FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- forza_juve
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Dobar dan.
Ovdje izgleda pojedincima bas dosadno pa krenuli sa prepucavanjima.
Prozvakane price Pape, Hus, Dzeko i tako dalje. Za mene je legenda kluba onaj koji je dugo godina bio u FKS, koji dan danas prica sve najbolje o Sarajevu, promovise FKS ili onaj koji nazalost nije tu a ostavio je veliki trag u klubu. Handzic je legenda kluba pa mu se yebe od a do z.
Pape nakon odlaska nista nije uradio za FKS, dakle dobar igrac a nije legenda.
Hus da nije bilo zadnjeg incidenta bez imalo sumnje legenda bi bio, ovako ne znam sta da kazem ima tu emocija sjetimo se kakvog je srca vodio klub i vracao se da gasi pozare naravno uz dobru naknadu a s druge strane taj isti Hus je klub blatio nakon otkaza.
Dzeko nema veza sa FKS ali da je dobar igrac to stoji i ako neko kaze da je bolji od Papeta nema mu se sta zamjerit njegovo misljenje.
Ovdje se previse uzima srcu i svako zeli da je u pravu.
Sto neko rece za Tatomirovica jako drag kao igrac i kao osoba.
Daj Hadzija napadaca pa ce onda i Handzic proradit dq gazimo sve
Prozvakane price Pape, Hus, Dzeko i tako dalje. Za mene je legenda kluba onaj koji je dugo godina bio u FKS, koji dan danas prica sve najbolje o Sarajevu, promovise FKS ili onaj koji nazalost nije tu a ostavio je veliki trag u klubu. Handzic je legenda kluba pa mu se yebe od a do z.
Hus da nije bilo zadnjeg incidenta bez imalo sumnje legenda bi bio, ovako ne znam sta da kazem ima tu emocija sjetimo se kakvog je srca vodio klub i vracao se da gasi pozare naravno uz dobru naknadu a s druge strane taj isti Hus je klub blatio nakon otkaza.
Dzeko nema veza sa FKS ali da je dobar igrac to stoji i ako neko kaze da je bolji od Papeta nema mu se sta zamjerit njegovo misljenje.
❤️1946❤️
Na tronu može biti samo jedan
Mjera, evo i klub objavljuje da se raja uclanjuje/produzava. Bas me interesuje koliko ce nas biti na kraju dana.
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- forza_juve
- Kontakt:
Posto ne znam zbog ove pandemije da li cu sada dolaziti u BiH da li mogu iz vana naruciti clansku i da li da upisem adresu u BiH da mi dodje?
❤️1946❤️
forza_juve je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:14Dobar dan.

Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Objavljujem ja svaki dan

Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Možeš, dobit ćeš potvrdu na mailforza_juve je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:18Posto ne znam zbog ove pandemije da li cu sada dolaziti u BiH da li mogu iz vana naruciti clansku i da li da upisem adresu u BiH da mi dodje?
- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
Viber poruka za produžetak članstva došla u 20:08, potvrda o uplati došla u 20:15. Možda upadnem u prvih deset i dobijem majicu

SARAJEVO SIAMO NOI
- bordoakapitar
Hahahahaha...kakav primitivizam. Edukacija navijaca-to je ono sto je prijeko potrebno nasem klubu, jer sve dok imas ljude koji sveti dres oblace dzeki, koji ga nikad nije nosio niti ce ga nositi a spremni su da izvrijedjaju svakoga ko ne razmislja primitivno kao oni, mi necemo imati vise od 2500 aktivnih clanova nikada...
Primitivizam je kao korov, uvijek pojede sve oko sebe i ostane saaam...
Primitivizam je kao korov, uvijek pojede sve oko sebe i ostane saaam...
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Slažem se u potpunosti..Ako je tačno šta su jedne novine objavile, na upit novinara da li bi preuzeo klupu Sarajeva, on je rekao da ne bi, jer su "otjerali" Husrefaskoroalen je napisao/la: ↑14 dec 2020, 09:46Pa ja, msm budimo realni. Olako se uzima ta riječ "legenda". Bio kod nas nekoliko godina, nije osvojio ništa (okej, konkurencija je bila žestoka, nema veze). Otišao 1982. u Francusku i od tad Koševo ni na slikama nije vidio. Iz prve ruke znam da je sjedio na Pofalićima u kafiću za vrijeme tekme Sarajeva. Jednom u tih 40ak godina došao na Koševo, u ulozi selektora, da gleda Bandovića protiv Borussije. Dok su npr Čala i Hadžibegić na stadionu kad god su u prilici. Je l' ikad promovisao klub po Evropi? Da se slika u nekom dresu Sarajeva, da ga novinari uhvate kako priča pozitivno o klubu? Više puta je naglasio kako nikad ne bi bio trener Sarajeva. Kakva je to legenda? Veća legenda je Tatomirović koji i dan danas objavljuje statuse, slike, čestita ekipi poslije svake pobjede, poželi sreću prije bitnih utakmica... Da nam je bio najbolji igrač kluba, to niko ne može osporit. Al njegov odnos prema klubu od 1982. godine pa do danas ga nikako ne može svrstat u kategoriju sa Hasetom, Kelijem, Biogradlićem, Vahidinom, Čalom, Hadžibegićem...Amca007 je napisao/la: ↑14 dec 2020, 09:37Slazem seskoroalen je napisao/la: ↑14 dec 2020, 09:34Qrčina, a ne legenda. Samo nek mi neko napiše, šta je Pape uradio za Sarajevo otkako je otišao u PSG pa do današnjeg dana? Koliko utakmica je pogledao na Koševu, koliko lopti donirao, koliko igrača preporučio klubu?? Za njega je Husref izmislio riječ "legenda", da ne govorim o Čali, Hasetu, Keliju itd. Najbolji igrač kluba ikad - svakako. Legenda - nikad u životu. Veća legenda je Handžić nego on.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
"Legende" su se prošle godine sastale na Zetri, SVI SVI u borbi za poziciju u Klubu. Ajnađićev porčko, bivši golman, voli najviše klub i sebe smatra legendom...forza_juve je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:14Dobar dan.
Lako se šicamo epitetima.
Neka nama gurbeta, koga bi prcali(pogotovo u sadašnjoj konstelaciji snaga) sa takvim ćejfom.
Normalno da je istina. Boli njega qrac za Sarajevom, bolio ga je jednako i 1983. i sad.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:32Slažem se u potpunosti..Ako je tačno šta su jedne novine objavile, na upit novinara da li bi preuzeo klupu Sarajeva, on je rekao da ne bi, jer su "otjerali" Husrefaskoroalen je napisao/la: ↑14 dec 2020, 09:46Pa ja, msm budimo realni. Olako se uzima ta riječ "legenda". Bio kod nas nekoliko godina, nije osvojio ništa (okej, konkurencija je bila žestoka, nema veze). Otišao 1982. u Francusku i od tad Koševo ni na slikama nije vidio. Iz prve ruke znam da je sjedio na Pofalićima u kafiću za vrijeme tekme Sarajeva. Jednom u tih 40ak godina došao na Koševo, u ulozi selektora, da gleda Bandovića protiv Borussije. Dok su npr Čala i Hadžibegić na stadionu kad god su u prilici. Je l' ikad promovisao klub po Evropi? Da se slika u nekom dresu Sarajeva, da ga novinari uhvate kako priča pozitivno o klubu? Više puta je naglasio kako nikad ne bi bio trener Sarajeva. Kakva je to legenda? Veća legenda je Tatomirović koji i dan danas objavljuje statuse, slike, čestita ekipi poslije svake pobjede, poželi sreću prije bitnih utakmica... Da nam je bio najbolji igrač kluba, to niko ne može osporit. Al njegov odnos prema klubu od 1982. godine pa do danas ga nikako ne može svrstat u kategoriju sa Hasetom, Kelijem, Biogradlićem, Vahidinom, Čalom, Hadžibegićem...
Čuj, dok je ovakvih primitivaca nećemo imat članove.

Pa svi momci koji postavljaju ove slike su dokazani navijači, članovi, vlasnici sezonskih, idu na gostovanja, kupuju proizvode u fanshopu, pojedini su ostavili dubok trag i na sjeveru. To što vi neki forum smatrate najbitnijom odlikom navijača nekog kluba, to je vaš problem.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️
Dobro jutro.
Prije svega da čestitam igračima i SŠ na osvojenoj jesenjoj tituli. Zaista je bilo više nego superiorno.
2020. godina, što se mene lično tiče, bila je izuzetno teška. Ono malo radosti što sam doživio u istoj, dio mi je priuštilo FK Sarajevo i hvala im na tome. Svakako hvala i čestitam i upravi na čelu sa Sabrinom i Namom što su od FKS napravili respektabilan klub za naše uslove, a i šire. Drago mi je da u klubu više nema raznoraznih blekića, ćela i štatijaznam kako se zove taj polusvijet. Zapravo, to je najveći uspjeh Sarajeva što se maknuo od kulta ličnosti, mahale, djl -ova i sličnih pyzdarija koje su samo unazadile klub, pa sad pratimo armenske i gruzijske lige, ne bi li bili nosioci u predeuropi. Klub je profesionalan i na stabilnim nogama i nadam se da će duuuugo dugo ostati takav.
Bilo bi nezahvalno i malciozno tražiti mane u igri i postavci. Međutim, kako rekoh u jednom od prethodnih postova, malu opservaciju ipak moram dati.
Sušić je fantastičan igrač. Uživanje ga je gledati sa loptom. Ako ništa, bar si siguran da je neće izgubiti i jeftino prodati. No, njegova defanzivna uloga je minorna da ne kažem nikakva. U zadnje dvije tekme, on se profilirao kao mozak ekipe, ali zbog njegovog nevraćanja u defanzivu, gdje po izgubljenoj lopti mora biti osigurač izloženom stoperu, a što je njegov prevashodni zadatak, defanzivna vezna linija ostaje u neredu. Stoper žuri na njegovo mjesto, drugi stoper ulazi u prazninu da kompenzuje, bek trči na mjesto drugog stopera, pristigli zadnji vezni (Đokanović op.a.) ulazi u stoersku liniju i tako nastaje nepotrebna gužva i praznina na 16-20m od gola, gdje se ušetavaju protivnički igrači i dovode u opasnost naš gol. Drugi Borčev gol, kao i Slobodin, direktna su posljedica praznine između linija i nereda prouzrokovanog mijenjanjem pozicija, odnosno kompenzacijom nedostajućih igrača. Pridodajmo tu još dizel-Velkoskog i imamo uvijek potencijalnu opasnost. Sreća je samo što to protivnik ne zna i ne može iskoristiti zbog svog nekvaliteta, pa te očigledne mane nisu uzele svoj danak. Jedini koji odgovaraju defanzivnim zadacima su Peci i Fanimo. Zapravo, Andrej samo radi svoj posao, a Fanimo pomaže i odbrani i napadu, zato je njegova "salihamidžićevska" uloga trenutno možda najvažnija u timu.
Po mome skromnom mišljenju, idealan sastav za narednu polusezonu, bio bi:
Kovačević
Oremuš-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-(Pejović)-Adukor
Fanimo-(Sušić)-Rahmanović-Tatar
Napadač (Handžić),
uzimajući u obzir pretpostavku da Vinko neće mijenjati formaciju.
Što se tiče legendi ovih ili onih, a već ssm o tome toliko pisso da me glavuša moja boli, da bi neko postao legenda, nužan uslov je da bude MRTAV! Zašto? Pa samo mrtav čovjek, osim što nije u stanju ništa učiniti, nije ni u stanju pogriješiti! Dok je god neko živ, ne zna se hoće li nešto uraditi, načiniti štetu, osjetiti se zakinutim, ili prolajati protiv kluba. Mrtva osoba ne može ništa od toga, zato se legendama, svecima, zaslužnima... proglašavaju osobe koje su umrle. Nadalje, legenda se postaje ne samo zbog onoga što si učinio u klubu i za klub, nego ono što činiš i van kluba. Zato su Hase i Kelly legende, a Pape i Musemić nisu. Bar ne još uvijek. Također, kada osoba umre, moguće mu je pridotati malo i nadnaravnih sposobnosti. To se veli; isprepliće se legenda. Živom čojeku to nije moguće. Najsvježiji primjer jest Maradona. Fantastičan igrač - čarobnjak! Van terena; narkoman, alkoholičar, napasnik, cirkusant, ni sam ne zna koliko ima nepriznate djece itd. S druge strane; Mate Parlov. Svjetski šampion, humanitarac, koji je izjavio: "Ja sam svjetski prvak, kako mogu biti nacionalista?! Ja sam primjer i najgladnijem djetetu u Africi i najbogatijem čovjeku u Americi. Ja sam i njihov prvak"!
Pustite se šuplje oko legendi. Klub je, konačno, od Kusisija postao zdrav i ide pravim putem. Od prošlosti se ne živi, niti se u njoj može živiti! Osim, možda, nastavnika istorije...
Prije svega da čestitam igračima i SŠ na osvojenoj jesenjoj tituli. Zaista je bilo više nego superiorno.
2020. godina, što se mene lično tiče, bila je izuzetno teška. Ono malo radosti što sam doživio u istoj, dio mi je priuštilo FK Sarajevo i hvala im na tome. Svakako hvala i čestitam i upravi na čelu sa Sabrinom i Namom što su od FKS napravili respektabilan klub za naše uslove, a i šire. Drago mi je da u klubu više nema raznoraznih blekića, ćela i štatijaznam kako se zove taj polusvijet. Zapravo, to je najveći uspjeh Sarajeva što se maknuo od kulta ličnosti, mahale, djl -ova i sličnih pyzdarija koje su samo unazadile klub, pa sad pratimo armenske i gruzijske lige, ne bi li bili nosioci u predeuropi. Klub je profesionalan i na stabilnim nogama i nadam se da će duuuugo dugo ostati takav.
Bilo bi nezahvalno i malciozno tražiti mane u igri i postavci. Međutim, kako rekoh u jednom od prethodnih postova, malu opservaciju ipak moram dati.
Sušić je fantastičan igrač. Uživanje ga je gledati sa loptom. Ako ništa, bar si siguran da je neće izgubiti i jeftino prodati. No, njegova defanzivna uloga je minorna da ne kažem nikakva. U zadnje dvije tekme, on se profilirao kao mozak ekipe, ali zbog njegovog nevraćanja u defanzivu, gdje po izgubljenoj lopti mora biti osigurač izloženom stoperu, a što je njegov prevashodni zadatak, defanzivna vezna linija ostaje u neredu. Stoper žuri na njegovo mjesto, drugi stoper ulazi u prazninu da kompenzuje, bek trči na mjesto drugog stopera, pristigli zadnji vezni (Đokanović op.a.) ulazi u stoersku liniju i tako nastaje nepotrebna gužva i praznina na 16-20m od gola, gdje se ušetavaju protivnički igrači i dovode u opasnost naš gol. Drugi Borčev gol, kao i Slobodin, direktna su posljedica praznine između linija i nereda prouzrokovanog mijenjanjem pozicija, odnosno kompenzacijom nedostajućih igrača. Pridodajmo tu još dizel-Velkoskog i imamo uvijek potencijalnu opasnost. Sreća je samo što to protivnik ne zna i ne može iskoristiti zbog svog nekvaliteta, pa te očigledne mane nisu uzele svoj danak. Jedini koji odgovaraju defanzivnim zadacima su Peci i Fanimo. Zapravo, Andrej samo radi svoj posao, a Fanimo pomaže i odbrani i napadu, zato je njegova "salihamidžićevska" uloga trenutno možda najvažnija u timu.
Po mome skromnom mišljenju, idealan sastav za narednu polusezonu, bio bi:
Kovačević
Oremuš-Miličević-Dupovac-Pidro
Đokanović-(Pejović)-Adukor
Fanimo-(Sušić)-Rahmanović-Tatar
Napadač (Handžić),
uzimajući u obzir pretpostavku da Vinko neće mijenjati formaciju.
Što se tiče legendi ovih ili onih, a već ssm o tome toliko pisso da me glavuša moja boli, da bi neko postao legenda, nužan uslov je da bude MRTAV! Zašto? Pa samo mrtav čovjek, osim što nije u stanju ništa učiniti, nije ni u stanju pogriješiti! Dok je god neko živ, ne zna se hoće li nešto uraditi, načiniti štetu, osjetiti se zakinutim, ili prolajati protiv kluba. Mrtva osoba ne može ništa od toga, zato se legendama, svecima, zaslužnima... proglašavaju osobe koje su umrle. Nadalje, legenda se postaje ne samo zbog onoga što si učinio u klubu i za klub, nego ono što činiš i van kluba. Zato su Hase i Kelly legende, a Pape i Musemić nisu. Bar ne još uvijek. Također, kada osoba umre, moguće mu je pridotati malo i nadnaravnih sposobnosti. To se veli; isprepliće se legenda. Živom čojeku to nije moguće. Najsvježiji primjer jest Maradona. Fantastičan igrač - čarobnjak! Van terena; narkoman, alkoholičar, napasnik, cirkusant, ni sam ne zna koliko ima nepriznate djece itd. S druge strane; Mate Parlov. Svjetski šampion, humanitarac, koji je izjavio: "Ja sam svjetski prvak, kako mogu biti nacionalista?! Ja sam primjer i najgladnijem djetetu u Africi i najbogatijem čovjeku u Americi. Ja sam i njihov prvak"!
Pustite se šuplje oko legendi. Klub je, konačno, od Kusisija postao zdrav i ide pravim putem. Od prošlosti se ne živi, niti se u njoj može živiti! Osim, možda, nastavnika istorije...
- forza_juve
- Kontakt:
Te legende treba ostaviti za sebe, ja stvarno malo pisem osim kada su tekme i to ne nakacim x postova. Hajmo clanske rijesit pa onda dalje, ja cu uzeti za sebe i kcerkicu, ako ko nije u stanju da kupi onda ima od mene clansku.Jadnimi je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:37"Legende" su se prošle godine sastale na Zetri, SVI SVI u borbi za poziciju u Klubu. Ajnađićev porčko, bivši golman, voli najviše klub i sebe smatra legendom...forza_juve je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:14Dobar dan.
Lako se šicamo epitetima.
Neka nama gurbeta, koga bi prcali(pogotovo u sadašnjoj konstelaciji snaga) sa takvim ćejfom.
❤️1946❤️
Slalo se i vani prije pandemije, sad kakva je situacija ne znam. Sibni im mail odgovorice ti 100%. A na BiH adresu bi treblo doci bez problema.forza_juve je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:18Posto ne znam zbog ove pandemije da li cu sada dolaziti u BiH da li mogu iz vana naruciti clansku i da li da upisem adresu u BiH da mi dodje?
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946
- forza_juve
- Kontakt:
Pa tako cu i uraditi, ima dole ko pokupit te dvije clanske najsigurnije. Ako jos jedan ima da nije u stanju ja uzimam umjesto zene ona bojkotuje hahLik je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:47Slalo se i vani prije pandemije, sad kakva je situacija ne znam. Sibni im mail odgovorice ti 100%. A na BiH adresu bi treblo doci bez problema.forza_juve je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:18Posto ne znam zbog ove pandemije da li cu sada dolaziti u BiH da li mogu iz vana naruciti clansku i da li da upisem adresu u BiH da mi dodje?
❤️1946❤️
-
- Kontakt:
Ne kontam navijaca Sarajeva koji moze imati vid mrznje prema igracu ili treneru koji ima dug staž u klubu. Mogu shvatiti ravnodušnost ili netrpeljivost prema Jesicu, stepanovu, ikande, melunovic i slicni prolaznici koji su bili godinu u klubu al neko koje bio 6-7 godina u bordo dresu i prolazio si s njim tugu i radost takve trenere igrace navijaci trebaju poštovati. Samo obicno navijacko postovanje nista drugo, to legenda uopšte nije bitno.
ma stipu bolan ovog zipovca, prodje mu zivot na forumu blaceci Husrefa , a Husrefu puca qrac.bordobijeli je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:57Ne kontam navijaca Sarajeva koji moze imati vid mrznje prema igracu ili treneru koji ima dug staž u klubu. Mogu shvatiti ravnodušnost ili netrpeljivost prema Jesicu, stepanovu, ikande, melunovic i slicni prolaznici koji su bili godinu u klubu al neko koje bio 6-7 godina u bordo dresu i prolazio si s njim tugu i radost takve trenere igrace navijaci trebaju poštovati. Samo obicno navijacko postovanje nista drugo, to legenda uopšte nije bitno.
Stoka je to cim takve rijeci upucuje.. ne pamti mali zip rezultate starije, uspjehe, sjedanje na klupu kad gori itd...al stas
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Mislim da je to samo za fan shopOzmoodPinglewood je napisao/la: ↑14 dec 2020, 10:26Viber poruka za produžetak članstva došla u 20:08, potvrda o uplati došla u 20:15. Možda upadnem u prvih deset i dobijem majicu![]()
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Beli98, bordobijeli, Burberry46, perodeformero i 64 gosta.