Bilo bi dobro da se uvali u neki euroligaski klub ,pa mozda ozivi karijeru.
Ovo do sada cist promasaj u seniorskoj kosarci.
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
vala ko mu je jedino cime moze da se pohvali (a jeste) to da je zaradio pare onda yebes njegovu karijeru. Kada je vec zadnja rupa na sviralu bio trebao je barem dolaziti na okupljanja repke i pomoci momcima. Ovako mu je nba avantura puko slikavanje za instagram i novac na banci, a pricao je o svemu i svacemu u intervjuimadelko je napisao/la: ↑20 dec 2020, 23:01Ne znam samo otkuda toliki dusebrizniciNije uspio pa nije, svi pricate o nekom klosarenju i necemu a to veze s vezom nema
Uzeo je veliki novac za nase pojmove, sad ce otici u neki evropski klub, pa cak i da igra u prosjecnom evropskom klubu zaradjivace opet sasvim fino plus zaradjeni zivot iz NBA i sta mu vise treba
Samo je za ovaj forum to sve klosarluk
![]()
Tesko, iako se sve nadam da bi neko trebao.
mirza je bio jos, gori, dosao zapusten, ignorisao selektora... koliko god musa da je tu noc ispao glup, mirza nas je ubijao svojim pristupom. hvala Bogu pa je onda otisao. imam osjecaj da bi ovaj tim za vedranom dobio taj s mirzom.bombaysaphire je napisao/la: ↑20 dec 2020, 18:01Tuzla je grad košarke , ne mogu da vjerujem da su tada stali na stranu balavca kontra kapitenaStevieG8 je napisao/la: ↑20 dec 2020, 17:54I jos publika podrzala MusuHeraklitMracni je napisao/la: ↑20 dec 2020, 17:40
Kad god pogledam ove slike i snimak bude me stid , prvo sto je se unosio onom NBA Rusu u lice , pa onda Teletovicu![]()
![]()
![]()
Sto se mene tice, cisto sumnjam. Ako ga je Detroit waivao, ne znam kome je interesantan.
NYK, OKC mi prvi padaju na pamet, obje ekipe koje ce biti u lutriji, ako imaju slobodno mjesto na rosteru sto ne robati nekog mladog, pa ako sta ispadne od njeg dobro i jest..
Pa hajd onda da ne potpise namah za kakvog Euroligasa ... nek ode prvo malo u Mons da ga Bosnic 'ozivljava' u tandemu s Penavom ...legenda reala je napisao/la: ↑20 dec 2020, 18:39Pa ako potpise za nekog Euroligasa isto ce biti kao i sa NBA, samo van sezone cemo ga moci gledati u repci
Mozda drug to vise govori o Musi kao i o tome sta je pokazao na treningu, ili da li se uopste trudi da napreduje, njegov karakter i mentalitet. Ja u onih 12 minuta sto sam gledao neki dan, na ulazu se odbija od igrace, i gubi ravnotezu tj nema snagu da podnese kontakt. To je izgledalo kao kad pionir ide u prodor pa seniorski kosarkas ga ono cisto snagom pomete, e tako je to izgledalo.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑20 dec 2020, 23:09Dosta puta sam pisao o manama Muse i manje-vise svi smo ih svjesni, alii.....
Da li je on spreman za iole bitniju ulogu u nekoj NBA fransizi?? Ne, nije.To vidi i laik.
Medjutim, ovdje imam drugi problem sa ovim njegovim otpustanjem.Vrlo rijetko se desi da se neka ekipa rijesi pika 1.runde nakon samo 2 sezone!!I dok odluku BKN mogu shvatiti u smislu da ekipa napada titulu i nemaju vremena nikog cekati, odluka DET je totalno IDIOTSKA!!!
Zasto??
Prvo, DET je ekipa koja je u tranziciji.Iako su se pojacali, mislim da i dalje nisu dovoljno dobri ni za borbu za PO mjesto na Istoku. Zasto otpustiti mladog igraca na jeftinom ugovoru, a da mu fakticki nisi dao ni postenu priliku?
Drugo, trejdao si za njega i dao boljeg igraca u datom trenutku. Bruce Brown je cesto znao i startati i radi se o igracu koji ima mjesta na NBA rosteru.Zasto si dao njega, ako si planirao otpustiti Musu? Zbog pika 2.runde? Smijesno.U najboljem slucaju iz tog pika ce izvuci igraca tipa Brucea Browna, znajuci historiju rada ovog FO DET.
Trece, gotovo svaki iole ozbiljniji FO, pa i analiticar ce reci da je za stvarnu evaluaciju nekog igraca potrebno NAJMANJE 3 godine!! Tome u prilog ide i cinjenica da su rookie scale ugovori upravo 4godisnji. I dok mi mozemo reci za Musu da je ovakav ili onakav, treba li mu psiholog, bolji trener ili sta sve ne- fakt je da se radi od 21godisnjem mladicu koji je dosao sa drugog kontinenta i poceo se prilagodjavati jednoj totalno drugoj kosarci u odnosu na onu koju je poznavao prije.Na to sve, ne mozemo reci ni da je imao neku preveliku minutazu niti da je IKAD imao konstantnu rolu, pa da se pokusa uklopiti.
Zasto onda IDIOTSKI DET otpusta igraca kojeg nije ni ocijenio?Taman da su i vidjeli, a sigurno jesu, da on nece imati mjesta u rotaciji i dalje otpustas igraca koji je bio pik 1.runde, koji je mlad i koje je tek 2 god u ligi!??? Nema tog strucnjaka na svijetu koji ce vidjeti da od Muse nema nista u situaciji koju sam vec opisao iznad.Posebno to ne moze vidjeti fransiza za koju nije ni zaigrao.
Ovdje mi sve smrdi na neki menadzerski tal, gdje je DET dugovao neku uslugu nekome za necijeg igraca, a Musa bio kolateralna steta.DET ovdje ipak daje tek tako i 2mil garantovanog novca.
Sve i da je tako DET ga nije mogao procijeniti za 12min predsezonske tekme i nekoliko treninga. Zasto su uopste trejdovali za njega?Da bi dali 2mil i solidnog igraca za pik 2.runde?? Nema logike, druze.BIHfan je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:31Mozda drug to vise govori o Musi kao i o tome sta je pokazao na treningu, ili da li se uopste trudi da napreduje, njegov karakter i mentalitet. Ja u onih 12 minuta sto sam gledao neki dan, na ulazu se odbija od igrace, i gubi ravnotezu tj nema snagu da podnese kontakt. To je izgledalo kao kad pionir ide u prodor pa seniorski kosarkas ga ono cisto snagom pomete, e tako je to izgledalo.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑20 dec 2020, 23:09Dosta puta sam pisao o manama Muse i manje-vise svi smo ih svjesni, alii.....
Da li je on spreman za iole bitniju ulogu u nekoj NBA fransizi?? Ne, nije.To vidi i laik.
Medjutim, ovdje imam drugi problem sa ovim njegovim otpustanjem.Vrlo rijetko se desi da se neka ekipa rijesi pika 1.runde nakon samo 2 sezone!!I dok odluku BKN mogu shvatiti u smislu da ekipa napada titulu i nemaju vremena nikog cekati, odluka DET je totalno IDIOTSKA!!!
Zasto??
Prvo, DET je ekipa koja je u tranziciji.Iako su se pojacali, mislim da i dalje nisu dovoljno dobri ni za borbu za PO mjesto na Istoku. Zasto otpustiti mladog igraca na jeftinom ugovoru, a da mu fakticki nisi dao ni postenu priliku?
Drugo, trejdao si za njega i dao boljeg igraca u datom trenutku. Bruce Brown je cesto znao i startati i radi se o igracu koji ima mjesta na NBA rosteru.Zasto si dao njega, ako si planirao otpustiti Musu? Zbog pika 2.runde? Smijesno.U najboljem slucaju iz tog pika ce izvuci igraca tipa Brucea Browna, znajuci historiju rada ovog FO DET.
Trece, gotovo svaki iole ozbiljniji FO, pa i analiticar ce reci da je za stvarnu evaluaciju nekog igraca potrebno NAJMANJE 3 godine!! Tome u prilog ide i cinjenica da su rookie scale ugovori upravo 4godisnji. I dok mi mozemo reci za Musu da je ovakav ili onakav, treba li mu psiholog, bolji trener ili sta sve ne- fakt je da se radi od 21godisnjem mladicu koji je dosao sa drugog kontinenta i poceo se prilagodjavati jednoj totalno drugoj kosarci u odnosu na onu koju je poznavao prije.Na to sve, ne mozemo reci ni da je imao neku preveliku minutazu niti da je IKAD imao konstantnu rolu, pa da se pokusa uklopiti.
Zasto onda IDIOTSKI DET otpusta igraca kojeg nije ni ocijenio?Taman da su i vidjeli, a sigurno jesu, da on nece imati mjesta u rotaciji i dalje otpustas igraca koji je bio pik 1.runde, koji je mlad i koje je tek 2 god u ligi!??? Nema tog strucnjaka na svijetu koji ce vidjeti da od Muse nema nista u situaciji koju sam vec opisao iznad.Posebno to ne moze vidjeti fransiza za koju nije ni zaigrao.
Ovdje mi sve smrdi na neki menadzerski tal, gdje je DET dugovao neku uslugu nekome za necijeg igraca, a Musa bio kolateralna steta.DET ovdje ipak daje tek tako i 2mil garantovanog novca.
Cak sam uvjeren da su mu treneri pokusavali dosta toga ukazat i popravit, kao i to da sansu ceka al da vrijedno trenira, a on je to sve ono seljacki odgovorio. Kao sta oni znaju, ja sam bio prvak Evrope, nesto slicno kao kad je dosta iskusnijem Mirzi na pola utakmice pokusavao neku foru prodat.
Jeste kada gledaš stvari iz svoje ili moje perspektive...
pa buraz iz svoje perspektive govorim da batalim zapadOldFashioned je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:52Jeste kada gledaš stvari iz svoje ili moje perspektive...
Vraćaj se Džanane, batali zapad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.