FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Samozdravlje
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Samozdravlje » 07 dec 2020, 16:36

forgempp je napisao/la:
07 dec 2020, 15:53

Druze nazalost se ne mogu sloziti s tobom iako si mi puno drag.
Ove 2 utakmice su nam upravo pokazale da ovisimo o Rahmanu, jer bi obje utakmice pobijedili, tj Radnik bi prije pao. Zamisli imas spremnog Rahmana i Tinu u ekipi, a iza ti stoji Djokanovic. Pa najbolja veza u historiji PLBiH.
Za Tatara se slazem da ga treba prodati, ali isto tako dovesti i dobru zamjenu jer prakticki ostanemo na Jukicu koji je ocajan i neperspektivan.
Za pojacanja se naravno slazem, trebat ce nam i neki stoper je Serbo je otpao def, Kurdic klupiran u NPZ...

Stoji to da bi se mozda ljepse, lakse i bolje rjesili Radnika i Borca, ali treba uzeti u obzir da ova ekipa igra zajedno u kontinuitetu 20 + 90 min. U buducnosti ocekujem tek kvalitet od tandema TSS-Fanimo, nesto kao trenutni duo reprezentativci. Vjerovatno ces se Ti i mnogi ljutiti na mene, ali reprezentativac i Krste igrali alibi utakmicu. Nisu krivi, a ucinak ???
Ti si dobro odgojen mladic, mislim da se znamo i sa drugog pdf, ako se ne varam. Postujem uglavnom sve forumase i one koji kazu da sam starkelja i levat koji se ne razumije u moderan fudbal. :thumbup:
NE MOZE 11 AKADEMACA IGRATI U PRVIH 11.
Ne moze, ali bih volio da sa njih 11/11 osvajamo Titule i igramo grupe Evrope.

Napapijri
Kontakt:

Post Postao/la Napapijri » 07 dec 2020, 17:00

Moji ciljevi na polusezoni bili bi slijedeci (ovim prioritetom):
1. Produziti ugovor Rahmanovicu i Tataru
2. Produziti ugovor Milicevicu
3. Dovesti napadaca spremnog da uleti u prvih 11
4. Dovesti stopera spremnog da uleti u prvih 11
5. Dovesti napadaca kao zamjenu za ovog pod brojem 3.
6. Prodati Tatara ukoliko izrazi zelju, cak i ako produzi
Zadnja izmjena: Napapijri, dana/u 07 dec 2020, 17:06, ukupno mijenjano 1 put.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 07 dec 2020, 17:00

Mirku ce biti ponudjen novi poboljsani ugoor na dvije godine,on je jako raspolozen da produzi...

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 dec 2020, 17:01

SarajevoJeBordo je napisao/la:
07 dec 2020, 16:00

Jel možda želiš da kažeš da Rahmanovića treba prodati kako ne bi došli u situaciju da dobro plaćenog Sušića stavljamo na zadnjeg veznog, jer je jazuk da dobro plaćen igrač igra na DMF? I kako misliš ostvariti napredak ako ti nije cilj da u ekipi imaš što više igrača koje možeš masno platiti?

Da, ako dozvolis da imam svoje misljenje. Na poziciji DM imamo Djokanovic-Pejanovic, a kao alternative Adukor,Oremus,F. Hodzic..mozda ima jos
Na mjestu AM kao alternativa TSS mogu Salcin,Zinedin(spreman), Dal mozda ima jos neko.
To oko masno platiti bih potrosio na RB , CB , LW i CF .
Ja nekako ovako gledam:
-Prvih 11 vrh
-Drugih 11 dobri
-Treci 11 uglavnom perspektivni Akademci, sa max. mogucim minutama.
Izgleda kao puno 33 igraca, ali ima polivalentnih kao Adukor,Oremus,Salcin, Milicevic i mozda jos poneko i to dodje na cca 28 igraca pod ugovorom.
Sad ih imamo po TM i jos 4-5 po posudbama. Tako vidim, ne kazem da sam strucan, ne dao Bog strucniji od tebe.

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 07 dec 2020, 17:02

Pitaristok je napisao/la:
07 dec 2020, 00:15
zagor1987 je napisao/la:
07 dec 2020, 00:07
Denchi je napisao/la:
06 dec 2020, 23:39

Krpic sjedi kuci u Tuzli slobodan ko tica

Oba Hadzica napadaca su pod ugovorom i morao bi kesh davat

Mi trebamo skresat ova krila silna, Jukic,Milanovic,Cruz i jos juniora nekoliko, i dovesti jedno krilo da valja za tu lovu

Zatim nam treba i stoper jak i iskusan za evrope da igra sa Milicevicem, vracaju nam se i oni iz pazara

Treba pokusat i Anela Hadzica dovest jer cemo skoro 100% prodat Djokanovica

Zadnje treba gledat golmana da li ima kakav, ili iskusan stariji ili mladji i talentovan

Udri Emcho
Ma Salcina gurat i iz akademije nekog DM to je ispravan put nek uce od Susica
bit ce napadač, nikad spominjan ovdje, al valja i ugovore produžiti
Odkud ti naum pade ovaj zeljin krmak :puke: Ja ga nebi doveo kad bi Hare bio jedini spic. Kako se radovao samo na kosevu fujjjjjjj
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 07 dec 2020, 17:04

Vanja8 je napisao/la:
07 dec 2020, 17:00
Mirku ce biti ponudjen novi poboljsani ugoor na dvije godine,on je jako raspolozen da produzi...
:njanjanja:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ajdohordas
Kontakt:

Post Postao/la ajdohordas » 07 dec 2020, 17:11

07 dec 2020, 15:44
Đe nam je Holyman, jel to inšala nije preživio drugi gol Fanima?
U tom slučaju moras odabranim riječima pisati o tom forumašu. Inače će ti se javiti u PP i pisati poruke prijetećim "tonom". :mrgreen:
Evo i mene je prepao, od jučer ga ne spominjem. :mrgreen:

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 07 dec 2020, 17:15

ajdohordas je napisao/la:
07 dec 2020, 17:11
07 dec 2020, 15:44
Đe nam je Holyman, jel to inšala nije preživio drugi gol Fanima?
U tom slučaju moras odabranim riječima pisati o tom forumašu. Inače će ti se javiti u PP i pisati poruke prijetećim "tonom". :mrgreen:
Evo i mene je prepao, od jučer ga ne spominjem. :mrgreen:
Obratite se Moderatoru,on vas mora stititi :rol: :rol:

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 dec 2020, 17:20

Tu sam, kome sta treba?

@ajdohordas napisao sam ti da ne znas sta pises i da iskuliras jer ne zelim da se spustam na tvoj maloljetnicki nivo. Ovo je i zadnji put da ti odgovaram na nesto, ignorisan si i zdrao.
NEMA NAZAD

Samozdravlje
Kontakt:

Post Postao/la Samozdravlje » 07 dec 2020, 17:20

MortemHz je napisao/la:
07 dec 2020, 17:04
Vanja8 je napisao/la:
:njanjanja:
:njanjanja: :njanjanja: :urnebes:

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2020, 17:21

bodi123 je napisao/la:
07 dec 2020, 16:16
skoroalen je napisao/la:
07 dec 2020, 16:07
Oremušu dat ugovor na tri godine i platit mu polaganje trenerske licence ako izrazi želju da radi kao trener nakon završene karijere.
Jedini bek za kojeg bi mijenjao Oremuša momentalno je Cipetić. Sve ostalo nema smisla. Mirko je baš spreman, nerijetko u Top 3 po kilometraži. Uz to i veliki profesionalac koji itekako pozitivno utiče na svlačionicu što se uvijek mora cijeniti.

Više nam je potreban lijevi, Pidri konkurencija a Salčina počet koristit u vezi, mislim da bi ga čak mogao probati i na centralnom veznom.
Tako nekako. Ili nekog baš baš provjerenog i kvalitetnog, ili ništa ne dirat. Predugo smo lutali na toj poziciji desnog bočnog. Nekako uvijek imamo dobrog lijevog beka (Belošević, Puzigaća, Tadejević, Pidro... Bekić je izuzetak od pravila :rol: ), a desni baš škripi. Od 2010. i Arsenijevića, jedini koji imaju prolaznu ocjenu su Kallasi (imao je bogovski centaršut, al je i pored toga minimalno igrao), te Berberović koji je dosta tekmi igrao i DMFa. A redom su ispodprosječni bili: Čomor (nikome se ne ponovilo), Trebinjac (prestao se bavit fudbalom prije tridesete), Barić ubleha, Kostić nezapažen totalno, Hebib (da Bog sačuva kao bek), Hodžić (solidan kad hoće, al rijetko hoće), Kadušić (kod nas propuh, a i seljak na terenu), Šabanović (najslabiji od akademaca u sezoni 18/19) itd. Tek od ove sezone smo dobili pravu bekčinu, dobrog i ofanzivno i defanzivno, niko nam po toj strani nije mogao prić golu. Pidro je ove sezone očajan, al u zadnje 3-4 tekme djeluje k'o Alfonso Davies samo zato što je fokus na desnoj strani, gdje je igrao Hebibović.
Ne bi smjelo doć u pitanje produženje ugovora sa Oremušom. Ponudit mu sve što zatraži, a onda kroz narednu sezonu-dvije dobro skautirat i tražit neko dugoročnije rješenje.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

bengalka
Kontakt:

Post Postao/la bengalka » 07 dec 2020, 17:31

holyman je napisao/la:
07 dec 2020, 16:20
Zagor je napisao/la:
07 dec 2020, 16:05
bengalka je napisao/la:
07 dec 2020, 14:20
Nego jel spreman gazda pljunuti sta novaca da vam prodamo Lukica al' mora se dobro otvoriti ? 😁
Handzic je stvarno taraba postao.
Koji ce nam racku on, jeli to onaj zuti?
Sto da ne, dati handzica i 3 milje. Lukic treci napadac na ljeto
Malo zajebancije,mali ce vani rece jagodic sinoc mozda cak I na zimu a I iskreno mislim da je kalibar za nesto vise od PLBIH

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 07 dec 2020, 17:34

bengalka je napisao/la:
07 dec 2020, 17:31
holyman je napisao/la:
07 dec 2020, 16:20
Zagor je napisao/la:
07 dec 2020, 16:05

Koji ce nam racku on, jeli to onaj zuti?
Sto da ne, dati handzica i 3 milje. Lukic treci napadac na ljeto
Malo zajebancije,mali ce vani rece jagodic sinoc mozda cak I na zimu a I iskreno mislim da je kalibar za nesto vise od PLBIH
Zna se to druze odavno,dva kluba iz Srbije,jedan iz Belgije,jedan iz Holandije...Dosta ga prate ,a i cijena je dobra koju ste odredili

Amca007

Post Postao/la Amca007 » 07 dec 2020, 17:37

Napapijri je napisao/la:
Moji ciljevi na polusezoni bili bi slijedeci (ovim prioritetom):
1. Produziti ugovor Rahmanovicu i Tataru
2. Produziti ugovor Milicevicu
3. Dovesti napadaca spremnog da uleti u prvih 11
4. Dovesti stopera spremnog da uleti u prvih 11
5. Dovesti napadaca kao zamjenu za ovog pod brojem 3.
6. Prodati Tatara ukoliko izrazi zelju, cak i ako produzi
👍 Isto mislim
Oj djevojko điđo moja, điđala te majka tvoja...

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 07 dec 2020, 17:43

Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

bodi123
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la bodi123 » 07 dec 2020, 17:44

skoroalen je napisao/la:
07 dec 2020, 17:21
bodi123 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:
Oremušu dat ugovor na tri godine i platit mu polaganje trenerske licence ako izrazi želju da radi kao trener nakon završene karijere.
Jedini bek za kojeg bi mijenjao Oremuša momentalno je Cipetić. Sve ostalo nema smisla. Mirko je baš spreman, nerijetko u Top 3 po kilometraži. Uz to i veliki profesionalac koji itekako pozitivno utiče na svlačionicu što se uvijek mora cijeniti.

Više nam je potreban lijevi, Pidri konkurencija a Salčina počet koristit u vezi, mislim da bi ga čak mogao probati i na centralnom veznom.
Tako nekako. Ili nekog baš baš provjerenog i kvalitetnog, ili ništa ne dirat. Predugo smo lutali na toj poziciji desnog bočnog. Nekako uvijek imamo dobrog lijevog beka (Belošević, Puzigaća, Tadejević, Pidro... Bekić je izuzetak od pravila :rol: ), a desni baš škripi. Od 2010. i Arsenijevića, jedini koji imaju prolaznu ocjenu su Kallasi (imao je bogovski centaršut, al je i pored toga minimalno igrao), te Berberović koji je dosta tekmi igrao i DMFa. A redom su ispodprosječni bili: Čomor (nikome se ne ponovilo), Trebinjac (prestao se bavit fudbalom prije tridesete), Barić ubleha, Kostić nezapažen totalno, Hebib (da Bog sačuva kao bek), Hodžić (solidan kad hoće, al rijetko hoće), Kadušić (kod nas propuh, a i seljak na terenu), Šabanović (najslabiji od akademaca u sezoni 18/19) itd. Tek od ove sezone smo dobili pravu bekčinu, dobrog i ofanzivno i defanzivno, niko nam po toj strani nije mogao prić golu. Pidro je ove sezone očajan, al u zadnje 3-4 tekme djeluje k'o Alfonso Davies samo zato što je fokus na desnoj strani, gdje je igrao Hebibović.
Ne bi smjelo doć u pitanje produženje ugovora sa Oremušom. Ponudit mu sve što zatraži, a onda kroz narednu sezonu-dvije dobro skautirat i tražit neko dugoročnije rješenje.
Oremuš i jeste novi Berberović. :mrgreen: Sličnih godina, igraju beka i DMF-a te obojica veliki fajteri. Nevjerovatna sličnost. Baš mi je drago što smo Mirka potpisali i apsolutno da ga treba produžiti još barem na dvije godine. Kallasi je i meni bio sasvim ok, a ostali nisu vrijedni spomena. Ne ponovilo se.

Baš jedva čekam zimski prelazni rok da vidimo kako će odreagovati na sve upitnike koje moramo riješiti. Neki minimalan cilj je produženje Rahmanovića, Tatara, Miličevića, Oremuša te dovođenje kvalitetnog napadača. Sve ostalo će biti bonus, a pod to ubrajam i ne produženje( :mrgreen: ) pojedinaca poput Handžića i Hodžića.

Dino dade dobar intervju, stadion bismo trebali dobiti u što kraćem roku.
„Neću više dolazit' na Grbavicu, pucat ću vam – s Vratnika!“ - Asim Ferhatović Hase

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 07 dec 2020, 17:48

@bodi123 da, s tim što je Oremuš nekih 50 puta profesionalniji od Džeme. Džemo je poznat kao vođa klana koji je otjerao Kodru, te veliki kockar. Mirko je miran k'o bubica, šuti i igra. :mrgreen:
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 07 dec 2020, 17:59

Hvala velkoskom sto je od starta ismijavao svaku mujicevu odluku, to se moglo vidjeti, znao je i on s kakvim balijanderom ima posla
NEMA NAZAD

Denchi
Kontakt:

Post Postao/la Denchi » 07 dec 2020, 18:01

Benkara21 je napisao/la:
07 dec 2020, 13:12
Vinko Marinović

27 utakmica

19 pobjeda
(Tuzla, Borac, Mladost, Krupa, Tuzla, Connah-EL, Radnik, Borac, Olimpik, Sloboda, Budućnost Podgorica-EL, Zrinjski, Radnički-Kup, Široki, Krupa-Kup, Krupa, Mladost, Olimpik, Radnik)

6 remija
(Mladost, Velež, Željezničar, Tuzla, Velež, Borac)

2 poraza
(Dynamo Brest-LP, Celtic-LP)

61 postignut gol
24 primljena gola
Zreo za otkaza

Daj Dzenu da polulijevo pichimo
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 07 dec 2020, 18:24

skoroalen je napisao/la:
07 dec 2020, 17:21
bodi123 je napisao/la:
skoroalen je napisao/la:

Kallasi prosjek u najboljem slučaju. Ne znam čemu tolika opčinjenost tim igračem. Samo jedan u nizu onih koji su prodefilovali bez nekog značajnijeg uticaja.

Što se Berberovića tiče, za njega je Hebibović Dani Alves. Umalo nas nije koštao prolaza protiv Haugesunda, mislim da je napravio penal i kasnije nepotrebno dobio crveni karton. O ponašanju i klanovima da ne govorim. Trebao biti kapitalac, na kraju ispao jedno od najvećih zaročarenja i promašaja.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”