FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
@Historicar znaš li ti šta znači bojkot igrača? Kad ljudi mogu a neće. Da su te rotacije uticale na igru, ja bih rekao da je zayeb'o. Al igra savršena kao i prije, a rezultata nema. Svaka utakmica 15 šuteva po golu, posjed 65%, al nula ili jedan bod. Fulali se penali, prazni golovi... Uprava tad stala iza igrača i otjerala trenera, da bi nepunih 8 mjeseci kasnije stala iza Ješića i otjerala sve te igrače koji su bojkotovali Kodru. Rasplet znamo, oporavili smo se tek na jesen 2018.
Bojkot igrača je nešto najgore što trenera može zadesit. Jednog Ancelottija igrači otjeraju iz Bayerna, da ne otjeraju kod nas, posebno kad imaš ekipu punu preplaćenih zvijezda sa seljačkim mentalitetom.
Bojkot igrača je nešto najgore što trenera može zadesit. Jednog Ancelottija igrači otjeraju iz Bayerna, da ne otjeraju kod nas, posebno kad imaš ekipu punu preplaćenih zvijezda sa seljačkim mentalitetom.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
-
- Kontakt:
Ma nije vala ni sada bolje.Vidio sam i cuo sta na "pripremama" reprezentacije rade naše "zvijezde" po Taverni i ostalim klubovima gdje se okupljaju sarajevske kurve i rospije.Hektolitri viskija i cigare su im normalna stvar.bordobijeli je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:31Treba uzeti u obzir da je bilo drugacije vrijeme i da je dzemo stara škola, odrasli u ratu bez uslovi za rad nikakvi i dobacio do reprezentacije, Leverkusena, Liteksa. Jednostavno prije je bilo normalno da igraci puše pa i cugnu normalno bilo. Sad je drugo vrijeme, bolji uslovi veca disciplina, nutricionisti, kondicioni itd itd i hvala Bogu da je tako.
- hordasDoboj
- Kontakt:
A ja teme Bacchus ekipa i parola 'Pijete više od nas, Horda je stid, je li vas?'
Zao mi je Kodre, stvarno je bio gospodin, ne bih se ljutio da ga opet vidim na klupi sad kad je klub organizaciono na 10x vecem nivou nego tad.

Zao mi je Kodre, stvarno je bio gospodin, ne bih se ljutio da ga opet vidim na klupi sad kad je klub organizaciono na 10x vecem nivou nego tad.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
To je to, okrenuti se ozbiljnijim temama, a ne sisa igracima. Dusan hodzic dok je bio u radniku bio je top2 beka lige za vrijeme memisevica, obradovica i ostalih, sada u boljoj ekipi jedva ima mjesta i za klupu.AlfredNobel je napisao/la: ↑08 dec 2020, 02:19Nukić je neinteligentan igrač, tačnije opisuje ga ona izreka "puno zuji, malo meda daje."
Ne znam šta vidite u takvim igračima, pogotovo uzimati takve u obzir za klub našeg kalibra, gdje je ljestvica dosta porasla po pitanju kvaliteta. Poštujem ako si nešto vidio u njemu, samo kažem svoje viđenje. Tek bi kod nas bio prosjek, ništa bolji od Hodžića.
NEMA NAZAD
11-4-2Historicar je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:20
Prvi dio Kodrinog mandata u Sarajevu (26. septembar 2014 - 24. novembar 2014) je bio impresivan.U 6 utakmica imali smo 5 pobjeda i jedan remi (sa Zrinjskim u Mostaru), te još dvije pobjede nad Travnikom u osmini finala kupa.Svi smo bili prezadovoljni Kodrinim vođenjem i samom ekipom, skoro da u pauzi i nije bilo potrebe za bilo kakvim pojačanjima, ali došli su Mehmed Alispahić i Edin Rustemović.Međutim na početku proljeca 2015 Kodro je sve uprskao, ni danas mi nije jasno zašto je radio onolike eksperimente i rotiranja, što je uzrokovalo gubitak velikog broja bodova u borbi za titulu, te ispadanje u četvrtfinalu kupa od Borca sa Marinovićem na klupi.Otkaz Kodri je bio sasvim logičan i opravdan potez tadašnje uprave.
Nije za otkaza apsolutno a dat mu ugovor na 3 godine
(Koji usput nije ganjao sudski odstetu kao neki)
Poceo se okretati ka mladjim igracima koji su sve radili na terenu sta je trazio, prvenstveno cimi,radovac,dulja,kovacevic,mihojevic a starohani izlazili u kafane po pivi i cigarama bandovic,puzigaca,baric,berberovic....svaki put slike oni na ilidzi cugaju...i normalno da im se nije trcalo i radili treninzi, Okic ostavio flasu i igrao najbolji fudbal ikad u zivotu, valjda zbog respekta....
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
holyman je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:49To je to, okrenuti se ozbiljnijim temama, a ne sisa igracima. Dusan hodzic dok je bio u radniku bio je top2 beka lige za vrijeme memisevica, obradovica i ostalih, sada u boljoj ekipi jedva ima mjesta i za klupu.AlfredNobel je napisao/la: ↑08 dec 2020, 02:19Nukić je neinteligentan igrač, tačnije opisuje ga ona izreka "puno zuji, malo meda daje."
Ne znam šta vidite u takvim igračima, pogotovo uzimati takve u obzir za klub našeg kalibra, gdje je ljestvica dosta porasla po pitanju kvaliteta. Poštujem ako si nešto vidio u njemu, samo kažem svoje viđenje. Tek bi kod nas bio prosjek, ništa bolji od Hodžića.

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tacno BacchushordasDoboj je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:45A ja teme Bacchus ekipa i parola 'Pijete više od nas, Horda je stid, je li vas?'![]()
Nadam se poslije Vinka nekad za 3-4 sezone da nekako ubjedimo Mehu da nas opet vodi ali sad sa pravim ljudima
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Bolje je.Historicar je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:39Ma nije vala ni sada bolje.Vidio sam i cuo sta na "pripremama" reprezentacije rade naše "zvijezde" po Taverni i ostalim klubovima gdje se okupljaju sarajevske kurve i rospije.Hektolitri viskija i cigare su im normalna stvar.bordobijeli je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:31Treba uzeti u obzir da je bilo drugacije vrijeme i da je dzemo stara škola, odrasli u ratu bez uslovi za rad nikakvi i dobacio do reprezentacije, Leverkusena, Liteksa. Jednostavno prije je bilo normalno da igraci puše pa i cugnu normalno bilo. Sad je drugo vrijeme, bolji uslovi veca disciplina, nutricionisti, kondicioni itd itd i hvala Bogu da je tako.
Sad u statutu kluba, imaju pravila ponasanja i za seniore i za akademce, i imaju kazne, ko voli nek izvoli...
Sto se tice slobodnog vremena nek si daju oduska duga je i cudna polusezona, a sumnjam da su nesto radili neprimjereno kao debitanti na okupljanju repke koji bi valjda opet htjeli nekad biti pozvani u repku
Pogotovo ova dvojica
Los pokusaj pranja Dzemice
Nije ni mene taj Nukic odusevio... Mi imamo jedan problem kad su igraci iz nase lige u pitanju, malo ih je koji bi nama stvarno predstavljali pojacanja a oni koji ispunjavaju kriterije obicno imaju solidne ponude iz inostranstva a znamo da kod nas vecina igraca gleda da se ispali vani.AlfredNobel je napisao/la: ↑08 dec 2020, 02:19Nukić je neinteligentan igrač, tačnije opisuje ga ona izreka "puno zuji, malo meda daje."
Dok gledam utakmice i ne razmisljam o tim igracima kao potencijalnim pojacanjima niti kako bi se kod nas uklopili.
Mozda se to promijeni kad pocnemo igrati redovno grupne faze sto i ne bi bio neki iskorak jer ako se ne varam mi bi ove sezone vec igrali grupnu fazu da je bila ova konferencijska liga.
Znaci sve je tu manje vise vec poslozeno samo da ne napravimo neku veliku gresku u koracima.
Zadnja izmjena: fera, dana/u 08 dec 2020, 11:08, ukupno mijenjano 1 put.
You are someone else I am still right here
A tek ona "Pored šehera silnog vi u Stočnom živite, za vas su krave i livade kad se ničeg ne stidite".hordasDoboj je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:45A ja teme Bacchus ekipa i parola 'Pijete više od nas, Horda je stid, je li vas?'![]()

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Ako je pusio u Leverkusenu onda okbordobijeli je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:31Treba uzeti u obzir da je bilo drugacije vrijeme i da je dzemo stara škola, odrasli u ratu bez uslovi za rad nikakvi i dobacio do reprezentacije, Leverkusena, Liteksa. Jednostavno prije je bilo normalno da igraci puše pa i cugnu normalno bilo. Sad je drugo vrijeme, bolji uslovi veca disciplina, nutricionisti, kondicioni itd itd i hvala Bogu da je tako.
-
- Kontakt:
Jest, ma da je to sad manje nego prije. Sad se novi narastaji furaju na Ronalda, Mesija spremnost, teretana ishrana. Dok su ranije idoli bili Best, Maradona, prosinecki, stari Ronaldo, Adrian, gazza gaskojn. Ova prica se moze povezati i s nasim klubom sad idemo ka profesionalizmu i nije lako proces je to dok se klub odhrva mahale i amaterizma. Al ne treba u tome gaziti i pljuvati prošlost mnogi ovdje pljuju dzenu, dzemu, zeku, Husrefa, čalu itd oni su donijeli i puno radosti i dug period bili dio kluba, ne kazem da ih treba vracati u klub al bar navijaci trebamo imati dostojanstven odnos prema bivšim trenerima i igracima koji su ostavili traga u klubu.Historicar je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:39Ma nije vala ni sada bolje.Vidio sam i cuo sta na "pripremama" reprezentacije rade naše "zvijezde" po Taverni i ostalim klubovima gdje se okupljaju sarajevske kurve i rospije.Hektolitri viskija i cigare su im normalna stvar.bordobijeli je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:31Treba uzeti u obzir da je bilo drugacije vrijeme i da je dzemo stara škola, odrasli u ratu bez uslovi za rad nikakvi i dobacio do reprezentacije, Leverkusena, Liteksa. Jednostavno prije je bilo normalno da igraci puše pa i cugnu normalno bilo. Sad je drugo vrijeme, bolji uslovi veca disciplina, nutricionisti, kondicioni itd itd i hvala Bogu da je tako.
- hordasDoboj
- Kontakt:
Eh to je toskoroalen je napisao/la: ↑08 dec 2020, 11:05A tek ona "Pored šehera silnog vi u Stočnom živite, za vas su krave i livade kad se ničeg ne stidite".hordasDoboj je napisao/la: ↑08 dec 2020, 10:45A ja teme Bacchus ekipa i parola 'Pijete više od nas, Horda je stid, je li vas?'![]()
Zao mi je Kodre, stvarno je bio gospodin, ne bih se ljutio da ga opet vidim na klupi sad kad je klub organizaciono na 10x vecem nivou nego tad.![]()

Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
- Sarajlijica1946
- Kontakt:
Hvala Bogu pa necemo hebiba gledati naredne dvije utakmice ako nista 

Jesam ovo dobro napisao...fera je napisao/la: ↑08 dec 2020, 11:05Nije ni mene taj Nukic odusevio... Mi imamo jedan problem kad su igraci iz nase lige u pitanju, malo ih je koji bi nama stvarno predstavljali pojacanja a oni koji ispunjavaju kriterije obicno imaju solidne ponude iz inostranstva a znamo da kod nas vecina igraca gleda da se ispali vani.AlfredNobel je napisao/la: ↑08 dec 2020, 02:19Nukić je neinteligentan igrač, tačnije opisuje ga ona izreka "puno zuji, malo meda daje."
Dok gledam utakmice i ne razmisljam o tim igracima kao potencijalnim pojacanjima niti kako bi se kod nas uklopili.
Mozda se to promijeni kad pocnemo igrati redovno grupne faze sto i ne bi bio neki iskorak jer ako se ne varam mi bi ove sezone vec igrali grupnu fazu da je bila ova konferencijska liga.
Znaci sve je tu manje vise vec poslozeno samo da ne napravimo neku veliku gresku u koracima.

Kovacevic po meni brani slabije sad nego kad je tek stao na go..
Golove od borca i go od radnika morao je skinut jedan bar
Dizdarevic mi izgleda veci potencijal i dao bi mu da brani sve kup utakmice
Takodje ako bi ko kupio kovu za 200-300 k € i 25% od sledeceg transfera dao bi ga, jer mislim da njemu treba novi izazov bolji treneri i jaca konkurencija. Jer Dzafic i dizdarevic to nisu a trener golmana je smjesan, i nemogu da vjerujem da Vinko nije doveo sasobom trenera skojim radi..
MOJE MISLJENJE je da je Vinko bolji trener od Kodra, za nase podneblje i za nad mentalitet.
Jer Kodro je pokusavao autoritet da nametne igracima kao da su to djeca do 17 godina koja ce se sa nekim vjezbama njegovim usrat od njegovog znanja..
Bosnjo to ne ****.. prvobrezultat toliko dobar da znaju banditi da ga uprava nece istjerat ako izbaci 10 toricu iz ekipe i onda ce slusat. Tako je Amar ulio strah imo baba imo rezultat i znao je i on i oni da smije tjerat na patnju ucjenu itd i oni su igrali kako on svira
Golove od borca i go od radnika morao je skinut jedan bar
Dizdarevic mi izgleda veci potencijal i dao bi mu da brani sve kup utakmice
Takodje ako bi ko kupio kovu za 200-300 k € i 25% od sledeceg transfera dao bi ga, jer mislim da njemu treba novi izazov bolji treneri i jaca konkurencija. Jer Dzafic i dizdarevic to nisu a trener golmana je smjesan, i nemogu da vjerujem da Vinko nije doveo sasobom trenera skojim radi..
MOJE MISLJENJE je da je Vinko bolji trener od Kodra, za nase podneblje i za nad mentalitet.
Jer Kodro je pokusavao autoritet da nametne igracima kao da su to djeca do 17 godina koja ce se sa nekim vjezbama njegovim usrat od njegovog znanja..
Bosnjo to ne ****.. prvobrezultat toliko dobar da znaju banditi da ga uprava nece istjerat ako izbaci 10 toricu iz ekipe i onda ce slusat. Tako je Amar ulio strah imo baba imo rezultat i znao je i on i oni da smije tjerat na patnju ucjenu itd i oni su igrali kako on svira
- AlfredNobel
- Kontakt:
Dobro si sastavio ovo fera/vanja.fera je napisao/la: ↑08 dec 2020, 11:05Nije ni mene taj Nukic odusevio... Mi imamo jedan problem kad su igraci iz nase lige u pitanju, malo ih je koji bi nama stvarno predstavljali pojacanja a oni koji ispunjavaju kriterije obicno imaju solidne ponude iz inostranstva a znamo da kod nas vecina igraca gleda da se ispali vani.AlfredNobel je napisao/la: ↑08 dec 2020, 02:19Nukić je neinteligentan igrač, tačnije opisuje ga ona izreka "puno zuji, malo meda daje."
Edin Džeko - gromada bosanskohercegovačka
-
- Kontakt:
Mislim da je utakmica sa Slobodom idealna prilika da vidimo Tinu na ofanzivnom veznom, a da iza dejstvuju Pejović i Đokanović.Ako se Amar oporavi do subote, možda je bolje da počne sa klupe, pa da uđe u drugom poluvremenu ako baš zagusti.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ako je ikako moguće, treba ostaviti Susica na klupi, ima 2 zuta, i ne bi nimalo valjalo da dobije 3 zuti, jer je prva utakmica nakon pauze protiv kona...
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Bravo. Nema potrebe da rizikuje karton. Eventualno, ako bi situacija bila nepovljna, uvesti ga u drugom poluvremenu.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑08 dec 2020, 12:51Ako je ikako moguće, treba ostaviti Susica na klupi, ima 2 zuta, i ne bi nimalo valjalo da dobije 3 zuti, jer je prva utakmica nakon pauze protiv kona...
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Bing [Bot], Hajdeee, MaroonBjelave, OzmoodPinglewood, Posejdon, Sanchez87hz i 33 gosta.