https://media1.tenor.com/images/dd42763 ... id=5698464
Džanan Musa
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
- OldFashioned
- Kontakt:
Re: Džanan Musa
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
ma ganjo sam i ja tu profesionalnu kosarku, sad ganjam penzijuOldFashioned je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:56https://media1.tenor.com/images/dd42763 ... id=5698464

-
- Kontakt:
Na kojem je ugovoru Anthony Gill ?Zabit je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:57ma ganjo sam i ja tu profesionalnu kosarku, sad ganjam penzijuOldFashioned je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:56https://media1.tenor.com/images/dd42763 ... id=5698464Ne sikiram se ja za Musu, njemu je agent godfather kosarke u europi, izganjat ce on njemu nesto fino samo nek ga Musa odvede na dobru janjetinu
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- OldFashioned
- Kontakt:
Siguran sam da je Musa htio da se nametne među najboljima, ja sam iskreno vjerovao u momka... Šteta, ali barem je probao. Nemoguće da mu niti u jednom klubu nisu dali pravu šansu, vjerovatno ima nešto i do njega. Nikad lakše za Europljanina da uspije u NBA nego zadnjih 10ak godina.Zabit je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:57ma ganjo sam i ja tu profesionalnu kosarku, sad ganjam penzijuOldFashioned je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:56https://media1.tenor.com/images/dd42763 ... id=5698464Ne sikiram se ja za Musu, njemu je agent godfather kosarke u europi, izganjat ce on njemu nesto fino samo nek ga Musa odvede na dobru janjetinu
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.
A koje je pravilo vezano za plaćanje igrača, npr sad ga je detroit otpustio a imao je 2 mil za ovu godinu i isplatit će ga. A Šta ako ga u narednih 48 sati neko potpiše, jel se detroit oslobađa plaćanja ta dva miliona i to preuzima novi tim il će duplo naplatiti?
nema potpisa
Admir_Sa je napisao/la: ↑21 dec 2020, 01:06A koje je pravilo vezano za plaćanje igrača, npr sad ga je detroit otpustio a imao je 2 mil za ovu godinu i isplatit će ga. A Šta ako ga u narednih 48 sati neko potpiše, jel se detroit oslobađa plaćanja ta dva miliona i to preuzima novi tim il će duplo naplatiti?
Što se tiče finansijske strane, Detroit će isplatiti Musi 2.002.800 dolara, ali bi naš košarkaš mogao ostati bez dodatnih 3,6 miliona ukoliko ga neko ne uzme u naredna dva dana.
Naime, Musa u trenutnom ugovoru ima klauzulu za narednu sezonu u visini od 3.615.054, no radi se o "team optionu". Ona će se automatski poništiti ako u naredna dva dana Musu ne dovede neka od ekipa iz NBA lige.
Dvica je sigurna,ova 3 dodatna mu su na dugom stapu,ako nadje klub imat ce ih ako ne nece.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 21 dec 2020, 01:22, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
U tom slucaju onda tim koji ga potpise preuzima razliku i on onda s tim timom pravi novi ugovor.Admir_Sa je napisao/la: ↑21 dec 2020, 01:06A koje je pravilo vezano za plaćanje igrača, npr sad ga je detroit otpustio a imao je 2 mil za ovu godinu i isplatit će ga. A Šta ako ga u narednih 48 sati neko potpiše, jel se detroit oslobađa plaćanja ta dva miliona i to preuzima novi tim il će duplo naplatiti?
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak
Ovo sam i ocekivao tako da nisam iznenadjen. Za Musu je najbolje da nadje dobar angazman u Evropi da se kali jedno 2,3 godine pa onda da pokusa nesto u NBA. Samo jos nije sve gotovo mozda nadje neki novi angazman u NBA gdje ce se uklopiti u program rada i ujedno nametnuti....
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Loše su to objasnili jer ta tri ipo miliona je četvrta godina koja je tim opcija, znači tim bira hoće li aktivirati ili ne, nema igrač tu ništa da se pita. Mene samo zanima ako ga sad neko uzme koja je vrsta ugovora ,jel ovo isto kao sa detroitom (2mil i tim opcija od 3,5 za narednu) ili je skroz nešto novo a usput uzme od pistonsa ova dva milionamiky_hz je napisao/la: ↑21 dec 2020, 01:20Admir_Sa je napisao/la: ↑21 dec 2020, 01:06A koje je pravilo vezano za plaćanje igrača, npr sad ga je detroit otpustio a imao je 2 mil za ovu godinu i isplatit će ga. A Šta ako ga u narednih 48 sati neko potpiše, jel se detroit oslobađa plaćanja ta dva miliona i to preuzima novi tim il će duplo naplatiti?
Što se tiče finansijske strane, Detroit će isplatiti Musi 2.002.800 dolara, ali bi naš košarkaš mogao ostati bez dodatnih 3,6 miliona ukoliko ga neko ne uzme u naredna dva dana.
Naime, Musa u trenutnom ugovoru ima klauzulu za narednu sezonu u visini od 3.615.054, no radi se o "team optionu". Ona će se automatski poništiti ako u naredna dva dana Musu ne dovede neka od ekipa iz NBA lige.
Dvica je sigurna,ova 3 dodatna mu su na dugom stapu,ako nadje klub imat ce ih ako ne nece.
nema potpisa
Nezalaganje je sve lijepo pojasnio u ovih nekoliko postova.
To je taj napaceni mentalitet.Zabit je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:54pa buraz iz svoje perspektive govorim da batalim zapadOldFashioned je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:52Jeste kada gledaš stvari iz svoje ili moje perspektive...
Vraćaj se Džanane, batali zapad.Ja kad bi za pola mjeseca posla uzeo 2 milje samo bih govorio elhamdullilah, a ne 2 miliona. Ulozit milku u dionice i u Bihac trenirat djecu ha ja
![]()
U 25 godina si najveci talenat iz jedne male drzavice bosne i sta ti radis s tim talentom ? Pokupis par miliona i tvoji napaceni bosanci su ponosni na tebe jer si lahko klepio pare a protraceni talent, ma pusti to

A musi predlazem iduca dva dana nek udara glavom od zid pa skonta kakve odluke su dovele do gubitka sanse karijere

- Juventinisimo
- Kontakt:
Jesi li siguran?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:47Sve i da je tako DET ga nije mogao procijeniti za 12min predsezonske tekme i nekoliko treninga. Zasto su uopste trejdovali za njega?Da bi dali 2mil i solidnog igraca za pik 2.runde?? Nema logike, druze.BIHfan je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:31
Mozda drug to vise govori o Musi kao i o tome sta je pokazao na treningu, ili da li se uopste trudi da napreduje, njegov karakter i mentalitet. Ja u onih 12 minuta sto sam gledao neki dan, na ulazu se odbija od igrace, i gubi ravnotezu tj nema snagu da podnese kontakt. To je izgledalo kao kad pionir ide u prodor pa seniorski kosarkas ga ono cisto snagom pomete, e tako je to izgledalo.
Cak sam uvjeren da su mu treneri pokusavali dosta toga ukazat i popravit, kao i to da sansu ceka al da vrijedno trenira, a on je to sve ono seljacki odgovorio. Kao sta oni znaju, ja sam bio prvak Evrope, nesto slicno kao kad je dosta iskusnijem Mirzi na pola utakmice pokusavao neku foru prodat.
Musa za dvije godine u NBA, hajde sto nije igrao, nije se bas pretrgao ni u teretani...mozes ti imati talenta na izvoz, ali ako ne radis zestoko, i talenat se istopi..
U Americi se sve gleda, pa tako i ponasanje..
Detroit ima 117M salary cap, Musina 2M su kap u moru..otpustili su oni jos 2 igraca..a ostavili 4 sa manjim SC od Muse, od toga Ellingtona, koji igra istu poziciju kao Musa, a ima 32 godine..dokle je doslo..

Ako je do $$$...Musa je do sada( sa ova dva) "ugrabio" oko 5.5M...ovo mu je i pomutilo mozak..
38 🏆🏆🏆 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO 🏁🏁🏁
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
2012/20 ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
⚜️⚜️⚜️
2025 godina najvecih luzera
6 Januar - FK 5ekta - Milan 2:3
23 April - FK 5ekta - Milan 0:3
18 Maj - FK 5ekta - Lazio 2:2
31 Maj - FK 5ekta - PSG 0:5
porez troškovi ovo ono...Juventinisimo je napisao/la: ↑21 dec 2020, 06:56Jesi li siguran?NEZALAGANJE je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:47Sve i da je tako DET ga nije mogao procijeniti za 12min predsezonske tekme i nekoliko treninga. Zasto su uopste trejdovali za njega?Da bi dali 2mil i solidnog igraca za pik 2.runde?? Nema logike, druze.BIHfan je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:31
Mozda drug to vise govori o Musi kao i o tome sta je pokazao na treningu, ili da li se uopste trudi da napreduje, njegov karakter i mentalitet. Ja u onih 12 minuta sto sam gledao neki dan, na ulazu se odbija od igrace, i gubi ravnotezu tj nema snagu da podnese kontakt. To je izgledalo kao kad pionir ide u prodor pa seniorski kosarkas ga ono cisto snagom pomete, e tako je to izgledalo.
Cak sam uvjeren da su mu treneri pokusavali dosta toga ukazat i popravit, kao i to da sansu ceka al da vrijedno trenira, a on je to sve ono seljacki odgovorio. Kao sta oni znaju, ja sam bio prvak Evrope, nesto slicno kao kad je dosta iskusnijem Mirzi na pola utakmice pokusavao neku foru prodat.
Musa za dvije godine u NBA, hajde sto nije igrao, nije se bas pretrgao ni u teretani...mozes ti imati talenta na izvoz, ali ako ne radis zestoko, i talenat se istopi..
U Americi se sve gleda, pa tako i ponasanje..
Detroit ima 117M salary cap, Musina 2M su kap u moru..otpustili su oni jos 2 igraca..a ostavili 4 sa manjim SC od Muse, od toga Ellingtona, koji igra istu poziciju kao Musa, a ima 32 godine..dokle je doslo..![]()
Ako je do $$$...Musa je do sada( sa ova dva) "ugrabio" oko 5.5M...ovo mu je i pomutilo mozak..
- Chapman1886
- Kontakt:
Torres_9 je napisao/la: ↑21 dec 2020, 03:12To je taj napaceni mentalitet.Zabit je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:54pa buraz iz svoje perspektive govorim da batalim zapadOldFashioned je napisao/la: ↑21 dec 2020, 00:52
Jeste kada gledaš stvari iz svoje ili moje perspektive...
Vraćaj se Džanane, batali zapad.Ja kad bi za pola mjeseca posla uzeo 2 milje samo bih govorio elhamdullilah, a ne 2 miliona. Ulozit milku u dionice i u Bihac trenirat djecu ha ja
![]()
U 25 godina si najveci talenat iz jedne male drzavice bosne i sta ti radis s tim talentom ? Pokupis par miliona i tvoji napaceni bosanci su ponosni na tebe jer si lahko klepio pare a protraceni talent, ma pusti to![]()
![]()
A musi predlazem iduca dva dana nek udara glavom od zid pa skonta kakve odluke su dovele do gubitka sanse karijere![]()

Samo Sloboda | COYG
Glupani i idioti ne shvataju da mi koji ga najviše kritikujemo mi mu zelimo najviše dobra u karijeri jer znamo šta je problem, ovi koji pišu standardne debilne floskule uzeo pare ovo ono šta si ti uzeo su najveci problem..
Upravo zbog toga što znamo šta je potrebno da uopšte dođe do ovog levela zbog toga i kritikujemo jer je na sve olako gledao.
Po njegovom tijelu najviše vidiš koliko je olako to sve shvatao trebao je biti duplo veci od ovoga danas.
Ništa hajde nazad ima još vremena itekako svakako sam i ocekivao ovo jer ako coskaris u Cedeviti i nemaš muda da uzmeš loptu daleeko si ti od NBA.
Upravo zbog toga što znamo šta je potrebno da uopšte dođe do ovog levela zbog toga i kritikujemo jer je na sve olako gledao.
Po njegovom tijelu najviše vidiš koliko je olako to sve shvatao trebao je biti duplo veci od ovoga danas.
Ništa hajde nazad ima još vremena itekako svakako sam i ocekivao ovo jer ako coskaris u Cedeviti i nemaš muda da uzmeš loptu daleeko si ti od NBA.
- Chapman1886
- Kontakt:
90minut je napisao/la: ↑21 dec 2020, 10:40Glupani i idioti ne shvataju da mi koji ga najviše kritikujemo mi mu zelimo najviše dobra u karijeri jer znamo šta je problem, ovi koji pišu standardne debilne floskule uzeo pare ovo ono šta si ti uzeo su najveci problem..

Samo Sloboda | COYG
Ma ima komentara mnogo svuda i na sportsport glavnoj i klixu pa i na sportklubu pisala je raja i znala, a ono standardno dobiješ 3 lajka i 150 dislajkova.Chapman1886 je napisao/la: ↑21 dec 2020, 10:4590minut je napisao/la: ↑21 dec 2020, 10:40Glupani i idioti ne shvataju da mi koji ga najviše kritikujemo mi mu zelimo najviše dobra u karijeri jer znamo šta je problem, ovi koji pišu standardne debilne floskule uzeo pare ovo ono šta si ti uzeo su najveci problem..
Ništa hajde nazad ima još vremena itekako svakako sam i ocekivao ovo jer ako coskaris u Cedeviti i nemaš muda da uzmeš loptu daleeko si ti od NBA.isto sam sinoć pisao,mrzitelji,ljubomorni,nismo patriote vako nako a sve te naše kritike izađoše kao istina na kraju jer su bile upućene za njegovo dobriio
Brate lik je bjezao od lopte u popišanoj Cedeviti i plašio se trenera mislim o cemu pricamo?
Njemu ako je uspjeh sa košarkaškim talentom uzeti par miliona u NBA ligi onda mu svaka čast
Lik je otišao tamo i nije kroz dvije sezone imao nikakvu igračku ulogu u ekipi, ako je on zadovoljan sa tim onda okej. No, ne vidim kako ovdje može biti argument za uspjeh to što je uzeo par miliona, a očekivalo se više, a i on je vjerovatno očekivao više.
Grešku je napravio odlaskom u NBA iz ABA lige, a ni u njoj nije bio dominantan. Da je bio pametan kao 90% evropskih košarkaša u tim godinama prvo bi igrao u Euroligi, pa onda preko bare, kao što je i većina forumaša pisala da treba da uradi. No, karijera mu nije gotova, nit' je smak svijeta. Teratana, red, rad i disciplina i može se vratiti na pravi put.
Najzad, nije sramota ni imati solidnu euroligašku karijeru, nit će imati nedostatak novca.
Da su njegovi nastupi u NBA ligi razočaranje, to jesu i on to zna. Momak je bio visoki pik prve runde i koliko znam ne dešava se često da se nakon dvije godine rješava igrača prve runde. Vidjeti ćemo koji mu je naredni korak, koji bi mogao biti ključan za njegovu karijeru na nekom višem nivou (a viši nivo je standardan igrač u euroligaškoj ekipi i borba za titulu u ligi gdje igra).
PS: Nisam neki poznavatelj košarkaših situacija, tako da sam dao svoje laičko mišljenje koje može biti pogrešno i potpuno promašeno.
I da dodam, i ja bih volio da sam na njegovom mjestu i da sam uzeo par miliona za tri godine rada i osigurao si egzistenciju do kraja života, al' isto bih volio da sam sa već datim talentom postigao više.

Lik je otišao tamo i nije kroz dvije sezone imao nikakvu igračku ulogu u ekipi, ako je on zadovoljan sa tim onda okej. No, ne vidim kako ovdje može biti argument za uspjeh to što je uzeo par miliona, a očekivalo se više, a i on je vjerovatno očekivao više.
Grešku je napravio odlaskom u NBA iz ABA lige, a ni u njoj nije bio dominantan. Da je bio pametan kao 90% evropskih košarkaša u tim godinama prvo bi igrao u Euroligi, pa onda preko bare, kao što je i većina forumaša pisala da treba da uradi. No, karijera mu nije gotova, nit' je smak svijeta. Teratana, red, rad i disciplina i može se vratiti na pravi put.
Najzad, nije sramota ni imati solidnu euroligašku karijeru, nit će imati nedostatak novca.
Da su njegovi nastupi u NBA ligi razočaranje, to jesu i on to zna. Momak je bio visoki pik prve runde i koliko znam ne dešava se često da se nakon dvije godine rješava igrača prve runde. Vidjeti ćemo koji mu je naredni korak, koji bi mogao biti ključan za njegovu karijeru na nekom višem nivou (a viši nivo je standardan igrač u euroligaškoj ekipi i borba za titulu u ligi gdje igra).
PS: Nisam neki poznavatelj košarkaših situacija, tako da sam dao svoje laičko mišljenje koje može biti pogrešno i potpuno promašeno.
I da dodam, i ja bih volio da sam na njegovom mjestu i da sam uzeo par miliona za tri godine rada i osigurao si egzistenciju do kraja života, al' isto bih volio da sam sa već datim talentom postigao više.
Zadnja izmjena: Otelo, dana/u 21 dec 2020, 11:12, ukupno mijenjano 2 puta.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Cuj sramota pa kad bi bio bolja verzija Mirze u evropi to bi bio san snova za našu repku, najgore je što je izgubio godine vec sad je trebao biti izgrađen u euroligi igrac.Otelo je napisao/la: ↑21 dec 2020, 11:10Njemu ako je uspjeh sa košarkaškim talentom uzeti par miliona u NBA ligi onda mu svaka čast![]()
A nakon svega bog zna kakav ce doci nazad.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.