Muhoni, kad' ćemo sijelit' u birtiji?MocMahale444 je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:38Sve lutvina raja.
Unosim nemirrece ovaj novi acc koji me nema pravo citirati.
Jos pure![]()
FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA 2
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
-
- Kontakt:
Re: FK Željezničar
Željezničar za život cijeli!
Ma 100 posto

- MocMahale444
-
- Kontakt:
Željovci su, po meni, imali sve vrijeme ovoga svijeta da se skupe i povedu klub prema ozdravljenu, napretku i tako dalje.
- MocMahale444
Dosu, ja postujem svacije misljenje ali placenika puna tema.SudoHusika je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:44Željovci su, po meni, imali sve vrijeme ovoga svijeta da se skupe i povedu klub prema ozdravljenu, napretku i tako dalje.
Samo treba jos onaj elegant da brani misketa.
To zeljovci pa zar Amar nije zeljovac?
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️
-
- Kontakt:
Zao mi je ako si takav dojam stekao, mene ne zanima ni jedan ni drugi, ali sam za to da se iz ovog trenutnog izvuce najbolje moguce... Na kraju krajeva vjerujem Badzaku koji je do sad 1000 puta dokazao koliko je uz Zelju i da mu zeli najbolje. Nadam se najboljem, to je sve.
Muhoni ba, kakav Amar i Misimovic? Dje ih je ko spomenuo? 

"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."
-
- Kontakt:
Ne, nego mislim na famoznu "grupu Željovaca, svih prijašnjih predsjednika, dobrostojećih Željovaca i bivših igrača" koju smo svi nekako priželjkivali godinama.MocMahale444 je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:47Dosu, ja postujem svacije misljenje ali placenika puna tema.SudoHusika je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:44Željovci su, po meni, imali sve vrijeme ovoga svijeta da se skupe i povedu klub prema ozdravljenu, napretku i tako dalje.
Samo treba jos onaj elegant da brani misketa.
To zeljovci pa zar Amar nije zeljovac?
Ljudi ne mogu da shvate da se to nikada nije moglo ostvariti zbog našeg mentaliteta, ega, sujete i svega što uz ovo ide.
Ja sam samo poželio sreću novim ljudima. Za bilo kakav sud je rano. Za 6 mjeseci možemo pričati i diskutovati.
Deki je u ekstazi ,ne moze jos sebi da dodje kakvog je predsjednika dobio

- MocMahale444
Svi su svoje pokazali kad je u pitanju ova Skupstina. Svakom ko je ostao gluh na poziv, a u mogucnosti je bih zamandalio vrata Grbavice zauvijek bez obzira na ime, prezime i sta je uradio za klub u proslosti. Sve do jednog. Bilo je dovoljno samo da su predali plan i da izloze. To je ono sto je bilo do njih. Ali, jok. Da su iole kako treba sami bi u oktobru se skupili i trazili da udju preko vandredne Skupstine.SudoHusika je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:50Ne, nego mislim na famoznu "grupu Željovaca, svih prijašnjih predsjednika, dobrostojećih Željovaca i bivših igrača" koju smo svi nekako priželjkivali godinama.
Vukoticu i Gredicu, hvala. Pokusali, nije uspjelo i okej.
-
- Kontakt:
Admine naš, danas si baš aktivan. A ovaj post ti je najbolji. Ja itekako razumijem zabrinutost dijela navijačke baze i uvažene braće s foruma. Ovakve stvari fakat nose puno rizika sa sobom. Cerić ima otprilike pola godine da pokaže ozbiljnost. Ja naprimjer lično očekujem par dobrih sponzora i da rahat, bez dugova prema igračima, privedemo sezonu kraju. Mislim da je to dovoljno vremena da pokaže svoje namjere i mogućnosti.LjoZee je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:55Svi su svoje pokazali kad je u pitanju ova Skupstina. Svakom ko je ostao gluh na poziv, a u mogucnosti je bih zamandalio vrata Grbavice zauvijek bez obzira na ime, prezime i sta je uradio za klub u proslosti. Sve do jednog. Bilo je dovoljno samo da su predali plan i da izloze. To je ono sto je bilo do njih. Ali, jok.SudoHusika je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:50Ne, nego mislim na famoznu "grupu Željovaca, svih prijašnjih predsjednika, dobrostojećih Željovaca i bivših igrača" koju smo svi nekako priželjkivali godinama.
Vukoticu i Gredicu, hvala. Pokusali, nije uspjelo okej.
Zadnja izmjena: SudoHusika, dana/u 23 jan 2021, 23:59, ukupno mijenjano 1 put.
- MocMahale444
LjoZee mojne gato. Znalo se i ranije da je amar dao pecat macku i svako drugi bi bio odbijen.
Pa njima za sve i jeste opravdanje "ne da Amar". Je li Amar ikom zabranio da se pojavi sa planom? Nije on sam tamo. Rekao sam ti neki dan. Mozes gledati u pravcu da se negdje vuce ka jednoj opciji vise odnosno sumnjati, ali niko nikom nije branio da se javi, preda plan predsjedniku, a on delegatima i da to prezentuje. Ako izglasaju, izglasaju. Ako ne, makar si pokusao i sto je do tebe uradio.MocMahale444 je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:59LjoZee mojne gato. Znalo se i ranije da je amar dao pecat macku i svako drugi bi bio odbijen.
Jesam danas

Ali, morao sam halalit dan i pratiti situaciju da se ne unese neki nemir ovdje.
- MocMahale444
Neki ce reci da imam nesto protiv amara a samo trebaju pogledati moje postove o istom.LjoZee je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:01Pa njima za sve i jeste opravdanje "ne da Amar". Je li Amar ikom zabranio da se pojavi sa planom? Nije on sam tamo. Rekao sam ti neki dan. Mozes gledati u pravcu da se negdje vuce ka jednoj opciji vise odnosno sumnjati, ali niko nikom nije branio da se javi, preda plan predsjedniku, a on delegatima i da to prezentuje. Ako izglasaju, izglasaju. Ako ne, makar si pokusao i sto je do tebe uradio.MocMahale444 je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:59LjoZee mojne gato. Znalo se i ranije da je amar dao pecat macku i svako drugi bi bio odbijen.
Nije on zabranio ali se znalo vec ranije da ovaj dripac ulazi u klub s gejevima.
-
- Kontakt:
Muhoni ja mislim da niko nije mogao spriječiti niti jednog Željovca, prijatelja kluba, vojnika kluba i tako dalje da dostavi i predstavi svoje vizije, opcije i planove za budućnost. Niko ovdje nije lud i niko nije mislio da možemo ovako dalje, da možemo ostati konkurentni u ovim okolnostima i sa (teško mi je to reći ali tako stvarno ispada) nesposobnim ljudima. Pa čak i u ovoj banana ligi.
Ispast ce da nesto kao branim Samira ali covjek ima zenu i troje djece.MocMahale444 je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:05Neki ce reci da imam nesto protiv amara a samo trebaju pogledati moje postove o istom.LjoZee je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:01Pa njima za sve i jeste opravdanje "ne da Amar". Je li Amar ikom zabranio da se pojavi sa planom? Nije on sam tamo. Rekao sam ti neki dan. Mozes gledati u pravcu da se negdje vuce ka jednoj opciji vise odnosno sumnjati, ali niko nikom nije branio da se javi, preda plan predsjedniku, a on delegatima i da to prezentuje. Ako izglasaju, izglasaju. Ako ne, makar si pokusao i sto je do tebe uradio.MocMahale444 je napisao/la: ↑23 jan 2021, 23:59
LjoZee mojne gato. Znalo se i ranije da je amar dao pecat macku i svako drugi bi bio odbijen.
Nije on zabranio ali se znalo vec ranije da ovaj dripac ulazi u klub s gejevima.
Ista stvar su i rasisticki komentari za novog clana upravnog odbora.
Bas ruzno za procitati..
Brkooo je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:18Ispast ce da nesto kao branim Samira ali covjek ima zenu i troje djece.MocMahale444 je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:05Neki ce reci da imam nesto protiv amara a samo trebaju pogledati moje postove o istom.LjoZee je napisao/la: ↑24 jan 2021, 00:01
Pa njima za sve i jeste opravdanje "ne da Amar". Je li Amar ikom zabranio da se pojavi sa planom? Nije on sam tamo. Rekao sam ti neki dan. Mozes gledati u pravcu da se negdje vuce ka jednoj opciji vise odnosno sumnjati, ali niko nikom nije branio da se javi, preda plan predsjedniku, a on delegatima i da to prezentuje. Ako izglasaju, izglasaju. Ako ne, makar si pokusao i sto je do tebe uradio.
Ista stvar su i rasisticki komentari za novog clana upravnog odbora.
Bas ruzno za procitati..
Druže,ništa više nije normalno sve se prati,da li kažeš neki argument da to nije istina ili to demantuješ ti si odmah prozvan kao neprijatelj kluba,dupetolizac tog za koga si rekao i onda tu nastaju Amarovci,Cerići,Misimovići,Vukotići itd !
Onda ovo pljuvanje prema čovjeku - nije još ni zasjeo na funkciju već je popljuvan.Jedino mjerilo je rezultat i rad.
Znači ima period od 6 mjeseci kao i svi ostali da se vidi da li je šta,kako i gdje uradio.Tek onda možemo suditi da li je dobar ili loš izbor! Po meni ako ispuni pola od onoga što je obećao bit će i više nego uspješan ali otom potom. **** - lik ima neki čudan stil oblačenja i odmah je ****,idu **** dresovi itd.Prevarant i "Scamir" i ja isto mogu napisat da imam 20 naftni rafinerija u Aziji,Africi, da sam milioner a ustvari kokuz!
Zlatno pravilo : "Novinari bi mater svoju prodali za klik na društvenim mrežama"
Bomba : "Samir Cerić nije utjecajni biznismen iz Londona već je obični prevarant koji ima 400$ na svom bankovnom računu" i eto klikeva. Uostalom čovjek je došao da bude predsjednik UO kao i Badžak,rahm.Džubur,Misimović,
Selimović,Gredić,Vukotić..... a ne investitor.
Uostalom 98% nas je za njega čulo prvi put prije par dana kad je izašao onaj materijal u novine.
Rekao je da je glavni cilj -promjena statuta kako bi bio omogućen lakši pronalazak investitora koji bi uložio u FK Željezničar !
Ne branim nikoga,banka sigurno daje podatke koliko ko ima na računu još i PIN ponude da podignu ljudi novac !
Sam X. Li i Dino Husak Osmanović - ljudi koji su ušli u UO
Odmah je krenula prepiska oko X. Li(ja) - kinez,šta će on zar nema naših ljudi,prevarant itd. CV kaže svoje,trenutno ako predsjednik smatra da je on dobar izbor treba ga podržati i jednog i drugog.
Sam X. Li je predstavljen kao iskusni investitor i savjetnik u sportsko-tehnološkoj industriji. Trenutno je zamjenik generalnog direktora u kompaniji "International Bussiness Strategy" koja je partner u kreiranju poslovnih strategija u insititucijama kao što su UFC, Premier liga, Liga prvaka, a sarađuje i s poznatim sportistima poput Neymara i Edinsona Cavanija.
Također, Li je bio dio Košarkaškog saveza Kine kao potpredsjednik, a posredovao je i u pregovorima s NBA ligom, uključujući prodaju TV prava i poslove u oblasti marketinga. Trenutno vodi i vlastitu kompaniju na Novom Zelandu.
Husak Osmanović nosi zvanje magistra međunarodnog sportskog prava, s trenutnim prebivalištem u Berlinu. Kako se iz priloženog CV-a može vidjeti, Međunarodna hokejaška federacija trenutno ga je angažovala kao zastupnika bez naknade u slučajevima koji se tiču dopinga, namještanja utakmica i tumačenja IIHF pravilnika.
Također bio je angažovan kao viši pravni savjetnik u kompanijama u Londonu i Birminghamu, a specijalizovan je u oblasti sportskog prava, što podrazumijeva i pravne procedure na Sportskom arbitražnom sudu (CAS-u) te FIFA-i i UEFA-i.
Oblast sportskog prava - CAS,FIFA i UEFA - ako to nije dovoljna referenca da se bavi sportskim pravima onda o čemu pričamo !
Opet kažem jedino mjerilo je rad i rezultati !
Žalosno je da su legende kluba i ljudi koji su nam donijeli puno radosti i koji će donijeti opet sigurno su popljuvani i označeni kao neprijatelji kluba!
Prvi Amar Osim - najtrofejniji bosanskohercegovački stručnjak koji je Želji donio pregršt trofeja nakon rata - popljuvan ! Ja znam da ne želi da se iko miješa u sportski segment tu skidam kapu ! Ali treba da postoji neka granica - to što se priča da je on glavni,kako se pita za sve,način na koji je ušao u klub itd - ni jedan pojedinac nije iznad kluba pa čak ni Amar ! Ja ga nikad neću mrziti ali ovo što je sebi ukaljao ime svojim nekim "postupcima" ne bi komentarisao.
Dug : 400,000KM - čovjeku treba isplatiti njegov novac koji je uložio u tom i tom periodu ali uz valjani dokument da je novac pozajmljen,ko je davalac,koje primio itd.
Niko sigurno niko ne bi "halalio" 400,000KM ako postoji dokaz i ako mu novac nije vraćen to treba vratiti ali samo uz valjani pravni dokument gdje piše gore navedeno.
Badžak - svaka čast za današnju skupštinu,izgled sale i sve !
Sad je i on grobar kluba jer je predložio Cerića i jer žele mijenjati statut.
Pod br. 1 gosp.Badžak nije sam u skupštini i nije sam izglasao da će mijenjati statut već su tu Čengić,Pešto i ostali deldgati nije sam.
Pod br. 2 gosp. Badžaka poznajem lično i par puta smo pili kafu zajedno - ne radi sa svakim i ne vjeruje svakome tako da sigurno ima dobre namjere sa Cerićem.
Pod br. 3 - organizacija današnje skupštine na Evropskom nivou,svaka čast
Oni koji poznaju Jasmina,koji su iz Konjica i okoline znaju koliki je taj čovjek Željovac i koliko je puta pomogao klubu.
Od ljetnih priprema ove godine,smještaja u Gardenu,organizacije snimanja utakmica,organizacije skupštine itd.
Nije mi jasno, ne odgovara Cerić - da li je to bila neka druga opcija osim da se nastavi sa ljudima koji su i bili tu od prije ?
Gosp.Misimović - također čovjek koji je pomagao Željezničar da se ne lažemo,izgradnja istoka itd baš kao i gosp.Badžak.
Nema govora svaka čast.
Nešto se moralo promijeniti,ne može se živjeti od transfera - čekajući da li će Džeko u Juventus ili ne,hoće li se neko od naše djece prodati itd. To je žalosno da klub kao Željezničar živi na takav način.
Najboljeg igrača na svojoj poziciji u ligi moraš prodati da bi podijelio plate igračima (Sadiković) a ovako da imaš investitora da podijeliš plate ne bi ga morao dati za 150,000€
već čekati mjesec,tri,šest dok neko ne ponudi 500,000€ jer sigurno toliko vrijedi pola tebi,pola investitoru - on ima povratak nečeg što je uložio tj neki zalog da će vratiti svoj novac kroz transfere,osvajanje titula,plasman u CL,EL.
"Nikom te nedamo" , "Klasa radnička" - ovo smo izgubili ?
Realno što prije shvatimo da klub ne može funkcionisati od domaćih ljudi koliko god bili vjerni navijači,koliko god bili obrazovani i imali želju da pomognu klubu (jedino ljudi poput Husića koji imaju novca za bacanje).
Klub mora imati čovjeka koji u svakom trenutku može donijeti primanja u iznosu od 150 - 300,000€. Budimo realni naši ljudi koliko god imaju želju ne mogu to doprinijeti - njih deset može otprilike 100,000€ godišnje - daj bože i toliko.
Po uzoru na Evropske klubove moramo imati nekog investitora - glupo je uzimati za primjer ali gdje su bili i gdje su sada Man.City,PSG - bez i sa Arapima,Kinezima itd.
Ovaj klub slavi 100.godina to nije mali jubilej,sigurno kad se provjeri stanje financija,kad se dugovi vrate - siguran sam da je ovo klub koji će zanimati mnoge investitore i ljude iz svjetskog poslovnog i sportskog života.
Dajte da se ujedinimo,pomognemo kako možemo (na stadion i dalje ne možemo) dajmo podršku Amaru,Ceriću,Badžaku i najvažnije igračima,neka imaju neki vjetar u leđa.ABd ide stabilizacija kluba i borba za trofeje !
Uz par kvalitetnih pojačanja,isplaćene plaće i premije mi ćemo biti i dalje sigurno kandidati za titulu do zadnjeg kola ! Ostavimo po strani ono što je bilo,svi smo mi prolazni samo je Željezničar vječan !
Klub se nikad neće ugasiti sve dok je poštenih Željovaca i onih koji vole ovaj klub.
Dok sam napisao ovo hiljadu puta sam izbrisao i napisao uz to kutiju cigara ispušio!
Za mene si vječna ljubav ! 1921 - 2021
VTŽ, "Izronit će stari za one što ga vole"
mosa lošmi stićko tit-ula!
Ovdje je najveći problem što je dobar dio imao koristi od kluba u eri Misimovića, svi znamo da su dolaskom ovih eliminisani, pogledajte drugi forum "naš" i forum fkS nikakve razlike..
Uživajte ljudi, dolaze bolja vremena, molite Boga za zdravlje da svi dočekamo ono što se planira
Uživajte ljudi, dolaze bolja vremena, molite Boga za zdravlje da svi dočekamo ono što se planira

IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.