Rade Krunić

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Beduin
Kontakt:

Re: Rade Krunić

Post Postao/la Beduin » 21 dec 2020, 11:12

babino je napisao/la:
21 dec 2020, 10:51
Beduin je napisao/la:
21 dec 2020, 10:38
babino je napisao/la:
20 dec 2020, 19:39
mene je strah da za njega i gojaka nema pozicije na terenu:-).
rade me bas razocarao ove sezone a dobio je dosta vremena na terenu. Imam osjecaj sad da im se povrijedi cijela ekipa da bi on ostao na klupi a iz rezervnog tima zigrao neko.
Do tebe je.
moguce.
rade je ove sezone probao nekoliko pozicija u milanu i nije se ozbiljno nametnuo ni za jednu od njih.
najgore je prosao na 'pjanicevoj' poziciji, kada je izasao na poluvremenu.
ostale, naprijed, lijevo, desno je bas blijedo izgledao, nedorecen, kao sto kolege sinoc pisu nesto sve pipka loptu, nema hrabrosti, plese bez lopte...uglavnom nema golova,nema asistencija, nema driblinga, dobrih, dugih lopti, nema ostrinu za def zadatke....ne znam, puno sam vise ocekivao od njega a dobija bas dobre prilike u 1. ekipi lige, trenutno.
Ja milan gledam radi njega, a ovo ce ti potvrditi sigurno oni koji taj klub gledaju radi kluba a ne radi krunica.

gojak jos nije pronasao svoju poziciju, tako je bilo i u dinamu a i sada u torinu, hajde mlad je relativno, tek dosao, nadati se da ce ga talijani malo 'srediti'. Ne ide mu u prilog stanje kluba na tabeli, klub koji ne smije ispasti po kvalitetu a ne ide ih nikako. Tesko ce u ovom trenutku nekog igraca trpiti i oblikovati u odsustvu rezultata.

Da se razumijemo, ovo pisem sve jer ih obojicu vidim u i oko prvih 11 repke.
Ma znam drug, sve to stoji, nego sam se osvrnuo na to da bi i nekome iz rezervnog sastava trener prije dao priliku nego njemu.
Cinjenica je da on ima svoju minutazu u ovako jakom Milanu, kao sto je cinjenica i da je Milan deficitaran na toj poziciji centralnog/defanzivnog veznog i Rade igra silom prilika, ali igra.
Na pocetku sezone (prije svega LE) on je dobijao priliku na lijevom krilu sa vise slobode i kretanja prema sredini te na poziciji desetke (mislim 1 ili 2 utakmice) i sasvim korektno je odigrao, medjutim zadnjih nekoliko utakmica se pogubio na terenu i imao nekih nerezonskih gresaka, ponajvise zbog nonsalancije u njegovoj igri i nerezonskih driblinga kad za to nema potrebe, ali on tako igra uvijek, ima finu tehniku i voli je koristiti (ovo govorim kao neko ko prati Milan svaku utakmicu pa tako i njega), a ono sto Pioli cijeni kod njega je sti ne izbjegava duel igru i ide na svaku loptu, ne stedi se, zna se zagraditi i pasti kada treba.
E sad, naravno da je to daleko od nekog visokog nivoa fudbala i potrebne kvalitete za najvece domete, zato Milan pod hitno treba jos jednog defanzivnijeg veznjaka za rotacije, a to ce Radeta udaljiti od trenutne minutaze, ubijedjen sam u to. Ali u nekom osrednjem klubu gdje bi on igrao u formaciji 433 lijevog veznog ili u 4231 ofanzivnujeg veznog sa vise slobode u igri i blize golu mogao bi dosta toga pokazati, kao i u onoj sezoni prije dolaska u Milan gdje je bio cesce u gol sansi i sa vise suteva prema golu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 21 dec 2020, 11:14

Krunić se najbolje snalazi na ofanzivnim pozicijama. Teško će od njega bit dobar CM ili box to box.
I definitivno bi trebo otić u neki prosječan klub, Milan je prevelik zalogaj.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 21 dec 2020, 13:27

Ma slab je on i da igra na ofanzivnim pozicijama, nema on završnog pasa i tehnike za to.

Realno on je u Empoliju igrao odlično jer je bio u toj formaciji sa trojicom u sredini, njemu odgovara taj nekakav međuprostor na terenu gdje nije ni najistureniji ni najpovučeniji igrač u sredini terena.

Ima Rade svojih kvaliteta, u pravoj formaciji on itekako može biti koristan (govorim u kontekstu reprezentacije), a za klub sam već napisao na prošloj stranici.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 dec 2020, 20:39

Starter protiv Lazia.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 23 dec 2020, 20:42

Nema Kessiea i Benassera i silom prilika mora igrati poziciju defanzivnog veznjaka, zajedno sa Tonalijem.
Dera nemoj syebat veceras 🙂
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 23 dec 2020, 21:29

Glup žuti dobi.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Izvanredni
Kontakt:

Post Postao/la Izvanredni » 23 dec 2020, 22:36

On u repci samo treba da trci za Pjanica i da se dodaje da njim,
ispred staviti Gojaka na amf, lijevo dulja desno visca Dzeko u vrhu i to bi bilo to od nas

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 24 dec 2020, 00:22

Sta je ba ovo, 24 pasa za 90 minuta a igrao u veznom redu?
Vidim da je medju bolje ocijenjenim igracima, jel' neko gledao da nam kaze kakav je bio. :)

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 24 dec 2020, 00:23

hurem je napisao/la:
24 dec 2020, 00:22
Vidim da je medju bolje ocijenjenim igracima, jel' neko gledao da nam kaze kakav je bio. :)
Klasican primjer puno odradjenog nevidljivog posla..presjeci, zaustavi napad.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 dec 2020, 00:38

hurem je napisao/la:
24 dec 2020, 00:22
S obzirom da su svi već unaprijed vidjeli par kikseva, odigrao je zadovoljavajuće mada vidjelo se, po ko zna koji put, da niti mu je ono prava pozicija niti ima snage nositi vezni red sa samo još jednim igračem.

Recimo u drugom poluvremenu su prolazili pored njega i Tonalija kao da ih nije bilo, nema on te defanzivne odgovornosti da bude prvi igrač ispred odbrane i to je tako :)

Mada, treba biti pošten i reći da je cijela ekipa generalno bila fizički loša u drugom poluvremenu, nije samo Rade.

Ne znam, već sam pisao neki dan, ja njega ne mogu zamisliti u bitnoj ulozi u timu koji se bori za vrh tabele u ligama petice.

A eto ta 24 pasa za 90 minuta ti govore dovoljno o njegovoj igri i uticaju na igru Milana generalno :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 24 dec 2020, 01:08

Nije dovoljno kvalitetan za ovu ekipu Milana, u ovakvim utakmicama kao danas se to jasno vidi. Ali dobro, zivi svoj djecacki san, i nadam se da ce uzeti Scudetto sa Milanom, a vec sljedece sezone bi ga volio vidjeti u nekom klubu po mjeri i gdje je standardan. U repci u svakom slucaju jako dragocjen igrac za nas.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 24 dec 2020, 11:11

Previse se krije iza lopte i protivnickih igraca, umjesto da teazi loptu i gura je dalje, odatle i tako malo dodira s loptom. To mu najvise zamjerim. A njegova pozrtvovanost nikad nije dolazila u pitanje.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 30 dec 2020, 01:14

Rade po meni jedino može dati svoj maksimum na poziciji desetke.
Za igrača koji igra sa mnogo rizika, on nema šta tražiti na zadnjem ili centralnom veznom.
Požrtvovanost mu nije strana, naprotiv, tu ga iznimno cijenim jer će dati zadnji atom snage u svakoj utakmici iako nema neke vele fizikalije.

Još jedna stvar, dok trči ne znam da li je još neko primjetio, imam osjećaj da mu je jedna noga baš mnogo kraća od druge jer se mnogo gega što ga zasigurno još dodatno usporava. :eh:
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 30 dec 2020, 01:19

OldFashioned je napisao/la:
30 dec 2020, 01:14
Za igrača koji igra sa mnogo rizika, on nema šta tražiti na zadnjem ili centralnom veznom.
Požrtvovanost mu nije strana, naprotiv, tu ga iznimno cijenim jer će dati zadnji atom snage u svakoj utakmici iako nema neke vele fizikalije.

Još jedna stvar, dok trči ne znam da li je još neko primjetio, imam osjećaj da mu je jedna noga baš mnogo kraća od druge jer se mnogo gega što ga zasigurno još dodatno usporava. :eh:
Slažem se, kad je igrao ovo nekoliko utakmica na nekim pozicijama pravio je mnoge greške u kaznenom ili oko kaznenog (Protiv Celtica krivac kod gola) i sam je negdje rekao da mu je najdraže igrati na 10tki i da mu je to pozicija a što se geganja tiče i Ibišević izgleda tako i kad trči a pogotovo kad hoda :)

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 30 dec 2020, 01:27

Celtic je napisao/la:
30 dec 2020, 01:19
OldFashioned je napisao/la:
30 dec 2020, 01:14

Slažem se, kad je igrao ovo nekoliko utakmica na nekim pozicijama pravio je mnoge greške u kaznenom ili oko kaznenog (Protiv Celtica krivac kod gola) i sam je negdje rekao da mu je najdraže igrati na 10tki i da mu je to pozicija a što se geganja tiče i Ibišević izgleda tako i kad trči a pogotovo kad hoda :)
Nisam kod očiju plavih do sada primjetio, ali si me zaintrigirao da bacim oko na youtube :D
Kod Krunića sam odmah vidio da nešto nije u dure.
Znam 2 osobe što imaju jednu kraću nogu za koji cm od druge i onako se gegaju dok hodaju.
Ne bi ih želio vidjeti kako trče :P

Samo desetka!
Spominje se njegov odlazak iz Milana, a ja sam i dalje uvjeren da bi im mogao pomoći kada se Turčin povrijedi. Za Diaza koji isto može igrati tu poziciju svakako nemaju pravo otkupa iz Real Madrida.
Ne vidim zašto naš Rade ne može pripomoći i zašto ga se konstantno gura na krilo ili na defanzivnog veznog.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 03 jan 2021, 17:14

Zabi ga i ti kad udjes pa da kompletiramo Calcio :bih:
BašČelik!🖤❤️

mrAdislic
Kontakt:

Post Postao/la mrAdislic » 03 jan 2021, 19:04

Vise od poluvremena ce dobiti radi crvenog.
BašČelik!🖤❤️

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 03 jan 2021, 19:20

e moj rade...sreca lik ofula penal:-)
ne znam kad ce i pioli skontati da on ne moze biti benaser:-)

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 03 jan 2021, 19:22

I Rade ce igrat protiv Juveta iduci mec.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 06 jan 2021, 12:56

Pozitivan na koronu...
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, edvaE2 i 25 gostiju.