Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
-
holyman
-
Kontakt:
broj6 je napisao/la: ↑08 dec 2020, 01:41
Samozdravlje je napisao/la: ↑07 dec 2020, 18:30
bodi123 je napisao/la: ↑07 dec 2020, 16:16
Jedini bek za kojeg bi mijenjao Oremuša momentalno je Cipetić. Sve ostalo nema smisla. Mirko je baš spreman, nerijetko u Top 3 po kilometraži. Uz to i veliki profesionalac koji itekako pozitivno utiče na svlačionicu što se uvijek mora cijeniti.
Više nam je potreban lijevi, Pidri konkurencija a Salčina počet koristit u vezi, mislim da bi ga čak mogao probati i na centralnom veznom.
O takvom desnom beku i ja mislim. Minimum Cipetic ili neki Stanojevic iz Srbije na beku, taj nivo.
Realna opcija iz nase lige koja je meni zapala za oko je Nukic. Doduse ima jak ugovor i trebao bi se iskesirati ali momak jos nije ni 23 napunio a kapiten Tuzle. Takodjer Tuzla lose igra i sigurno da bi on volio otici u jaci klub i nesto uraditi u karijeri. Malo je ofanzivniji (nesto kao Heba) ali je ove sezone odigrao dosta utakmica na beku i bio dobar u oba pravca. U napadu zna probiti i ima fin centarsut (jedan od najboljih asistenata u ligi), u odbrani bi mogao napredovati jer zna ostati visoko ali da se to srediti.
Neinteligentan igrac kratkog fitilja, bez tehnike, centarsutevi da bog sacuva. Ima samo brzinu koju u napadu iskoristi da se baci i iznudi penal, u odbrani nula bodova jer i nije bek, nego krilo. Sta mislis zasto mu je azmir dao kapitensku sa 22..
Nemoj da ganjamo grupe sa pojacanjima iz simin hana

NEMA NAZAD
-
broj6
-
Kontakt:
holyman je napisao/la: ↑08 dec 2020, 01:49
broj6 je napisao/la: ↑08 dec 2020, 01:41
Samozdravlje je napisao/la: ↑07 dec 2020, 18:30
O takvom desnom beku i ja mislim. Minimum Cipetic ili neki Stanojevic iz Srbije na beku, taj nivo.
Realna opcija iz nase lige koja je meni zapala za oko je Nukic. Doduse ima jak ugovor i trebao bi se iskesirati ali momak jos nije ni 23 napunio a kapiten Tuzle. Takodjer Tuzla lose igra i sigurno da bi on volio otici u jaci klub i nesto uraditi u karijeri. Malo je ofanzivniji (nesto kao Heba) ali je ove sezone odigrao dosta utakmica na beku i bio dobar u oba pravca. U napadu zna probiti i ima fin centarsut (jedan od najboljih asistenata u ligi), u odbrani bi mogao napredovati jer zna ostati visoko ali da se to srediti.
Neinteligentan igrac kratkog fitilja, bez tehnike, centarsutevi da bog sacuva. Ima samo brzinu koju u napadu iskoristi da se baci i iznudi penal, u odbrani nula bodova jer i nije bek, nego krilo. Sta mislis zasto mu je azmir dao kapitensku sa 22..
Nemoj da ganjamo grupe sa pojacanjima iz simin hana
Ne bih bas rekao da je neinteligentan ali istinda da bi se moralo malo poraditi mentalno. Doduse tamo se previse ocekuje od njega kao kapitena pa on tu malo izlijece.
A mi smo neke od najboljih pojacanja doveli iz one Azmirove Slobode. Nema veze odakle igrac dolazi, a i nerealno je ocekivati neki veliki transfer iz vana ili nekog Cipetica da Sarajevo dovede a reprezentacija ga na sve nacine pokusava vani progurati.
-
AlfredNobel
-
Kontakt:
Postao/la AlfredNobel » 08 dec 2020, 02:19
Nukić je neinteligentan igrač, tačnije opisuje ga ona izreka "puno zuji, malo meda daje."
Ne znam šta vidite u takvim igračima, pogotovo uzimati takve u obzir za klub našeg kalibra, gdje je ljestvica dosta porasla po pitanju kvaliteta. Poštujem ako si nešto vidio u njemu, samo kažem svoje viđenje. Tek bi kod nas bio prosjek, ništa bolji od Hodžića.
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
Ahmoveliki
-
Kontakt:
Postao/la Ahmoveliki » 08 dec 2020, 03:34
AlfredNobel je napisao/la: ↑07 dec 2020, 23:02
Auuu ovo ti je autogol, gledaj kad ti se nakače sad na grbaču pričom kako ismijavaš vjeru. Moj Derdijoče..
Ma veci je autogol insajderaizSarajv'a... cuj gleda emisije komsinica

-
Zagor
-
Kontakt:
skoroalen je napisao/la: ↑07 dec 2020, 23:17
Denchi je napisao/la: ↑07 dec 2020, 23:10
Opet lazes
Berberovic je u Litexu igrao zadnjeg veznog i bio kapiten te ekipe i iz Litexa je nama dosao direktno
Kodro je imao 11-4-2 od 17 tekmi
I stariji igraci nisu htjeli trenirati i postovati zabrane izlazaka i karanten koji je uveo takodje je klupa trenirala nakon tekme(igraci koji nisu igrali)
A imali smo prijateljsku svake srijede...imali su i kaznene treninge nakon poraza...
I zato su ga bojkotovali svi stariji, a tadasnja uprava ga je izdala zarad igraca i onda na ljeto sve te igrace rastjerala sa jesicem
Upravo tako.
Nebitno, bilo i prošlo, jači smo sad nego tad svakako. Sad je drugi par cipela kakav bi Željo bio danas, jer bi vjerovatno oni uzeli titulu te 2015., i kako bi to formiralo njihovu budućnost, al to je neki drugi tajmlajn. Al Kodro je za sve naše bivše trenere Ančeloti.
Ja ono sto pamtim Kodrin period je da smo igrali najljepsi fudbal. Da li bi nam to donijelo titulu, ne znam. Ali, jbg trebala nam je titula tada i na "silu" , sto rekošte, smo je uzeli. Ali mozda bi s Kodrom razvili malo brze u ovo sto danas imamo. Mozda grijesim, ali tada mi se nije nikako svidjelo sto je otjeran.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"
"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""
kompleks zvani *Sarajevo*
-
skoroalen
-
Kontakt:
Zagor je napisao/la: ↑08 dec 2020, 04:08
skoroalen je napisao/la: ↑07 dec 2020, 23:17
Denchi je napisao/la: ↑07 dec 2020, 23:10
Opet lazes
Berberovic je u Litexu igrao zadnjeg veznog i bio kapiten te ekipe i iz Litexa je nama dosao direktno
Kodro je imao 11-4-2 od 17 tekmi
I stariji igraci nisu htjeli trenirati i postovati zabrane izlazaka i karanten koji je uveo takodje je klupa trenirala nakon tekme(igraci koji nisu igrali)
A imali smo prijateljsku svake srijede...imali su i kaznene treninge nakon poraza...
I zato su ga bojkotovali svi stariji, a tadasnja uprava ga je izdala zarad igraca i onda na ljeto sve te igrace rastjerala sa jesicem
Upravo tako.
Nebitno, bilo i prošlo, jači smo sad nego tad svakako. Sad je drugi par cipela kakav bi Željo bio danas, jer bi vjerovatno oni uzeli titulu te 2015., i kako bi to formiralo njihovu budućnost, al to je neki drugi tajmlajn. Al Kodro je za sve naše bivše trenere Ančeloti.
Ja ono sto pamtim Kodrin period je da smo igrali najljepsi fudbal. Da li bi nam to donijelo titulu, ne znam. Ali, jbg trebala nam je titula tada i na "silu" , sto rekošte, smo je uzeli. Ali mozda bi s Kodrom razvili malo brze u ovo sto danas imamo. Mozda grijesim, ali tada mi se nije nikako svidjelo sto je otjeran.
Tako je, dominirali smo protiv svake ekipe. Onaj dvomeč s Borcem u kupu... Ja mislim da smo u dvije tekme uputili preko 40 šuteva prema golu, al nesretno ispali. Takođe, treninzi poslije tekme, noćni treninzi... Sve ono što imaju veliki klubovi u evropi, Kodru je i otjeralo. Iz prve ruke znam da su igrači komentarisali među sobom kako glumi Guardiolu, i da mu ovo nije Barselona, da se ufurao u ulogu stručnjaka. Nakon Čelika, kad su Horde upale u svlačionicu, Džemo govori "e sad ćemo tek zaigrat", kad se već znalo da je Kodro bivši. Dođe Dženo, ekipa proigra, u zadnjih 7 kola uzeše 19 bodova i dođe titula. Zato poslije... Rapsodija. Dovođenje Ješića, tjeranje 10ak igrača iz prve postave, talovi... Sve je direktna posljedica te "na zor" osvojene titule.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
feniksptica
-
Kontakt:
Postao/la feniksptica » 08 dec 2020, 08:32
Joj kad procitam to upadanje Hordi u svlacionu. Valjda i kod nas navijqci budu navijaci samo. A Kodro ima neku barijeru u svojoj glavi za iskorak il trofej ili sta vec. Godinama se vrti po Švici i drugoj ligi i uvijek drugi. Ljudi ga otpuste i odmah udju posle. Igrala je i TZ kod Nale lijepo, namasali se protiv nas i Zelje trebali nam po 4 komada spakovat.
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
-
Vanja8
-
Kontakt:
Ja da imam zivce ko Vinko,zivio bih 150 g...
Jedem cigare,tresem se ko Yermenija,kamera na Vinka, lik ko spricer, ko da gleda balet...
E ne mogu da ga skontam nikako...
-
feniksptica
-
Kontakt:
Postao/la feniksptica » 08 dec 2020, 09:05
Ja sam ga vidio da se radovo golu protiv Zelje, ostalo rijetko
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
-
Zip
-
Kontakt:
-
Denchi
-
Kontakt:
Kolko sam ga puta sreo te godine, i samo jednom bez cigare u ustima, jhebenog kera je setao s cigarom...
Jel i krle tad pusio cigare?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
skoroalen
-
Kontakt:
Odigrali smo onako kako smo se dogovorili.
Kolo ranije se dogovorili da ne igraju.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 08 dec 2020, 09:55
Denchi je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:47
Kolko sam ga puta sreo te godine, i samo jednom bez cigare u ustima, jhebenog kera je setao s cigarom...
Jedan Buffon je pušio na poluvremenu utakmica, barem je tako svojevremeno izjavio Pablo Daniel Osvaldo koji je sa njim jedno vrijeme igrao u Juventusu i reprezentaciji.
-
MortemHz
- Interni moderator
-
Kontakt:
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
-
Denchi
-
Kontakt:
skoroalen je napisao/la: ↑08 dec 2020, 08:09
Tako je, dominirali smo protiv svake ekipe. Onaj dvomeč s Borcem u kupu... Ja mislim da smo u dvije tekme uputili preko 40 šuteva prema golu, al nesretno ispali. Takođe, treninzi poslije tekme, noćni treninzi... Sve ono što imaju veliki klubovi u evropi, Kodru je i otjeralo. Iz prve ruke znam da su igrači komentarisali među sobom kako glumi Guardiolu, i da mu ovo nije Barselona, da se ufurao u ulogu stručnjaka. Nakon Čelika, kad su Horde upale u svlačionicu, Džemo govori "e sad ćemo tek zaigrat", kad se već znalo da je Kodro bivši. Dođe Dženo, ekipa proigra, u zadnjih 7 kola uzeše 19 bodova i dođe titula. Zato poslije... Rapsodija. Dovođenje Ješića, tjeranje 10ak igrača iz prve postave, talovi... Sve je direktna posljedica te "na zor" osvojene titule.
Meni nije toliko ljepota igre kolika ta neka aura znanja, isto se nisam brinuo kao sa Vinkom na klupi, covjek je ponavljao ovo je proces dok ne izfiltriramo sta nam treba od igraca, dok ne usadimo automatizme, itd. Njegove pressice su bile prekratke koliko je covjek imao za reci a tako logicne stvari.
Imao je vanserijski nacin vodjenja i vladanja tokom tekme, lomio je tekme izmjenom, Duljevic na derbiju s klupe je ubio malene mogao 3 zabit, Amar sisao sa tribine da suflira Adzemu ali nista nije pomoglo, i generalno je koristio izmjene da nesto napravi, promjeni tok, ugrozi protivnika jos vise, napipa tu slabu tacku i onda je pritisne jos vise izmjenom...
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
-
Denchi
-
Kontakt:
Kad je bazdaren ovaj katapult?
-
Denchi
-
Kontakt:
Historicar je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:55
Jedan Buffon je pušio na poluvremenu utakmica, barem je tako svojevremeno izjavio Pablo Daniel Osvaldo koji je sa njim jedno vrijeme igrao u Juventusu i reprezentaciji.
Buffon
Poznati bek i vezni igrac

-
Historicar
-
Kontakt:
Postao/la Historicar » 08 dec 2020, 10:20
Denchi je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:59
skoroalen je napisao/la: ↑08 dec 2020, 08:09
Meni nije toliko ljepota igre kolika ta neka aura znanja, isto se nisam brinuo kao sa Vinkom na klupi, covjek je ponavljao ovo je proces dok ne izfiltriramo sta nam treba od igraca, dok ne usadimo automatizme, itd. Njegove pressice su bile prekratke koliko je covjek imao za reci a tako logicne stvari.
Imao je vanserijski nacin vodjenja i vladanja tokom tekme, lomio je tekme izmjenom, Duljevic na derbiju s klupe je ubio malene mogao 3 zabit, Amar sisao sa tribine da suflira Adzemu ali nista nije pomoglo, i generalno je koristio izmjene da nesto napravi, promjeni tok, ugrozi protivnika jos vise, napipa tu slabu tacku i onda je pritisne jos vise izmjenom...
Prvi dio Kodrinog mandata u Sarajevu (26. septembar 2014 - 24. novembar 2014) je bio impresivan.U 6 utakmica imali smo 5 pobjeda i jedan remi (sa Zrinjskim u Mostaru), te još dvije pobjede nad Travnikom u osmini finala kupa.Svi smo bili prezadovoljni Kodrinim vođenjem i samom ekipom, skoro da u pauzi i nije bilo potrebe za bilo kakvim pojačanjima, ali došli su Mehmed Alispahić i Edin Rustemović.Međutim na početku proljeca 2015 Kodro je sve uprskao, ni danas mi nije jasno zašto je radio onolike eksperimente i rotiranja, što je uzrokovalo gubitak velikog broja bodova u borbi za titulu, te ispadanje u četvrtfinalu kupa od Borca sa Marinovićem na klupi.Otkaz Kodri je bio sasvim logičan i opravdan potez tadašnje uprave.
-
zagorski
-
Kontakt:
Denchi je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:02
Historicar je napisao/la: ↑08 dec 2020, 09:55
Buffon
Poznati bek i vezni igrac
Ja jbt ja usporedbe hahaha
-
bordobijeli
-
Kontakt:
Postao/la bordobijeli » 08 dec 2020, 10:31
Treba uzeti u obzir da je bilo drugacije vrijeme i da je dzemo stara škola, odrasli u ratu bez uslovi za rad nikakvi i dobacio do reprezentacije, Leverkusena, Liteksa. Jednostavno prije je bilo normalno da igraci puše pa i cugnu normalno bilo. Sad je drugo vrijeme, bolji uslovi veca disciplina, nutricionisti, kondicioni itd itd i hvala Bogu da je tako.
Trenutno korisnika/ca: bosnas_, Bosniacum Lilium, casual033, Hajdeee, Hamagara, iliyaa8, JuricaSpindl, Kaunas, keli, kraljlavova, ledesma, mnon46, mosarajvosa83, N3R3D, napoleon72, nedimmmm1337, PapakIzSa, Proximic, relativizam, riki46, robertkosar, Rodman, SAMO BORDO, senad82, Tatamata1946 i 152 gosta.