VenamaHrabrih je napisao/la: ↑07 dec 2020, 10:04
Dobro jutro.
Prvo da čestitam igračima i SŠ psvajanje jesenje titule - više nego zasluženo, BRAVO!!!
KAKO god neko vidio sinoćnju utakmicu, ona je sa naše strane bila vrlo loše odigrana. Kvalitet je bio više nego očigledan i Borac je čitavu utakmicu igrao kao gost. U takvoj konstelaciji, a obzirom na neupitan kvalitet, mi smo onu utakmicu morali dobiti. No, igračima treba čestitati i na karakteru i na snazi, to je još jedan pokazatelj koliko smo bolji i kvalitetniji od Borca.
Ima se tu štošta prigovoriti. Nije mi jasno kako niko do sada nije primjetio da Ziljkić dribla uvijek na desno! Može krenuti, lijevo, praviti fintu na lijevo, ali uvijek dribla desno! Zato ga je, po ulasku, Hodžić otresao ko slinu i dao mu do znanja da će hurca više proć. Zbog toga sam bio mišljenja da Hole mora početi utakmicu. Po mome skromnom mišljenju, najviše problema nam je pravio Vojnović, Vojniković, kako li već... Njegova dobra parija direktno je uzrokovana nikakvom Sušićevom defanzivnom ulogom. Onako, kad drugog Borčevog gola, dodati loptu Vranješu, a koji je imao svo vrijeme svijeta da se namjesti i nacilja, jest direktna Sušićeva krivica. Kod prvog njihovog gola, amaterska reakcija odbrane. Eva igrača lete da zatvore njihovog igrača koji je, ionako, zatvoren gol-aut linijom, a ostavljaju samog igrača na 11m od gola i Kovačevića na krivoj nozi. Osim amaterske reakcije, krivo je i neegzistiranje Hebibovića u odbrani. Lim igrač iskače iz svoje formacije, ista se raspada, jer su odbrambeni igrači okrenuti leđima polju, trče da začepe rupe i pojma nemaju šta im se iza leđa dešava. Crvene kartone sankcionisati nemilosrdno novčano. Te je stvari nemoguće izbjeći, ali ih disciplinom smanjiti na najmanju moguću mjeru.
Naš problem u prvom poluvremenu jest prevelik broj igrača na sredini i to na njihovoj polovini. Tu su se sudarali Tino, Krle, Tatar kad ulazi u sredinu i Handžić kad se povlači da ne uđe u ofsajd. Zato sam i napisao jučer u pauzi, da Vinko digne krila, gurne Tinu gurne naprijed, a Krleta i Handžića u špuc, e da bi rasteretio sredinu i dao Fanimu priliku da radi ono što najbolje zna. Nakon crvenog, prešlo se na 441, što je konačno dalo slobidu našim igračima i pokazalo da smo dva koplja iznad njih. Ulasko Salčina, ekipa je dibika na elanu, Sušiću se ostavio prostor, a Andrej je konačno "protrčo" i počeo davati lopte Sušiću, Salčinu itd i tako smo konačno izvršili pravi pritisak, koki nismo mogli uraditi u prvom pol. zbog velikog razmaka između linija. Puno je lakše sinhronizovano ući naprijed i nazad u liniji sa 4 igrača, nego u buljuku od 5-6 igrača od kojih se dva uopšte ne vraćaju, a trojica trče nazad u neredu. Tu je ključ našeg, hajmo reć, uspjeha, ali i neuspjeha. Mi smo sinoć mogli pobjediti i u zadnjih 10 min. dati 4 komada. I to samo zato što se Tini dao prostor koji su stvarali Đani i Fanimo, a mlazni pogon davao Đokanović.
No, da skratim; Tatar mora na odmor i ja ga protiv Slobode ne bih stavljao. Opet se otvorila prilika da rasterećeno uđemo u tekmu sa Slobodom. Ja bih, ako mi je dozvoljeno predložiti, izašao ovako;
Kovačević
Hodžić-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-Sušić-Pejović
Fanimo-Rahmanović-Salčin.
Treba ispitati opcije u takmičarskim utakmicama. Adukor se vraća, Krle može dat ruke, Handžić je tu, ako ulaskom vrati nazad Rahmana koji ide na Sušićevo mjesto, a on može izaći, ili mijenjati Pejovića i sl.
Uglavnom, haj uzdravlje i još jednom čestitke na osvojenoj jesenjoj tituli.