FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Romariooo
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Romariooo » 01 jan 2011, 17:25

DAVID VILLA 7' je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:
DAVID VILLA 7' je napisao/la:U utakmicu sa Levanteom Barcelona će ući bez nekoliko igrača : Messija, Puyola, Piquea i Afellaya ..
Messi je dobio nekoliko dana odmora, a kao što znate Puyol je protiv Hondurasa zadobio povredu, te će sa terena izbivati 10 dana. Pique ne igra zbog suspenzije

E jbg, ja sam se nadao da bi mogli vidjeti Afelaya na djelu, vjerovatno ce onda stopere igrati Abidal i Fontas.

Moglo bi biti mozda i problema u ovoj utakmici, ako graci budu uspavani malo poslije praznika, samo da odmah na pocetku povedemo i sve ce doci na svoje
ja mislim da ce ovaj sastav izvesti guardiola
---------------valdes----------------
alves-------fontas----abidal------maxvell/adriano
xavi---------sergio---------keita
pedro-------villa---------iniesta
I ja mislim da bi tako moglo biti, jedino Iniesta u sredini, a Bojan, Pedro i Vilja u napadu
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 01 jan 2011, 17:32

Ej ljudi, interesuje me ta situacija oko Messija. Cito sam bas na predhodnoj stranici kako ga nece biti zbog produzenog odmora? Znaci 100% sutra ne igra, ili...? Afellay?

btw. sretna vam nova godina, kao ljudima, mnogo srece, zdravlja i para, a kao navijacima, mnogo poraza i nerjesenih rezultata :mrgreen:
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Institut
Kontakt:

Post Postao/la Institut » 01 jan 2011, 17:48

Romariooo je napisao/la:Meni je najmocniji bio onaj gol Rivalda makazicama, to je bila golchina nakon koje se moglo samo ustati, uhvatiti za glavu i pokloniti pred velikim majstorom.
i to za cetvrto mjesto i ulazak u LP :D kako sam se tada samo radovao :D

Sajoni
Kontakt:

Post Postao/la Sajoni » 01 jan 2011, 18:33

Mislim da ce Buss na stopera u Mascerano na zadnjeg veznog... ;)
Guti:"Realu treba mnogo da bi dostigao nivo na kojem se nalazi Barcelona...Najveća tuga je za mene kad vidim Casillasa kao jedinog igrača u prvom timu koji je prošao kroz omladinsku školu Reala".

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 01 jan 2011, 20:36

DAVID VILLA 7' je napisao/la:U utakmicu sa Levanteom Barcelona će ući bez nekoliko igrača : Messija, Puyola, Piquea i Afellaya ..
Messi je dobio nekoliko dana odmora, a kao što znate Puyol je protiv Hondurasa zadobio povredu, te će sa terena izbivati 10 dana. Pique ne igra zbog suspenzije
Znaci bez standardnih stopera plus bez Messia :? hajd gore u napadu nije problem, ali ko ce igrati u odbrani?? Fontas i Abidal? ili ce Milito ,koji se tek oporavio od ozljede, zaigrati od prve minute.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jan 2011, 20:41

Nije bitno toliko sto nece biti nekoliko bitnih igraca, samo da se odigra maksimalno borbeno i pametno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 01 jan 2011, 21:07

U narednom periodu slijede utakmice u kojima moramo pokazati rutinu, a vjerujem da ce biti novih petardi podosta, igraci ce biti prilicno odmorni jer cemo igrati jednu utakmicu sedmicno, ako izuzmemo kup utakmice. Raspored je jako dobar, ne bi trebalo da se pobjednicka serija nastavi i u narednih 8 utakmica:

Barcelona - Levante 1/2/11
Athletic Bilbao - Barcelona 1/5/11 kup spanije
Deportivo - Barcelona 1/8/11
Barcelona - Malaga 1/15/11
Barcelona - Racing 1/22/11
Hercules - Barcelona 1/29/11
Barcelona - Atletico Madrid 2/5
Sporting Gijon - Barcelona 2/12/

Raspored nam godi izuzetno, mislim da cemo sve ove utakmice da dobijemo odreda, i da ce Real za to vrijeme kiksati, da imamo malo bodovne zalihe kad pocnu jace utakmice u ligi prvaka i kad raspored bude zgusnut. U narednih mjesec i po Guardiola ce moci imati uvijek svjezu ekipu za svaku utakmicu, a to je za nas najbitnije, jos da ne bude nikakvih povreda dugorocnijih bilo bi sjajno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Brnjoo
Kontakt:

Post Postao/la Brnjoo » 01 jan 2011, 22:18

Nema ni Real nista tezi raspored. Bit ce tesko kod Espanyola u gostima, a protiv Villarreala na Bernabeu se ocekuje golijada. Nece ni Barca ni Real gubiti bodove

Ad0

Post Postao/la Ad0 » 01 jan 2011, 22:51

Romariooo je napisao/la:U narednom periodu slijede utakmice u kojima moramo pokazati rutinu, a vjerujem da ce biti novih petardi podosta, igraci ce biti prilicno odmorni jer cemo igrati jednu utakmicu sedmicno, ako izuzmemo kup utakmice. Raspored je jako dobar, ne bi trebalo da se pobjednicka serija nastavi i u narednih 8 utakmica:

Raspored nam godi izuzetno, mislim da cemo sve ove utakmice da dobijemo odreda, i da ce Real za to vrijeme kiksati, da imamo malo bodovne zalihe kad pocnu jace utakmice u ligi prvaka i kad raspored bude zgusnut. U narednih mjesec i po Guardiola ce moci imati uvijek svjezu ekipu za svaku utakmicu, a to je za nas najbitnije, jos da ne bude nikakvih povreda dugorocnijih bilo bi sjajno
Ma ovo su sve pobjede akobogda.!! Sretna nova :D
DRŽAVA ŽELJO!
FC BARCELONA! "Mes Que Un Club"
★Champions League 1991–92, 2005–06, 2008–09, 2010–11★
Lionel Messi Ballon d'Or ★2009,2010,2011★!

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jan 2011, 00:14

http://www.marca.com/marcador/futbol/20 ... 7/bar_lev/

Ko ono rece da Messi nece igrati, cim sam ga vidio odma mi pozlilo.

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 02 jan 2011, 10:09

Romariooo je napisao/la:U narednom periodu slijede utakmice u kojima moramo pokazati rutinu, a vjerujem da ce biti novih petardi podosta, igraci ce biti prilicno odmorni jer cemo igrati jednu utakmicu sedmicno, ako izuzmemo kup utakmice. Raspored je jako dobar, ne bi trebalo da se pobjednicka serija nastavi i u narednih 8 utakmica:

Ispravi grešku. :D

Uvijek se, nažalost, dessi nei nepredviđeni kiks. Ali, ja se nadam da se u ovom slučaju neće dogoditi te da će Barca nastaviti pobjednički niz kako u gostima tako i kod kuće.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

junioR
Kontakt:

Post Postao/la junioR » 02 jan 2011, 10:38

Sto ovo nema Affelay-a ni na klupi ? jel ne moze igrati ili u cemu je problem ? :/

Volio bih ga veceras gledati,momak mi je izuzetno drag :twisted:

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 02 jan 2011, 10:46

junioR je napisao/la:Sto ovo nema Affelay-a ni na klupi ? jel ne moze igrati ili u cemu je problem ? :/

Volio bih ga veceras gledati,momak mi je izuzetno drag :twisted:
mislim da je razlog njegovog neigranja sto se trasnferi otvaraju valjda tek 3. januara........
nesmiju igraci podcjenit levante,jeste da je izgubio 8-0 od reala,ali mislim da su oni realom u ligi odigrali 0-0.
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

-Barcelona-
Kontakt:

Post Postao/la -Barcelona- » 02 jan 2011, 10:49

Pet od pet protiv Levantea
Nedjelja, 02 Januar 2011 04:25 Jasmina Mršo
E-mail Ispis Podijeli

Barça i Levante će se danas susresti na Camp Nou stadionu po šesti put u dugoj historiji La Lige. Statistika je definitivno na strani katalonskog kluba, koji je pobijedio u pet od ukupno pet utamica i ima gol razliku od 18:6. Dakle, imaju prosjek od 3,6 golova po utakmici.

Ono čega se možemo sjetiti

Posljednji put kada se na stadionu FC Barcelone igrala utakmica između Barçe i Levantea, u sezoni 2007/08, ekipa pod vodstvom Franka Rijkaarda je Granotesima "bacila petardu" (konačni rezultat je bio 5-1). Sezonu prije te (2006/07) je "katalonski div" takođe slavio. Taj put je bilo 1-0, a jedini gol je postigao Samuel Eto'o.

Ovaj kamerunski napadač je tako portvrdio Barceloninu nadmoć nad "manjim" klubom iz Valencije, i to po drugi put. Upravo on je postigao odlučujući gol i u utakmici Barça-Levante iz sezone 2004/05, u 86. minuti (2-1).

Nešto davnija prošlost

Ostala dva susreta su se desila 60-ih godina prošlog vijeka i Blaugrana je ta oba puta uspjela poniziti Granotu. U sezoni 1964/65 je Barcelona slavila sa 4-2, a u sezoni 1963/64 je rezultat bio 6-2.

Zanimljivo...

Levante se u Primeru vratio ove sezone, nakon što je prethodne dvije proveo igrajući u drugoj ligi Španije. Svejedno, statistika nije u potpunosti okrenula leđa ovom klubu. Ako se osvrnemo još jednom na prošlost, primijetit ćemo da su u svakoj utakmici na Camp Nou dali gol. U sezoni 2004/05 su prvo dali autogol i Barça je tako povela, a u 58. minuti je Jofre uspio izjednačiti. Na svu sreću, Eto'o je na kraju ipak "spasio stvar".

I u posljednjoj odigranoj utakmici, onoj iz sezone 2007/08, je Levante namučio Barçu u prvom poluvremenu. Uprkos tome što je utakmica na kraju završila sa 5-1 za domaću ekipu, gostujući klub je u jednom trenutku doveo do izjednačenja (1-1) i tako učinio da se navijači, ali i igrači i Rijkaard dobro preznoje, a zatim trznu. Konačni ishod govori o tome kako su se stvari dalje odvijale.

Ono što je još zanimljivo je da je u prvoj i u posljednjoj utakmici FC Barcelona-Levante UD bio hat trick jednog igrača Blaugrane. U prvoj, 1964. je tri gola dao Pereda, a Eto'o je to učinio prije skoro tri godine (strijelci ostala dva pogotka su bili Xavi i Messi, a jedini gol za Levante je postigao Mustapha Riga iz penala).
DŽEKO, KONAČNO, POTPISAO ZA CITY!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 02 jan 2011, 15:02

Pique, Puyol i Messi ne igraju veceras...Bartra, Abidal i Krkić umjesto njih.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 jan 2011, 17:21

Ipak Busquets pocinje na stoperu zajedno sa Abidalom...pa ce tako sastav biti Valdes,Alves,Abidal,Busquets,Maxwell,Mascherano,Xavi,Iniesta,Pedro,Bojan i Villa
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 02 jan 2011, 18:10

Drugovi dajte par linkova, samo da nije atdhe jer stopa.
Inace, gledat cu dok ne date gol, daj boze da izdrzim do kraja :mrgreen:

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 02 jan 2011, 18:12

DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 02 jan 2011, 18:13

Portillo je napisao/la:Drugovi dajte par linkova, samo da nije atdhe jer stopa.
Inace, gledat cu dok ne date gol, daj boze da izdrzim do kraja :mrgreen:
http://www.rojadirecta.org/goto/basicao ... gspot.com/
Meni je ovaj extra
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

DAVID VILLA 7'
Kontakt:

Post Postao/la DAVID VILLA 7' » 02 jan 2011, 18:28

Jao alvesa ovo mu sad preslo u naviku da fula prazan go :)
Francesco Totti: "Barca igra kao nitko u povijesti. Ne mogu joj ništa ni tri Reala"
David Villa 7'
Visca Barca !
Mes Que Un Club !

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.