenija je napisao/la:
07 dec 2020, 00:22
Niko da pohvali Borac zbog uslova na stadionu.

Top nova rasvjeta, travnjak top, tako se odrzava infrastruktura.
Pozitivno sam iznenadjen travom.Bas me zanima koliko su ulozili u zelenu povrsinu
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 07 dec 2020, 00:36

zagor1987 je napisao/la:
07 dec 2020, 00:21
mozak je napisao/la:
Neznam sto su ljudi protiv Azmira Husica.
Covjek ima pare, i voli fudbal.
Da su imalo pametni u Tuzli, pustili bi covjeka da od Slobode napravi jaku ekipu.
Njemu fali jak klub, sa navijacima i infrastrukturom.
Isto je sa Čelikom, da su pustli Musliju...
Ovo je moderan pristup danasnjem fudbalu. Nema vise koristi od navijaca, to je samo slag na kraju.
Sarajevo je tu gdje jeste zahvaljujuci Tajlandu, budimo realni.
Sarajevo je tu zahvaljuci navijacu Kusturici a prije toga velikim trudom navijaca koji su sve pokrenuli od borbe sa upravom,statuta itd pa onda naravno i dolaskom Tana ,Nama
Ama druze, vi ste pripremili teren, ali nebi Sušic dosao u Sarajevo jer ste vi promjenili statut.
Igrace zanima novac, nista drugo.
Novac je prvi kotac koji sve pokrece. Poslije toga dolazi organizacija i struka koja ce napraviti tim. Navijaci su slag na kraju.
Azmir ima samo novac izgleda, a Sarajevo ima sve.
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Bosnausrcu9
Kontakt:

Post Postao/la Bosnausrcu9 » 07 dec 2020, 00:36

Ja samo znam da nikad neću zaboraviti amarov intervju kod mate đakovića u teleringu prije nekih 10 do 15 godina, kad je bukvalno, doslovno rekao da za titulu moraš imat neki fond od stotinjak hiljada maraka, da podmažeš gdje zaškripi sa sudijama i savezom... I kaže, to je potpuno legitimno.

Ja ostao bez teksta, čovjek javno na televiziji priznao da "odrađuje titule". A matino pitanje je bilo vezano za onog brkovića, i njegovu "ulogu" u osvajanju titule...

Tako da, koliko on god imao šlifa za našu ligu, a ima, za titulu mu je potrebno još ono "malo", za što je brković bio zadužen. U ovom mandatu, toga nema, iako nerijetko sudije favorizuju želju, ali evidentno nedovoljno.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 dec 2020, 00:37

Wandelanoite je napisao/la:
06 dec 2020, 23:52
Glavni problem Zeljeznicara su navijaci koji ce ugasiti taj klub.
Realnost je da Zeljo nema finansijsku moc kao Sarajevo, Zrinjski, Borac pa i Tuzla City, njihova mjera su Velez i Siroki Brijeg. S druge strane imaju Osima, historiju, uslove sto ih drzi iznad prosjeka na tabeli, recimo da spojim Azmira Husica i Zelju imao bi vjerovatno najdominantniju ekipu u BiH.

Velika greska je tjeranje Misimovica koji ima pare i veze i sigurno bi svojim ulaganjima napravio dobar tim i rezultat, ali i njega su navijaci otjerali. Na kraju kad sve sumiram najveci neprijatelj FK Zeljeznicar su navijaci tog kluba koji ce ga na kraju ugasiti, jer Zeljo ako ne uđe u Evropu ove sezone sljedece sezone ce biti u situaciji u kojoj je Sloboda trenutno.
Misimović je otjerao sam sebe jer je egoista koji je mislio da se cijeli svijet vrti oko njega, kad je došlo 5 do 12 išao je Amaru na noge moleći ga da se vrati, a prethodnih godina ga je pljuvao na svakom koraku, to ne ide tako.

Amar je također veliki egoista, ali Amar iza sebe ima rezultate i nešto da može svima reći "evo ko sam i šta sam ja, zato mi se može da budem takav kakav jesam".

Senadu hvala na nekim lijepim stvarima ali previše je poletio i onakav kraj mu je bio neminovan.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

brandao
Kontakt:

Post Postao/la brandao » 07 dec 2020, 00:38

Admir_Sa je napisao/la:
07 dec 2020, 00:25
Ma i Amar se nije baš prilagodio ovom modernijem nogometu. Često konta da će mu stariji igrači donositi prevagu kao nekada, dovede onog mesanovica i osvaja ligu. Danas može Bekric riješit u mostaru al će ga onda djeca iz širokog unakaziti u sred sarajeva. Napredovala liga koliko toliko ebiga.

Zašto Amar nikad nije vodio neki drugi klub iz regiona ako je već na glasu kao dobar. Pa ona ubleha ibrakovic vodi nekog austrijskog drugoligaša, a realno nemoguće ih je porediti po trenerskom znanju
Ne moze biti do Amara nikako,kad imas ekipu koja realno pripada sredini tabele.Covjek izvlaci maksimum iz one kohezije kvazi-fudbalera i promasenih investicija.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 07 dec 2020, 00:47

Sarajevo kad nije izgubilo u Banja Luci, neće nikad ni izgubiti.

Previše snažan prvih 11 kao i klupa.

Što se tiče Osima, Željezničar ima užasan roster i nevjerovatno da se nalaze tu gdje se nalaze. A sve zaslugom Amara Osima.

Ako FKS dovede napadača sad na zimu, liga je gotova.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 dec 2020, 00:49

brandao je napisao/la:
07 dec 2020, 00:38
Admir_Sa je napisao/la:

Ne moze biti do Amara nikako,kad imas ekipu koja realno pripada sredini tabele.Covjek izvlaci maksimum iz one kohezije kvazi-fudbalera i promasenih investicija.
Ne mislim ja baš da ekipa želje realno pripada sredini tabela. Ako izuzmes krilne pozicije gdje su užasni ovo ostalo je solidno popunjeno, tj ništa toliko loše da odudara od borca veleza tuzle i tako to, čak naprotiv. Ovaj široki ako individualno gledaš je ekipa za 7-10 mjesto, a ljudi igraju extra dobro i kao ekipa izgledaju dobro. Vidi se rukopis trenera i škole, a kod amara se dosta toga svodi na prekide i izbij nabij kao prije 15 20 godina kad je to ovde baš prolazilo, zato sam mišljenja sa se baš nije trenerski usavršio da ide u korak sa modernijim nogometom
nema potpisa

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 dec 2020, 00:52

Husić i da uloži u Želju, neće se dugo ovdje zadržati. Nije ovo Tuzla ili Simin Han. Ovdje je to puno ozbiljnija i zahtjevnija sredina. Ovdje bi se struje napravile koje bi ga rušile svom silom. Svako hoće da vlada. Pa bili su takvi prije, sad ih je i uvijek će ih biti. To je kod nas ovdje specifično. Takva sredina, toksična.
Primjer isto što je Amar uradio sa Misimovićem.
Drugo, nijedan naš čovjek iz BiH nema tu konstantu da se drži duže od 5,6 godina a da ima uspjeh, jednostavno ga sredina pojede, piljarska politika i mentalitet. Dobro krene pa kasnije zasere.
Treće navijači bi mu se neki naklatili na kosti, pa bi imali 5 struja oko kluba. Svega bi bilo.
U Sarajevu je druga priča jer je vlasnik van zemlje, ima domaće ljude koji rade za njega, ako oni neće, ko što je bio slučaj, doći će neko njegov i on će posložiti kockice. Naš čovjek/vlasnik nema tu mogućnost. On mora računati na domaće ljude.
I kod nas se stvorile neke struje pa su na klub krenule nedavno.
Nije to samo doć, uložit 5 mil. i dovest 25 kapitalaca. Pa nije ovo menadžer igrica ili Abramovič.
Mi smo to davno prošli sa ulagačem, i dolazak, uspon, pad i drugi ulagač... Ostali klubovi to tek moraju proći. A nije jednostavno.

brandao
Kontakt:

Post Postao/la brandao » 07 dec 2020, 01:06

Admir_Sa je napisao/la:
07 dec 2020, 00:49
brandao je napisao/la:
07 dec 2020, 00:38
Admir_Sa je napisao/la:

Ne mislim ja baš da ekipa želje realno pripada sredini tabela. Ako izuzmes krilne pozicije gdje su užasni ovo ostalo je solidno popunjeno, tj ništa toliko loše da odudara od borca veleza tuzle i tako to, čak naprotiv. Ovaj široki ako individualno gledaš je ekipa za 7-10 mjesto, a ljudi igraju extra dobro i kao ekipa izgledaju dobro. Vidi se rukopis trenera i škole, a kod amara se dosta toga svodi na prekide i izbij nabij kao prije 15 20 godina kad je to ovde baš prolazilo, zato sam mišljenja sa se baš nije trenerski usavršio da ide u korak sa modernijim nogometom
Nema to veze sa trenerskim usavrsavanjem.I mislim da je on u "trendu" sto se toga tice.Pogledaj utakmice Zelje iz prosle sezone,pa sve do pandemije.Pogledaj utakmicu protiv nas(Velez)u prvom kolu ove sezone,gdje su nas fakticki pojeli za pola sata.Sve do prve reprezentativne pauze su igrali i vise nego dobro.Teze je nametnuti ovim igracima drugaciji stil igre,jer skoro svi citav zivot igraju istu igru u istoj formaciji(4231 u 433).Velez i SB to mogu raditi jer imaju mladje i potentnije i trenere i igrace.Samim tim im se lakse namece nova igra i oni je brze prihvataju.Junior Barcelone koji izadje iz La Masie zna 5 rjesenja kako predati loptu suigracu pod presingom,bez izbijanja.Pitaj Kosorica i Ikica jedan nacin bez izbijanja da ti pokazu,placam ti pice u Mostaru.

Anex
Kontakt:

Post Postao/la Anex » 07 dec 2020, 01:10

Ma realno bi bruka bila da lola iz siminog hana preuzme želju,teško bi to i navijači progutali ali hajd ga znaj ovdje je sve moguce

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 07 dec 2020, 01:24

Nema tu velike razlike osim da je tad Štilić bio u dosta boljoj formi. Sa ovim načinom igre Amar nema šta tražiti u evropi protiv iole ozbiljnog protivnika , a znamo kakve je havarije doživljavao prije. Vinko Marinović garantiram nakon sarajeva da će voditi neki klub iz regiona ili nešto ozbiljnije, dok je Amar za 20 godina karijere trenerske uspio po godinu dana biti u kataru i japanu bez nekog velikog uspjeha. Amar je neko ko može na ho-ruk voditi želju i to je to. U sarajevu su to npr shvatili pa su se riješili husrefa koji je realno gori trener od amara, a vidjeli su da on dalje ne može napredovati i da taj neki stari sistem galame i sile teško prolazi bez adekvatnog znanja. Amar i ne pokušava od mladjih igrača stvoriti neki sistem i njima prilagoditi igru, sve što je doveo i na čemu mu se svodi igra je na iskustvo i uče nekako u gol.
nema potpisa

kolezeljovac
Kontakt:

Post Postao/la kolezeljovac » 07 dec 2020, 01:31

Misimović je ispao debil što je pljuvao sa svim neistomišljenicima, i što je među njima pljuvao i najgore govorio o Amaru. Kasnije kad ga je molio na koljenima da preuzme klupu, Amar ga hladno odyebe. I neka je.... Jer ako si đon obraz, a znamo šta je Miske ostavio od dugovanja, do sakrivanja dokumentacije, do molbe prema određenim sponzorima da se prekine saradnja... Bilo-ne ponovilo se više...
Ja ću biti sijed, ja ću biti star. Al' voljet ću i tad Željezničar! TM'87 1921!

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 07 dec 2020, 01:34

Ma nije sve ni u novcu.
Eto gdje su ti ulozeni milioni Husica u ekipu? I kako su ulozeni?
Oni i pored velikog novca nisu ni blizu Sarajeva, Zeljeznicara, Zrinjskog, Borca, Sirokog a i Velez je bolja ekipa od njih. Nije ni ovo vise liga u fazonu evo me sa 3 kese para i ja cu se boriti za titulu, vrh ili Evropu.
- FKS -

Stroj1946
Kontakt:

Post Postao/la Stroj1946 » 07 dec 2020, 01:37

kolezeljovac je napisao/la:
07 dec 2020, 01:31
Misimović je ispao debil što je pljuvao sa svim neistomišljenicima, i što je među njima pljuvao i najgore govorio o Amaru. Kasnije kad ga je molio na koljenima da preuzme klupu, Amar ga hladno odyebe. I neka je.... Jer ako si đon obraz, a znamo šta je Miske ostavio od dugovanja, do sakrivanja dokumentacije, do molbe prema određenim sponzorima da se prekine saradnja... Bilo-ne ponovilo se više...
A ovi vam to neće kriti dokumentacije poslije, ostaviti dugove i rezultatsku krizu :crazy:
Fakat ne kontam taj vaš mentalni sklop nikako i taj svijet bajki u kojem vi živite

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.