Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Miljacka
Kontakt:

Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)

Post Postao/la Miljacka » 24 dec 2020, 20:11

Steelman je napisao/la:
24 dec 2020, 19:09
Lecler je napisao/la:
24 dec 2020, 18:27
OdmutNicaze1988 je napisao/la:
24 dec 2020, 18:21
Kako vi hordas dižete sebe upm lijepe matere 😂 vi ste fenomeni ove maleni jadne navijače scene.
Necu ti odgovarati na ove šetnje i sve te stvari sto pišeš.
Nebitno je vjeruj sta god sa ti napišem vi ćete biti veci, bolji, jaci i tu moja priča prestaje.
Nebih da ulazim u dijalog s ljudima koji samo svog konja hvale. Ja nigdje u mojim postovima nisam hvalisao Robiju a mogao sam je i robija je imala i uspona i padova kroz postojanje al imate vi pojedini nafure oko Zenice i robije. Očito vas x stvari muči.

P. S. Da mi je znati koga ste vi rastjerali po Zenici. Možeš mozda 5 do 10 momaka al ni u to ne vjerujem. Teško je rastjerati Robiju a pogotovo u Zenici. Al kao sto ti kazes VI STE VELIČINA I HULIGANI PRED KOJIMA SE SVE TRESE.
I nemam 15 godina da se natezem sa tobom ko je bolji i jači jer to je mjerilo da si balonja.
Zar vi niste ugašeni?
Evo tebi kontrapitanje. Smatras li ti da trebamo biti ugaseni?
Ja smatram. Uzeli su vam transparent na snalazljivost.
Nisu ga kupili i niko im ga nije poklonio. Vas propust je jer ste ga cuvali na tako glupom i ofirnom mjestu. Je li ti smatras da se grupa treba ugasiti samo ako izgubi zastavu u navijackoj tuci ili joj se, lupam, zastava otme sa ograde? Ja ne smatram.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 24 dec 2020, 20:59

Miljacka je napisao/la:
24 dec 2020, 20:11
Steelman je napisao/la:
24 dec 2020, 19:09
Lecler je napisao/la:
24 dec 2020, 18:27

Zar vi niste ugašeni?
Evo tebi kontrapitanje. Smatras li ti da trebamo biti ugaseni?
Ja smatram. Uzeli su vam transparent na snalazljivost.
Nisu ga kupili i niko im ga nije poklonio. Vas propust je jer ste ga cuvali na tako glupom i ofirnom mjestu. Je li ti smatras da se grupa treba ugasiti samo ako izgubi zastavu u navijackoj tuci ili joj se, lupam, zastava otme sa ograde? Ja ne smatram.
Ovo je razlog sto sam se malo aktivirao na ovu temu, da se napise koja o pravim navijackim vrijednostima. Primjera radi, prave navijacke vrijednosti najbolje opisuju ona 2 momka sto su stala brojnijim Manijacima na crtu u njihovom sukobu. Ono vitestvo vrijedi vise nego ista. Kazes momcima samo kapa dole.

Trans predstavlja nesto najbitnije za grupu, ali bar moje misljenje da bi vazio za trofej moras ga oteti po odredjenim navijackim normama i da to nosi ono vitestvo u sebi. Na dan tekme kad igras s protivnikom, ako ga uzmes u tuci, prvi bih cestitao i rekao respekt, vise ne postojimo. Npr. Manijake prozivaju za trans koji su izgubili kontra UF-a, i jesu igrali s njima i jesu ga izgubili u tuci, ali s obzirom da oni tu tucu nisu izgubili koliko znam, cak stavise ovi su im ga okrenuli iako im tuca nije isla na ruku. Ne bih nikad rekao da su Manijaci ugaseni. Ponizi grupu u tuci i uzmi im trans i imas respekt da tu grupu treba rasformirati. Ipak, obicna kradja na dan kad nisu veze imali sa Čelikom i Zenicom, kao i ona otmica transa u Tz ili sa transom Srpsko Sarajevo po meni nemaju vrijednost. Mislim moze neko to drugacije gledati, ali bar od mene kao navijaca koji se drzi nekog kodeksa nemas respekt za takve stvari. To je pogresna loziona i dokazivanje gdje se fula navijacka srz. Manijacima cijenim upad u Tuzlu na dan tekme sa Slobodom gdje su ih s trga rastjerali ili razbijanje puba Ultrasima na dan tekme protiv njih. Tu im dajem respekt, jer su ga zasluzili, ali kradja transa, pa onda snimanje klipova sa bakljama pred Bilinim poljem, a kad se konacno desio sukob bjezanje policiji nije bas nesto cime se navijac moze pohvaliti. Kazem ti onako kako bismo svi trebali gledati, jer ako je na bilo koji nacin bitno oteti trans onda najbolje kalash uzet u ruke i zavrsit bez rasprave svaki udarni trans.

I realno i ta kradja transa i kupovina transa s druge strane je bruka za obje grupe. Ako ces pravdat kradju onda mogu i ja pravdat sto je taj trans koji je lik prodao u stvari bio njihov lik kojem su crtali grafite. Ipak, realno imali su unutrasnji problem i taj gubitak transa je isto uzas. To se moglo rijesiti nekom ferkom, trans za trans da se donekle opere sva ta prica za obje grupe, ali realno mozda i bolje sto do tog nije doslo, jer nisam siguran da ne bi tragicno zavrsilo u tom trenutku. Fali zrelosti, uvijek imas usijanih glava. I sva prica lezi u tom da cilj ne opravdava sredstvo. Ako zelis odraditi akciju onda je uradi kako treba ili je nemoj ni raditi. Po meni, jedini trans da se moze reci da je pao navijacki je CCB kojeg su Hz njima uzeli. Nasi momci su nekim Dancima uzeli trans u tuci, ali nisam siguran u vrijednost. Hz su na Ciglanama bili blizu da uzmu karirani trans Robijasa i po meni to bi bilo gotovo, ali nisu. I mi smo imali priliku Ultrasima iz Mostara u vozu od jedne ekipe, pa iako su ovi dobili batine, ali zastekali su trans. Ko se zeli loziti kako treba moze shvatiti svu bit u tome kako su UF vratili trans Torcidi. Mora biti pravi nacin da otmes nekom trans, bez tog nema smisla.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 24 dec 2020, 21:02

O kakvim akcijama pricat u Zenici kod naseg evropskog gostovanja/domace :mrgreen:
Koga ste rastjerali, gdje?
Tvrdim ti da ni jednu ozbiljniju grupu hordi niste rastjerali ni bilo sta.

Glavnina grupe je svakako dosla vozom ili su se parkirali kod stanice, i dosli su korteom do Bilino. Znyci tu je bila 0% mogucnosti da na 300 - 400 ljudi uradite bilo sta.
Sve oko Bilinog je bilo krcato nasim ljudima. Sve kafane i sve. Vecinom ljudi koji na Kosevu idu na istok i zapad. Cak je i tu bilo ozbiljnijih grupica, iz price, koji su dosli autima prije.

Gdje ste koga i kada rastjerali u Zenici tada? Bilo nas je 8 -9 hiljada. Mozda ste zakacili neke simpatizere il pojedince. Negdje. Ali rastjerati hords i napad na horde.. daj ba :mrgreen:
- FKS -

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 24 dec 2020, 21:06

Slazem se da nije narocito viteski nacin, eto spomenuo si i Tz i onaj trans od Sokolova, a i taj vas udarni, ali po meni, reci da nemaju nikakvu vrijednost je suludo.
Isto tako, po meni, ste se poslije tog dogadjaja trebali ugasiti, promijeniti ime grupe i krenuti ispocetka. Sve ostalo, tj. ovo sto ste vi uradili je pogresno. Da je trans prodan ili poklonjen prvi bih rekao da je cirkus, ali ovako kako je oduzet, nije ni viteski nacin, ali nije ni podao. Kako vec rekoh, cista snalazljivost i cista glupost vasih i samo sebe mozete kriviti za ono sto se desilo.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!

Dobri u dobru
Zli u zlu

Grey5
Kontakt:

Post Postao/la Grey5 » 24 dec 2020, 21:18

Prave grupe ne drze transparente pod kljucem u stadionu sa cuvarom vec ga kuci nose i dobro se osvrcu oko sebe hoce li im ko glavu otvorit rad istog, najlakse je pod kljuc u stadion i nek cuvar bude tu kojeg klub placa.

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 24 dec 2020, 21:32

Koliko je samo grupa platilo to ostavljanje u stadionu neki francuzi su jednom izgubili sve i jedan trans znaci sve i jedan.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 24 dec 2020, 21:50

Hajdeee je napisao/la:
24 dec 2020, 21:02
O kakvim akcijama pricat u Zenici kod naseg evropskog gostovanja/domace :mrgreen:
Koga ste rastjerali, gdje?
Tvrdim ti da ni jednu ozbiljniju grupu hordi niste rastjerali ni bilo sta.

Glavnina grupe je svakako dosla vozom ili su se parkirali kod stanice, i dosli su korteom do Bilino. Znyci tu je bila 0% mogucnosti da na 300 - 400 ljudi uradite bilo sta.
Sve oko Bilinog je bilo krcato nasim ljudima. Sve kafane i sve. Vecinom ljudi koji na Kosevu idu na istok i zapad. Cak je i tu bilo ozbiljnijih grupica, iz price, koji su dosli autima prije.

Gdje ste koga i kada rastjerali u Zenici tada? Bilo nas je 8 -9 hiljada. Mozda ste zakacili neke simpatizere il pojedince. Negdje. Ali rastjerati hords i napad na horde.. daj ba :mrgreen:
Nemam namjeru svoje dizati ili tudje spustati vec reci kako jest i ono u sta sam upucen da sam siguran, jer spreman sam pisati ili o onom u cemu sam ucestvovao ili ono sto znam je od provjerenih drugova s tribine. Samim tim sto sam spomenuo sta konkretno smatram porazom Robije mislim da se moze vidjeti da zelim biti objektivan. Spomenuo sam da vam korteo nije jos stigao, a desilo se preko puta zapada u kaficima gdje se navijaci inace okupljaju kad reprezentacija igra. Masa koja se tu smjestila je bila rastjerana. Da li je tu bila neka ozbiljnija ekipa ne znam i ne vjerujem posto ste dosli naknadno u korteu, ali momci su odlucili odraditi nesto konkretno gdje su primjetili nesto vase mase i to su odradili. Inace, to je bio vas dan i svakako respekt na brojci u kojoj ste dosli na tu evropsku tekmu.
Grey5 je napisao/la:
24 dec 2020, 21:18
Prave grupe ne drze transparente pod kljucem u stadionu sa cuvarom vec ga kuci nose i dobro se osvrcu oko sebe hoce li im ko glavu otvorit rad istog, najlakse je pod kljuc u stadion i nek cuvar bude tu kojeg klub placa.
Ima razlog sto se taj trans na taj nacin drzao. Ko se sjeca kako je to izgledalo prije 15, 20 godina, moze se sjetiti posto je razmak od gola do juzne tribine jako mali pa kad bi se bacale rolne i onda kad se ubace jos baklje u teren znao bi planuti trans. Par puta se desilo, a prethodni udarni trans tako je izgorio na jednoj tekmi i grupa je tad odlucila odraditi trans od cerade, koja ne gori, ali koja je dosta teska. Ne kazem da je taj nacin cuvanja transa bio u redu, jer u medjuvremenu i vodstvo grupe se mijenjalo, bilo je to na zentu nakon odredjenog vremena i realno jest sramota za grupu da je tako pao, ali ne da mozes na osnovu kradje reci da je grupa ugasena. Bez navijacke tuce, vitestva i tog navijackog ponizenja nema smisla govoriti o necijem gasenju. Nije bas da Robija ne daje sansu da joj se uzme trans, karirani mali udarni trans za gostovanja vrijedi koliko i udarni kuci tako da postoji prilika. Eto na Ciglanama da je pao, rekao bih svaka cast momci. Da se razumijemo i vama iz Hz su Manijaci uzeli gomilu nekih transova sa Koseva. Mozemo govoriti o agenturi, ali tad je ona vodila tribinu. Po meni taj nacin nema vrijednost navijacke akcije i bolje je ne trositi vrijeme na takve stvari. Hoces odraditi akciju onda je odradi na pravi nacin, nek se osjeti navijacki nacin da si spreman i dati i dobiti. Ako cilj opravdava sredstvo sto se cesto desava na Balkanu onda zbog takvih stvari se nazalost i desavaju gluposti koje nemaju veze s navijackim svijetom.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 25 dec 2020, 17:24, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

zlo87
Kontakt:

Post Postao/la zlo87 » 24 dec 2020, 21:52

Grey5 je napisao/la:
24 dec 2020, 21:18
A i Delije cuvsju na stadionu, doduse u sefu. Kako god, to sebi ne smijes dozvoliti, iako nema neku vrijednodt pad tih transparenata. Djelimicno se slazem i sa jednom i sa drugom stranom.
Pjevam ti iz duše kad svi ostali šute, poklanjam ti vječnost, ne samo minute..

keno83
Kontakt:

Post Postao/la keno83 » 24 dec 2020, 23:47

Sto ne volim kodekse te bezvrijedne, otmes, izudaras, meni bi sto puta veća fora bila, recimo kad su Horde uzele bubanj, da je na derbiju, po dogovoru, par minuta pred temu, sišao neko od momaka, sa bubnjem, i spustio ga do nekog igrača Zelje i vratio ga, to bi mi bio puno ljepši duh, poruka, i rivalitet, nego ove gluposti, koje se nameću iz okoline.

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 24 dec 2020, 23:59

13 momaka je naletilo na cca 30-50 Hordi i to prva ekipa.Robija je dva puta odgovorila napadom a Horde povlacenjem,kad su se baklje potrosile a Horde skontale da je to stvarna cifra i da nema vise ljudi krenuli su u napad a momci iz Robije u povlacenje.Bilo je saketanja i to dobrog dok se nije stjerano maltene u cosak.Horde u mogucnosti da skinu 13 obiljezja i ugase podgrupu koja postoji 10 godina aktivno ali srecom nisu uspjeli.Ukazuje se jedna baklja sa kojom se nalazi izlaz i to je to..Svakako Hordama plus za to i za upad bez murije a Robiji respekt na crti.
!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 10:04

Da nisi slucajno gledao ovaj film?

slika

BegizSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la BegizSarajeva » 25 dec 2020, 11:19

Kad su jednom 2 i po robijasa rastjerali korteo huligana iz mostara :thumbup:

bambus
Kontakt:

Post Postao/la bambus » 25 dec 2020, 11:33

Ko je bio od Hordi tu nek napise i ispravi me ako grijesim. :opaopa: :opaopa: :opaopa:
!

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 dec 2020, 12:51

Meni su glupi ti kodeksi oko otetih ili ukradenih transparenata. Ispada transparent vazniji od svega. Najbolje ga onda uopste ne praviti.
Evo npr. neko ukrade transparent hz ili tm trenutnoj postavi grupe i po vama grupa automatski se gasi bez obzira na toliko historiju i tolike postave vodja i navijaca. Automatski sve do tad se zaboravlja sta se radilo i napravilo za 30 godina zbog jednog transparenta i par pojedinaca.
Zato i nema navijaca u kopovima jer su navijaci poceli se ponasati ko vojska, sve nesto disciplinovano, zategnuto, ozbiljno... Sta fali da skoro svaka mahala ili grad ima zastavu na sjeveru i da se takmice ko je aktivniji i koga ima vise. Ali ne moze to zbog straha da ne padne krpa.
Ovdje se sve gleda kao smak svijeta, ako izgubis u tuci to je bruka nevidjenih razmjera, ako cugas s rajom i krenes na gostovanje odvojeno od autobusa i popusis od brojnijih protivnika to je propast za grupu i nevidjena sramota.
Znam da ce vecina reci sta ti znas indijanac i slicno ali previse ste svi stegnuti i isprepadani zbog tih kodeksa i zato i nema puno belaja i brojka nam je sve manja na navijackim tribinama

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 12:57

Tebi su glupi nekom su logični i zemlja se i dalje vrti oko svoje ose.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 25 dec 2020, 13:51

Tatamata1946 je napisao/la:
25 dec 2020, 12:51
Meni su glupi ti kodeksi oko otetih ili ukradenih transparenata. Ispada transparent vazniji od svega. Najbolje ga onda uopste ne praviti.
Evo npr. neko ukrade transparent hz ili tm trenutnoj postavi grupe i po vama grupa automatski se gasi bez obzira na toliko historiju i tolike postave vodja i navijaca. Automatski sve do tad se zaboravlja sta se radilo i napravilo za 30 godina zbog jednog transparenta i par pojedinaca.
Zato i nema navijaca u kopovima jer su navijaci poceli se ponasati ko vojska, sve nesto disciplinovano, zategnuto, ozbiljno... Sta fali da skoro svaka mahala ili grad ima zastavu na sjeveru i da se takmice ko je aktivniji i koga ima vise. Ali ne moze to zbog straha da ne padne krpa.
Ovdje se sve gleda kao smak svijeta, ako izgubis u tuci to je bruka nevidjenih razmjera, ako cugas s rajom i krenes na gostovanje odvojeno od autobusa i popusis od brojnijih protivnika to je propast za grupu i nevidjena sramota.
Znam da ce vecina reci sta ti znas indijanac i slicno ali previse ste svi stegnuti i isprepadani zbog tih kodeksa i zato i nema puno belaja i brojka nam je sve manja na navijackim tribinama
Donekle se slazem s tobom. Vjerujem da u toj spontanosti lezi draz za mnogo toga. I u sklopu organizacije moze se naci ta ravnoteza. Pratis svoj klub, ekipa, cuga, zajebancija, druzenje, tu i tamo neko desavanje i sve sto nosi navijacki zivot i jest ono sto te najvise sveze za stadion da udje u taj DNK. Ako je pitanje samo nekog dokazivanja onda mnogo takvih se vremenom izgubi. Ipak, svako mora paziti na svoja obiljezja, jer realnost jest kome obiljezje nema znacaj da jest indijanac. Mozda jest uvredljivo glediste i sigurno mi nije zelja da tebe sad uvrijedim, ali mora se paziti. Trans je nesto posebno, predstavlja tvoj klub, grupu, tebe licno kao navijaca i uopste stav za sve ono za sta stojis tako da treba imati navijacku svijest o necem sto je itekako bitno za grupu. Nije to nesto iz okoline kako neko ovdje rece vec pitanje navijacke supkulture ili cak stavise navijacke kulture.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 13:55

Steelman je napisao/la:
25 dec 2020, 13:51
25 dec 2020, 12:51
Donekle se slazem s tobom. Vjerujem da u toj spontanosti lezi draz za mnogo toga. I u sklopu organizacije moze se naci ta ravnoteza. Pratis svoj klub, ekipa, cuga, zajebancija, druzenje, tu i tamo neko desavanje i sve sto nosi navijacki zivot i jest ono sto te najvise sveze za stadion da udje u taj DNK. Ako je pitanje samo nekog dokazivanja onda mnogo takvih se vremenom izgubi. Ipak, svako mora paziti na svoja obiljezja, jer realnost jest kome obiljezje nema znacaj da jest indijanac. Mozda jest uvredljivo glediste i sigurno mi nije zelja da tebe sad uvrijedim, ali mora se paziti. Trans je nesto posebno, predstavlja tvoj klub, grupu, tebe licno kao navijaca i uopste stav za sve ono za sta stojis tako da treba imati navijacku svijest o necem sto je itekako bitno za grupu. Nije to nesto iz okoline kako neko ovdje rece vec pitanje navijacke supkulture ili cak stavise navijacke kulture.

Historijski kao što su rimljani imali svog orla tako navijaci imaju svoje zastave, i milijarda je drugih primjera.

Recimo englezi žive dan danas ovako kako je on napisao, pa znamo kako prolaze.
Sto je najgore party je kad ti englezi dođu jer odma znaš da ces imati nekoliko trofeja minimum.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 25 dec 2020, 14:14

Slazem se i ja donekle s vama ali da neko ukrade transparent neke grupe zbog gluposti par pojedinaca i da odjednom nema te grupe meni ni to nema smisla. Toliko ljudi proslo kroz grupu, toliko pjesama, toliko baklji i koreografija, toliko zivota i djetinjstava... I samo odjednom da se ugasi grupa zbog ukradenog transparenta koji jedna generacija nije dobro cuvala. A sta je sa svim prije generacijama i svim tim djelima koje je grupa prije imala i radila, to se sve zaboravlja i gasi. Meni ni to nema smisla

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 25 dec 2020, 14:17

25 dec 2020, 14:14
Slazem se i ja donekle s vama ali da neko ukrade transparent neke grupe zbog gluposti par pojedinaca i da odjednom nema te grupe meni ni to nema smisla. Toliko ljudi proslo kroz grupu, toliko pjesama, toliko baklji i koreografija, toliko zivota i djetinjstava... I samo odjednom da se ugasi grupa zbog ukradenog transparenta koji jedna generacija nije dobro cuvala. A sta je sa svim prije generacijama i svim tim djelima koje je grupa prije imala i radila, to se sve zaboravlja i gasi. Meni ni to nema smisla
Niko iz navijackog svijeta ne smatra da je to legitimno navijacki uzet transparent od robije, mislim da ne smatra ni forumaš Miljacka iskreno tako da bezveze krečiš što se kaze.

Miljacka
Kontakt:

Post Postao/la Miljacka » 25 dec 2020, 17:52

@bambus 15ak ljudi bilo s vase strane :thumbup:
A nas je bilo manje od 40-50. Postoji snimak, kacio sam isjecak vec jednom. "Problem" u tome je sto su upravo Robijasi trazili sukob i prvi dobacivali :mrgreen:

A sto se transparenta tice, pravila su jasna i nema smisla da mi odlucujemo sta je ispravno sta ne. Vec sam napisao, transparent (konkretno Robijasi) nije pao na neki super viteski nacin, ali nije ni poklonjen, a ni prodat. Kazem, moje misljenje je da je grupa trebala biti ugasena. Koja je onda poenta citave price o kodeksima? Stisni malo muda, progutaj to sto se desilo i kreni ispocetka, ja licno bih veci respekt imao prema tome, nego prema ovome sto su uradili tj. nastavili kao da se nista nije ni desilo, a na sve to jos i kupili transparent od Manijaka. Cisti sabanizam.
Evo imas primjer Crvenih djavola koji su nastavili da djeluju, ali bez zastave. To mi je :tokralju:

Dobri u dobru
Zli u zlu

Zaključano

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], MostarReds22, ristagrad i 27 gostiju.