Ma znam drug, sve to stoji, nego sam se osvrnuo na to da bi i nekome iz rezervnog sastava trener prije dao priliku nego njemu.babino je napisao/la: ↑21 dec 2020, 10:51moguce.
rade je ove sezone probao nekoliko pozicija u milanu i nije se ozbiljno nametnuo ni za jednu od njih.
najgore je prosao na 'pjanicevoj' poziciji, kada je izasao na poluvremenu.
ostale, naprijed, lijevo, desno je bas blijedo izgledao, nedorecen, kao sto kolege sinoc pisu nesto sve pipka loptu, nema hrabrosti, plese bez lopte...uglavnom nema golova,nema asistencija, nema driblinga, dobrih, dugih lopti, nema ostrinu za def zadatke....ne znam, puno sam vise ocekivao od njega a dobija bas dobre prilike u 1. ekipi lige, trenutno.
Ja milan gledam radi njega, a ovo ce ti potvrditi sigurno oni koji taj klub gledaju radi kluba a ne radi krunica.
gojak jos nije pronasao svoju poziciju, tako je bilo i u dinamu a i sada u torinu, hajde mlad je relativno, tek dosao, nadati se da ce ga talijani malo 'srediti'. Ne ide mu u prilog stanje kluba na tabeli, klub koji ne smije ispasti po kvalitetu a ne ide ih nikako. Tesko ce u ovom trenutku nekog igraca trpiti i oblikovati u odsustvu rezultata.
Da se razumijemo, ovo pisem sve jer ih obojicu vidim u i oko prvih 11 repke.
Cinjenica je da on ima svoju minutazu u ovako jakom Milanu, kao sto je cinjenica i da je Milan deficitaran na toj poziciji centralnog/defanzivnog veznog i Rade igra silom prilika, ali igra.
Na pocetku sezone (prije svega LE) on je dobijao priliku na lijevom krilu sa vise slobode i kretanja prema sredini te na poziciji desetke (mislim 1 ili 2 utakmice) i sasvim korektno je odigrao, medjutim zadnjih nekoliko utakmica se pogubio na terenu i imao nekih nerezonskih gresaka, ponajvise zbog nonsalancije u njegovoj igri i nerezonskih driblinga kad za to nema potrebe, ali on tako igra uvijek, ima finu tehniku i voli je koristiti (ovo govorim kao neko ko prati Milan svaku utakmicu pa tako i njega), a ono sto Pioli cijeni kod njega je sti ne izbjegava duel igru i ide na svaku loptu, ne stedi se, zna se zagraditi i pasti kada treba.
E sad, naravno da je to daleko od nekog visokog nivoa fudbala i potrebne kvalitete za najvece domete, zato Milan pod hitno treba jos jednog defanzivnijeg veznjaka za rotacije, a to ce Radeta udaljiti od trenutne minutaze, ubijedjen sam u to. Ali u nekom osrednjem klubu gdje bi on igrao u formaciji 433 lijevog veznog ili u 4231 ofanzivnujeg veznog sa vise slobode u igri i blize golu mogao bi dosta toga pokazati, kao i u onoj sezoni prije dolaska u Milan gdje je bio cesce u gol sansi i sa vise suteva prema golu.