Uzeo neki HP refurbished ima godinu i nesto, nikad problema. OK je to, jos i garancija 12mj.
Pomoc u vezi PC-a
Moderator/ica: insider
Re: "Pomoc u vezi PC-a"
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Nije tačno. 5700 XT i 2070 Super imaju isti TDP i preporucena napojna za njih je 550W
6000 serija ima TDP na 300 W a NVidia je 320 ja mislim
Cuj jel istina, ko da je to neki mit pa se nagadja, a ne fakt koji se moze provjeriti u 10 sekundi.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Btw harden sta bi s PC-em ? Jesi rijesio problem ?
Otišlo nesto na ploči, neki kondenzator vjerovatno, sporo se prazni nakon gašenja, a nemam instrument da provjerim.
Koristim je ovako dok ne uzmem drugu, kad ugasim navecer iskljucim napojnu na dugme, sutradan upalim i uvijek se upali, ne gasim tokom dana i eto.
- IlCapitano
- Kontakt:
Ne vjerujem, ali proradila.harden je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:24A vjerovatno je riknula... Na koji program mislis, Radeon Software ili ono za automatski prepoznavanje i skidanje drivera? Ako je ovo drugo nemoj to ni skidati, skini direkt zadnji driver sa stranice.IlCapitano je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:17Imam integrisanu, radi normalno. Probao sam i drugi monitor prikopčati za AMD nema slike.
Obrisao sam sve drivere sa AMD utilitiem ali neće sad kad instaliram onaj AMD-ov program za drivere/održavanje šta je već da ga pokrene nikako. Ne prepoznaje mi AMD nikako kao da ne postoji nigdje. Izvadio je, očistio, vratio nazad, ventilatori se vrte baš brzo i glasno na njoj, ali ne daje sliku nikako.
Koja grafa?
Kolega na poslu (kako sam ja mislio iz šale) predloži da je stavim u peć na par minuta da lemovi malo olabave. Ja se nasmijem, kaže ja sam ozbiljan. Dođem kući, rastavim je potpuno, stavim ploču sa kondenzatorima u peć na par minuta, ohladi se, vratim sve nazad i radi svega mi
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
IlCapitano je napisao/la: ↑11 dec 2020, 22:24Ne vjerujem, ali proradila.harden je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:24A vjerovatno je riknula... Na koji program mislis, Radeon Software ili ono za automatski prepoznavanje i skidanje drivera? Ako je ovo drugo nemoj to ni skidati, skini direkt zadnji driver sa stranice.IlCapitano je napisao/la: ↑14 nov 2020, 23:17
Imam integrisanu, radi normalno. Probao sam i drugi monitor prikopčati za AMD nema slike.
Obrisao sam sve drivere sa AMD utilitiem ali neće sad kad instaliram onaj AMD-ov program za drivere/održavanje šta je već da ga pokrene nikako. Ne prepoznaje mi AMD nikako kao da ne postoji nigdje. Izvadio je, očistio, vratio nazad, ventilatori se vrte baš brzo i glasno na njoj, ali ne daje sliku nikako.
Koja grafa?
Kolega na poslu (kako sam ja mislio iz šale) predloži da je stavim u peć na par minuta da lemovi malo olabave. Ja se nasmijem, kaže ja sam ozbiljan. Dođem kući, rastavim je potpuno, stavim ploču sa kondenzatorima u peć na par minuta, ohladi se, vratim sve nazad i radi svega mi![]()

Daj boze da tu potraje sto duze, al je to vecinom kratkotrajan fix. Zamjeni termalnu i prati temperature, ako opet budu visoke mozda bi undervolt bio dobar.
- IlCapitano
- Kontakt:
Ma i ja pretpostavljam da će uskoro riknuti opet, ali vidjećemo. Zasad ne ide preko 37 stepeni
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★
Procesor: Intel Core i5-2400, 3.10 GHz
Ram: 8 GB
Hard disk: 465 GB
Matična ploča: HP Compaq 8200 Elite CMT PC
Grafička: NVIDIA GeForce GTX 750 8GB
Ako nisam sta fulio, imam ovo. Zanima me za koliko novca mogu prodati, onako realno?
Ram: 8 GB
Hard disk: 465 GB
Matična ploča: HP Compaq 8200 Elite CMT PC
Grafička: NVIDIA GeForce GTX 750 8GB
Ako nisam sta fulio, imam ovo. Zanima me za koliko novca mogu prodati, onako realno?
200-300 KM max
Druga generacija i5
Ram je DDR2 pretpostavljam ?
- f0rest1946
- Kontakt:
Cek 750ka ima 8gb
250 stoje ako prodas dobar si
Hvala vam.
Može preporuka šta uzeti do nekih 850 KM, da je za gaminga? Ali onako direktno na link da vodi, može i u PP.
Može preporuka šta uzeti do nekih 850 KM, da je za gaminga? Ali onako direktno na link da vodi, može i u PP.
Thx.harden je napisao/la: ↑22 dec 2020, 14:11https://www.olx.ba/artikal/36183917/i3- ... -8gb-novo/
Nesto ovako.
Mnogo bolje
https://www.olx.ba/artikal/40392151/rac ... gb-240ssd/
Jos mozda da pitas za upgrade na Tomahawk B450 maticnu.
Harden sto je postavio je ok ali ovo ti je vise future proof.
Mozes onda upgrade odraditi u buducnosti na 3700x recimo ili 3900x sto se CPU tice, a i ganjati bolju grafu.
Svakako nove igrice sto izlaze vise su GPU nego CPU bound jer 1440p postaje standard. Tako da bi ti ovo moglo biti 4-5 godina uz neke upgrade.
Pa ako bude trazio i tu matičnu ode to preko milje.
Trenutno korisnika/ca: chelsea358 i 2 gosta.