FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

ajdohordas
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la ajdohordas » 07 dec 2020, 10:24

VenamaHrabrih je napisao/la:
07 dec 2020, 10:04
Dobro jutro.
Prvo da čestitam igračima i SŠ psvajanje jesenje titule - više nego zasluženo, BRAVO!!!
KAKO god neko vidio sinoćnju utakmicu, ona je sa naše strane bila vrlo loše odigrana. Kvalitet je bio više nego očigledan i Borac je čitavu utakmicu igrao kao gost. U takvoj konstelaciji, a obzirom na neupitan kvalitet, mi smo onu utakmicu morali dobiti. No, igračima treba čestitati i na karakteru i na snazi, to je još jedan pokazatelj koliko smo bolji i kvalitetniji od Borca.
Ima se tu štošta prigovoriti. Nije mi jasno kako niko do sada nije primjetio da Ziljkić dribla uvijek na desno! Može krenuti, lijevo, praviti fintu na lijevo, ali uvijek dribla desno! Zato ga je, po ulasku, Hodžić otresao ko slinu i dao mu do znanja da će hurca više proć. Zbog toga sam bio mišljenja da Hole mora početi utakmicu. Po mome skromnom mišljenju, najviše problema nam je pravio Vojnović, Vojniković, kako li već... Njegova dobra parija direktno je uzrokovana nikakvom Sušićevom defanzivnom ulogom. Onako, kad drugog Borčevog gola, dodati loptu Vranješu, a koji je imao svo vrijeme svijeta da se namjesti i nacilja, jest direktna Sušićeva krivica. Kod prvog njihovog gola, amaterska reakcija odbrane. Eva igrača lete da zatvore njihovog igrača koji je, ionako, zatvoren gol-aut linijom, a ostavljaju samog igrača na 11m od gola i Kovačevića na krivoj nozi. Osim amaterske reakcije, krivo je i neegzistiranje Hebibovića u odbrani. Lim igrač iskače iz svoje formacije, ista se raspada, jer su odbrambeni igrači okrenuti leđima polju, trče da začepe rupe i pojma nemaju šta im se iza leđa dešava. Crvene kartone sankcionisati nemilosrdno novčano. Te je stvari nemoguće izbjeći, ali ih disciplinom smanjiti na najmanju moguću mjeru.
Naš problem u prvom poluvremenu jest prevelik broj igrača na sredini i to na njihovoj polovini. Tu su se sudarali Tino, Krle, Tatar kad ulazi u sredinu i Handžić kad se povlači da ne uđe u ofsajd. Zato sam i napisao jučer u pauzi, da Vinko digne krila, gurne Tinu gurne naprijed, a Krleta i Handžića u špuc, e da bi rasteretio sredinu i dao Fanimu priliku da radi ono što najbolje zna. Nakon crvenog, prešlo se na 441, što je konačno dalo slobidu našim igračima i pokazalo da smo dva koplja iznad njih. Ulasko Salčina, ekipa je dibika na elanu, Sušiću se ostavio prostor, a Andrej je konačno "protrčo" i počeo davati lopte Sušiću, Salčinu itd i tako smo konačno izvršili pravi pritisak, koki nismo mogli uraditi u prvom pol. zbog velikog razmaka između linija. Puno je lakše sinhronizovano ući naprijed i nazad u liniji sa 4 igrača, nego u buljuku od 5-6 igrača od kojih se dva uopšte ne vraćaju, a trojica trče nazad u neredu. Tu je ključ našeg, hajmo reć, uspjeha, ali i neuspjeha. Mi smo sinoć mogli pobjediti i u zadnjih 10 min. dati 4 komada. I to samo zato što se Tini dao prostor koji su stvarali Đani i Fanimo, a mlazni pogon davao Đokanović.
No, da skratim; Tatar mora na odmor i ja ga protiv Slobode ne bih stavljao. Opet se otvorila prilika da rasterećeno uđemo u tekmu sa Slobodom. Ja bih, ako mi je dozvoljeno predložiti, izašao ovako;

Kovačević
Hodžić-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-Sušić-Pejović
Fanimo-Rahmanović-Salčin.

Treba ispitati opcije u takmičarskim utakmicama. Adukor se vraća, Krle može dat ruke, Handžić je tu, ako ulaskom vrati nazad Rahmana koji ide na Sušićevo mjesto, a on može izaći, ili mijenjati Pejovića i sl.

Uglavnom, haj uzdravlje i još jednom čestitke na osvojenoj jesenjoj tituli.
Vratio se :ljepota: :ljepota:

SarajevoForza
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoForza » 07 dec 2020, 10:27

Sušić, Pidro, Miličević, Hodžić i Handžić imaju po dva žuta i u opasnosti su da propuste derbi
"Kad si najtrofejniji, kako li je, kako li je?"

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 dec 2020, 10:35

Kako je samo Adukor inteligentan igrac :tokralju:

Kako pametan nacin odbrane :bih:

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 07 dec 2020, 10:47

Eh kad bi malo promjenili nas mentalitet i ne bi isli iz krajnosti u krajnost. Cim primimo gol psujemo svima redom i niko nam ne valja. Malo vise podrske treba. Ruzno je bilo citati ruzne komentare o Handzicu, Susicu, Serbecicu, pogotovo o Krsti Velkoskom. Vjerujte da me stid kad pomislim da neko to od igraca mozda cita. Malo vise sabura. Malo vise kulture i postovanja.
Ovo se odnosi i na bivse igrace i trenere. Sto sve redom moramo popljuvati i izvrijedjati ko najveci krkani i primitvci. Pogotovo su ruzna medjusobna vrijedjanja navijaca Sarajeva a svi smo ludi za klubom i imamo iste zelje i ciljeve. Sto uvijek idemo iz krajnosti u krajnost

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 07 dec 2020, 11:02

Nevjerovatno je kako imamo dvije različite dimenzije u ofanzivnom dijelu koje treba češće rotirati.

1. Tatar Rahmanović Krste
2. Salčin Sušić Fanimo

Obje kombinacije su na svoj način povezane, imaju neku svoju hemiju. Da li se bolje poznaju međusobno, ili slažu ili kako kome ko leži - ne znam, ali ovo što je prikazano mislim da Salčin zaslužuje više minuta pogotovo na krilu, a Sušić ofanziviniju poziciju.
Kako god, ovu širinu koju imamo moramo maksimalno iskoristiti što zbog rezultata, što zbog stvaranja i razvijanja pojedinih igrača.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 07 dec 2020, 11:07

Ugovor 2021 ako nema neki + 1 godinu u ugovoru.bice puno poslao za Emira.

Velkoski
Oremus
Handzic
Ahmetovic
Milicevic
Rahmanovic
Dzafic
Tatar
Hebibovic
Hodzic
Dizdarevic
Islamovic
Saric
Besic
Zadnja izmjena: Unknown2, dana/u 07 dec 2020, 11:11, ukupno mijenjano 2 puta.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 07 dec 2020, 11:09

Ja se ne mogu oteti dojmu da su Hebibovic posebno, pa i Handzic donekle, mogli i morali dodati loptu Krsteu kod nase prve velike prilike. Vise puta sam pogledao snimak i jasno je bilo da ce Hebibovicev sut biti izblokiran, a sve sto je trebao jeste samo proslijediti loptu po liniji. Krste je bio sam, Pavlovic u suprotnom uglu i to bi bilo 0 - 1.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

hamsik
Kontakt:

Post Postao/la hamsik » 07 dec 2020, 11:12

Zukanovic je napisao/la:
07 dec 2020, 11:07

Velkoski
Oremus
Handzic
Ahmetovic
Milicevic
Rahmanovic
Dzafic
Tatar
Hebibovic
Hodzic
Dizdarevic
Islamovic
Ja bih produžio
Velkoskom
Oremušu
Rahmanoviću
Miličeviću
Tataru
Dizadareviću i
Islamoviću
FKS

bengalka
Kontakt:

Post Postao/la bengalka » 07 dec 2020, 11:12

Cestitam Sarajevu na bodu I dobroj utakmici,realno ste mozda zasluzili I da pobijediti jer ekipa koja sa igracem manje u gostima napada I drzi posjed I zasluzuje pobjedu.
Moje misljenje je da ste definitivno najaca ekipa ove sezone I dugo u ovoj domacoj ligi nije bio neko ovako dominantan.
Mi cemo se do kraja boriti za izlazak u Evropu a I vjerujem da cemo I uspjeti u tom pogotovo ako ode onaj smecar Jagodic.
Pozdrav iz BL.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 07 dec 2020, 11:16

bengalka je napisao/la:
07 dec 2020, 11:12
Cestitam Sarajevu na bodu I dobroj utakmici,realno ste mozda zasluzili I da pobijediti jer ekipa koja sa igracem manje u gostima napada I drzi posjed I zasluzuje pobjedu.
Moje misljenje je da ste definitivno najaca ekipa ove sezone I dugo u ovoj domacoj ligi nije bio neko ovako dominantan.
Mi cemo se do kraja boriti za izlazak u Evropu a I vjerujem da cemo I uspjeti u tom pogotovo ako ode onaj smecar Jagodic.
Pozdrav iz BL.
Utakmicu ste, uslovno receno, izgubili kada je Jagodic sa igracem vise uveo Kruza i na taj nacin odlucio da se brani kao da se igra 11 na 11. Pozdrav i sretno u borbi za izlazak na evropsku scenu.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 07 dec 2020, 11:17

Zukanovic je napisao/la:

Velkoski
Oremus
Handzic
Ahmetovic
Milicevic
Rahmanovic
Dzafic
Tatar
Hebibovic
Hodzic
Dizdarevic
Islamovic
Saric
Besic
Kod Velkoskog, Ahmetovića, Dzafica, Hebibovića, pa možda i Hodžića ne bi trebalo biti problema kod produženja ugovora, prema mom mišljenju.

Fokusirati se na Miličevića i Rahmanovića i mislim da je to prioritet broj 1.
Prioritet broj 2 Oremuš i Tatar.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 dec 2020, 11:19

bengalka je napisao/la:
07 dec 2020, 11:12
Pozdrav iz BL.
Hvala što si se javio, sretno i pozdrav.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Zip
Kontakt:

Post Postao/la Zip » 07 dec 2020, 11:22

Nakon drugog gola, mi napadamo Tatar dodaje loptu Susicu, da je Tino petom odigrso Tatar bi izasao sam a na drugoj stativi Handze i Fanimo...

Kako bi to ludilo bilo :opaopa:

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 07 dec 2020, 11:22

Haver ! je napisao/la:
07 dec 2020, 11:17
Zukanovic je napisao/la:

Velkoski
Oremus
Handzic
Ahmetovic
Milicevic
Rahmanovic
Dzafic
Tatar
Hebibovic
Hodzic
Dizdarevic
Islamovic
Saric
Besic
Kod Velkoskog, Ahmetovića, Dzafica, Hebibovića, pa možda i Hodžića ne bi trebalo biti problema kod produženja ugovora, prema mom mišljenju.

Hebib noga , Krste radi Eura ostavit jos godinu poslije mu dati neku funkciju u Omladinskom pogonu kao i Ahmetu !

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 07 dec 2020, 11:22

Da je jos Slobodu pobijediti kako god, samo da pobijedimo. Nadam se da nece biti kalkulisanja i da ce izaci trenutno najjaci i najspremniji sastav. Ozbiljno ih shvatiti jer kad bi kiksali pokvarili bi opsti utisak pred zimsku pauzu.

Nakon pobjede abd klub treba agresivno krenuti u prodaju clanskih dok je pozitivna atmosfera a i mi navijaci i forumasi se trebamo malo vise angazovati sto se tice kupovine clanskih za 2021 godinu

Haver !
Kontakt:

Post Postao/la Haver ! » 07 dec 2020, 11:26

HeraklitMracni je napisao/la:
07 dec 2020, 11:22
Haver ! je napisao/la:
07 dec 2020, 11:17
Zukanovic je napisao/la:

Velkoski
Oremus
Handzic
Ahmetovic
Milicevic
Rahmanovic
Dzafic
Tatar
Hebibovic
Hodzic
Dizdarevic
Islamovic
Saric
Besic

Hebib noga , Krste radi Eura ostavit jos godinu poslije mu dati neku funkciju u Omladinskom pogonu kao i Ahmetu !
Ovi prvi pobrojani među kojima su Krste i Hebibović ovise o odluci kluba, zato kažem ako klub i sš odluče da nam trebaju nece biti problema. Dok je kod ove četvorice druga priča 2 "reprezentativca" izložena na tržištu, te 2 najprofesionslnija igrača u klubu Oremus i Milicevic.(prema mom mišljenju)

BICA
Kontakt:

Post Postao/la BICA » 07 dec 2020, 11:54

Treba ziljkica dovest, jedan od najboljih i PL..

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 07 dec 2020, 11:59

VenamaHrabrih je napisao/la:
07 dec 2020, 10:04
Dobro jutro.
Prvo da čestitam igračima i SŠ psvajanje jesenje titule - više nego zasluženo, BRAVO!!!
KAKO god neko vidio sinoćnju utakmicu, ona je sa naše strane bila vrlo loše odigrana. Kvalitet je bio više nego očigledan i Borac je čitavu utakmicu igrao kao gost. U takvoj konstelaciji, a obzirom na neupitan kvalitet, mi smo onu utakmicu morali dobiti. No, igračima treba čestitati i na karakteru i na snazi, to je još jedan pokazatelj koliko smo bolji i kvalitetniji od Borca.
Ima se tu štošta prigovoriti. Nije mi jasno kako niko do sada nije primjetio da Ziljkić dribla uvijek na desno! Može krenuti, lijevo, praviti fintu na lijevo, ali uvijek dribla desno! Zato ga je, po ulasku, Hodžić otresao ko slinu i dao mu do znanja da će hurca više proć. Zbog toga sam bio mišljenja da Hole mora početi utakmicu. Po mome skromnom mišljenju, najviše problema nam je pravio Vojnović, Vojniković, kako li već... Njegova dobra parija direktno je uzrokovana nikakvom Sušićevom defanzivnom ulogom. Onako, kad drugog Borčevog gola, dodati loptu Vranješu, a koji je imao svo vrijeme svijeta da se namjesti i nacilja, jest direktna Sušićeva krivica. Kod prvog njihovog gola, amaterska reakcija odbrane. Eva igrača lete da zatvore njihovog igrača koji je, ionako, zatvoren gol-aut linijom, a ostavljaju samog igrača na 11m od gola i Kovačevića na krivoj nozi. Osim amaterske reakcije, krivo je i neegzistiranje Hebibovića u odbrani. Lim igrač iskače iz svoje formacije, ista se raspada, jer su odbrambeni igrači okrenuti leđima polju, trče da začepe rupe i pojma nemaju šta im se iza leđa dešava. Crvene kartone sankcionisati nemilosrdno novčano. Te je stvari nemoguće izbjeći, ali ih disciplinom smanjiti na najmanju moguću mjeru.
Naš problem u prvom poluvremenu jest prevelik broj igrača na sredini i to na njihovoj polovini. Tu su se sudarali Tino, Krle, Tatar kad ulazi u sredinu i Handžić kad se povlači da ne uđe u ofsajd. Zato sam i napisao jučer u pauzi, da Vinko digne krila, gurne Tinu gurne naprijed, a Krleta i Handžića u špuc, e da bi rasteretio sredinu i dao Fanimu priliku da radi ono što najbolje zna. Nakon crvenog, prešlo se na 441, što je konačno dalo slobidu našim igračima i pokazalo da smo dva koplja iznad njih. Ulasko Salčina, ekipa je dibika na elanu, Sušiću se ostavio prostor, a Andrej je konačno "protrčo" i počeo davati lopte Sušiću, Salčinu itd i tako smo konačno izvršili pravi pritisak, koki nismo mogli uraditi u prvom pol. zbog velikog razmaka između linija. Puno je lakše sinhronizovano ući naprijed i nazad u liniji sa 4 igrača, nego u buljuku od 5-6 igrača od kojih se dva uopšte ne vraćaju, a trojica trče nazad u neredu. Tu je ključ našeg, hajmo reć, uspjeha, ali i neuspjeha. Mi smo sinoć mogli pobjediti i u zadnjih 10 min. dati 4 komada. I to samo zato što se Tini dao prostor koji su stvarali Đani i Fanimo, a mlazni pogon davao Đokanović.
No, da skratim; Tatar mora na odmor i ja ga protiv Slobode ne bih stavljao. Opet se otvorila prilika da rasterećeno uđemo u tekmu sa Slobodom. Ja bih, ako mi je dozvoljeno predložiti, izašao ovako;

Kovačević
Hodžić-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-Sušić-Pejović
Fanimo-Rahmanović-Salčin.

Treba ispitati opcije u takmičarskim utakmicama. Adukor se vraća, Krle može dat ruke, Handžić je tu, ako ulaskom vrati nazad Rahmana koji ide na Sušićevo mjesto, a on može izaći, ili mijenjati Pejovića i sl.

Uglavnom, haj uzdravlje i još jednom čestitke na osvojenoj jesenjoj tituli.
Po meni sinoc smo vrlo dobro odigrali, puno bolje nego protiv radnika. Gostovali smo ekipi koja ima 7/8 kuci i jednu nerjeseno,mi bez 4 kljucna igraca Rahmanovic, Pejovic, Oremus, Ahmetovic. Puno vise smo stvorili prilika nego oni nama prvi gol Milicevic izgubio duel od lukica uz mozda i prekrsaj. Osim golova ne sjecam se nesto njihovi prilika i dominacije. Mi smo bolji bili i s igracem manje i na kraju krajeva zabili gol i vrsili pritisak citavo vrijeme s igracem manje, to pokazuje dobru igru i nasu snagu. Bilo je pojedinacni gresaka Milicevic prvi gol, Hebib glup crveni, lose vracanje kod drugog gola al igra kao igra bila jako dobra.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 07 dec 2020, 12:00

Braco možemo li iducu sezonu otvoriti vrata ovog novog takmicenja ali i da udjemo unutra, a ne da nas isutaju vani razni Celtici, Borussije i Cluji :mrgreen:

slika
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 07 dec 2020, 12:02

Zna li iko statistiku Marinovica na klupi... :shock:

Zaključano