Guduric je vec dokazao da moze igrati EL i to u timovima iz gornjeg dijela tabele. Dokazao je da moze biti glavni igrac ekipe koja osvaja ABA ligu. Nije ni slucajnost sto se vratio opet u Fener, tako da ne vidim cemu podcjenjivanje. Zadnja sezona prije odlaska u Memphis mu je bila sjajna. Imao je vrhunske procente, ali ima tu nesto i do Obradovica koji mu je dosta popravio igru, jer je igrao dosta zrelije i uzimao prave suteve.
Dugo sam na forumu i dobro znam da se i u toku rookie sezone u NBA pisalo kako Musi samo treba sansa, kako bi on lako mogao imati 15 poena u NBA ako mu daju sansu (kao da je postici 15 poena u NBA lagano, pa sam davao primjere Bjelice, Bogdanovica i slicnih), kako i dalje moze prestici Luku i slicno. Da vadim upise iz naftalina nemam ni vremena ni volje. A uostalom nije ni bitno.
@90minuta
Ja uopste ne tvrdim da je on los niti mu zelim propast. Volim kad bilo ko iz naseg regiona uspije, nebitno je li u pitanju jedan Rudez prije par godina, Bogdanovici, Teletovic ili Musa. Prije cu odgledati NBA utakmicu ako ima neko nas nego ako igraju ekipe bez nekog naseg. Samo pokusavam biti realan gledajuci stanje u Evropi i njegov razvoj od odlaska u NBA.
Ja licno mislim je za njega i najbolja opcija neka Cedevita, Gran Canaria i ekipe slicnog ranga. Zasto je pod moranje da on sa 21om godinom i mahanjem peskirom zadnje dvije godine mora u EL? Bolje da ode negdje gdje ce mu se dati lopta u ruke i gdje ce moci dokazati da je za EL. Ako odigra dobru sezonu utopice ga u bolji klub Misko bez problema. Pare je vec uzeo, sada neka gleda sportski aspekt.