45 stranica za igraca koji najvjerovatnije vise nikad nece bit' na spisku opet ... covjek bi reko licno novi Elvis Saric ...

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
45 stranica za igraca koji najvjerovatnije vise nikad nece bit' na spisku opet ... covjek bi reko licno novi Elvis Saric ...
Druže ti i tvoji viber haveri mi se samo možete sageti.feniksptica je napisao/la: ↑06 jan 2021, 12:25Ne ide ti jbga, ipak nisi dovoljno pametan za sarkazam i ironiju..Vrati se na starom i pljuj ko covjekDuljevinhoHaraldo je napisao/la: ↑06 jan 2021, 09:21Bio sam jedan od većih kritičara Amara, ali kao neko ko je debitovao za reprezentaciju pokazao se kao pristojan igrač uprkos diskutabilnom statusu igrača kukuruz lige.
On i Pjanić su najbolji bili protiv Irana, ovdje neki bale za Lončarom a taj isti Lončar je bio zasjenut od strane Amara.
Rahmanović je visok, snažan i borben, sve su to odlike modernih ofanzivnih vezni koji moraju biti prisutni i u posjedu i bez.
Nije posteno da se kritikuje Amar kojeg je nesreća pratila tokom karijere, ono što je bitno da je vjerovatno najbolji igrač u historiju PLBiH i kao takav će sigurno dobar transfer napraviti.
Dovoljno sam dugo na ovom forumu da znam kako se na kraju uvijek sve svede na isto. Niste vi protiv domaće lige, vi bi samo da minirate Sarajevo.
Je li možeš malo pojasnit ovu misao?Arnelv52 je napisao/la: ↑06 jan 2021, 15:38I biće nam tako dokle god razmišljamo o nekom ko je u trećoj njemačkoj ligi ili prvoj austrijskoj kao o nekakvim reprezentativcima umjesto da mu kažemo da možda to nije za tebe. Idi sebi nađi posao u skladištu pa ćeš s vremenom sebe spoznavati i naći nešto što ti ide i gdje ćeš biti dobar.
Pa najbolji igrači reprezentacije su ti uglavnom dolazili iz bosanske lige. Ako ćeš da tjeraš mak na konac iz bosanske lige su dva igrača dogurala do Real Madrida al' nije mi to poenta.DrFilgud je napisao/la: ↑06 jan 2021, 18:23
Je li možeš malo pojasnit ovu misao?
Kolko je meni poznato, 90% reprezentativnog kvaliteta je došlo iz Njemačke, Švicarske, Austrije...
Onda vidi koliko je (ne)kvaliteta došlo iz domaće lige i kako kotira, pa razmisli malo ko se treba preorjentisat na poslove u skladištu.
Vi morate shvatit da reprezentacija neće bit poligon za ostvarivanje klupskih interesa i podizanje cijene petorazrednim igračima za 50k.
Reprezentacija ne može najgoru ligu u Europi napravit kvalitetnom,
Reprezentacija može pomoć da se kvalitetan igrač lakše i skuplje proda, ali ne može od lošeg napravit kvalitetnog igrača.
To se mora riješit na klupskom nivou, menadžment, investicije, infrastruktura ... opštepoznato je kako se pravi normalan klub.
Dosta više tih suludih teorija da su dijaspora i navijači reprezentacije krivi što smo u rangu Estonije.
Majstore, klubovi su temelj i oni moraju stvoriti sredstva za samoodrživ razvoj. Savez je skup samoodrživih subjekata, tj klubova i služi kao organizator i koordinator takmičenja, ne finansijer. U normalnim zemljama savez živi od klubova, a ne obrnuto.Arnelv52 je napisao/la: ↑06 jan 2021, 19:26O tome ja pričam. Ne pričam o Miroslavu koji ode u tursku ligu nego o tome da domaća liga treba podršku i pomoć saveza a za svoju korist pa kako bi i domaći klubovi mogli početi da prave bolje igrače i mogli početi da prave bolje transfere. Ne moraju to biti Liverpool i Inter, sasvim dovoljno bi bilo neki manji klubovi iz lige petice.
Pa ja, sve si rekao. Zato i jesmo ispali u 4. pot jer smo toliko pali da su ovakvi reprezentativci
Davno prije “ovakvih” smo mi ispali, zahvaljujuci polovnjacima iz SveCke, Njemacke i slicnih. Nemoj da spinujes i krivis igrace koji su ODIGRALI zadnje dvije tri tekme, a ne ove polu-amatere koji su nas doveli do toga gdje jesmo.
Jah sigurno, kao u utakmici protiv Argentine na Svjetskom Prvenstvu gdje je u prvoj postavi bilo 10 polovnjaka iz "SveCke, Njemacke i slicnih" - jel'de?
Nije to uspjeh. To je neuspjeh. Uvijek su bili iz dijaspore.
Ispričaj to Austrijcima pa ćeš čuti šta će ti reći ili bilo kome drugom. Pa i njemačke stadione je pravila država a kamoli bosanske. Bayern je do neki dan igrao na državnom stadionu. I da nije Bayern Bayern nikad se Allianz Arena ne bi napravila.DrFilgud je napisao/la: ↑06 jan 2021, 19:48Majstore, klubovi su temelj i oni moraju stvoriti sredstva za samoodrživ razvoj. Savez je skup samoodrživih subjekata, tj klubova i služi kao organizator i koordinator takmičenja, ne finansijer. U normalnim zemljama savez živi od klubova, a ne obrnuto.Arnelv52 je napisao/la: ↑06 jan 2021, 19:26O tome ja pričam. Ne pričam o Miroslavu koji ode u tursku ligu nego o tome da domaća liga treba podršku i pomoć saveza a za svoju korist pa kako bi i domaći klubovi mogli početi da prave bolje igrače i mogli početi da prave bolje transfere. Ne moraju to biti Liverpool i Inter, sasvim dovoljno bi bilo neki manji klubovi iz lige petice.
Savez može pomagati klubove, ukoliko dobija sredstva za to, ali uglavnom finansira projekte koji se tiču reprezentacija.
Klubovi ne mogu očekivat da će ih finansirat savez i da će zarađivat preko reprezentacije. Ne mogu očekivat ni da će im savez pravit infrastrukturu, to je potpuno naopako.
Sve počinje od samih klubova i njihove sposobnosti da se sami razvijaju, to je postulat. Savez može i treba pomoć u koordinaciji.
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 6 gostiju.