FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Denchi
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Denchi » 14 dec 2020, 15:10

feniksptica je napisao/la:
14 dec 2020, 15:08
Ne zna Hebib igrati ako mu se ne psuje s tribina.
To se ni Pantelija nije sjetio kao argument :D
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače

Rahma
Kontakt:

Post Postao/la Rahma » 14 dec 2020, 15:11

Nije problem @Nobel, licno nikada nisam zapocinjao ovu glupu raspravu. Lazes da jedni samo pocinju, a ustvari taj isti SarajevoJeBordo i pored upozorenja (brisanja) od moderatora zapocinje i nastavlja. Ko je lud?
Amer Dupovac!

Lik
Kontakt:

Post Postao/la Lik » 14 dec 2020, 15:11

𝐍𝐨𝐯𝐢 𝐤𝐥𝐮𝐩𝐬𝐤𝐢 𝐫𝐞𝐤𝐨𝐫𝐝𝐢

Godina koja je na izmaku, za FK Sarajevo i navijače bordo tima bila je kao iz snova. Fudbaleri Sarajeva, predvođeni Vinkom Marinovićem sa klupe tokom prethodnih 12 mjeseci srušili su i izjednačili nekoliko klupskih rekorda, starih i po nekoliko decenija.

𝟮 𝘂𝘇𝗮𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗲 𝘁𝗶𝘁𝘂𝗹𝗲

Prvi put u svojoj historiji, Sarajevo je uspjelo odbraniti šampionsku titulu. Nakon prvih pet šampionskih titula, obično su slijedili manje uspješne sezone, a interesantno je da je svaka od njih završila čak i bez izlaska na evropsku scenu. Ta neugodna tradicija prekinuta je u proljeće 2020. godine kada se Sarajevo okitilo drugom utastopno, a ukupno sedmom titulom u svojoj historiji.

𝟰𝟱𝟱 𝗱𝗮𝗻𝗮 𝗯𝗲𝘇 𝗽𝗼𝗿𝗮𝘇𝗮

Posljednji domaći poraz, FK Sarajevo je doživjelo 30. novembra 2019. godine. Od tada, bordo tim ne zna za poraz u prvenstvenim ili kup takmičenjima, a kada na rasporedu bude naredni prvenstveni meč, ta brojka će iznositi najmanje 455.
Ne računajući ratni period, dosadašnji rekord iznosio je 327 dana, a postavljen je u periodu od 1. juna 1948. do 24. aprila 1949. godine.

𝗡𝗮𝗷𝗯𝗼𝗹𝗷𝗶 𝘀𝘁𝗮𝗿𝘁

Sa 45 osvojenih bodova u prvih 19 kola, fudbaleri Sarajeva su za dva boda nadmašili dosadašnji rekord. Dva puta je Sarajevo nakon 19 kola imalo 43 boda, oba puta je to bilo u šampionskim sezonama. Prvi put u sezoni 1998/99., pod vodstvom Nermina Hadžiahmetovića, a drugi put tačno 20 godina kasnije, u sezoni 2018/19., pod palicom Husrefa Musemića. Ova sjajna generacija fudbalera tako je, ovog puta pod vodstvom Vinka Marinovića, pobjedom nad Slobodom uspjela nadmašiti svoj vlastiti učinak.
Također, 19 kola bez prvenstvenog poraza na startu sezone, najbolji je učinak ikada. Ovakvim startom nadmašen je učinak iz Zonske lige u jesen 1957. godine, kada je Sarajevo tek u 15. kolu doživjelo prvi prvenstveni poraz.

𝟮𝟯 𝘂𝘁𝗮𝗸𝗺𝗶𝗰𝗲 𝘀𝗮 𝗽𝗼𝘀𝘁𝗶𝗴𝗻𝘂𝘁𝗶𝗺 𝗽𝗼𝗴𝗼𝘁𝗸𝗼𝗺

Remi bez golova u 14. kolu protiv ekipe Tuzla City donio je prekid niza od čak 23 uzastopna prvoligaška meča na kojima je Sarajevo postizalo barem po jedan pogodak. Bila je to serija koja je započela još u oktobru 2019. godine, pobjedom nad Čelikom od 3:0 i trajala je sve do 4. novembra ove godine i remija sa Željezničarom na Koševu. Tako je nadmašen prethodni rekord koji je iznosio 18 uzastopnih prvoligaških utakmica sa postignutim pogotkom, a koji je postaljen u dva navrata, prvi put u oktobru 1954. godine, a drugi put u martu 1967. godine.

𝟴 𝘂𝘇𝗮𝘀𝘁𝗼𝗽𝗻𝗶𝗵 𝗽𝗼𝗯𝗷𝗲𝗱𝗮

Sa 8 uzastopnih prvoligaških pobjeda, u periodu od augusta do novembra ove godine, izjednačen je klupski rekord iz sezone 2016/17. Tada je ekipa Sarajeva, predvođena Mehmedom Janjošem sa klupe, u finišu jesenjeg i na startu proljetnog dijela sezone također uspjela slaviti osam puta u nizu.

𝗣𝗼𝗹𝘂𝘀𝗲𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗶 𝗴𝗼𝗱𝗶𝗻𝗮 𝗯𝗲𝘇 𝗽𝗼𝗿𝗮𝘇𝗮

Nikada ranije se nije dogodilo da FK Sarajevo završi jednu polusezonu ili jednu kalendarsku godinu bez ijednog upisanog poraza u prvenstvenim ili domaćim kup takmičenjima.

𝟮𝟱 𝘂𝘁𝗮𝗸𝗺𝗶𝗰𝗮 𝗯𝗲𝘇 𝗽𝗼𝗿𝗮𝘇𝗮

Trijumfom nad Slobodom, izabranici Vinka Marinovića zaključili su niz od 25 uzastopnih prvenstvenih i kup utakmica bez poraza, čime su izjednačili rekord prethodne šampionske generacije iz 2014. godine. Sarajevo je tada, pod vodstvom najprije Roberta Jarnija, a potom i Dženana Uščuplića također napravilo niz od 25 utakmica u Premijer ligi i Kupu BiH, koji je započeo remijem sa Olimpicom u martu te godine, a prekinut je septembarskim porazom na Pecari.

slika

Izvor: Bordo vremeplov i FKSinfo
BIT
ĆEŠ
OPET
PRVAK
ČEST
1946

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 14 dec 2020, 15:21

Omiljeni dio godine!

Kreću špekulacije, istraživanje igrača, borba za najboljeg insajdera i naravno **** majki svakome ko pogriješi ili misli drugačije.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Farci
Kontakt:

Post Postao/la Farci » 14 dec 2020, 15:22

Jos 21 dan do pocetka prelaznog roka... :kafa:
Ako nam dodje fudbaler kvalitete ekvivalentne onoj Zijaha u glumi glat mozemo napadati i titulu u evropi

holyman
Kontakt:

Post Postao/la holyman » 14 dec 2020, 15:39

Rahma je napisao/la:
14 dec 2020, 15:11
Nije problem @Nobel, licno nikada nisam zapocinjao ovu glupu raspravu. Lazes da jedni samo pocinju, a ustvari taj isti SarajevoJeBordo i pored upozorenja (brisanja) od moderatora zapocinje i nastavlja. Ko je lud?
ne napadaj @SarajevoJeBordo,
zakazao sam mu termin kod hodže, ako uspije istjerati crnu magiju bit će drugi čovjek
NEMA NAZAD

JohnKeynes97
Kontakt:

Post Postao/la JohnKeynes97 » 14 dec 2020, 15:42

S obzirom da bas ne lratim aktivno Hajduk, pa ne znam imaju li kakvih zanimljivoh igraca. Vidim raspaduje se, po savovima popucalo, ima li ko zanimljiv za dovesti?
PSPHM

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 dec 2020, 15:44

Rahma je napisao/la:
14 dec 2020, 14:25
Eto neka ste vi najpametniji, @skoro super si momak, ali otkud ti pravo da nekoga nazivas retardom? Skontajte da nekog zaboli **** za vasim avatarom, problem je u tome sto trujete ovu temu sa vasim prepucavanjima, @Nobel laze, ko je sinoc poceo temu? Morto je brzo reagovao i svaka mu cast na tome. Ne zelim kao navijac Sarajeva ovdje citati o nekome ko nema veze sa klubom, izvolite dio gdje mozete pisati o tome, viewtopic.php?f=2&t=540&start=96400 i **** jednom zasvagda s tom temom.
Nazivam iste one koji su mene prvi počeli vrijeđat. Hoćeš da ti citiram te postove? Seoski mentalitet, seljak, papak iz Breze, nek ti je Kurdić trebu guzzio, provincijalac, fakultetlija, pere guzzice po Njemačkoj... Je l' to konstruktivno? Iste takve ću uvijek nazivat retardima. Prvenstveno mislim na doktora nauka @Reda a onda i ostale koji su slično radili. Jedan - jedan. Gutao sam i ja svakakvih gov.ana na ovoj temi, red je da i ja istovarim jednu porciju za slične.

Ko i dalje smatra da sam štrumf i da nisam navijač FKS nek se javi u PP, dobit će i podatke i viber broj, i facebook i instagram accoute, kroz koji dan i sliku članske za 2021. godinu. Nije problem nikakav, svakako me pola ljudi ovdje zna.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

SarajevoJeBordo
Kontakt:

Post Postao/la SarajevoJeBordo » 14 dec 2020, 15:53

holyman je napisao/la:
14 dec 2020, 15:39
Rahma je napisao/la:
14 dec 2020, 15:11
ne napadaj @SarajevoJeBordo,
zakazao sam mu termin kod hodže, ako uspije istjerati crnu magiju bit će drugi čovjek
Tebi treba išćerati zlo, a ućerati dobro.
Najveći i najbolji ikad - Grande Edin Džeko!

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 14 dec 2020, 16:06

JohnKeynes97 je napisao/la:
14 dec 2020, 15:42
S obzirom da bas ne lratim aktivno Hajduk, pa ne znam imaju li kakvih zanimljivoh igraca. Vidim raspaduje se, po savovima popucalo, ima li ko zanimljiv za dovesti?
Caktaš definitivno, nece da produzi ugovor, samo za njega bi trebale ogromne pare
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 16:07

Citam Husrefov intervju. Nit ga pitaju nit on spominje Sarajevo. Da l je prije intervjua to bio uslov ili ne nemam pojma. Uglavnom steta da nije iskoristio javni nastup da cestita klubu kojeg voli vise od zivota svog.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

BordoSarajevo
Kontakt:

Post Postao/la BordoSarajevo » 14 dec 2020, 16:10

Šta mislite o Nusmiru Fajiću?
Valjda ne bi bio problem ga angažovat, mislim da je realan, loša situacija u Bihaću, nisu mu ni ženu zaposlili a obećali su.
FK Sarajevo
Husref Musemić - legenda FK Sarajeva, najvećeg bosanskohercegovačkog kluba!

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 16:12

BordoSarajevo je napisao/la:
14 dec 2020, 16:10
Valjda ne bi bio problem ga angažovat, mislim da je realan, loša situacija u Bihaću, nisu mu ni ženu zaposlili a obećali su.
Vracaj nam Rundu...bolje on pojacanje nadje
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Jadnimi
Kontakt:

Post Postao/la Jadnimi » 14 dec 2020, 16:13

kanarinac je napisao/la:
14 dec 2020, 13:18
A napadac sa kojim smo u dalekoj fazi pregovora je igrac koji ce mozda biti najvece ime koje se ganjalo nasim terenima,Tatat,Rahmanovic i Oremus ce da produze ugovor do 2024 ,odnosno Oremus 2023,uz mogucnost i prodaje Rahmanovica i Tatara,u slucaju neke milionske ponude.
Lijepo pjevaš, znaš obradovati sa pjesmom.
Nema veze što to često bude labuđi pjev.

skoroalen
Kontakt:

Post Postao/la skoroalen » 14 dec 2020, 16:16

BordoSarajevo je napisao/la:
14 dec 2020, 16:10
Da je normalan, ne bi ga iz Mostara nogirali. Mostarci kažu da je kockar i svađalica, to nam ne treba u svlačionici.
Za Bordo-bijele, samo za našu ljubav najveću! ❤️

robertkosar
Kontakt:

Post Postao/la robertkosar » 14 dec 2020, 16:17

feniksptica je napisao/la:
14 dec 2020, 16:07
Citam Husrefov intervju. Nit ga pitaju nit on spominje Sarajevo. Da l je prije intervjua to bio uslov ili ne nemam pojma. Uglavnom steta da nije iskoristio javni nastup da cestita klubu kojeg voli vise od zivota svog.
Kako ja volim ustasko gnijezdo listicu tako i kesoljub voli FK Sarajevo :kafa:
KOMUNIKACIJA SAMO NA BOSANSKOM

OsmaDolazi
Kontakt:

Post Postao/la OsmaDolazi » 14 dec 2020, 16:19

Evo jedna svjeza mahalska. Dakle nista provjereno nego prenosim rijeci jednog fudbalera Zeljeznicara.

Sulejman Krpic ponudjen klubu i pregovori su u poodmakloj fazi. Eto.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 14 dec 2020, 16:20

Zagor je napisao/la:
14 dec 2020, 12:45
Aduka87 je napisao/la:
14 dec 2020, 12:29
kanarinac je napisao/la:
14 dec 2020, 12:14
Umjesto Serbecica dolazi Mujakic.
A relano najbolje bi mu bilo da se vrati. U Belgiji klupa a i u Hajduku
Na kraju i kod nas klupa :D
Ako dođe, bio bi pojačanje. Šerba nije bolji od njega.

SedrenikHz
Kontakt:

Post Postao/la SedrenikHz » 14 dec 2020, 16:22

Raja pricaju Zećevi da naši s Krpićem pregovaraju.
Ima li istine ne znam
železničar RS !!!
"Sve laže onaj mali sa Sedrenika"

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 14 dec 2020, 16:22

OsmaDolazi je napisao/la:
14 dec 2020, 16:19
Evo jedna svjeza mahalska. Dakle nista provjereno nego prenosim rijeci jednog fudbalera Zeljeznicara.

Sulejman Krpic ponudjen klubu i pregovori su u poodmakloj fazi. Eto.
On ako dodje njemu bi najvise godila ova situacija bez navijaca. Oprali bi ga
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”