FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Cemu takav ton prema Dekiju ?KANA je napisao/la: ↑15 jan 2021, 20:07ako mozes da moje postove preksocissad ce teniser pa opleti Deki
![]()
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Kostur ekipe sacuvali, sad dobro skautirati Krupu i MD
brate kako necu ,nakon toliko godina na forumu nadjem druga (redovno ga informisem u pp),dijelim sve sto saznam sa njim, bajram nikog na forumu i umjesto da obidjem familiju ja sa njim provedem

Ima li iko na ovom podforumu da navija za Zelju? Da je produzio clansku i kupio godisnju? Da jedva ceka utakmice? Da se pojede zbog ovog svega i da se ne nasladjuje?
Svi koji nisu za Amarov sistem upravljanja Zeljom su automatski neprijatelji kluba.
Pa ja mrzim organski megamixa ,smatram da je najvece zlo koje je klub snaslo ali sam i najveci pljuvac ovih trenutnih jer nista nisu bolji od njih,nazalost neki ne mogu da shvate to,misle da moras birati stranu,a samo je jedna strana ZELJEZNICAR !!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
- Nastrojeni
- Kontakt:
Imas li mi sta reci ?

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Ma odlasci će diktirat dolaske. Mislim i da je Amar rekao u podcastu da ne bi bilo korektno da ganjamo nešto puno dolazaka, dok si dužan lovu trenutnim igračima. Ukoliko ne bude odlazaka znajačnih i s ovom ekipom će izborit europu.HongKong je napisao/la: ↑15 jan 2021, 17:37Golmani: Eric, Fejzic i Muftic
Desni bek: Stevanovic i Blazevic.
Stoperi: Aco, Ikic, Vrhovac, Miletic
Lijevi bek: Sehic i Milicevic
Zadnji vezni: Bojo, Alispahic, Sarvan? Mekic?
Prednji vezni: Stilic, Bekric
Krila: Mustafa, Veselinovic, Gasal, Subasic, Hrelja?
Napdaci: Lendric, Zec, Juricic
Jos pored toga juniori za koje se ne zna da li ce ostati ili na posudbe.
Vjerovatno romb. Eric, Sinisa, Aco, Ikic, Milicevic, Bojo, Alispahic, Mustafa, Stilic, Zec i Juricic
Klupa: Muftic, Miletic, Vrhovac, Sehic, Bekric, Veselinovic, Subasic, Lendric.
Moguce da odu: Lendric, Ikic
Moguci dolasci: Mekic i ovi na probi
Zamjenom Hajdara i Mekica nismo nista izgubili, sem igraca koji se moze prodati kao relativno mlad i bivsi mladi reprezentativac. Po meni Mekic bolji veznjak. Mislim da bi Bojo i Mekic ako podignu svoju formu na vrhunac kao Dado mogli biti dobar par u veznom redu, ali za to su male sanse. Imaju priliku da se dokazu i mozda naprave iskorak u karijeri, odu da zarade nesto, sve je do njih. Smatram da imaju potencijal, ali prvi mora dosta popraviti samopouzdanje, a drugi da se posveti vise karijeri i sportu.
Ukoliko Ikic ode onda nam treba stoper koji ce biti bolji od ostalih koje imamo. Vrhovca i Miletica smo slabo gledali, pogotovo prvog, a Miletic je nekako cesce ulazio na mjesto zadnjeg veznog. Vrhovac je vazio kao solidan igrac i potencijal, ali daleko od toga da se trebamo osloniti na to. Kosoric sam od sebe nije pouzdan, kako tek da ispravlja tudje greske.
Znamo vec dugo da su nam najpotrebniji igraci na poziciji krila. Ukoliko se tu ne pojacamo pisaj sve. Ne vrijedi ni gledati vise, jer ce nam opet biti sve isto. Valjda se izmisli nesto tu sto je kvalitetnije od Veselinovica i Hrelje.
Igraci u koje polazemo najvise nade su definitivno ovi iskusni poput Stilica, Bekrica, Zeca i Alispahica. Zec kao sto je pozato ima problema s povredama i tesko da ce on uvezati pet utakmica. Ostalo srednja zalost i igraci koje ima svaka ekipa u ligi pa cak i Mladost, Krupa i Olimpik.
Probati ganjati posudbe jer to te ništa ne košta puno od jačih ekipa iz HNL-a što ni Amaru nije strano sa obzirom da je nekad davno doveo Radoševića iz Hajduka, Klepača iz Osijeka i Miličevića iz Lokomotive.
Inače po meni interesatno tržište je također i druga liga Hrvatske. Pratio sam dosta emisija gdje gostuju treneri i igrači koji su bili u toj ligi i fakat bude nekog kvaliteta u njoj. Ima dosta momaka što nisu uspjeli iz 100 razloga u najjačim ekipama Hrvatske i onda idu sreću potražit u 2. HNL. A sigurno da se radi o školovanim igračima s obzirom da Hrvatske ima sjajne škole za mlade igrače ali ne uspije svako kao junior u Dinamu, Osijeku, Hajduku, Rijeci itd. Čak sam i vadio jednom igrače koji su nekad igrali u 2. HNL, a u našoj ligi su se pokazali kao dobra pojačanja, pa ću opet citirat taj post:
Evo imamo i Juričića sad kod nas koji također pokazuje da ima šlifa. A siguran sam da bi dosta tih mladih momaka htjelo doći u Želju koliko god mi bili sad u nekoj organizacijskoj krizi. Željo je Željo opet. Evo Juričić je mogao igrat 1. HNL sa Šibenikom i bio je najbolji strijelac Šibenika ali je odlučio kod nas da dođe. Ipak smo ekipa u vrhu bh. fudbala odakle možeš otići u neku zemlju gdje ćeš više para uzeti. I što je nama sad najbitnije ti momci iz 2. HNL neće tražiti previsoke plate za dolazak u Želju.braco je napisao/la: ↑15 jan 2021, 14:52Evo nekih od momaka koji su došli iz 2. HNL u našu ligu i pokazali se dobrim igračima:
- Elvis Sarić
- Frane Čirjak
- Oliver Petrak
- Matija Katanec
- Ivan Krstanović (ok igrao je prije za Rijeku, Dinamo ali je u BiH došao iz Zadra)
- Dejan Čabraja
- Almedin Ziljkić
- Domagoj Franić
- Vedran Vrhovac
- Luka Miletić
- Ivan Crnov (tadašnji Crnov u Zrinjskom je bio odličan igrač)
- Hrvoje Barišić (također igrao u Zrinjskom godinama)
A da ne govorim koliko mladih iz prve HNL se tamo razvija i koliko im znači to iskustvo, slušao sam baš neki dan neke igrače. Nije baš 2. HNL ko ove naše niželigaške žabokrečine.
A evo i Zrinjski je sad doveo dvojicu momaka iz 2. HNL, a ne bih ih Jakirević doveo da ih ne poznaje s obzirom da dugo je tamo radio. Doveli kapitena druge Osijekove ekipe. Široko Brijeg isto sad doveo nekog iz 2. HNL. Tako da nije nikakva "bruka" dovoditi momke iz te lige, ima tu materijala.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 15 jan 2021, 22:19, ukupno mijenjano 5 puta.
Ovo boldirano ko da sam ja pisao hahahaha
Ma da hoće početi više,pa šta Bog da.Kako god da okreneš ne možemo mi bez Želje..
1921
Neko ko je iole zapazen u drugoj HNL svakoj ekipi u ovoj ligi moze biti pojacanje. Problem je nasa ova Prva liga. Tu ni u ludilu nista ne treba traziti. Ovi mladi u toj ligi se pogube kad dodju u ovaj rang. Ikic je dosao iz druge slovenske pa medju najboljim stoperima lige, Fanimo isto iz druge slovenske cini mi se. Te druge lige imaju potencijala, ali nasa nikako.braco je napisao/la: ↑15 jan 2021, 22:09A evo i Zrinjski je sad doveo dvojicu momaka iz 2. HNL, a ne bih ih Jakirević doveo da ih ne poznaje s obzirom da dugo je tamo radio. Doveli kapitena druge Osijekove ekipe. Široko Brijeg isto sad doveo nekog iz 2. HNL. Tako da nije nikakva "bruka" dovoditi momke iz te lige, ima tu materijala.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
Bravo za Fanima i Ikića i njih sam skroz zaboravio. Ma jarane kod nas je prava žabokrečina, meni kad je pričao jedan igrač iz federalne šta oni rade na treninzima i mimo treninga nisam mogao vjerovat. Plus ove štimaljke da ne govorim.LjoZee je napisao/la: ↑15 jan 2021, 22:22Neko ko je iole zapazen u drugoj HNL svakoj ekipi u ovoj ligi moze biti pojacanje. Problem je nasa ova Prva liga. Tu ni u ludilu nista ne treba traziti. Ovi mladi u toj ligi se pogube kad dodju u ovaj rang. Ikic je dosao iz druge slovenske pa medju najboljim stoperima lige, Fanimo isto iz druge slovenske cini mi se. Te druge lige imaju potencijala, ali nasa nikako.braco je napisao/la: ↑15 jan 2021, 22:09A evo i Zrinjski je sad doveo dvojicu momaka iz 2. HNL, a ne bih ih Jakirević doveo da ih ne poznaje s obzirom da dugo je tamo radio. Doveli kapitena druge Osijekove ekipe. Široko Brijeg isto sad doveo nekog iz 2. HNL. Tako da nije nikakva "bruka" dovoditi momke iz te lige, ima tu materijala.
Vjeruješ li da jedan trener u trećoj hrvatskoj ligi koristi dron da snima treninge ekipe kako bi imao bolji uvid i mogao napravit analizu. O video analizama da ne govorim. Pazi TREĆA hrvatska liga, gdje mu igrači preko dana idu na posao, a navečer treniraju.
Opet ponavljam sad kad nemamo para, po meni je tržište druge lige Hrvatske, pa možda i druge lige Slovenije odlična opcija za nas jer fakat se može nešto iskopat, a neće ti tražiti preveliku platu.
- avalPacidoroP
- Kontakt:
Rijetko koji klub u ovoj PLFBiH ima jednaku opremu za prvotimce, a ne sta vise.braco je napisao/la: ↑15 jan 2021, 22:30Bravo za Fanima i Ikića i njih sam skroz zaboravio. Ma jarane kod nas je prava žabokrečina, meni kad je pričao jedan igrač iz federalne šta oni rade na treninzima i mimo treninga nisam mogao vjerovat. Plus ove štimaljke da ne govorim.
Vjeruješ li da jedan trener u trećoj hrvatskoj ligi koristi dron da snima treninge ekipe kako bi imao bolji uvid i mogao napravit analizu. O video analizama da ne govorim. Pazi TREĆA hrvatska liga, gdje mu igrači preko dana idu na posao, a navečer treniraju.
Opet ponavljam sad kad nemamo para, po meni je tržište druge lige Hrvatske, pa možda i druge lige Slovenije odlična opcija za nas jer fakat se može nešto iskopat, a neće ti tražiti preveliku platu.
Mislim da smo gresku napravili sto nismo sa Osijekom nesto dogovorili kad je trebala ona biti prijateljska kad smo isli tamo. Sad je mozda kasno jer su se haos podigli i iznad nivo HNL-a. Oni imaju taj drugi tim i mogao si sklopiti da neki dolaze na posudbe ako nista. 2 igraca po sezoni na posudbi nekoj nije puno.
Da budemo **** Osijeku fijala ?
Neki stvarno kao da navijaju za Zelju od 2014 godine...
Neki stvarno kao da navijaju za Zelju od 2014 godine...

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Sikce ovdje kako ljudi ponizavaju bilo koga ko je uspjesan i onda kazes to za Osijek koji je na nivou trenutno na kojem ce neki nas klub biti za 50 godina, a mozda ni tad.
To je drugo,ali nemoj da budemo necija fijala.....

VOLIM ZELJEZNICAR!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.