Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Napapijri
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Napapijri » 14 dec 2020, 00:06

Pantelija je napisao/la:
14 dec 2020, 00:00
Jel to stilic nemir odlazi nakon svadje sa brkatom k.. Morzom
Ali se vraca Messi, pardon, Kaka, ovaj, Svraka. Izvini, pomijesao sam prezimena malo.
For those who have been involved, no explanation is needed. For those who haven't, no explanation is possible.

Zlatna kopacka ssba lige za sezonu 2023/24.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 00:09

Moram se sloziti s Badeerom da je pauza za Sarajevo dosla u niakd bolje trenutku, da nas je tu sreca malo pgoledala. Ali svejdno i da s eigrali do kraja decembra niko nas ne bih pobijedio i tom je jedina istina. Velez je i dalje dobar ali nekonstantan..dok oni ne mogu da se puzdaju u bodove kad idu Olimpiku ili Krupi nije to to. SAd brez provociranja, ozbiljno se prica. Ali kakva je konkurencija. Da pare od stadiona preusmjere na igracki kadar idu u evropu i sve te pare hladno vracaju nazad nastupom u istoj. U biti meni svejedno za druge klubove al mi nekako drzaze da se evropskim uspjesihma raduju destine hiljada navijaca nego hiljade navijaca..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 14 dec 2020, 00:10

let3 je napisao/la:
14 dec 2020, 00:04
Tabela gostujuće utakmice:
slika
Tabela domaće:
slika
:( :( i kamen bi zaplako.
A kamen u fazonu:

slika
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Merakk1921
Kontakt:

Post Postao/la Merakk1921 » 14 dec 2020, 00:12

Steven11 je napisao/la:
13 dec 2020, 22:54
Merakk1921 je napisao/la:
13 dec 2020, 21:43
hordasDoboj je napisao/la:
13 dec 2020, 21:16

Nemoj da se vrijeđamo sad, čuj nijedan naš igrač ne bi mogao igrati u HNL hahaha
Tatar je prekucao sezoni u Gorici u 2.HNL, pa se nije snašao u Slavenu. Iskreno čudan igrač imam osjećaj i da ode u neku jaču ligu da se ne bi snašao ne doprinosi puno igri, nema ga 90' min pa da go za pobjedu. Ti igrači se moraju istrpit dok ih ne ide.

Helem, slažem se da je infrastruktura najvažnija tj tereni, i da bi to još više pojačalo kvalitet lige.

Ako se razumijete bar malo u loptu, imamo par igraca koji mogu igrati u Šibeniku, Slavenu i Istri.. A timovi gdje ne bi konkurisali za prvih 11 , al bukvalno ni jedan igrac, (Rijeka, Dinamo, Osijek, tu je sad i Gorica vrlo kvalitetna, 3-4 su na ljestvici :hmmmm: )
Dajte mi jednog igraca? Tatar? Nije se mogao u Slavenu izboriti.. Rahman? Mogao bi u Slavenu, Istri , al pitanje je koliko bi mjeseci izdrzo, jer svak zna da u glavi nije dobar, Bilbija bi mogao konkurisati, i onaj mladi momak iz Borca, donekle i Fanimo.. Smijesno jbg
A cemu ovo poredjenje? Samo pitam koji je krajni motiv?

Jesmo mi rodjeni u BIH? Je li imamo svoje klubove iz mjesta rodjenja? Je li ti klubovi igraju ligu van BIH ili mogu samo u BiH? Jesmo li siromasna, podijeljena, neuredjena zemlja u svim sferama zivota? Nismo u EU...

Je li pratimo ovu ligu i nase klubove sto volimo svoje, je li osjecamo lokalpatriotizam, je li lijep osjecaj pripadnosti nekoj masi, je li lijep osjecaj ideala kluba za koji ti je otac navijao, pa te vodio, i ti imas osjecaj lojalnosti... Jel kad imas taj osjecaj, je li bitno koja je liga i je li jaca od neke tamo strane za koju te nista ne veze? Je li se svoje pljuje samo?

Ili mozda nije nista od navedenog nego samo minimiziranje uspjeha onog ko vedri i oblaci u ligi? To je onda zavist i malicioznost...Je li bi liga bila bolja da je neko drugi prvi?

koga libo racku je li Hajduk ili Dinamo bolji? S njima kad dodje euro mec a da bi do toga doslo, oko moje lijepo mora se izboriti u svojoj, jednoj jedinoj ligi, sa svojim jednim jedinim klubom.

Za sve ostale, imate Juve, Real, Barcu, i nema sekiracije sa usporedbama.

Popisam vam se na svako podcjenjivacko poredjenje sa drugima u svrhu minimiziranja uspjeha onog sto zovemo nasim...

Losiji smo od Dinama ali bolji od Buducnosti iz Podgorice. i sta sad?

Gutat cete spermu na dan kada Bordo nacija izadje ispred vjecne vatre, i to treci put u nizu. I tad kad budemo pjevali, grlili se, cugali, skakali, palili baklje, budemo ponosni, podsjetit cu vas da Tatar nije valjao u Belupu, i da Rahman ne moze igrati u Sibeniku. Ako vam to nesto bude znacilo, izmedju dva gutljaja sperme.

Pa ako imalo pratis forum, prvi sam vam cestitao na zasluzenoj tituli i trenutno odskacete u ligi, neko je temu otvorio, ja je samo nadopunio da nam je liga takva da nema igraca za prvih 11 .. gore sam naveo na koje ekipe mislim, to je samo cinjenica, tebi niko ne umanjuje da ste najbolji i najorganizovaniji.. spermice

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 00:19

Zao mi je Zelje iz razloga sto je to jedna od rijetkih stvari zbog koje su ljudi u Bosni sretni. Medjutim, kad se sjetim da ne postoji navijac koji nije ismijavaio kada nas je preuzeo Tan, poslije Nam. Dakle svi su imijavali i gurali neku svoju pricu. Sad kad je doslo bokvalno 5 do 15 sad se ko najvece p... usutile i zaboravili svi sta su pisali za nas i sad traze da im klub isto uradi ko sto smo mi. upravo zbog te mitomanije, zbog tog licemjera nek im se desi i desava to sto se desava..
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 14 dec 2020, 00:26

14 dec 2020, 00:12
Steven11 je napisao/la:
13 dec 2020, 22:54
13 dec 2020, 21:43

Ako se razumijete bar malo u loptu, imamo par igraca koji mogu igrati u Šibeniku, Slavenu i Istri.. A timovi gdje ne bi konkurisali za prvih 11 , al bukvalno ni jedan igrac, (Rijeka, Dinamo, Osijek, tu je sad i Gorica vrlo kvalitetna, 3-4 su na ljestvici :hmmmm: )
Dajte mi jednog igraca? Tatar? Nije se mogao u Slavenu izboriti.. Rahman? Mogao bi u Slavenu, Istri , al pitanje je koliko bi mjeseci izdrzo, jer svak zna da u glavi nije dobar, Bilbija bi mogao konkurisati, i onaj mladi momak iz Borca, donekle i Fanimo.. Smijesno jbg
A cemu ovo poredjenje? Samo pitam koji je krajni motiv?

Jesmo mi rodjeni u BIH? Je li imamo svoje klubove iz mjesta rodjenja? Je li ti klubovi igraju ligu van BIH ili mogu samo u BiH? Jesmo li siromasna, podijeljena, neuredjena zemlja u svim sferama zivota? Nismo u EU...

Je li pratimo ovu ligu i nase klubove sto volimo svoje, je li osjecamo lokalpatriotizam, je li lijep osjecaj pripadnosti nekoj masi, je li lijep osjecaj ideala kluba za koji ti je otac navijao, pa te vodio, i ti imas osjecaj lojalnosti... Jel kad imas taj osjecaj, je li bitno koja je liga i je li jaca od neke tamo strane za koju te nista ne veze? Je li se svoje pljuje samo?

Ili mozda nije nista od navedenog nego samo minimiziranje uspjeha onog ko vedri i oblaci u ligi? To je onda zavist i malicioznost...Je li bi liga bila bolja da je neko drugi prvi?

koga libo racku je li Hajduk ili Dinamo bolji? S njima kad dodje euro mec a da bi do toga doslo, oko moje lijepo mora se izboriti u svojoj, jednoj jedinoj ligi, sa svojim jednim jedinim klubom.

Za sve ostale, imate Juve, Real, Barcu, i nema sekiracije sa usporedbama.

Popisam vam se na svako podcjenjivacko poredjenje sa drugima u svrhu minimiziranja uspjeha onog sto zovemo nasim...

Losiji smo od Dinama ali bolji od Buducnosti iz Podgorice. i sta sad?

Gutat cete spermu na dan kada Bordo nacija izadje ispred vjecne vatre, i to treci put u nizu. I tad kad budemo pjevali, grlili se, cugali, skakali, palili baklje, budemo ponosni, podsjetit cu vas da Tatar nije valjao u Belupu, i da Rahman ne moze igrati u Sibeniku. Ako vam to nesto bude znacilo, izmedju dva gutljaja sperme.

Pa ako imalo pratis forum, prvi sam vam cestitao na zasluzenoj tituli i trenutno odskacete u ligi, neko je temu otvorio, ja je samo nadopunio da nam je liga takva da nema igraca za prvih 11 .. gore sam naveo na koje ekipe mislim, to je samo cinjenica, tebi niko ne umanjuje da ste najbolji i najorganizovaniji.. spermice
Nisam ja ovo samo tebi uputio, citirao sam jedan od postova, slucajno tvoj. I nije poenta da tebi nesto licno kazem, nego je poenta da kazem poruku svima koji omalozavaju uspjeh Sarajeva na nacin da osporavaju svaki kvalitet lige, kluba itd a ponukani slijedecim emocijama: zavist i ljubomora te nemoc. To su motivi za poredjenje nase lige sa ligom svjetskog viceprvaka, i naseg kluba sa prvakom te drzave.

Kazes cinjenica jel.. Cinjenica je da je Dinamo bolji od nas. Isto tako je cinjenica da smo mi bolji od vas i ostalih u ligi. I cinjenica je da je Dinamo Istrin i Hajdukov problem, a da je Sarajevo vas i Borcev problem. Nije li to cinjenica koja je stvarna a ne fiktivna?
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 14 dec 2020, 00:31

Pa ovdje bi server eksplodirao od malih plavih da su samo na -2 ili -3, pao bi sajt od hvalisanja zelje, a sta bi tek bilo da su zavrsili prvi, ne smijem ni zamisliti.
A ovako, umjesto da otvore oci i okrenu se svom problemu da se klub ne ugasi, oni umanjuju vrijednost lige.
I ja bih je umanjivao da mi gosk i krupa jebu klub 9 godina, ybg.
NEMA NAZAD

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 00:35

Jos jedna stvar gdje su se nama smijali a stiglo ih debelo poslije. Kada smo mi istjerali husa i osudili one sto ga brane i par sedmica vodili bitnu protiv njih, oni su ga branili i sta sve ne, a sada kada se stvorio kult licnost koji se moze smatrati i koji sam sebe smatra vecim od kluba, sad ih vecina suti. Amar vam radi sta mu se cefne, i sto je 7x gore od toga nema covjeka koji ga moze zaustaviti i otjerati kad svi oni u klubu rade za njega ili su zbog njega tu.

Dalke, sve ono zbog cega su nas ismijavali sad im se vraca 3x gore. Cak im i njihova imovina na kraju postade vise teret nego prednost ( ne mogu odrzavati jedan travnjak..)
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 dec 2020, 00:39

Pantelija je napisao/la:
14 dec 2020, 00:00
Jel to stilic nemir odlazi nakon svadje sa brkatom k.. Morzom
nama bi stila lego namrtvo, jos bi kod nas sit igro, havarija

@feniks ko ti garantuje Evropu i sa 5 pojacanja sada? Opet bi igracki bili tu negdje sa Zrinjskim i Borcem i Sirokim, i mozda nas sreca ne bi pogledala i paf, magija, potrosene pare a stadion nedovrsen. I opet cupaj, goni, jer si htio da preskocis par koraka.

Kad se finalizira prva faza stadiona, a to je vrlo blizu, imat cemo 3 tribine i onda teren urediti pa napraviti pauzu sa radovima jer je zadnja, cetvrta tribina ona za VIP salone, novinarske loze i slicno i zahtjeva najvece ulaganje. Koliko sam ja shvatio Sosu, stat ce se kad se kompletiraju tri tribine i onda ide vece ulaganje u kadar.

Ne zurimo, imamo sve sto nikad poslije rata nismo imali i nikad nismo ovako stabilni bili. Zasto to sve prosuti zbog ppkusaja izlaska u Evropu svim sredstvima, kad ce ovim tempom, doci kroz koju godinu.
Zadnja izmjena: killafrommanilla, dana/u 14 dec 2020, 00:44, ukupno mijenjano 1 put.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Steven11
Kontakt:

Post Postao/la Steven11 » 14 dec 2020, 00:42

feniksptica je napisao/la:
14 dec 2020, 00:19
Zao mi je Zelje iz razloga sto je to jedna od rijetkih stvari zbog koje su ljudi u Bosni sretni. Medjutim, kad se sjetim da ne postoji navijac koji nije ismijavaio kada nas je preuzeo Tan, poslije Nam. Dakle svi su imijavali i gurali neku svoju pricu. Sad kad je doslo bokvalno 5 do 15 sad se ko najvece p... usutile i zaboravili svi sta su pisali za nas i sad traze da im klub isto uradi ko sto smo mi. upravo zbog te mitomanije, zbog tog licemjera nek im se desi i desava to sto se desava..
Upravo tako. Ja im od srca zelim da se ugase, nista manje ni vise nego i oni nama..
Hase je opalio loptu sa tridesetak metara, pa kad je lopta polomila prećku, Hase se okrenuo Željovcima i rekao: ‘Neću vam ja više ni dolazit’ na Grbavicu. Šutaću vam s Vratnika.

killafrommanilla
Kontakt:

Post Postao/la killafrommanilla » 14 dec 2020, 00:52

A da vas podsjetim kako ste izasli iz te federalne? E pa tako sto je Sarajevo prekinulo saradnju sa Bosnom Visoko od koje niste mogli promovirat, mi se preusmjerili na Mladost i Celik i suradnju s njima zbog mladih igraca...zbog nasih odluka ste uopste u premijer ligi, pogledaj tabelu federalne prije i poslije naseg povlacenja iz Bosne Visoko, sve ti postaje jasno....

Neka zahvalnica bi bio lijep gest, ali tesko od vas...
Bosna Visoko kad se borila za PL, s Bucom na celu, mi gledali kako da prezivimo, nismo znali hocemo li postojati ikako. Ko je pretendirao uopce na ulazak tad? Vrlo lako se provjeri. Znaci nevjerovatna laz, opet, od direktora odjela za nijesedesilo price, gospodina Denchija :mrgreen:

on nekog podsjecat, druge godine mi kad smo se malo konsolidovali, kad je Sisoje usao, ni tad nismo bili ozbiljan kandidat za ulazak nit se iko ulasku nadao jer nismo ni imali ekipu, a Bosna je vec tad propala :mrgreen:
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče

A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 14 dec 2020, 01:03

Isto k'o kad su govorili da nam je svaki protivnik u Evropi kita, tako im je kita i liga u kojoj smo mi apsolutni vladari.
"Ne gledaj sta ti kaze, nego ko ti kaze"
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

penke
Kontakt:

Post Postao/la penke » 14 dec 2020, 01:08

mujoisuljo je napisao/la:
13 dec 2020, 22:33
Denchi je napisao/la:
13 dec 2020, 22:18
13 dec 2020, 22:03

Haj mi nabroj molim te pregršt tih igrača koji su lani otišli iz PL i igraju u top 6 klubova HNL-a.Kakav Novi Pazar, gori od naših premierligaša.Haj mi nađi 2-3 igrača iz naše lige da bi odma upali u top 6 klubova HNL-a.Mogu možda pojedini u Istru ili Slaven i to je vrh.
Menalo, loncar, osmankovic

Sad igraju

Za novi pazar sam spomenuo juniore koji nemaju mjesta kod nas, igraju bez problema tamo, dobiju partizana, eh sad ako ti mislis da bi neko od klubova ispod Sarajeva dobio partizana, onda imas neke iluzije....
Jedini je Lončar odma upao kod Rijeke i to je to, a bilo je prije 2-3 godine koliko se sjećam.Menalo je stalno po pozajmicama, pa evo ni ove godine nije u prvih 11 kod Rijeke.Osmankovic na klupi u ekipi koja se bori za opstanak, nemam šta dalje reći.
Evo da podvučem neku paralelu između HNL i BiH lige, vidim dosta ovdje nerealnih prica i podcjenjivanja BiH lige.
Te dvije lige najvise pratim pa dobro znam prilike.

Stil liga je dosta drukciji, recimo BH je kontakt igra, HR trka.. sve ovisi kako se koji igrač snađe.
Konkretno, moj Siroki dovodio je igrace koji su imali ozbiljne role u osrednjim klubovima HNL, a ovdje budu 0. Jedan Krstanovic u BiH 4 gola, u iducoj u HNL 15 daje.
Mario Marina u SB katastrofa, u Gorici momcad polusezone u HNL.
Pamic ex. Dinamo, Rijeka ovdje 0, u Zrinjskom masa takvih.

A sto se tice konkurentnosti nasih klubova sa HNL, Sarajevo bih smjestio na 4. Mj (iza Rijeke Dinama Osijeka), Zrinjski nesto losiji od Hajduka, a ostatak lige izmedju HNL i BiH su tu negdje, jednaki.
U Hr veliku razliku prave te 3 ekipe s obzirom na velika ulaganja i nije se s njima uspoređivati, a ostali su tu li-la s nasom ligom.

Opcenito smatram da nasa liga treba biti smanjena na 10 klubova, izbaci Olimpik i jos jedan iz dna, koncentracija kvalitete dodatno se dize.
Samo jedno ime

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 01:09

Po komentarima Sarajevo u svakoj utakmici ima srece usto svaki protivnik mu je kita od kvalitete i nikad da naleti na pravog.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 14 dec 2020, 02:36

Ljudi mora se nekad i objektivno pisati na stranu timska zajebancija.
Da probam realno sagledati stanje kod nas.

Sarajevo je zasluzeno na celu lige,imaju najbolji roster ,veci dio utakmica su igrali dobro mada su u nekim podbacili i imali dosta srece (TC i Velez na Kosevu).Uglavnom zasluzeno :salut:

Zeljo poceo ubitacno dobro prvenstvo,i prosto su me iznenadili rezultatima,ali kako je prvenstvo odmicalo igrali su sve slabije i slabije sa odlicnim izdanjima u nekim utakmicama.Po meni oni imaju i previse bodova kad se sve sagleda.ASko nista ne promjene i ostane ovako skoro isto tesko ce oni i do evrope mada su tu trenutno na 2 mjestu.Prvo kolo im dolaze pitari i vec u prvom kolu nastavka se mogu pozdraviti sa 2 mjestom

Siroki poceo prvenstvo veoma mlako i do druge polovine ja ih nisam uzimo ozbiljno ,a niti su prikazivali neku veliku igru ali su i kad igraju slabo osvajali bodove,tako da su pred sam kraj ove polusezone usli u pravo dobru formu i po meni su zasluzeno tu gdje jesu ali pomalo iznenadjujuce jer sam konto da ce biti tu oko 6 mjesta,

Mi(Velez :ljepota: ) da probam biti objektivan smo se na pocetku prvenstva nadali i mislili da mozemo i hocemo biti medju prvih 5-6 ekipa,ali kad smo na samom pocetku ostali bez nekih znacajnih igraca zbog povreda nasa nadanja su splasnula ,ali se bar donekle nadalo da necemo previse zaostati za ostalim klubovima iz vrha do polusezone.Sto se tice Evrope niko nije ubjedjen da sa trenutnim rosterom mozemo u Evropu ali sa povratkom bitnih igraca i sa dovedjenjem igraca na deficitarnim pozicijama ja sam siguran da ce mo biti u najuzem krugu klubova za borbu za Evropu.Vidit ce mo sta ce,biti a u slucaju da navijaci mognu na stadione na proljece,navijaci bi ih nosili do Evrope(uz ta pojacanja) u to sam siguran.

Borac Bl je solidna ekipa koja je tu isto u grupi klubova koji se bore za Evropu ali nikako za sampiona kako vlado kaze da ce se bnoriti,a i Evropa je upitna jer su neuvjerljivi skroz u gostrima a tako se ne moze u Evropu.(ako sta ne promjene na pauzi)

zrinjski (nase komsije)sigurno imaju dobar roster i mozda najboljeg spica lige(bilbiju) ali igraju jako slabo vecinu utakmica,u nekima su se i nekako provlacili (protiv nas su bili sabijeni u njihov 16 i branili se ko Zepa ali su nas ipak sto zaslugom Bilbije sto nasom nespretnoscu uspjeli dobiti i to je fudbal) i mislim da su po prikazanim igrama tu gdje jesu,ali po rosteru mi izgleda bi mogli biti i koje mjesto vise plasirani,ali jak roster ne znaci uvijek da ce biti praceni i dobrim rezultatrima,ima milion primjera za to u svijetu.Ja mislim da bi tu trebali ostati i na proljece ,neka ih tu :mrgreen:

TC isto tako imaju dobar roster i ja sam konto da ce biti ozbiljni kandidat za Evropu ali pogrijesio sam.Trebaju oni jos dosta pure jesti jer su jos zeleni i za PL a da ne govorimo za borbu za Evropu,nemaju oni jakih temelja za to.Ako budu ulagali konstantno u tim mozda za par godina da budu konkurenti za Evropu

Sloboda TZ me je dobro iznenadila,mislio sam da ce biti u velikoj borbi za opstanak( na racun rezultata od prosle sezone sam donosio misljenje,ali izgleda doslo je do nekih pozitivnih pomaka i drago mi je za Slobodu) .Vidim ih na kraju tu u sredini tabele

Mladost je fina ekipa koja gura mlade igrace i jako su mi simpaticni jer se nikad ne predaju.I njih vidim tu u sredini sa Slobodom.

Na zacelju su 3 tima u borbi za opsranak.Po meni ce Olimpic sigurno ispasti uz jedan klub iz RS-a Po meni je bliza Krupa opstanku jer igraju bolje a i nekako imaju bolju zaledjinu,Radnik dok su imali Krstajica u upravi bili su jako dobri,sada je pomalo raspad sistema.Sad na pauzi ako im odu glavni igraci Bradonjic i jos koji ,tesko da ce se spasiti.

Eto pokuso sam najrealnije napisati moje misljenje za svaki klub,mozda se neki nece sloziti ali ok,ovako sam ja vidio sve klubove

P.S.danas sam po prvi put navijo za komsije :o da izjednace protiv Sirokog i bi mi drago kad izjednacise :problem: ali me izjebase na kraju kakvi debili nisu u stanju sacuvati povoljan rezultat do kraja utakmice,doduse Siroki zasluzeno zabi u zadnjoj minuti i reko sam da za komsije necu vise nikad navijati ni mrtav :urnebes: :rol:
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 14 dec 2020, 07:30

Denchi je napisao/la:
13 dec 2020, 23:37
nekoIzMostara je napisao/la:
13 dec 2020, 23:18
Vanja8 je napisao/la:
13 dec 2020, 22:38
Ma iskreno me zaboli ona stvar i za Goricu i za Partizan i za Zvezdu i Dinamo ...

Za sve vas ostale, Sarajevo je i Zvezda i Partizan i Dinamo...

Pa vi i dalje uporedjujte ako vam nesto znaci...
Da ste najbolji trenutno jeste, bez dileme, moj generalni stav o svemu znas, samo bih osporio to da ste vi za nas Dinamo CZ i ostali.

Jeste mozda u vasim ocima, u NASIM ocima niste :thumbup: :wave:
Pusti trenutno dakle godina kad mi osvajamo duplu vi jos u federalnoj? Postena distanca

A da vas podsjetim kako ste izasli iz te federalne? E pa tako sto je Sarajevo prekinulo saradnju sa Bosnom Visoko od koje niste mogli promovirat, mi se preusmjerili na Mladost i Celik i suradnju s njima zbog mladih igraca...zbog nasih odluka ste uopste u premijer ligi, pogledaj tabelu federalne prije i poslije naseg povlacenja iz Bosne Visoko, sve ti postaje jasno....

Neka zahvalnica bi bio lijep gest, ali tesko od vas...
Jest jest vi ste zasluzni za plasman nas u PL. Isto tako ste zasluzni i da Bayern razvali Barceloni u LP, kao i da PSG bude prvak lige. Prije bi rekao da smo mi zasluzni sto ste bi prvaci jer smo Zelju pobjedili na Grbavicini omogucili vam da slabite usput dodijeljenu titulu. A sto se tice vaseg ranga niste ni blizu nabrojanim timovima iznad. Manja je razlika izmedu Sarajeva i ostalih premijerligasa nego izmedu CZ, Dinama, Rijeke, Partizana i vas. Ne budi lud.
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

mujoisuljo
Kontakt:

Post Postao/la mujoisuljo » 14 dec 2020, 07:33

SarajevoJeBordo je napisao/la:
13 dec 2020, 22:44
Pantelija je napisao/la:
13 dec 2020, 22:27
Kakvi su ovdje se skupili mozgovi majko mila. Ne mogu prismrditi tituli pa hajmo pljucnut po ligi 😎😎😎

Na pripremnoj smo mlatnuli hladno partizana 😎 hocete da ih opet mlatnemo?
Zamisli da ti držiš lokalnu piljaru od 10 kvadrata i onda pametuješ vlasniku Amko Komerca kako on i njegova firma ne mogu prismrditi Bingu i Konzumu. Tako otprilike izgleda kad navijači VHS velikana pričaju o Sarajevu.
MOrate shvatiti da vi niste Amko u ovoj priči, već piljara od 15-20 kvadrata.Nemojte se zanositi blagim porazom od Celtica jer da se igrala druga utakmica ljudi bi vas masakrirali.Sjećam se ja i Bešiktaša, prva utakmica 2:2 pa 0:5, o Atalanti da ne pričam.Ljudi jednostavno nisu čuli za našu zemlju a ne za nekog prvaka iz te zemlje i podcijene vas pa igraju u drugoj brzini.Kad prebace u treću, havarija.
.....ravno u srce, puca ko Semir Tuce ! ! !

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 14 dec 2020, 07:34

Hajdeee je napisao/la:
13 dec 2020, 23:25
Nismo ni blizu. Dinamo Zvezda imaju budzete 3x vece od svih klubova nase lige zajedno.
Mi jesmo napravili iskorak, i najblizi smo da napravimo jos dva - tri. Ne znaci da hocemo, ali imamo sve predispozicije da budemo za klasu iznad ovih jacih klubova u ligi, i za dvije i tri klase iznad ostalih (ispod 6 mjesta, ostali).

Poenta naseg buduceg iskoraka je kraj ove i slijedeca sezona. Ako tu nastavimo za dizanjem u svim segmentima to je onda to.
Svaka cast na komentaru. Imate sansu da podignetr ljestvicu puno vise neg iko ikad iz ove nase lige od osamostaljenja, nadam se da hocete al za sada je to jos uvijek velik zalogaj. :thumbup:

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 14 dec 2020, 07:36

Vanja8 je napisao/la:
13 dec 2020, 23:31
nekoIzMostara je napisao/la:
13 dec 2020, 23:18
Vanja8 je napisao/la:
13 dec 2020, 22:38
Ma iskreno me zaboli ona stvar i za Goricu i za Partizan i za Zvezdu i Dinamo ...

Za sve vas ostale, Sarajevo je i Zvezda i Partizan i Dinamo...

Pa vi i dalje uporedjujte ako vam nesto znaci...
Da ste najbolji trenutno jeste, bez dileme, moj generalni stav o svemu znas, samo bih osporio to da ste vi za nas Dinamo CZ i ostali.

Jeste mozda u vasim ocima, u NASIM ocima niste :thumbup: :wave:
Drug moj, mi smo najbolji evo vec u trecu godinu ulazimo...
To sto mi nismo u vašim ocima to nas nesto i nije briga ,dovoljno govore rezultati...
Iskreno ja vam zelim da nas stignete u svemu i nemam namjeru da Velez nesto pokusam omalovažavati,ali da bi ste nas u bilo kom segmentu stigli trebace i vremena i pure...
Drago mi je da idete dobrim putem i nadam se da vam se nikada nece desiti ono kroz sta ste prosli...
Od srca vam zelim srecu u nastavku sezone i sto bolji rezultat
Razumili smo se ja i ti, sa tobom se za razliku od pola ovih indijanaca moze normalno razgovarati. :thumbup:

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 14 dec 2020, 07:39

14 dec 2020, 07:33
SarajevoJeBordo je napisao/la:
13 dec 2020, 22:44
Pantelija je napisao/la:
13 dec 2020, 22:27
Kakvi su ovdje se skupili mozgovi majko mila. Ne mogu prismrditi tituli pa hajmo pljucnut po ligi 😎😎😎

Na pripremnoj smo mlatnuli hladno partizana 😎 hocete da ih opet mlatnemo?
Zamisli da ti držiš lokalnu piljaru od 10 kvadrata i onda pametuješ vlasniku Amko Komerca kako on i njegova firma ne mogu prismrditi Bingu i Konzumu. Tako otprilike izgleda kad navijači VHS velikana pričaju o Sarajevu.
MOrate shvatiti da vi niste Amko u ovoj priči, već piljara od 15-20 kvadrata.Nemojte se zanositi blagim porazom od Celtica jer da se igrala druga utakmica ljudi bi vas masakrirali.Sjećam se ja i Bešiktaša, prva utakmica 2:2 pa 0:5, o Atalanti da ne pričam.Ljudi jednostavno nisu čuli za našu zemlju a ne za nekog prvaka iz te zemlje i podcijene vas pa igraju u drugoj brzini.Kad prebace u treću, havarija.
Poenta mog posta nije bila šta smo mi u toj priči. Poenta je bila da nama pametuju i komentarišu nas simpatizeri klubova kojima je misaona imenica da ostvare uspjehe koje mi imamo i uopće dođu do tih utakmica o kojima govoriš. Ako smo mi piljara, Velež je onaj što prodaje motane cigare sa kartonske kutije.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.