Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

90minut
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la 90minut » 08 jan 2021, 12:53

Vjeruješ da mi je ovo gluplji post od Leoreya koji je pisao da se u roku mjesec dana izmjeni zakon ili kad nije znao da je Turkmenistan država.

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 08 jan 2021, 13:33

90minut je napisao/la:
08 jan 2021, 12:53
Vjeruješ da mi je ovo gluplji post od Leoreya koji je pisao da se u roku mjesec dana izmjeni zakon ili kad nije znao da je Turkmenistan država.
Je li se zayebavaš za Turkmenistan ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

90minut
Kontakt:

Post Postao/la 90minut » 08 jan 2021, 13:35

bombaysaphire je napisao/la:
08 jan 2021, 13:33
90minut je napisao/la:
Je li se zayebavaš za Turkmenistan ?
To je ono cega se sjecam s teme korona nekad tamo na pocetku kad je tek otvorena tema bila istina kako nije zamisli kakav je to udarac na prosjecni mozak forumaša bio da se ja nakon jedno pola godine toga sjecam.

Aspect
Kontakt:

Post Postao/la Aspect » 08 jan 2021, 15:19

90minut je napisao/la:
nije znao da je Turkmenistan država.
:rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: :rol:

nobodyD
Kontakt:

Post Postao/la nobodyD » 08 jan 2021, 16:27

Ja mislim da je kljucna stvar zbog koje je on ostao, a to je da misli da je spreman za NBA. Kako je i sam najavio ovo je trebala biti njegova sezona, medjutim desilo se sta se desilo. Mislim takodjer da su procijenili da bi mogao vise biti zapazen od NBA timova “rasturajuci” u G-ligi nego sa povratkom u europsku kosarku. Ostaje da vidimo da li ce ga neko izabrati i kako ce se sve to odraziti na njega, s obzirom da su ovamo sve beneficije vjerovatno puno drugacije, a maltene ih i nema..
Kako god treba mu pozeliti srecu da uspije..

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 08 jan 2021, 16:44

On prvo treba da nadje dobru ekipu u G league, pa da ubacuje 30ppg sa solidnim procentima, da bi ga iko primijetio nakon ovih blamaza u dosadasnjoj NBA karijeri. Prije svega toga, ocito je da treba malo smanjit i ocekivanja, jer mu bas ta ogromna kolicina samopouzdanja i misljenje da je po svaku cijenu predodredjen za velike stvari, po svemu sudeci i ne odgovara.

dnalydal2
Kontakt:

Post Postao/la dnalydal2 » 08 jan 2021, 16:55

Prije da je u pitanju činjenica da nikakvu dobru ponudu iz Evrope nije ni imao, tražeći pritom i previše love, misleći pritom da predstavlja neki faktor, a sa košarkaške mape je nestao još prije dvije godine, koliko nije odigrao ozbiljnu seniorsku utakmicu.

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 08 jan 2021, 16:59

Nije nista ako ne uzme prsten :D
slika
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 08 jan 2021, 17:10

dnalydal2 je napisao/la:
08 jan 2021, 16:55
Prije da je u pitanju činjenica da nikakvu dobru ponudu iz Evrope nije ni imao, tražeći pritom i previše love, misleći pritom da predstavlja neki faktor, a sa košarkaške mape je nestao još prije dvije godine, koliko nije odigrao ozbiljnu seniorsku utakmicu.
Mora se i postaviti pitanje koliko je bilo ovakvih igrača poput Muse prije u NBA? Dobiju priliku kroz dvije sezone, ne urade ništa vrijedno spomena i samo nestanu po G ligi ako su Ameri bez dobrog menadžera ili se raziđu po evropskim ligama ili završe u Kini na godinu ili dvije? Da je Musa neki Amer i da je u Netsima igrao ispred nekog bh. fudbalera ovdje bi mu se svaki dan yebala majka jer nema pojma i ni po čemu ne zaslužuje mjesto u NBA ekipi.

Naravno, nije lako biti objektivan jer Musa je na kraju dana jedan od rijetkih bh. košarkaša koji je dobio priliku u NBA-u i za očekivati je bilo da će se njegov svaki korak na parketu i van njega detaljno pratiti od strane sportske javnosti, pogotovo zbog osvajanja zlata sa repkom. Isto tako, za očekivati je i bilo da će se za njegove igre tražiti izgovori i davati opravdanja, što je i očekivano , ipak nemamo 10 NBA igrača svake sezone.

No, u jednom trenutku treba početi biti realan i reći da momak stagnira i priznati da je napravio lošu odluku u karijeri odlaskom u NBA i to nakon što ni u Cedeviti i ABA ligi nije dominirao. On niti u jednom trenutku svoje profesionalne karijere nije bio NBA igrač, i ako je pokušao to da predstavi.

Lično, meni nije drag i to ne krijem, te se to može primjetiti iz mojih postova na ovoj temi. Moja averzija prema njemu ne dolazi iz ljubomore kao što će neko napisati u klix komentaru ili ovdje. Prvenstveno mi nije drag zbog istupa u medijima gdje se predstavljao kao drugi Jordan i kao igrač koji će uzeti toliko prstena da će morati dodati po prst na lijevoj i desnoj ruci. Njegovo floskule o tome da sad zna više i bolje tijekom offseasona su bile čista komedija svakom ko je u životu pogledao jednu košarkašku utakmicu bez emocija, kao neutralna osoba.

Odlazak u G ligu nije dobar potez, osim ako ne izdominira svaki sekund svakog meča jer opet će doći draft na kojem će biti 60 mlađih igrača od Muse i niko od njih neće biti puno manje kvalitetan od njega, a pitanje je da li će NBA do naredne sezone napustiti 61 igrač da se da šansa Musi?

Al' ajd, neka ga tu u Americi, možda se svidi nekom, pa dobije još jednu priliku o preseasonu protiv velikih momaka.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 jan 2021, 18:27

legenda reala je napisao/la:
07 jan 2021, 22:45
Pa ko god je poznavao kosarku i te mlade kategorije, znao je da nece biti vise od max dva ozbiljna kosarkasa iz te generacije ma koliko bila talentovana generacija to tako ide, ko ti je Pajo kriv sto si sluso neznalicu Sabahudina pa mislio da cemo biti prvaci svijeta :P
Nisam ja to nikad mislio, pa ja sam jedan od rijetkih u onoj euforiji koji je to sve dovodio u pitanje. Kakav Baho, Baho nije problem Baho je samo jedan pojedinac koji je megafon hiljada i hiljada Baha bez mikrofona u ovoj drzavi, Baho sto ti kaze to ti je sto ti pola navijaca misli, pa nije on djaba toliko popularan.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 08 jan 2021, 19:30

japa je napisao/la:
08 jan 2021, 18:27
legenda reala je napisao/la:
07 jan 2021, 22:45
Pa ko god je poznavao kosarku i te mlade kategorije, znao je da nece biti vise od max dva ozbiljna kosarkasa iz te generacije ma koliko bila talentovana generacija to tako ide, ko ti je Pajo kriv sto si sluso neznalicu Sabahudina pa mislio da cemo biti prvaci svijeta :P
Nisam ja to nikad mislio, pa ja sam jedan od rijetkih u onoj euforiji koji je to sve dovodio u pitanje. Kakav Baho, Baho nije problem Baho je samo jedan pojedinac koji je megafon hiljada i hiljada Baha bez mikrofona u ovoj drzavi, Baho sto ti kaze to ti je sto ti pola navijaca misli, pa nije on djaba toliko popularan.
Ja te zamolih još prije, da nam napišeš te svoje životne superreference, a ti ništa.
Evo još jednom te molim, napiši nam ti svoju životnu realizaciju, kad si već prije 6 godina sve znao.
Čekamo odgovor.

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 08 jan 2021, 20:02

A cekaj trebas biti doktor nauka za Oxforda da komentarises i prognoziras sportove i igrace u istim ne kontam poentu tvog posta. Trazis reference za pisanje po forumu, jesi li dobro?

Evo posto vidim na sta aludiras pojasnicu ti. Super je za Musu i ljude koji vode njegovo racunovodstvo to sto je vec do svoje 21e godine zaradio pare koje velika vecina ljudi nikada nece vidjeti, evo ja cestitam fakat, ako se otvori tema bh ljudi koji su zaradili veliku lovu sigurno cu afirmativno pisati o Dzananu Musi. Ali sto se tice vrhunske kosarke on je ispao onakav kakav je ispao u raznoraznim izjavama i drustvenim mrezama, klaun.

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 09 jan 2021, 00:24

i ja mislim da nije bilo ni blizu ponuda, niti interesovanja koje bi njega zadovoljilo.
njegov ego ce lakse progutati G ligu nego ABA Ligu i Megu, iako bi to bio bolji put.
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 09 jan 2021, 00:27

Možel se prsten tamo uzet
Samo Sloboda | COYG

Beko
Kontakt:

Post Postao/la Beko » 09 jan 2021, 06:51

Orlando umesto Fueltza?

Imal tu kakve opcija guzibrane
dobre guzove ima Belma

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 jan 2021, 13:13

sta ce im, njima treba PG
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Chapman1886
Kontakt:

Post Postao/la Chapman1886 » 09 jan 2021, 14:01

Beko je napisao/la:
09 jan 2021, 06:51
Orlando umesto Fueltza?

Orlando teško može so prstena tako da ne
Samo Sloboda | COYG

Tekashi
Kontakt:

Post Postao/la Tekashi » 09 jan 2021, 19:37

Chapman1886 je napisao/la:
09 jan 2021, 14:01
Beko je napisao/la:
09 jan 2021, 06:51
Orlando umesto Fueltza?

Orlando teško može so prstena tako da ne
:lol:

ramke0203
Kontakt:

Post Postao/la ramke0203 » 09 jan 2021, 23:27

haj u split dzanane

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 09 jan 2021, 23:55

Pa realno, još mu niko i nije dao pravu priliku.
Na njegovom mjestu možda pričekati još ovu sezonu i lagano nazad u EU.
Nema smisla zaista...
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983 i 5 gostiju.