“Ako se reprezentacija BiH odluči za Peteva, to je najbolje što joj se može dogoditi. Zašto tako mislim? Vrlo jednostavno”, kazao je Mamićadmin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 18:00Ko zna? Na osnovu cega si dosao do takvog zakljucka. Meni izgleda to nevjerovatno u ovim teskim vremenima za Mamica. Uzor nam trebaju biti ovi huligani iz Bugarske?Probisvjet je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:56Ma daj covjece. Svi znaju da je Mamic gurao Peteva. Kakve su kombinacije to mi nije jasno, ali da je Dodikovim pulenima draga reprezentacija za koju sam kaze da ne navija, to ne moze ni onaj sa najmanjom cifrom inteligencije povjerovati.admin je napisao/la: ↑21 jan 2021, 17:31Meni je tesko povjerovati da Mamic ima bilo kakve veze sa ovim izborom. U momentima kada vidi bitke sa hrvatskim pravosudjem uvjeren sam da nije imao pojma da se bira selektor. Ovo je neka druga veza koja je na kraju postala borba izmedju dva lika, jednog koji je birao godinama i drugog koji ce sada birati.
"Zanimljivo, Petev je sjedio i na klupi Levskog, ali samo jedan dan. Blamažu koju je doživio u Sofiji upisana je u anale svjetskog fudbala.
Levski iz Sofije ga je angažovao 8. oktobra 2013. godine što se nije svidjelo navijačima (zbog njegovih ranijih izjava), pa su upali na konferenciju za novinare, na kojoj je bilo njegovo predstavljanje.
Skinuli su mu klupsku opremu i otjerali ga iz prostorije. Dan kasnije Petev je podnio ostavku.
Bugarski trener se nije proslavio ni na klupi Dinama i ostao je upamćen kao jedini koji u posljednjih 15 godina nije uspio postati prvak Hrvatske sa zagrebačkim klubom."
“To je trener koji je jako etabliran, radio je u više država, iskusan je, bio je već ranije i selektor Bugarske. Znam dobro sve njegove kvalitete i smatram ga fantastičnim trenerom. Također, i o njegovim ljudskim kvalitetama mogu reći samo najbolje. Strahovito je mlad i ambiciozan, a nije nevažno da poznaje naš mentalitet i naš jezik. Stranca je teško dovesti i u BiH i u Dinamo. Njemu je to velika prednost. Siguran sam da je dobro rješenje.”