FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
Re: FK Sarajevo
Da je sreće da ovo sa koronom više prođe, pa da opet odem na Koševo. Da sjedem na novine, gledam svoj najdraži klub, na terenu bez grijača na kojem momci ginu za najdraži dres, bez krova sa kišobranom u ruci, sa atlet stazom... nije mi bitno. Nebitno je li Radnik, Mladost ili Celtic... igra moje Sarajevo!
SARAJEVO SIAMO NOI
EhhhOzmoodPinglewood je napisao/la: ↑09 jan 2021, 14:12Da je sreće da ovo sa koronom više prođe, pa da opet odem na Koševo. Da sjedem na novine, gledam svoj najdraži klub, na terenu bez grijača na kojem momci ginu za najdraži dres, bez krova sa kišobranom u ruci, sa atlet stazom... nije mi bitno. Nebitno je li Radnik, Mladost ili Celtic... igra moje Sarajevo!
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
Posto zemlja komsija?
Dozvole?
Mitologija?
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Gledat cemo ove godine, idu vakcineOzmoodPinglewood je napisao/la: ↑09 jan 2021, 14:12Da je sreće da ovo sa koronom više prođe, pa da opet odem na Koševo. Da sjedem na novine, gledam svoj najdraži klub, na terenu bez grijača na kojem momci ginu za najdraži dres, bez krova sa kišobranom u ruci, sa atlet stazom... nije mi bitno. Nebitno je li Radnik, Mladost ili Celtic... igra moje Sarajevo!
Napokon i 2020-ta odlazi u arhivu
Fudbal je potpun ako pobjediš, lijep poraz je ipak poraz, uništi im ego, počni od svog, završi započeto, suze radosnice se prave znojem, napadajte kao divovi, svaki sekund, svaki minut, svaku utakmicu, slomijte im srca, ušutkajte im navijače
Nedavno je sin Ota Barica (inace arhitekta covjek) gost gostovao u jednom podcastu i pricao o stadionu Maksimir u Zg. Doslovno je rekao:”Ovisno o tome koju kategoriju zeli neki klub da mu stadion ima to kosta od 1500 do 3000 eura po mjestu.”
- OzmoodPinglewood
- Kontakt:
Često sam na forumu, čitam ali ne komentarišem (svakakvih pacijenata i ovdje ima). Ali ovakve me teme jednostavno natjeraju da se uključim... Evo i da Nam investira milione, natkrije stadion, ukine stazu, napravi football arenu sa grijačima i klincima palcima... Kome? Hoće li nas i dalje biti 2000 plafon na tekmi? Klub se (pored ostalog) voli i odlaskom na utakmice, ne samo tastaturom i palamuđenjem. Ja bih bio presretan da se Koševo bar minimalno osposobi za evropske utakmice. Za početak, to je i više nego dovoljno. Kad krenu tekme, kako ljudi ovdje pišu, ja nas očekujem bar 10.000, nebitno ko dolazi. Al daj bože, tastatura je zakon.
Zadnja izmjena: OzmoodPinglewood, dana/u 09 jan 2021, 15:30, ukupno mijenjano 1 put.
SARAJEVO SIAMO NOI
+1000000000OzmoodPinglewood je napisao/la: ↑09 jan 2021, 14:37Često sam na forumu, čitam ali ne komentarišem (svakakvih pacijenata i ovdje ima). Ali ovakve me teme jednostavno natjeraju da se uključim... Evo i da Nam investira milione, natkrije stadion, ukine stazu, napravi football arenu sa grijačima i klincima palcima... Kome? Hoće li nas i dalje biti 2000 plafon na tekmi? Klub se (pored ostalog) voli i odlaskom na utakmice, ne samo tastaturom i palamuđenjem. Ja bih bio presretan da se Koševo osposobi sa evropske utakmice. Kad krenu tekme, kako ljudi ovdje pišu, ja nas očekujem bar 10.000, nebitno ko dolazi. Al daj bože, tastatura je zakon.
12. igrač kluba iz Titove 38b
- ElCartel11
- Kontakt:
2111 aktivnih članova rastemo polako
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
- trunks1946
- Kontakt:
opet pogresno vezes pojmove.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑09 jan 2021, 13:09
Drago mi je da možemo normalno prodiskutovati.
U osnovi, manje-više, potvrdio si sve što sam napisao, tako da se u osnovi slažemo. Sasvim je nevažno da li su Igre održale, ili će se održati na njemu. Standardi stadiona su ono što stadion čini olimpijskim i može biti dio komplexa borilišta. Ono što je relevantno u ovoj priči, jest da je naš stadion upisan kao Olimpijski, a to znači da ispunjava uslove za održavanje disciplina ZOI, LJOI, EYOF-a, Univerzijade i sl.
Sam si napisso uslove po kojim neki stadion može biti olimpijski, što je tačno, ali nije neophodno. Titula se dobiva ispunjavanjem određenih standarda, ne nužno samo za jedne Igre. Kako već rekoh; stadion je uknjižen kao olimpijski jer ispunjava takve norme, a ne zbog toga što su se na njemu održale, ili će se održati Igre. Na stadionu, u okviru standarda, možeš organizovati i skijanje i vaterpolo, ali nije nužno organizovati olimpijadu sa sve trčanjem. Tako da lista koju si poslao i na kojoj ti se zahvaljujem, sasma nebitna za ovu temu. Naš stadion je olimpijski i MORA biti u mogućnosti organizovari svaku olimpijsku disciplinu za koju je stadion potreban; klizanje, hokej, atletika, košarka, fudbal, rukomet itd. i kao takav MORA imati atletsku stazu, ili mogućnost da se ista postavi. Jedino da da pokrenemo inicijativu da stadion preregistujemo, ali obzirom na istorijski aspekt, dabogda, a ni ja lično nidsm za to.
Da pokusamo jednostavnije. Naziv olimpijski moze imati bilo koji stadion. Primjer stadiona u Helsinborgu, https://en.wikipedia.org/wiki/Olympia_( ... ngborg.jpg koji je fudbalski stadion, NEMA atletsku stazu, NISU se odrzale olimpijske igre na njemu.
Dakle ti mozes napraviti u svom dvoristu stadion bilo kakve dimenzije i nazvati ga olimpijski stadion VenamaHrabrih.
Ne postoji kriterij za olimpijski stadion ali postoji uslov za Olimpijski stadion (naziv vs titula) Takodjer ne postoji namjena stadiona olimpijski. Moze biti fudbalski, atletski, multifunkcionalni itd.
Titulu olimpijskog stadiona nose samo oni koji su odrzali ceremonije ili takmicenja na olimpijskim igrama. Takvih stadiona ima oko 60 u citavom svijetu. Da ponese titulu ne treba imati ni stazu niti bilo koji drugi uslov. Samo da se odrzi ceremonija ili takmicenje.
San Siro (valjda ti je poznat) NEMA stazu a kada se odrzi ceremonija otvaranja zimske olimpijade za 5 godina ponijet ce titulu olimpijskog.
Kosevo svoju historiju sa olimpijadom veze samo za tu ceremoniju tj ono sto ga je ucinilo olimpijskim stadionom a ne za namjenu. Kosevo ce dakle zauvijek nositi titulu olimpijskog bez obzira hoce li za 10 - 20 godina ukinuti stazu i napraviti fudbalski stadion.
Mozemo nastaviti na pp da ne gusimo temu dalje, svakako ce staza trenutno ostati a nadam se da cu docekati da se ukine
Hvala kirba
- feniksptica
- Kontakt:
jebote svi postovi kilometarski. 3 solju kafe pijem dok citam. Daj ba to konkretno. Il dolazi il ne doalzi ko
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
Sad ce Alfred doci da pregleda tekstove, malo strpljenjafeniksptica je napisao/la: ↑09 jan 2021, 16:04jebote svi postovi kilometarski. 3 solju kafe pijem dok citam. Daj ba to konkretno. Il dolazi il ne doalzi ko

-
- Kontakt:
Al su Insajderi i mahala ispuhali
Nema vise ni nagadjanja a kamo li da su tačne informacije.

Složit ćemo da se ne slažemo. Vrtimo se ukrug, a u principu pričamo isto. Ulaziš u retoričku kondradikciju. Na jednom mjestu tvrdiš da stadion može biti olimpijski, a na drugom da se mora održati otvaranje?!?! Pokušat ću i ja tebi pojasniti: Olimpijski bazen Otoka.kirba je napisao/la: ↑09 jan 2021, 15:21opet pogresno vezes pojmove.VenamaHrabrih je napisao/la: ↑09 jan 2021, 13:09
Drago mi je da možemo normalno prodiskutovati.
U osnovi, manje-više, potvrdio si sve što sam napisao, tako da se u osnovi slažemo. Sasvim je nevažno da li su Igre održale, ili će se održati na njemu. Standardi stadiona su ono što stadion čini olimpijskim i može biti dio komplexa borilišta. Ono što je relevantno u ovoj priči, jest da je naš stadion upisan kao Olimpijski, a to znači da ispunjava uslove za održavanje disciplina ZOI, LJOI, EYOF-a, Univerzijade i sl.
Sam si napisso uslove po kojim neki stadion može biti olimpijski, što je tačno, ali nije neophodno. Titula se dobiva ispunjavanjem određenih standarda, ne nužno samo za jedne Igre. Kako već rekoh; stadion je uknjižen kao olimpijski jer ispunjava takve norme, a ne zbog toga što su se na njemu održale, ili će se održati Igre. Na stadionu, u okviru standarda, možeš organizovati i skijanje i vaterpolo, ali nije nužno organizovati olimpijadu sa sve trčanjem. Tako da lista koju si poslao i na kojoj ti se zahvaljujem, sasma nebitna za ovu temu. Naš stadion je olimpijski i MORA biti u mogućnosti organizovari svaku olimpijsku disciplinu za koju je stadion potreban; klizanje, hokej, atletika, košarka, fudbal, rukomet itd. i kao takav MORA imati atletsku stazu, ili mogućnost da se ista postavi. Jedino da da pokrenemo inicijativu da stadion preregistujemo, ali obzirom na istorijski aspekt, dabogda, a ni ja lično nidsm za to.
Da pokusamo jednostavnije. Naziv olimpijski moze imati bilo koji stadion. Primjer stadiona u Helsinborgu, https://en.wikipedia.org/wiki/Olympia_( ... ngborg.jpg koji je fudbalski stadion, NEMA atletsku stazu, NISU se odrzale olimpijske igre na njemu.
Dakle ti mozes napraviti u svom dvoristu stadion bilo kakve dimenzije i nazvati ga olimpijski stadion VenamaHrabrih.
Ne postoji kriterij za olimpijski stadion ali postoji uslov za Olimpijski stadion (naziv vs titula) Takodjer ne postoji namjena stadiona olimpijski. Moze biti fudbalski, atletski, multifunkcionalni itd.
Titulu olimpijskog stadiona nose samo oni koji su odrzali ceremonije ili takmicenja na olimpijskim igrama. Takvih stadiona ima oko 60 u citavom svijetu. Da ponese titulu ne treba imati ni stazu niti bilo koji drugi uslov. Samo da se odrzi ceremonija ili takmicenje.
San Siro (valjda ti je poznat) NEMA stazu a kada se odrzi ceremonija otvaranja zimske olimpijade za 5 godina ponijet ce titulu olimpijskog.
Kosevo svoju historiju sa olimpijadom veze samo za tu ceremoniju tj ono sto ga je ucinilo olimpijskim stadionom a ne za namjenu. Kosevo ce dakle zauvijek nositi titulu olimpijskog bez obzira hoce li za 10 - 20 godina ukinuti stazu i napraviti fudbalski stadion.
Mozemo nastaviti na pp da ne gusimo temu dalje, svakako ce staza trenutno ostati a nadam se da cu docekati da se ukine
Kriterij i uslov, suštinski nema razlike. Kriteriji postoje za one koji ispune uslove. U nekom širem smislu, oni su sinonimi. Titula je počasna kategorija. Dakle, najprostije što može; Moraš ispuniti uslove i/ili kriterije da bi imao olimpijski stadion. Obrćeš situaciju. Navodiš da je potrebna Olimpijada da bi nešto bilo olimpijski, a činjenica jest da su potrebni uslovi (kriteriji) da bi se uopšte dobila olimpijada, te samim tim, nešto dobilo titulu olimpijski. Po tvojoj logici, svaka livada može biti olimpijska. K.u.r.k.o bi Sarajevo dobilo olimpijadu, pa i sam naziv da nisu ispunili kriterije. Pokušat ću se izraziti laički: Ne dokazuje se da nečeg nema, nego da nečeg ima!
Ostalo si u pravu. Davimo sa ovim, pa ću prestati. Želim ti ugodan ostatak dana.
nije niko ispuhao. Em manje raje zna sta i kako, em i ovi sto znaju pametno sute. Siguran sam da dosta ljudi ima info al nece da pisu. Posebno zbog toga sto kad neko nesto napise i to propadne na ledja se popenje 345 ljudi i prozivabordobijeli je napisao/la: ↑09 jan 2021, 16:14Al su Insajderi i mahala ispuhali![]()

Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
- ElCartel11
- Kontakt:
Kako cemo mi znati kad ni Hadzija ne zna sta bi kako bi 

Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
BOSANSKA KRAJINA!
Evo jedno zanimljivo pitanje: da li produžiti ugovor Handžiću i ostaviti ga kao drugog napadača za zadnjih 20 minuta.. ili dovesti na ljeto nekog mladog, talentovanog?
Kosa mi se na glavi diže i strašno me ljuti kada vidim da idioti postaju cijenjeni ljudi.
Trenutno korisnika/ca: misstianopenaldo i 19 gostiju.