AC Milan - Arhiva postova

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 07 dec 2020, 00:05

Ali ono što se pod hitno nekako mora ispraviti je branjenje prekida, mislim da je preko 80% golova palo na taj način. Odbrana se odlično drži i rijetko kad se primaju golovi iz otvorene igre, ali zato je strepnja kod svakog prekida, a to očigledno i protivnici znaju pa namjerno igraju da iznude faule i kornere. :salut:

I rijetko kad je tu pojedinac kriv, uvijek nekako svi kolektivno loše odreaguju.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

celikmilan
Kontakt:

Post Postao/la celikmilan » 07 dec 2020, 00:06

Kad se samo sjetim ove sad šanse što je Sampdoria promašila kao i par odbrana koje je Donnarumma imao pred kraj nekih prošlih utakmica (ne sjećam se tačno kojih), zadnjih sezona sve te lopte bi završile u golu. To ove godine nije slučaj. Sa ciljanim pojačanjima ko zna šta bi ova ekipa mogla napraviti.

koraj
Kontakt:

Post Postao/la koraj » 07 dec 2020, 08:31

Niko ne spominje Kessiea? Kako je momcina odigrao zadnjih 15 minuta, AFERIM!!!!
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!

ArtVandelay
Kontakt:

Post Postao/la ArtVandelay » 07 dec 2020, 13:09

Bujrum Anele Ahmedhodžiću!

:bih:
Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?

Nemoj sestro, ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 dec 2020, 15:06

ronaldo99 je napisao/la:
06 dec 2020, 22:54
Tonali je vcra odigrao svoju najbolju tekmu od kako je dosao,mnogo oduzetih lopti,citanje igre protivnika i pas igra sve je to bilo super vcrs,on ce vremenom biti bolji i bolji.

Gabbia.je bio top vcrs,decko ima potencijal da izraste u jako dobrog stopera.
Moram priznati da nisam vidio to što si ti.
Po meni su prvo poluvrijeme Diaz i Tonali bili najgori pojedinci na terenu.
Jedan je donosio glupe odluke ili pravio poteze viška u završnici, dok je drugi griješio kod najjednostavnijih dodavanja i tako davao Ranierievoj ekipi šansu za kontre, nešto što vole najviše.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 dec 2020, 15:25

Izvinjavam se na upadu,ono sto sam ja konkretno primjetio kod Tolanija i Haugea je pritisak,vjerovatno kad su dolazili ,dolazili su u ekipu koja nema neki pritisak rezultata,ekipu koja raste i gdje mogu napredovati i odjednom preko noci Milan je postao kandidat za titulu,pritisak na svakoj utakmici da se dobije i mislim da je to malo kod njih problem.Nisu jednostavno ocekivali tako brz razvoj situacije.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 07 dec 2020, 15:30

Meni je Tonali bio korektan i sinoć, istina imao je u prvom poluvremenu dvije kardinalne greške kada je, umjesto da odigra čist i otvoren pas, prodao loptu na našoj polovini ali dobro sve to nije bilo toliko tragično.

Recimo sviđa mi se što je u zadnja dva tri nastupa odlično počeo čitati igru protivnika, par puta je odlično presjekao loptu i zaustavio protivničkog igrača što me raduje, a igra prema naprijed svakako neće biti problem, tu ima šlifa i talenta i to će se pokazati kad tad.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 07 dec 2020, 15:35

Naravno da je Tonali sinoc bio dobar,ne jos uvijek onako kako se ocekuje od njega,ali polako se oslobadja pritiska i lagano uklapa u ekipu. Decko je u drugom pol imao par odlicnih citanja igre i presjecanja lopte protivniku. Sig njegova najbolja partija od dolaska u Milan.

P.s
Dela samo pise ovdj te nece razapeti kao sto su mene htjeli na temi Zelje,evo imas ovdje i brata Raonffa :)

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 dec 2020, 15:40

Ako od njega budemo ocekivali novog Pirla onda cemo se razocarati i uvijek ga kroz tu prizmu gledati kao slabiju kariku u Milanu. Treba smanjiti ocekivanja i lakse cemo se naviknuti na njega, a sigurno da ce u narednim sezonama stasati u sasvim solidnog veznjaka. Talenat i godine su pred njim, a i ekipa koja ulaze u razvoj mladih igraca sto je pogodno tlo i za Tonalijev razvoj i napredak.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 07 dec 2020, 15:45

Ma rekao sam i sam poslije tekme, u drugom poluvremenu je bio i više nego dobar ali zato i jesu dva poluvremena utakmice da se dadne ocjena.
Defanzivno mi je izgledao super u II poluvremenu, u prvom u oba pravca loš, pogotovo ofanzivno. Ipak kada imaš Kessiea kao partnera u sredini, onda je njegova uloga da dadne ofanzivno doprinos, da li to neki dribling, dupli pas, lucidno dodavanje u sami šesnaesterac nebitno...
Vrijeme mu je da se oslobodi pritiska, doveden je kao veliko pojačanje.
Meni su još dok je igrao u Bresciai usporedbe sa Pirlom bile totalno bezvezne.
Uopće nije toliko dotjeran tehnički, da, mlad je ali svi znamo koliko je Pirlo bio loš defanzivno a koliko dobar sa loptom u nogama. Kod ovog momka je obrnuta stvar, (ne kažem da ne može napredovati i u tom pravcu), dakako da može... Tako su i Paquetu uspoređivali sa Kakom. A jedino im zajedničko što su Brazilci.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 07 dec 2020, 15:56

ronaldo99 je napisao/la:
07 dec 2020, 15:35
Naravno da je Tonali sinoc bio dobar,ne jos uvijek onako kako se ocekuje od njega,ali polako se oslobadja pritiska i lagano uklapa u ekipu. Decko je u drugom pol imao par odlicnih citanja igre i presjecanja lopte protivniku. Sig njegova najbolja partija od dolaska u Milan.

P.s
Dela samo pise ovdj te nece razapeti kao sto su mene htjeli na temi Zelje,evo imas ovdje i brata Raonffa :)
Ma Rona simptaicna mi ova ekipa Milana i gotivna ,pa eto tu i tamo zbog toga uletim ovdje :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

SonVolt
Kontakt:

Post Postao/la SonVolt » 07 dec 2020, 17:11

Tonali uopste nije tip igraca poput Pirla. Jedino zajednicko sto imaju je frizura. To je novinarska lijenost i neznanje pa im je najlakse opisati mladog igraca kao novi umetni ime igracke legende.

Ovo je trenutno savrsena situacija i za njega i za klub. U Milanu vjeruju i daju sansu mladim igracima a u startnih 11 imaju 2 odlicna vezna tako da Tonali nema taj teret na ledjima. Ovo je sezona privikavanja i tek od sljedece godine ocekujem da pokaze sta moze.

Sreca pa se navijaci ne pitaju nizasta jer da oni odlucuju, otpisali bi mlade igrace posle 3 utakmice i prodali kapitena nakon par losih nastupa. I sebe ubrajam u gore opisane.
https://www.youtube.com/watch?v=5Gprcg0jUdU

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 07 dec 2020, 18:44

Osim što su fizički slični , što su igrali za Bresciu, sto su rođeni u Maju, Pirlo i Tonali imaju jos jednu zajednicku stvar dali su tačno 6 golova za Bresciu.

Pirlo nije pokazivao ništa više od Tonalia u njegovim godinama i Inter nije imao strpljenja za njega.Pirlo je u Milan dosao kad je imao 22 godine kao otpisan igrač iz Intera, Sandro je u Milan dosao sa 20 godina.

Treba imati strpljenja i vjere u njega jer Sandro ima potencijal i talenat, ali treba mu vremena i iskustva. Također velik je pritisak u Italiji na njega zbog medija koji ga upoređuju s Pirlom.

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 07 dec 2020, 18:54

Pirlo je samo jedan, sve ostalo su blijede kopije. Tonali niti izvodi slobodnjake, niti ima pas i duge lopte kao Pirlo. Niđe veze poređenje. Možda mu više odgovara formacija sa 3 na sredi. Mlad je i na njemu je da se trudi i da napreduje.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 07 dec 2020, 19:07

Većina se ovdje ne sjeća kakva flopčina je Pirlo bio u Interu. I da je prvu pravu kvalitetnu sezonu odigrao 2003e godine u Milanu, a tada je već imao 24 godine.

Tonali je još uvijek strašno mlad igrač. I također je malo drugačiji tip veznog igrača nego što je Andrea bio.

Da ste gledali kako je Pirlo igrao sa 20 godina, većina ovdje bi se smijala upravi Intera na njegovom angažmanu.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

Fantasista
Kontakt:

Post Postao/la Fantasista » 07 dec 2020, 19:10

Ja sam ga gledao i uopšte nije igrao kao DM. Od njega je Carlo napravio igrača. Ali on je to imao u sebi, nije preko noći naučio izvoditi slobodnjake i gađati Pipa u obrvu.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 dec 2020, 20:12

Zato i govorom da Tonalia ne treba gledati kroz tu prizmu, jer ga se na pocetku poredilo sa Pirlom, ne toliko ovdje koliko generalno i po netu i na forumima.
Neka igra i dokaze se, ima dovoljno utakmica za svakog igraca ove sezone pa nek se nametnu najbolji.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 07 dec 2020, 21:32

Fantasista je napisao/la:
07 dec 2020, 18:54
Tonali niti izvodi slobodnjake.

Fantasista je napisao/la:
07 dec 2020, 18:54
niti ima pas

Za duge lopte ima citava kompilacija iz Brescie.

Momak ima tek 20 godina i njegovo najbolje tek dolazi.

Chelsea je doveo De Bruynea kao velikog talenta i slali ga po raznim posudbama, kasnije ga prodali Wolfsburgu. Zbog čega ? Jer su mislili da nista nije pokazao i da nece biti onakav igrac kakvog su očekivali. Gdje je De Bruyne danas ? Isto treba istaci da je on poceo da pokazuje sav svoj raskosni talent sa 23-24 godine.
Zadnja izmjena: meepo, dana/u 07 dec 2020, 21:42, ukupno mijenjano 2 puta.

meecko
Kontakt:

Post Postao/la meecko » 07 dec 2020, 21:40

Pirlo i Tonali nisu isti tip igrača. Tonali mi je bliži poređenju sa Akvilaniem sa početka karijere, kada je puno obećavao. Tonali ima bolju defanzivu, bolje čita napade, te se bolje postavlja. Pirlo je bio maestro, bolje vidio napadače i bolje je znao proigrati, te imao odličano izvođenje slobodnjaka. Također Pirlo je trebao imati uz sebe nekog tipa Gatusa da krpi rupe u odbrani za njim. To se vidjelo naročito zadnje sezone u Milanu, kada su fizički pali Gatuso, Ambrosini, Seedorf....
Zato mu je odlično bilo u Đubrentusu jer je bio okružen mladim i pokretljivim igračima koji su pokrivali njegove nedostatke
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 07 dec 2020, 21:47

meecko je napisao/la:
07 dec 2020, 21:40
Pirlo i Tonali nisu isti tip igrača. Tonali mi je bliži poređenju sa Akvilaniem sa početka karijere, kada je puno obećavao. Tonali ima bolju defanzivu, bolje čita napade, te se bolje postavlja. Pirlo je bio maestro, bolje vidio napadače i bolje je znao proigrati, te imao odličano izvođenje slobodnjaka. Također Pirlo je trebao imati uz sebe nekog tipa Gatusa da krpi rupe u odbrani za njim. To se vidjelo naročito zadnje sezone u Milanu, kada su fizički pali Gatuso, Ambrosini, Seedorf....
Zato mu je odlično bilo u Đubrentusu jer je bio okružen mladim i pokretljivim igračima koji su pokrivali njegove nedostatke
Dobro slazem se Tonali nije novi Pirlo on je Tonali. Gdje je Pirlo bio u Tonalijevim godinama?
Poenta je da se previse prigovara i previse ocekuje od momka koji ima tek 20 godina. Kad Tonali bude imao 22-23 godine onda ce se moci ocijeniti kakav je i koliko vrijedi, a ovo zasad sto pokazuje obećava. Sjetite se da je u prvim utakmicama za Milan imao bruku pogresnih dodavanja i u zadnjih par utakmica djeluje mnogo mnogo bolje i pokazuje napredak.

Mozda ne bude kao Pirlo mozda bude bolji od Pirla a mozda bude jos jedan Aquilani,Poli,Cigarini itd

Zaključano

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: celikmilan i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []