FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la LjoZee » 18 jan 2021, 17:55

Brkooo je napisao/la:
18 jan 2021, 17:52
Koliko sam ja shvatio Samir zeli da bude predsjednik UO i da radi sa svojim timom ljudi. Koliko ja znam, Samir kao Samir nije finansijski bas mnogo jak ali ima mnogo jakih veza i vezica sirom svijeta. Gostovao je 2018-te kod Hadzifejzovica, sa svojim prijateljom, clanom upravnog odbora Manchester Citya, koji je finansijski jako bogat..
Mi moramo probati nesto novo. Gore ne moze sa ovim momkom biti jer mi ako nastavimo po starom vec u nedjelju cemo morati raspustiti pola igrackog kadra. Nemamo mi stabilan UO pa da kazes postoji strah da ce biti gore. Ovi ljudi iz UO su sve pokazali i bolje od ovog ne mogu u ovakvim okolnostima znaci da i njih ostavljas ne ide jer tu nam je i kraj.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 18 jan 2021, 18:01

Ma nama ne treba puno. Pa pogledajte zadnje dvije godine, uz svo nezadovoljstvo, tonjenje, finansijsku krizu, titula nam je ukradena, a ove sezone smo još uvijek konkurentni, i ništa se ne zna. Redovne plate i redovno servisivanje dugova prema državi i povjeriocima. Za ozbiljne nvestitore, to je bakšiš. Neka se nešto pokrene, samo polako i bez euforije. A nakon ovih info, u skupštini mi niti jedan od trenutnih članova ne bi ostao.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 jan 2021, 18:01

Mašallah gostiju,bujrum de popijte šta ja častim
mosa lošmi stićko tit-ula!

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jan 2021, 18:03

Uzet ću sve ovo s dozom rezerve oko ovog Cerića ali prije 20 dana sam pisao o ovom curenju dokumenata i opet se desilo
braco je napisao/la:
30 dec 2020, 15:28
Jedna od stvari na kojoj se mora poraditi je konstantno curenje informacija i dokumenata iz kluba. Svako malo u javnost izlaze dokumenti kluba i naravno dajemo materijala dušmanima da se naslađaju i štetimo imidžu kluba. Ne znam postoji li metoda da se otkrije ko iz skupštine, administracije ili UO/NO ovo radi ali ubuduće bih odmah takvu osobu udaljio od kluba i tužio ako treba. Nemoguće da i kunto i panto znaju sve što nam se dešava u klubu, ovo je OZBILJAN problem. Serem mu se usta ona bošnjačko mahalska ko god to radi.
braco je napisao/la:
30 dec 2020, 15:38
LjoZee je napisao/la:
30 dec 2020, 15:33
braco je napisao/la:
30 dec 2020, 15:28
Jedna od stvari na kojoj se mora poraditi je konstantno curenje informacija i dokumenata iz kluba. Svako malo u javnost izlaze dokumenti kluba i naravno dajemo materijala dušmanima da se naslađaju i štetimo imidžu kluba. Ne znam postoji li metoda da se otkrije ko iz skupštine, administracije ili UO/NO ovo radi ali ubuduće bih odmah takvu osobu udaljio od kluba i tužio ako treba. Nemoguće da i kunto i panto znaju sve što nam se dešava u klubu, ovo je OZBILJAN problem. Serem mu se usta ona bošnjačko mahalska ko god to radi.
Za administraciju i UO/NO mozes napraviti neku caku da skontas ko je. Za Skupstinu zbog broja vec malo teze, ali mora postojati nacin.
Prvo ispadaš neozbiljan klub u javnosti zbog toga jer je to postala normalna stvar i niko čak ni od navijača ne reaguje na to, drugo ti kao uposlenik (ili član UO NO ili skupštinar) kluba dakle SVJESNO rušiš imidž kluba mahalanjem i slanjem malicioznih stvari osobama van kluba jer znamo da je nemoguće da to ostane tajna između dvije osobe i da se sve uvijek proširi jer je ovo jedno veliko selo. U svakom normalnom klubu je to epski skandal gdje bi se čitav klub naopako izvrnuo da se nađe krivac i poslije toga žestoko sankcioniše.

caki1921
Kontakt:

Post Postao/la caki1921 » 18 jan 2021, 18:04

Pogledajte intervju: Edmond Chu, Samir Ceric na FaceTV, i tada su spominjali Željezničar, Grbavicu i ostalo ..
Tako da, ako je sve istina, i ako mogu 90% ispuniti od ovoga što je izašlo u medijima, APSOLUTNO ZA !!!
Bilo bi malo ludo, da netko tek tako kaže da bi preuzeo klub i težio da u narednih 10 godina osiguramo igranje u Ligi Prvaka ..

Daj Bože da bude sve kako treba, i da izađemo iz ovoga, i klub, i navijači, svi skupa !

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 18 jan 2021, 18:05

Kada nekog čuveni Times Magazine uvrsti na prestižnu listu najmoćnijih ljudi u svijetu umjetnosti i mode, sigurno da je to više nego dovoljan argument da ste "velika faca" na Otoku.

Svestrani Bosanac koji 26 godina živi u Londonu veliki je i sportski fanatik, a jedna od njegovih sljedećih namjera je da pomogne sportu u BiH.

Naime, Samir je uključen u nekoliko projekata sa Rickom Parryjem, nekadašnjim čelnikom Liverpoola i čovjekom koji je patentirao današnji sistem i brend Premiershipa. Parry trenutno razvija ambiciozan fudbalski plan u dalekoj i bogatoj Kini, upravo kao i Rasmus Ankersen, rukovodilac engleskog Brentforda i danskog Midtjyllanda, koji je još jedan od saradnika Samira Cerića.
Zadnja izmjena: braco, dana/u 18 jan 2021, 18:15, ukupno mijenjano 1 put.

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 18 jan 2021, 18:09

VeteranSA je napisao/la:
18 jan 2021, 18:01
Ma nama ne treba puno. Pa pogledajte zadnje dvije godine, uz svo nezadovoljstvo, tonjenje, finansijsku krizu, titula nam je ukradena, a ove sezone smo još uvijek konkurentni, i ništa se ne zna. Redovne plate i redovno servisivanje dugova prema državi i povjeriocima. Za ozbiljne nvestitore, to je bakšiš. Neka se nešto pokrene, samo polako i bez euforije. A nakon ovih info, u skupštini mi niti jedan od trenutnih članova ne bi ostao.
Brate 100 posto ,ali mi se vise ne znamo ni radovati :damn: Evo neka se I sprdao sa nama ,nema veze doci ce neko drugi.Bitno je da smo krenuli Tim putem,ide statut(do neki dan se na forumu pisalo halal I 3 sezone samo da uspijemo) da nam se vise ne desava da se trener pita za neke druge stvari,da nam predsjednik salje Doganu email sta treba da radi ,da igraci nemaju plate .
Zadnja izmjena: KANA, dana/u 18 jan 2021, 18:10, ukupno mijenjano 1 put.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 jan 2021, 18:10

LjoZee je napisao/la:
18 jan 2021, 17:55
Brkooo je napisao/la:
18 jan 2021, 17:52
Koliko sam ja shvatio Samir zeli da bude predsjednik UO i da radi sa svojim timom ljudi. Koliko ja znam, Samir kao Samir nije finansijski bas mnogo jak ali ima mnogo jakih veza i vezica sirom svijeta. Gostovao je 2018-te kod Hadzifejzovica, sa svojim prijateljom, clanom upravnog odbora Manchester Citya, koji je finansijski jako bogat..
Mi moramo probati nesto novo. Gore ne moze sa ovim momkom biti jer mi ako nastavimo po starom vec u nedjelju cemo morati raspustiti pola igrackog kadra. Nemamo mi stabilan UO pa da kazes postoji strah da ce biti gore. Ovi ljudi iz UO su sve pokazali i bolje od ovog ne mogu u ovakvim okolnostima znaci da i njih ostavljas ne ide jer tu nam je i kraj.
Upravo to. Mi trenutno imamo 1-2 covjeka iz uo koji nesto rade, ostali su tu da popune broj. Mrtvi amaterizam. Ne moze par ljudi nositi citav klub na ledjima.

Nista nas ne kosta da mu damo sansu. Ako ne ispuni ova obecanja sto je dao, sazove se skupstina i smijeni se. Ako bude radio dobro, podrzi se od strane svih nas Zeljovaca..

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jan 2021, 18:15

To je to. Kad je rahmetli Dzubur preselio sin mu je napisao jedan post. U tom postu pise da on sebe nikad nije smatrao najboljim predsjednikom, ni blizu toga, ali Zelju samog nije mogao ostaviti. Znaci da i ovi ljudi znaju da ne mogu bolje, ali nisu imali izbora.

Manite se gledanja nekih obecanja za duzi niz godina, to me ne zanima nit sam procitao iskreno. Citao sam prioritete i tu se vidi da je lik upoznat i to je ono tacno sto nam treba. @Veteran je to rekao fino. Ne treba nam puno uopste iz ugla ozbiljnijih ljudi sa vezama i parama.

timpramosavePla
Kontakt:

Post Postao/la timpramosavePla » 18 jan 2021, 18:22

Ma ima ljudi koji jednostavno sve znaju..

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 18 jan 2021, 18:25

Joj kad nam Sterling na posudbu dodje :bow:

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 18 jan 2021, 18:26

Problem je sto smo se mi previse obecanja i kojekavih likova naslusali i nagledali, naravno da je skepticizam veliki.

A daj Boze da nesto konkretno bude, vidjeli bi tek kako bi se pojavili mnogi da muzu klub, da se ugrade, da njih ima tu - mater im yebem svima unaprijed.
Mjau !

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 18 jan 2021, 18:28

Ova opcija ako prođe, vraćanje dugova, uz naravno valjane papire će biti smješno. Na žalost ima i loših vijesti u cijeloj ovoj priči, ali rekli smo sačekajmo subotu...

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 jan 2021, 18:30

Mi bukvalno imamo dvije opcije:

1. Pokusati ovo sto ne znamo sta ce biti. Moze i lose i dobro, ali ima nade da bude dobro.

2. Ostati na starom i znati da ne moze bolje. Fakat ne moze bolje jer ljudi ocigledno ne znaju u ovim situacijama da pronadju kakve-takve pare sto znaci dodatna dubioza. Vec u nedjelju morali bi halaliti pola tima da ne bi na kraju sezone otislo sve u pm.

Da mi bar imamo 10 opcija pa kazes necu ovo, necu ono, daj ovog. Ali, nazalost, nemamo.

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 18 jan 2021, 18:34

LjoZee je napisao/la:
18 jan 2021, 18:30
Mi bukvalno imamo dvije opcije:

1. Pokusati ovo sto ne znamo sta ce biti. Moze i lose i dobro, ali ima nade da bude dobro.

2. Ostati na starom i znati da ne moze bolje. Fakat ne moze bolje jer ljudi ocigledno ne znaju u ovim situacijama da pronadju kakve-takve pare sto znaci dodatna dubioza. Vec u nedjelju morali bi halaliti pola tima da ne bi na kraju sezone otislo sve u pm.

Da mi bar imamo 10 opcija pa kazes necu ovo, necu ono, daj ovog. Ali, nazalost, nemamo.
Da pojednostavimo:

1. Fudbalski klub kao kolektiv sposobnih ljudi, hijerarhija, sistem, da se zna ko sta radi. Naglasak na sposobni ljudi !

2. Jedan zna sve, za sve se pita, ostali rade za njega - poslusnici, klimaci glaom.
Mjau !

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 jan 2021, 18:37

LjoZee je napisao/la:
18 jan 2021, 18:15
To je to. Kad je rahmetli Dzubur preselio sin mu je napisao jedan post. U tom postu pise da on sebe nikad nije smatrao najboljim predsjednikom, ni blizu toga, ali Zelju samog nije mogao ostaviti. Znaci da i ovi ljudi znaju da ne mogu bolje, ali nisu imali izbora.

Manite se gledanja nekih obecanja za duzi niz godina, to me ne zanima nit sam procitao iskreno. Citao sam prioritete i tu se vidi da je lik upoznat i to je ono tacno sto nam treba. @Veteran je to rekao fino. Ne treba nam puno uopste iz ugla ozbiljnijih ljudi sa vezama i parama.
To je to. U ovome sto je oznacio kao prioritet prioriteta je naveo par kljucnih stvari:
-Do 31.6 sve zaostale i tekuce obaveze izmiriti.
-Servisirati porezni dug u najkracem mogucem roku. Kratkorocna i dugorocna solucija po tom pitanju..
-pojacavanje ljudskog resursa, marketinga, itd
-ulaskom u strukture kluba finalizirace sponzorski ugovor sa kompanijom Mozzart koji ce biti zlatni sponzor kluba. Uporedo sa tim ce se traziti generalni sponzor
-Maksimalna transparentnost itd itd

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 jan 2021, 18:41

manijakdv je napisao/la:
18 jan 2021, 17:44
Jutros nam došao mail od predsjednika Skupštine sa pismom namjere od g.Cerića. Fino zamoljeni da ostane u strogoj tajnosti. Znači sve onako kako treba. Ali eto, ima mangupa i među nama u skupštini, pridružujem se "čestitkama" za tog dušmanina Želje.
Hvala što si se javio.

Ovoj pičhkuhurini što se prodo za Šćepinih 100 maraka želim da ih potroši na lijekove. Smetljaru onaj pogani.
Željezničar za život cijeli!

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 18 jan 2021, 18:43

Amar Osim ispija kaficu i grohotom smije... Samo preko njega mrtvog moze neko drugi upravljati klubo , on je licno pustio ovo pismo u javnost.

HapicaRadePaprica
Kontakt:

Post Postao/la HapicaRadePaprica » 18 jan 2021, 18:46

Evo jedan intervju sa Samirom

manijakdv
Kontakt:

Post Postao/la manijakdv » 18 jan 2021, 18:48

SudoHusika je napisao/la:
18 jan 2021, 18:41
manijakdv je napisao/la:
18 jan 2021, 17:44
Jutros nam došao mail od predsjednika Skupštine sa pismom namjere od g.Cerića. Fino zamoljeni da ostane u strogoj tajnosti. Znači sve onako kako treba. Ali eto, ima mangupa i među nama u skupštini, pridružujem se "čestitkama" za tog dušmanina Želje.
Hvala što si se javio.

Ovoj pičhkuhurini što se prodo za Šćepinih 100 maraka želim da ih potroši na lijekove. Smetljaru onaj pogani.
Još nešto, na našoj internoj komunikaciji e-mailom, većina skupštinara je osudila tog kretena ali dovoljan je jedan da nas ocrni sviju.Da bogdo postoji kakav trag, ako se može ući u trag da se sazna ko je špijun, većina nas bi bila presretna.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: voltron30 i 38 gostiju.