Danas ako se kreće iz prvog pretkola EL, treba odigrat 8 tekmi samo u pretkolima, pa još 6 u grupi, pa dvije u osmini finala. To je 16 odigranih utakmica, minus dvije ako si bolje rangiran pa ideš iz 2. pretkola. U to vrijeme, sa 11 utakmica se osvajao kup UEFA. Velež je do 1/4 finala stigao nakon 6 odigranih utakmica (tri runde po 2 tekme).
Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Re: Premijer liga BiH - općenito
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Odigrao je isto onoliko utakmica koliko mu je trebalo da dodje do cetvrtfinala.shtaje je napisao/la: ↑08 dec 2020, 19:43Koliko je Velež te godine odigrao utakmica da dođe do četvrt finala?mozak je napisao/la: ↑08 dec 2020, 19:21Pa sta je to problem reći.Miljacka je napisao/la: ↑08 dec 2020, 17:18
Momak je napisao ako usporedjujemo evropske rezultate ova dva tima da Velez ima bolje rezultate od Sarajeva, a ne moze ih imati nikako. On tu misli na jednu sezonu u kojoj je Velez dogurao dalje nego Sarajevo ikad i da se samo to pika, a to sto je to bilo prije 40-50 godina i sto je samo u zadnjih 20 godina Sarajevo 15-16-17 puta igralo Evropu, a Velez nijednom necemo uzimati u obzir. Glupo mi je sto sam spomenuo ovo uopste, ali mislim da je prica poput ove cisto udaranje na inteligenciju. Slazem se da je Velez tu jednu sezonu imao vise uspjeha od Sarajeva u Evropi, ali svaki plasman Sarajeva, pa i u drugo i trece pretkolo je veci uspjeh nego ne igrati isto, tako da...Prica za malu djecu.
Velez je dalje dogurao u Evropi, Sarajevo je konstantnije.
Sad je stvar sta ko smatra vecim uspjehom.
Nekom je bitnija konstanta, ali ako imas zapazen rezultat onda i on postane bitan.
Željo se uvjek veze za polufinale sa Videotonom, sve iza toga je nabitno kroz istoriju.
Velez je dosao do 4 finala i ispao. Sumnjam da ce ikad vise dostici taj nivo, taman svake godine izlazio u Evropu i ova pretkola.
Budimo nekad realni
Jao pitanja!
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
Nikom te ne damo.
- feniksptica
- Kontakt:
Vijetnamci i Siminhanci ! Borba
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sto se tice klubova iz BiH, samo je Zeljo otisao dalje od Veleza.Zip je napisao/la: ↑08 dec 2020, 19:52Znaci, ako nekad neko iz BiH udje u grupe evropskih takmicenja to nista ne znaci jer da bi bili bolji od Veleza(ako je to uopste moguce) treba se dignuti pehar, a to je priznat cete, mnogo tezak zadatak
Stoga bi ja odmah proglasio NK Velez Vrapcici za najboljim klubom u BiH.
Mjeriti nakva pretkola sa cetvrtfinalom i polufinalom

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...
-
- Kontakt:
Imali su oni pehar. Pronadjen je u kontejneruZip je napisao/la: ↑08 dec 2020, 19:52Znaci, ako nekad neko iz BiH udje u grupe evropskih takmicenja to nista ne znaci jer da bi bili bolji od Veleza(ako je to uopste moguce) treba se dignuti pehar, a to je priznat cete, mnogo tezak zadatak
Stoga bi ja odmah proglasio NK Velez Vrapcici za najboljim klubom u BiH.
- feniksptica
- Kontakt:
HAHAHAHA De ljudi ludi. Svako ko je danas imalo dobar i ima uspjeha ne gleda u proslost, jer ga zanima da bude jos bolji i to je to. Nikakvim ''Nottingham Forestima'' se ne treba zamarati
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
-
- Kontakt:
Nemoj molim te da podcjenjujes NK Velez Vrapcici.feniksptica je napisao/la: ↑08 dec 2020, 20:09HAHAHAHA De ljudi ludi. Svako ko je danas imalo dobar i ima uspjeha ne gleda u proslost, jer ga zanima da bude jos bolji i to je to. Nikakvim ''Nottingham Forestima'' se ne treba zamarati
Oni su najuspjesniji bh klub u Evropi.
Vise postovanja prema njima.
Pijačari su harali evropom dok su se za pobjede dodjeljivala dva poena. Nekakve poredbe ne stoje, to naprosto nije fer.
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
Neki dan si lajkao objavu na fb u vezi Semira Tuce,a?

A sve mrzis Velez ccc
Olimpić se zoveš ti,mi smo tvoji Fukovi
Bojim se da se nismo razumjeli
imamo žicu za jela na žlicu, goveđigulašmajka
-
- Kontakt:
Zaista se vrapčićani sprdaju sami sa sobom.
Nalozi vas lik ko suhovinu, momak hajca i zeza se malo. Nije za Velez ni navijao do ove sezone.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946

I vi pitari sa zadnjim stihom "Grbavice"! Vi ste se prodali jer vam nije bilo druge opcije.Ili to ili gasenje
-
- Kontakt:
I drugi se sprdaju sa njima. Samo su se priklonili jacima, kao sto inace rade. Ili bjeze ili se pridruze jacima i boljima. Obraz im ko djon
Dovest cu onog debelog iz Fortune da vas opet kara,ne budite bezobrazni

Bolan sta ces ti pricat. Jeste li i vi uspjesniji od nas?
Osvojili prvestvo dok su u nas padale granate.
Nego, jeste li smislili novo ime, ja vam predlazem da dovedete Azmira i da se zovete Zenica city.
-
- Kontakt:
A onda hazmirov stadion gleda
Trenutno korisnika/ca: Espiritosanto, Zigazaga i 22 gosta.