FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Re: F.C. Bayern

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 29 dec 2010, 16:05

[youtube][/youtube]
neznam jel se ovaj klip ranije postavljo.
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

van gall
Kontakt:

Post Postao/la van gall » 29 dec 2010, 16:37

DAVID VILLA 7' je napisao/la:[youtube][/youtube]
neznam jel se ovaj klip ranije postavljo.
Hahaha i jest se smijo previse morao je oplakati :D
Fudbal okuplja dve vrste muškaraca: one koji nemaju devojke i one koji imaju žene.

BAYERN MUNCHEN

Nisam tu da pametujem ali svako pametan zna da je Bayern najbolji klub na svijetu !

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 dec 2010, 17:50

jedna je velika rupa na ovoj slici: druga je nindža kornjača uskočila i slika više nema efekta... Malo se uhvatite pametna posla i čistite snijega dok ne prođe utakmica :twisted: :twisted: :twisted:
Makaveli je napisao/la:interesuje me link za robbenov intervju,ako ne predstavlja problem naravno
hvala unaprijed
Evo drugi dio intervjua
http://www.fcbayern.t-com.de/en/news/ne ... /27345.php
Sent from my Philips Smart TV.

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 29 dec 2010, 18:31

Stefan Effenberg je napisao/la: @guber90, ti si uporan u traženju mana Gomezu. :D :D :D :D :D

Dok ovaj trpa, nemamo pravo prigovora. Dakle Mario trpaj i dalje iako ne zabijaš iz svake šanse. Jbg, pa nije ni Batistuta zabio iz svake šanse.
Post od A do Z nigdje veze, istina jeste da ga ne volim nesto posebno, ali...

Kao prvo, post prije ovog sam Gomeza branio, kada je neko iznio statistiku da previse faula pravi.

Kao drugo, ako trpa, nema logike da se nema pravo njemu prigovoriti, ako je igrac da 12 golova, a mogao je dati 20, da je jednu cetvrtinu 100% prilika, koje je promasio, pogodio, itekako mu se ima pravo da prigovori.

Kao trece, gdje ces Gomeza u istu recenicu sa Batistutom, a sigurno taj isti nikada nije bio igrac koji je napravio najvise promasaja CISTIH ZICERA (100% prilika) u ligi.
Messi zipa, eto Spahe ! ! !

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 dec 2010, 18:47

Kad spominjemo Gomeza i promašene prilike, evo jedne zanimljive reakcije
slika

Luca.Toni
Kontakt:

Post Postao/la Luca.Toni » 29 dec 2010, 18:54

guber90 je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: @guber90, ti si uporan u traženju mana Gomezu. :D :D :D :D :D

Dok ovaj trpa, nemamo pravo prigovora. Dakle Mario trpaj i dalje iako ne zabijaš iz svake šanse. Jbg, pa nije ni Batistuta zabio iz svake šanse.

Kao prvo, post prije ovog sam Gomeza branio, kada je neko iznio statistiku da previse faula pravi.

Kao drugo, ako trpa, nema logike da se nema pravo njemu prigovoriti, ako je igrac da 12 golova, a mogao je dati 20, da je jednu cetvrtinu 100% prilika, koje je promasio, pogodio, itekako mu se ima pravo da prigovori.

Kao trece, gdje ces Gomeza u istu recenicu sa Batistutom, a sigurno taj isti nikada nije bio igrac koji je napravio najvise promasaja CISTIH ZICERA (100% prilika) u ligi.
JOOOOOOOOOOOOOOOOJ kako me nervirate sa tim izjavama oko Gomeza, pa covjek je dao bruku golova i donio nam bruku bodova, cuj ne zabija iz svake prilike pa ni Pele nije zabijo iz svake prilike, sad da nam dodje roonie, torres i sta ja znam ko jos ne bi dao ovoliko golova koliko je dao gomez, teba biti realan, a sa tim pricama samo slutite i onda kad dodje post napadaca i pad Bayerna kukate....
Razumijes ti mene burazere moj :)

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 29 dec 2010, 18:55

blago se ovom malcu on od malih nogu gleda bayerna uzivo hmmmm :D :D :cry: :cry:
VOLIM BAYERN

dr.adnan
Kontakt:

Post Postao/la dr.adnan » 29 dec 2010, 19:18

isakovich je napisao/la:blago se ovom malcu on od malih nogu gleda bayerna uzivo hmmmm :D :D :cry: :cry:
Malac je imao nafaku da mu babo navija za Bayu :D :D :D To je nešto što ćemo mi moći tek našoj djeci omogućiti 8-) 8-) 8-)

Malo odmora od Džeke i svih tih priča o Gomezu, evo malo podsjećanja na neke lijepe trenutke
[youtube][/youtube]

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 29 dec 2010, 19:19

http://www.fussballtransfers.com/fc-bay ... arkt_15552
http://www.fussballtransfers.com/bundes ... hema_15536

Jesam se ovoj budali ismij'o. :D Pošto je tekst dug, postaviću link da vidite kako teku razgovori u našoj upravi po pitanju pojačanja. http://transfermarkt.de/de/transferdisk ... te426.html Samo za Švabe, 6-i post. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

totem
Kontakt:

Post Postao/la totem » 29 dec 2010, 19:30

Malo razmišljanja i sa moje strane o gore navedenom. Treba konstatovati par stvari da bi se moglo bolje diskutovati:

- Fudbal u 90-ima i dominacija Ajaxa i mladih talenata u ovom klubu sa jedne, i današnjeg savremenog fudbala sa druge strane, su dva potpuno suprotna i nespojiva pojma. Današnji fudbal mnogo više polaže na taktiku, kako je Benitez kroz silne dvomeče prolazio teške protivnike sa Liverpulom, kako je prošle godine Murinjo preplivao Barcu, kako je na kraju krajeva potpljena Bajernova dobro podmazana mašina u finalu protiv Intera. Zadnjih 5 – 10 godina svaka ekipa, da bi došla do titule, bilo u nacionalnom prvenstvu, bilo u Evropi, treba da ima, ne samo igru i uigranost, već i određenu dozu taktičke pripreme i iskustva. Bajernu titulu LP-a 2001 nije donjela lepršava i na oko dopadljiva igra talenata, već čvrsta i disciplinovana igra kao i iskustvo nosilaca igre. Ovdje bih prije svega izdvojio Efenberga i njegovu odlučnost i mentalnu čvrstinu prilikom izvođenja ona dva penala protiv Valensije, posebno onog 5-og u seriji čijim promašajem bi vjerovatno sve izgledalo drukčije. Ovakog tipa igrača treba imati svaka ekipa ukoliko želi do naslova, ali i dobrog trenera. Trenutno u Bajernu ovu ulogu odrađuje van Bomel i razlog zbog kojeg će ga se odreći u budućnosti leži u činjenici i saznanju da su dobili nove vođe u liku Lama, Švajnija, a sutra i Milera, dakle djecu Bajerna.

- Drugo, Bajern nije Arsenal pa da uigrava djecu 2-3 godine ne bi li bljesnuli nakon treće-četvrte sezone i donjeli neku titulu, Bajernova uprava traži konstantnost rezultata i u takvoj sredini nema mjesta za dugo čekanje Alabe, Kontenta, Krafta isl., jer greške pomenutih mladića mogu skupo stajati tim, a posebno na mjestima gdje pomenuti igrači igraju ( defanziva ). Miler je uspio jer se takav brzo rastući potencijal rijetko rađa, a i ne treba zaboraviti da je igrao u napadu gdje se greške rijetko skupo plaćaju ( jer ih niko ne vidi, lakše je okriviti braniča radi jedne greške nego li napadača ako fuli 10 zicera ), a i kada se ne iskoristi prilika, to je obično u utakmicama visokog pritiska - finale LP-a protiv Intera i 100% šansa na početku drugog poluvremena koju bi iskusniji napadač, pa makar bio lošiji od Milera, sigurno pospremio u mrežu. Ovo je problem mladih igrača u njihovim prvim sezonama, uprava Bajerna neće da ih čeka i to je to i zbog toga Gal ne može da radi onako kako on hoće jer glavešine iznad njega hoće rezultate odmah i zbog ovoga je zadržan Bastian i zbog ovoga se traži Nojer, Kontrao i ostali.

- Treće, Kros jeste talenat, dokaz za to je i prošla sezona u Leverkuzenu. Kros je prošle sezone pored Milera pružao najbolje partije od svih mladih igrača u Bundesligi, bolje čak i od Kedire i Ozila. Ova sezona je druga priča jer Kros nije igrao pod pritiskom rezultata u Leverkuzenu, u Bajernu gdje su ciljevi visoki samo mentalno jaki igrači uspjevaju odmah ( Miler ), i upravo je ovo ono o čemu je Kan govorio kada je pričao o Kraftu i Nojeru, jedno je biti zamjena golmanu, a potpuno drugo biti 'jedinica' u klubu kakav je Bajern pa koliki god ti talenat bio i imao dobar refleks, u utakmicama visokog pritiska možeš zablokirati i primiti smješne golove i napraviti glupe poteze. Meni ne pada na pamet niti jedan golman u nekom od jakih Evropskih klubova koji je dobio 'jedinicu' na dresu a da nije imao prethodno stečeno iskustvo u nekom od srednje jakih klubova. Opet kažem, ne radi se o Arsenalu koji će uigravati mladiće 2-3 godine pa tek onda očekivati rezultat od istih.

- Četvrto, gdje god je Gal napravio veliki uspjeh ( mimo Bajerna ), nije bio pod velikim pritiskom rezultata u svojim prvim sezonama, dakle, čovjek je selektovao talente, učio ih da igraju njegovu viziju fudbala, u takvom konceptu pravio izvanredne igrača koji, kad bi otišli u jači klub pod palicu drugog trenera, obično ne bi pružali igre kao što je to bilo kod Gala. Upravo zbog ovoga mnogi Gala sada 'ne razumiju', njemu trebaju nebrušeni dijamanti kako bi ih on lično uobličio onako kako on hoće. Čim je Riberi počeo igrati onako kako Gal od njega traži ( ova sezona ) odmah je imo više asistencija, a i klasični napadači su došli do izražaja ( Gomez ). I ja sam mišljenje da Gomez nije za Bajern, tačnije, nije za koncepciju igre koju Gal forsira. Ibrahmović je klasa ali ni on ne bi došao do izražaja u omjeru u kom se od njega i očekuje u Galovoj postavci igre, ali zato Miler da. Milito nije za Benitezov Inter, ali jeste za Murinjov itd. Gomez je igrač koji je fulio masu zicera, i da, i klasni napadači fulaju zicere, ali ne ovoliko. Mi danas možde ne bi kritikovali toliko Bajernovu odbranu da je, recimo, Gomez fulio 50% manje zicera, zar ne. Prošle sezone nismo imali ništa bolju odbranu nego li ove sezone, ali smo o manama iste mnogo manje pričali jer su napadači odrađivali svoj dio posla.

Generalno, Gal mora napraviti balans između postepene integracije anonimnih talenata u prvi tim i iskusnih igrača koje posjeduje. Samo prisustvo iskusnih igrača može obezbjediti rezultat vrijedan pomena, skup golobradih talenata bez iskustva ne. Takav je danas fudbal i to je to. Ukoliko uprava Bajerna bude pametna, onog momenta kada se Gal povuče sa mjesta trenera ( klubskog i reprezentativnog ), čovjeku ponuditi da po stare dane trenira Bajernov drugi tim i vanserijske talente šalje u prvi. Siguran sam da bi već u prvoj-drugoj sezoni izborio Bundesligu II. Međutim, dok je prvi trener Bajerna I, mora praviti balans talenta i iskustva. To je ključ za uspjeh.
Zadnja izmjena: totem, dana/u 29 dec 2010, 19:33, ukupno mijenjano 1 put.

bayern4ever
Kontakt:

Post Postao/la bayern4ever » 29 dec 2010, 19:33

Eh decki da iskoristim priliku da vam svima cestitam , sretnu i uspjesnu novu 2011 godinu , bas kao i nasem Bayi , te da osvoje sve sto se moze osvojiti i da se ne ozljedjuju :D . Sto se tice priprema koje pocinju 2 Januara , volio bih da neke utakmice na njima izgubimo , jer kad god igramo dobro na pripremama , losi smo onda na startu , mozda je ovo samo praznovjerje ali to sam primjetio .. Sto se tice transfera je li prelazni rok tek pocinje 1 Januara ili je vec poceo :? Neznam bas misljenja sam da necemo sada dovoditi niti jednog igraca , mozda se varam ali svi znamo politiku Bayerna , da kupuje u ljeto .. Kako god jedva cekam da vidim pljacku na djelu :D :D RIb i Rob <3
OoOo can tell me nothing now , baby I know how to fly OoOo can nothing hold me down I'm gonna touch the sky!

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 29 dec 2010, 21:06

Luca.Toni je napisao/la:
guber90 je napisao/la:

JOOOOOOOOOOOOOOOOJ kako me nervirate sa tim izjavama oko Gomeza, pa covjek je dao bruku golova i donio nam bruku bodova, cuj ne zabija iz svake prilike pa ni Pele nije zabijo iz svake prilike, sad da nam dodje roonie, torres i sta ja znam ko jos ne bi dao ovoliko golova koliko je dao gomez, teba biti realan, a sa tim pricama samo slutite i onda kad dodje post napadaca i pad Bayerna kukate....
Sta mene boli sto ja tebe nerviram, bujrum preskoci postove, imas opciju da ih i ignorises, ja samo iznosim svoje misljenje (na sto imam puno pravo) i cinjenicu da je on napadac sa najvise propustenih 100% prilika u ligi, 25 prilika, a kome to ne odgovara i ne zeli sa tom cinjenicom da se pomiri ne mora.

Moje misljenje je da nama treba bolji napadac od njega, NE GOVORIM DA NAM TREBA DZEKO, ali nam treba bolji napadac od njega.

Evo ja se nadam da grijesim i da ce on u ligi prvaka da sada pokaze svoj kvalitet, kada zaigra protiv Intera i drugih jakih ekipa, pa eto DABOGDA zabio hattrick protiv svakog i da ja dodjem i kazem, nisam bio upravu, svaka mu cast, ljubim mu kopacke, ali ne vjerujem da cu to dozivjeti.

Ukoliko vidite gresku u bilo kom od mojih postova, a da je vezana sa pravopisom, molio bih da mi ukazete na nju :). Hvala ! ! !

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 29 dec 2010, 21:10

Pa dobro Armine , nemoze svak biti kao ti :P Gomez je dobar , daje golove iz nemogucih situacija ali isto tako masi iz nemogucih . Ja isto tvrdim da nam treba bolji napadac, ali dok god on zabija , neka igra ;)

guber90
Kontakt:

Post Postao/la guber90 » 29 dec 2010, 21:39

bavarian_bk je napisao/la:Pa dobro Armine , nemoze svak biti kao ti :P Gomez je dobar , daje golove iz nemogucih situacija ali isto tako masi iz nemogucih . Ja isto tvrdim da nam treba bolji napadac, ali dok god on zabija , neka igra ;)
Ni ne kazem ja da treba biti svako kao ja, ali bezveze izjaviti da te neko nervira zbog toga sto ima drugacije misljenje . Ja se ne slazem sa nekim misljenjima, ali me opet ne nerviraju i shvatam da ima svako svoj nacin razmisljanja.

Sto se tice ovog da Gomez daje golove iz nemogucih situacija :lol: :lol: :lol:, a za ovaj drugi dio se slazemo :P.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 dec 2010, 22:30

Coentrao se ponovo spominje kao moguce pojacanje? Svi prethodni kandidati su navodno otpali sto zbog povreda, sto zbog psiholske (ne)stabilnosti. :oops:
Portugalac je mozda posljednja nada za nekog kvalitetnog lijevog beka. :?

Sto se tice Gomeza, on je izuzetno kvalitetan napadac, ali definitivno ima boljih.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 29 dec 2010, 22:37

Moze li mi iko reci kako je otisao Demikelis, jel na posudbu ili na "konacan" transfer, i jesmo li ista repa dobili za njega?
Volim te Zeljo!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 dec 2010, 22:53

zlatandr je napisao/la:Moze li mi iko reci kako je otisao Demikelis, jel na posudbu ili na "konacan" transfer, i jesmo li ista repa dobili za njega?
Posudba je u pitanju. Ista ce biti na snazi do kraja sezone, a onda ce Malaga imati pravo otkupa za 3 miliona.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 29 dec 2010, 22:55

Omerbavarac je napisao/la:
zlatandr je napisao/la:Moze li mi iko reci kako je otisao Demikelis, jel na posudbu ili na "konacan" transfer, i jesmo li ista repa dobili za njega?
Posudba je u pitanju. Ista ce biti na snazi do kraja sezone, a onda ce Malaga imati pravo otkupa za 3 miliona.
Pa eto, nije neka cifra, al hajde bar ce sad kupiti nekog malo boljeg stopera od njega.
Volim te Zeljo!!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 29 dec 2010, 23:07

zlatandr je napisao/la: Pa eto, nije neka cifra, al hajde bar ce sad kupiti nekog malo boljeg stopera od njega.
Ne bih da te razocaram, ali vjerovatno nece dovoditi novog stopera, barem sto se tice ove sezone. Na ljeto je sve moguce. :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 29 dec 2010, 23:12

Eto, svako ima svoje mišljenje o pojedinim igračima.
Da bude odma jasno, ne kažem, niti sam ikada kazao da je Gomez ista klasa kao i Torres, Rooney i Villa.
Iako sam davao primjere kao Villa i Batistuta, nije mi namjera bila prikazati Gomeza kao toliko kvalitetnog napadača.
Dakle, krivo smo se razumjeli.

Torres, Rooney i Villa imaju jednu ogromnu prednost - oni su iznimno brzi. Što Gomez svakako nije.
I to je njegova najveća boljka, naravno nije on kriv. Ali da se razumijemo, iako vi iznosili činjenice da je on mašio ne znam točno, 8 zicera ili tako nešto, jbg, ostajem kod svojeg mišljenja da su i drugi napadači promašili iznimno puno zicera i prilika. Svaki napadač fula zicer, to je normalno i tu nema dileme.

@totem, za obranu da samo kažem da je ona kriva za primljenje pogotke a ne Gomez što je promašio ne znam koliko zicera.

Ima ona stara poslovica, ako ne zabiješ dobiješ, ona vrijedi samo u utakmici sa Schalkom, gdje je Gomez promašio 3 zicera. Govorimo o utakmicama gdje Gomez promašio zicere gdje smo zbog toga izgubili. Da ne bilo zabune.

A to što naša obrana ne može zaustavit nikoga to je druga priča.

Inače, svaka čast za post, zbilja je lijepo čitati takve postove.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.